Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-3

Σε ένα ματς με αρκετή ένταση στα τελευταία λεπτά ο ΑΠΟΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Επικράτησε της Μυρίκης με 3-2, η οποία ηττήθηκε μετά από 6 νικηφόρα παιχνίδια.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε λίγο μετά τις 3.30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 9ο λεπτό είχε προηγηθεί με γκολ του Κώστα Σταμούλη. Στην συνέχεια δέχτηκε την ισοφάριση και το ημίχρονο έκλεισε στο ισόπαλο 1-1. Παρότι βρέθηκε να χάνει. ανέβασε την απόδοση της και με πέναλτι του Άγγελου Παχή στο 76ο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2. Η αναμέτρηση ωστόσο βρήκε τους «κόκκινους» να δέχονται γκολ από την «άσπρη βούλα» και να γνωρίζουν την ήττα με 2-3. Λίγο πριν το 3ο γκολ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Γενιτσαρόπουλος.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου «γεύτηκε» την χαρά της νίκης μετά από αρκετά ατυχή αποτέλεσμα. Και σε αυτό το ματς έμεινε πίσω στο σκορ, όμως χάρης τον ποιοτικό Άλεξ Μπακαλίδη (Ισοφάρισε με εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ) και την κεφαλιά του Χάρη Κουτσουπιά στις αρχές της επανάληψης γύρισε το παιχνίδι. Οι «κυανόλευκοι» παρότι ισοφαρίστηκαν με πέναλτι, απάντησαν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο και 1 λεπτό πριν το 90΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης με γκολ από την «άσπρη βούλα» πραγματοποίησε το τελικό 2-3.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική των Play Off ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται το Σάββατο (7/3) στο Δημοτικό στάδιο με τα Άγραφα και την επόμενη μέρα Κυριακή (8/3) η Μυρίκη παίζει με τον Αίολο. Το Βελούχι έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη έμεινε στον 1 βαθμό.

Αρκετός κόσμος
Η πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος των Play Off της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 150 φιλάθλων. 


Εισιτήριο για τον πρωταθλητή
Ο αγώνας των Play Off είχε εισιτήριο 2 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του πρωταθλητή του νομού μας στα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

Γνώριμα 2/3


Τα 2/3 της διαιτητικής 3αδας έχουν διευθύνει ξανά αναμετρήσεις στον νομό μας. Ρέφερι του αγώνα ήταν ο Σταύρος Σουφλερός (Φωτογραφία Αριστερά), με βοηθούς τους Θανάση Φωτόπουλο (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιώργο Βαρσαμίδη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος έκανε «ντεμπούτο» στα Ευρυτανικά γήπεδα.


Έσπασε το σερί
Μετά από ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων η Μυρίκη γνώρισε την ήττα. Είχε κερδίσει στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος όλες τις ομάδες κάνοντας εντυπωσιακό ντεμαράζ.

Ήττα για τον Πρόεδρο


Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για τους «κόκκινους» με τον Νίκο Τσώνη (Φωτογραφία) στον πάγκο τους. Ο τεχνικός Σπύρος Κολόκας και σε αυτό το ματς έδινε οδηγίες από την κερκίδα, αφού είναι τιμωρημένος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.



«Πρώτη» για Διώτη


Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Σωτήρης Διώτης για πρώτη φορά φέτος ορίστηκε παρατηρητής σε παιχνίδι της Α΄ Ευρυτανίας.

Νίκη μετά από 3 μήνες(!)
Ο ΑΠΟΚ είχε αρκετό καιρό να «γευτεί» την χαρά της νίκης. Τελευταία φορά είχε επικρατήσει με 2-0 της Κρέντης στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Ακολούθησε μια νίκη στα χαρτιά επί της Φραγκίστας.

Ίδια 11αδα
Η Μυρίκη ξεκίνησε με την ίδια ακριβώς 11αδα, όπως έκλεισε την κανονική διάρκεια στην 14η αγωνιστική απέναντι στον Αίολο.

Μέσα 3

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε το Βελούχι με 3 διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στα Άγραφα. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο αρχηγός Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία Δεξιά) και στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας αγωνίστηκε ο Άλεξ Μπακαλίδης. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Παπαβασιλείου, Τόμι Χρυσαφόπουλου (Έμειναν στον πάγκο) και Δημήτρη Τσιλιμέκη (Μπήκε αλλαγή).

Άλλη ομάδα


Δυναμώνει αισθητά η ομάδα του Βελουχίου με τον Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στην σύνθεση της. Ο «Μπάκα» σκόραρε δυο φορές με πανέμορφο χτύπημα φάουλ στο 30ο λεπτό και με πέναλτι στο 89ο λεπτό.

Χαφ ο Ξαγάρας


Ο Σπύρος Ξαγάρας μετατοπίστηκε από το κέντρο της άμυνας και έπαιξε σε θέση ανασταλτικού μέσου στα αμυντικά χαφ.

Ξεχώρισαν Κοτρώνης-Παχής


Για τους «κόκκινους» της Μυρίκης εξαιρετική παρουσία έχει ο κεντρικός μέσος Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία) και επίσης θετική εμφάνιση είχε ο πλάγιος χαφ Άγγελος Παχής.

Ενδοεπικοινωνία
Το διαιτητικό τρίο χρησιμοποίησε σύστημα ενδοεπικοινωνίας, κάτι που έχει κάνει ο Σταύρος Σουφλερός και στο ματς Αίολος-ΑΠΟΚ, όπου ήταν διαιτητής.


6ο σερί ματς με γκολ
Ο δεύτερος σκόρερ της κανονικής διάρκειας Κώστας Σταμούλης πέτυχε τέρμα για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι, βρισκόμενος σε παρατεταμένη φόρμα.

Α΄ Μέρος

Αιφνιδίασε η Μυρίκη
Οι «κόκκινοι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν πολύ νωρίς να προηγηθεί. Σε αντίθεση με το ματς της κανονικής διάρκειας πίεσαν ψηλά και δεν έδωσαν χώρους στον ΑΠΟΚ.

1-0   με το «καλημέρα»


Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο η ομάδα της Μυρίκης ευτύχησε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ. Ο Δημήτρης Κοτρώνης έκανε την μπαλιά για τον Άγγελο Παχή, ο οποίος μπήκε τετ α τετ στην περιοχή του ΑΠΟΚ από αριστερά, σούταρε, ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) πρόλαβε τον Πάνο Λιάγκα και σε κενή εστία έκανε εύκολα το 1-0.






Ανέβηκε και ισοφάριση
Όσο περνούσε η ώρα το Βελούχι προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του και να πιάσει ρυθμό. Χωρίς να κάνει τις μεγάλες φάσεις κατάφερε με ένα στημένο να φέρει το ματς στα ίσα.

Με υπέροχο γκολ «Μπάκα»
Ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής Άλεξ Μπακαλίδης στο 30ο λεπτό πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα. Από μακρινή απόσταση εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Στάθη Φακίτσα (1-1).




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Καρβέλης πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
8΄: Ο Σταμούλης έκανε από δεξιά την σέντρα-σουτ και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
9΄: Ο Κοτρώνης έκανε την μπαλιά για τον Παχή, ο οποίος μπήκε τετ α τετ στην περιοχή, σούταρε, ο Ρεσίτης απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Σταμούλης πρόλαβε τον Λιάγκα Π. και με σουτ στην κενή εστία έκανε το 1-0.
17΄: Ο Φλωράκης έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά και ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε με υπερένταση.
30΄: Ο Μπακαλίδης με απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση, έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» του Φακίτσα, ισοφαρίζοντας με πανέμορφο τρόπο σε 1-1.
33΄: Αδύναμο σουτ του Λέρη εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
42΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Ζαραβέλη από κοντά πέρασε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
44΄: Ο Καρβέλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε απευθείας λίγο πάνω από τα δοκάρια των «κόκκινων».

Β΄ Μέρος

Με τον ίδιο τρόπο
Στο πρώτο μέρος ο ΑΠΟΚ ήταν αυτός που δέχτηκε το γρήγορο γκολ, όμως στο δεύτερο μέρος απάντησε και αυτός με γρήγορο τέρμα φτάνοντας πολύ νωρίς στο 1-2.

Ακυρωθέν γκολ


Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ακυρώθηκε γκολ του Κώστα Ζαραβέλη (Φωτογραφία) της Μυρίκης, αφού ο βοηθός Θανάσης Φωτόπουλος είχε προηγουμένως υποδείξει οφσάιντ.

Από το κεφάλι του Κουτσουπιά


Το Βελούχι στο 10ο λεπτό του δεύτερου μέρους έκανε την ολική ανατροπή. Στο 55ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Χάρης Κουτσουπιάς από κοντά χωρίς πίεση με κεφαλιά σκόραρε για το 1-2. Ο «Κούτσι» είχε πετύχει γκολ και στον αγώνα του πρώτου γύρου.



Πολλές διακοπές
Το δεύτερο μέρος είχε αρκετές διακοπές από το 60ο λεπτό και έπειτα και οι ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό. Οι διακοπές ήταν κυρίως λόγω μικροτραυματισμών, αλλά και αψιμαχιών στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στην φάση του πέναλτι του ΑΠΟΚ.




Ισοφάριση με Παχή


Στο 76ο λεπτό η Μυρίκη κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Μάκης Ζήκας ελίχτηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε το χέρι του πεσμένου Γιώργου Κρασιά, με τον διαιτητή Σταύρο Σουφλερό να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Άγγελος Παχής ανέλαβε να το εκτελέσει και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Βελουχίου ισοφάρισε σε 2-2. Αυτό ήταν και το πρώτο πέναλτι που κερδίζει φέτος η Μυρίκη και το πρώτο που καταλογίζεται εις βάρος του Βελουχίου.





Μπήκε ο Εμρά


Ο Ξανθιώτης πρώην επαγγελματίας Εμρά Χαφούς (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τον ΑΠΟΚ στο 81ο λεπτό μπαίνοντας στην θέση του Μπάμπη Καρβέλη.


Αποβλήθηκε ο Κ. Γενιτσαρόπουλος


Στο 84ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος έκανε δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Άλεξ Μπακαλίδη του ΑΠΟΚ και αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο «Γεν» είχε αποβληθεί και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με αντίπαλο την προηγούμενη ομάδα του και θα απουσιάσει από τον αγώνα ενάντια στον Αίολο, αφού θα τιμωρηθεί με 1 αγωνιστική.




Άρχισε η ένταση
Από την στιγμή της αποβολής του Κώστα Γενιτσαρόπουλου άρχισε ένταση, όταν επικράτησε λεκτικό επεισόδιο με παράγοντα του Βελουχίου στην κερκίδα.

Με πέναλτι του Μπακαλίδή
Στο 86ο λεπτό ο Γιώργος Κρασιάς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Άλεξ Μπακαλίδης και η μπάλα βρήκε μέσα στην περιοχή στο χέρι του Γιάννη Κρασιά, ο οποίος προσπάθησε να προφυλάξει το πρόσωπο του με τον Σταύρο Σουφλερό να καταλογίζει το πέναλτι. Επικράτησε ένταση για 2-3 λεπτά και το παιχνίδι διακόπηκε ξανά. Στο 89ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με άψογο  πλασέ στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα «έγραψε» το τελικό 2-3.





Αψιμαχίες ανάμεσα σε 2

 












Την στιγμή του καταλογισμού του πέναλτι τα δυο αριστερά μπακ των ομάδων Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά, Μυρίκη) και Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά, ΑΠΟΚ) αψιμάχησαν . Με την παρέμβαση των συμπαικτών τους οι δυο ποδοσφαιριστές απομακρύνθηκαν και το περιστατικό έλαβε τέλος. Ο ρέφερι δεν τιμώρησε κανέναν από τους δυο ποδοσφαιριστές.





Κίτρινη σε Ντότσικα
Ο αναπληρωματικός μέσος της Μυρίκης Βασίλης Ντότσικας είδε την κίτρινη από τον ρέφερι Σταύρο Σουφλερό, καθώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή της έντασης. Αρκετοί ποδοσφαιριστές μπήκαν στο γήπεδο, άλλα ο μόνος που τιμωρήθηκε με κάρτα ήταν ο «Ντό».


Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Μπακαλίδης έκανε σέντρα από δεξιά και ο Κουτσουπιάς αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας της Μυρίκης με κεφαλιά έκανε το 1-2.
76΄: Ο Ζήκας έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, απέφυγε δυο αντιπάλους και η μπάλα βρήκε στο χέρι του πεσμένου Κρασιά Γ., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Παχής ανέλαβε να το εκτελέσει και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη ισοφάρισε σε 2-2.
82΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την βαθιά μπαλιά από το κέντρο και ο Μπακαλίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά και ο Φακίτσας μπλόκαρε.
84΄: Ο Γενιτσαρόπουλος αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Μπακαλίδη.
86΄: Ο Κρασιάς Γ. εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρασιά Ι. με τον Σουφλερό να καταλογίζει νέο πέναλτι.
89΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Φακίτσα διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

«Φώναξαν» και δυο
Μετά το τέλος της αναμέτρησης όλοι οι ποδοσφαιριστές φώναξαν το όνομα της ομάδας τους. Πρώτα οι ηττημένοι της Μυρίκης και εν συνεχεία οι νικητές του Βελουχίου μετά από παρότρυνση του Προέδρου Δήμου Αθανασίου.



Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς Ι., Ντότσικας, Λιάγκας Κ., Κόλλιας, Συγκελόπουλος, Κρασιάς Γ., Ξαγάρας, Μπακαλίδης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Παχής, Κοτρώνης, Σταμούλης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Κουτσουπιάς, Λιάγκας Π., Φλωράκης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Έγινε ένα παιχνίδι, που πιστεύω ότι άρεσε και στους 22 ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους. Δεν υπήρχαν σκοπιμότητες και το αποτέλεσμα το δείχνει. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για τη νίκη, συγχαρητήρια και στα παιδιά της Μυρικης, που παρόλο είχαν 15 ημέρες αποχή από τους αγώνες στάθηκαν ίσος προς ίσο απέναντι στον ΑΠΟΚ, που θεωρείται μια από τις ομάδες που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εμείς συνεχίζουμε για το άλλο ματς, θα κοιτάξουμε να είμαστε και εκεί ανταγωνιστικοί, όπως σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.»

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Οποιαδήποτε ομάδα περνούσε ότι περάσαμε εμείς αυτούς τους δυο μήνες θα έβλεπε σε πόσο δύσκολη κατάσταση ήμασταν με καθόλου καλή ψυχολογία και με την αμφισβήτηση να κυριαρχεί πάνω από όλους μας. Η κατάσταση σήμερα έγινε πιο δύσκολη, όταν μείναμε πίσω στο σκορ τόσο γρήγορα, όμως τα παιδιά δούλεψαν πολύ σωστά στον αγώνα, βγάλαμε, πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα στις στιγμές, που έπρεπε και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.  Και εκεί που πάλι στράβωσε για μας μετά από ένα τραγικό λάθος που κάναμε, εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα και να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο στην συνέχεια των Play Off. Αυτή η νίκη μας δίνει καλύτερη ψυχολογία, κίνητρο και ια εβδομάδα να δουλέψουμε καλύτερα. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την εμφάνιση του και στα παιδιά για την νίκη τους.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς Ι., Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας(70΄ Ζήκας), Καλύβας(60΄ Γκορόγιας), Ζαραβέλης(63΄ Λιάγκας Κ.), Κοτρώνης, Παχής, Σταμούλης, Λέρης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Ρεσίτης, Κόλλιας, Συγκελόπουλος(92΄ Τσιλιμέκης Δ.), Κρασιάς Γ., Ξαγάρας, Λιάγκας Π., Κρίντας, Κουτσουπιάς, Φλωράκης, Μπακαλίδης, Καρβέλης(81΄ Χαφούς)

Διαιτητής: Σταύρος Σουφλερός (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Θανάσης Φωτόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Βαρσαμίδης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος