Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1

Ο Γιάννης Ηλιάδης ήταν ο πρωταγωνιστής του 25ου τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΕ. Με δυο προσωπικά του τέρματα με το κεφάλι ο Αίολος έκανε την ανατροπή μέσα σε 8 λεπτά και επικράτησε του ΑΠΟΚ με 2-1, κατακτώντας για 2η συνεχή φορά το κύπελλο και το 6ο συνολικά της ιστορίας του.
Ο 25ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, πολύ καλές συνθήκες για την εποχή και παρουσία 400 και πλέον φιλάθλων.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε δυο «νεκρά» διαστήματα στις αρχές κάθε ημιχρόνου. Απώλεσε δυο σημαντικές στιγμές στο πρώτο μέρος με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Δημήτρη Κουρλού στο 27 λεπτό. Στην επανάληψη αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ δεν πτοήθηκε και χάρις τις κεφαλιές του Γιάννη Ηλιάδη στο 71ο και 78ο λεπτό από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του Δημήτρη Κουρλού έκανε την ολική ανατροπή. Ο «Ήλι» είχε και δοκάρι με κεφαλιά στο 77ο λεπτό.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο 2μηνο. Ο ΑΠΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε σημαντική στιγμή στο 17ο λεπτό να προηγηθεί, όταν ο πορτιέρο Φώτης Μακρής απέκρουσε εντυπωσιακά στην γραμμή το λάθος γύρισμα του Νίκου Ράικου, όμως η συνέχεια άνηκε στην ομάδα του Προφήτη Ηλία. Στο δεύτερο μέρος το Βελούχι προηγήθηκε στο 52ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γιάννη Ηλιάδη και ο Άλεξ Μπακαλίδης το μετέτρεψε σε γκολ. Οι «κυανόλευκοι» οπισθοχώρησαν στα τελευταία λεπτά και δέχτηκαν δυο γκολ από στημένες φάσεις χάνοντας το τρόπαιο.
Οι δυο ομάδες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα των Play Off με τον Αίολο να παίζει την Κυριακή (1/3) με τα Άγραφα και τον ΑΠΟΚ την προηγούμενη μέρα(28/2) με την Μυρίκη.

Πλήθος κόσμου
Ο τελικός κυπέλλου έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Στο Δημοτικό στάδιο επικρατούσε ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή. Ο τελικός παρακολουθήθηκε από 400 και πλέον θεατές.




2 απουσίες


Από την νέα 9μελη διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκαν 7 από τα 9 μέλη της διοίκησης. Φυσικά παρών ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) και τα στελέχη της διοίκησης: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Νίκος Δροσίνης, Γιώργος Λιάγκας και Βασίλης Μπούρας. Απουσίαζαν οι: Σωτήρης Διώτης (Γενικός γραμματέας της ενώσεως) και Θωμάς Θεοδωρογιάννης. Παρών ήταν επίσης και ο αρχαιδιαιητής της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαδήμος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας τη ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας.

Τοπικοί φορείς
Τον Δήμο Καρπενησίου στον τελικό εκπροσώπησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος αθλητικών θεμάτων του Δήμου Μένιος Λάππας και την αστυνομία ο διοικητής του τμήματος Γιάννης Κατσαρός.



Ρέφερι ειδικών αποστολών


Ο Γιώργος Τζοβάρας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά το ντέρμπι κορυφής της Α΄ Φθιώτιδας Μαλεσίνα-Καμένα Βούρλα αυτό το Σάββατο σφύριξε το ντέρμπι του Καρπενησίου ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Αίολο. Βοηθός είχε τους: Παναγιώτη Παπασταθόπουλο (Φωτογραφία Κέντρο) και Βαγγέλη Βλάχο (Φωτογραφία Δεξιά). Άπαντες από την γειτονική ΕΠΣ Φθιώτιδας. Ο κ. Τζοβάρας είναι αξιολογημένος και βρίσκεται στους πίνακες της Football League και έκανε πολύ καλή διαιτησία. Παράλληλα ήταν αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο κάτι που αποτέλεσε «κλειδί» για να γίνει ένα ήρεμο ματς μετά σε αθλητικά πλαίσια. 


2ο συνεχόμενο
Ο Αίολος κατέκτησε το 6ο κύπελλο της ιστορίας του, το οποίο ήταν και το δεύτερο συνεχόμενο. Ο Αίολος είχε κερδίσει στον περσινό τελικό της Φραγκίστας με 4-0. Ενώ είχε αγωνιστεί κανονικά και στο κύπελλο ερασιτεχνών, κάτι που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα κάνει φέτος.

Διατηρεί τα κεκτημένα
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία για πρώτη φορά στην ιστορία της διατηρεί τα κεκτημένα και κατακτά το κύπελλο για 2η συνεχή χρονιά.

MVP ο «Ήλι»-«Χρυσό» κεφάλι


Ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) ήταν ο άνθρωπος του τελικού, με δυο κεφαλιές στο 71ο και 78ο λεπτό έκανε την ολική ανατροπή και χάρισε την κούπα στην ομάδα του. Ενώ είχε και δοκάρι ξανά με κεφαλιά στο 77ο λεπτό. Ο «Ήλι» έφτασε τα 6 τέρματα στο κύπελλο και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του θεσμού μαζί με τον Άλεξ Μπακαλίδη.

Ήρεμο κλίμα
Ο τελικός ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα σε ήρεμο κλίμα και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια ΑΠΟΚ-Αίολος των τελευταίων ετών, που ολοκληρώνονται χωρίς «παρατράγουδα».



Έπαιξε ο Μπακαλίδης


Ο Άλεξ Μπακαλίδης του Βελουχίου έκανε την δεύτερη του συμμετοχή μέσα στο 2015 και αγωνίστηκε για 70 λεπτά. Κατάφερε να σκοράρει στο 52ο λεπτό (Έφτασε τα 6 γκολ στο κύπελλο όσα και ο Ηλιάδης) από το σημείο του πέναλτι και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο «Μπάκα» αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς. Αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΕ για τον 34χρονο μεσοεπιθετικό του Βελουχίου.

Ιδανικό ντεμπούτο


Ο τεχνικός Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πάγκο του Αίολο, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Διαδέχτηκε στον πάγκο τον Κώστα Γουλέτα, ο οποίος στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο.


Σημαντικές απουσίες
Ο Αίολος δεν είχε στην σύνθεση του τον τραυματία μέσο Κώστα Μπόνια, τον Κώστα Γουλέτα, που αποχώρησε και τον Χάρη Ζαραβέλη. Ο τελευταίος έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

Αλλαγές στις θέσεις

 












Ο νέος τεχνικός του Αίολου Γιάννης Φλωράκης έκανε ορισμένες αλλαγές θέσεων στους ποδοσφαιριστές. Ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στην φυσική του θέση σαν δεξιός αμυντικός, ο Νίκος Ράικος κάλυψε την θέση του αριστερού μπακ, με τον Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) να παίζει σαν αριστερός χαφ, ενώ ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε στο κέντρο και σε θέση κεντρικού μέσου.

Ηγέτης ο αρχηγός


Πέραν του σκόρερ Ηλιάδη ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) μετακινήθηκε στον άξονα και έπαιξε σε θέση ανασταλτικού μέσου. Είχε εξαιρετική παρουσία, κάνοντας μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του με την φανέλα της ομάδας του Προφήτη Ηλία.


Πλήρης ο ΑΠΟΚ
Αντίθετα το Βελούχι κατέβασε την καλύτερη δυνατή σύνθεση, αφού ο Λάκης Αναστασόπουλος είχε στην διάθεση του σχεδόν όλους τους θεωρητικά βασικούς ποδοσφαιριστές του.

Μετά από 11 χρόνια
Ο Αίολος επικράτησε σε διαδικασία 90 λεπτών του Βελουχίου ύστερα από τον τελικό του 2004, όπου είχε κερδίσει 1-0 με γκολ-φάουλ του Κώστα Μπόνια.

Πέρυσι στα πέναλτι
Ο Αίολος έχει πάρει τον «αέρα» του ΑΠΟΚ στο κύπελλο, αφού πέρυσι στα ημιτελικά τον έβγαλε εκτός θεσμού στην διαδικασία των πέναλτι.

«Κουπάτος» για 10η φορά


Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) αν και μόλις 27 ετών κατακτά κύπελλο για 10η φορά στην καριέρα του. Μετράει 3 κατακτήσεις με τον Αίολο, με ΑΠΟΚ 4 και 1 με Απεραντιακό, Ανδρούτσο Γραβιάς και με Αστέρα Ιτέας (Με τους δυο τελευταίους σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Φωκίδας). Δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό κυπέλλου.

Α΄ Μέρος

Ευχήθηκαν οι 3 Πρόεδροι
Πριν την έναρξη του τελικού ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, ο Πρόεδρος του Αίολου Σεραφείμ Ράικος, ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ευχήθηκαν στους 22 ποδοσφαιριστές και στο διαιτητικό τρίο καλή επιτυχία.





Καλύτερα ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο 20ο λεπτό του παιχνιδιού, δημιουργώντας πρώτο ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αίολου.

Συστάσεις με το «καλημέρα»
Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ο ρέφερι Γιώργος Τζοβάρας έκανε συστάσεις στον τεχνικό του ΑΠΟΚ Λάκη Αναστασόπουλο, που διαμαρτυρήθηκε για ένα σφύριγμα του ρέφερι.


Σωτήρια επέμβαση

 












Στο 17ο λεπτό ο Αθηναίος τερματοφύλακας του Αίολου Φώτης Μακρής (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση και «κράτησε» το μηδέν. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) γύρισε με προβολή την μπάλα προς τα πίσω και ο Φώτης Μακρής με εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά γωνία του τέρματος του απέκρουσε την μπάλα.




Κίτρινη για θέατρο


Ο Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία) στο 21ο λεπτό έπεσε μέσα στην περιοχή του Αίολου από μαρκάρισμα του Βαγγέλη Τζιόλα. Ο ρέφερι Γιώργος Τζοβάρας θεώρησε ότι δεν υπήρχε παράβαση και «κιτρίνισε» τον παίκτη του Βελουχίου.

Ανέβηκε ο Αίολος
Η ομάδα του Αίολου βελτιώθηκε και κέρδισε την μάχη του κέντρου από το 20ο λεπτό και έπειτα.

Δεν τα κατάφερε
Ο Δημήτρης Κουρλός στο 27ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Ο Θωμάς Αζακάς έβγαλε την μπαλιά από τον άμυνα και ο Δημήτρης Κουρλός έσπασε το τεχνητό οφσάιντ του αντιπάλου μπήκε στην περιοχή μόνος απέναντι στον Δημήτρη Ρεσίτη, σούταρε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια και εν συνεχεία το νέο πλασέ που έκανε απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος ο Γιώργος Κρασιάς. Οι παίχτες του Βελουχίου ζήτησαν οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Βαγγέλη Βλάχο.




Χωρίς συγκινήσεις
Το τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους δεν είχε συγκινήσεις και κύλησε με την περισσότερη ώρα να παίζεται στον χώρο του κέντρου.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Χαμηλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από αριστερά απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Μακρής.
10΄: Ο Ράικος σέντραρε από αριστερά, ο Ράμμος κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αριστερά, σούταρε και ο Ρεσίτης μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
13΄: Ο Τζιόλας, έδωσε στον Κουρλό, αυτός πάσαρε στον Γούλα, που σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Νικολάου από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
17΄: Ο Φλωράκης πάσαρε αριστερά στον Μπακαλίδη που σέντραρε και ο Ράικος άθελα του γύρισε προς τα πίσω την μπάλα, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Μακρή να αποκρούσει σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
20΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι.
27΄: Ο Αζακάς έκανε την μπαλιά, ο Κουρλός έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη πλάσαρε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε και στην συνέχεια ο Κρασιάς έδιωξε προ της γραμμής του τέρματος.
28΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η προβολή του Ηλιάδη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
31΄: Ο Νικολάου έδωσε στον Τζιόλα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Ρεσίτη.

Β΄ Μέρος

Ζωηρά ο ΑΠΟΚ
Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν πιο ζωντανά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και κατάφεραν να πετύχουν γρήγορο τέρμα.

Προβάδισμα με πέναλτι
Ο ΑΠΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 51ο λεπτό όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Ηλιάδης απέκρουσε την μπάλα με το χέρι, με τον ρέφερι Γιώργο Τζοβάρα να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Άλεξ Μπακαλίδης ένα λεπτό αργότερα ανέλαβε να το εκτελέσει και με ψύχραιμο χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Φώτη Μακρή άνοιξε το σκορ (0-1).







Ανατροπή σκηνικού
Μετά το πέρας της μιας ώρας παιχνιδιού ο Αίολος ήταν επιθετικός, κυριάρχησε και έφτασε στην ολική ανατροπή.

Νικήθηκε ο Γούλας


Στο 69ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας μετά την κεφαλιά-πάσα του Γιάννη Ηλιάδη σούταρε εξ επαφής και ο πορτιέρο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε σωτήρια.


Ξεκίνησε η αντεπίθεση
Στο 71ο λεπτό ξεκίνησε η αντεπίθεση του Αίολου όταν ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Γιάννης Ηλιάδης με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.





Δοκάρι με «Ήλι»
Στο 78ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος Γιάννης Ηλιάδης είχε δοκάρι με κεφαλιά. Ο Βαγγέλης Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου, με τους παίκτες της ομάδας στην συνέχεια να διώχνουν σε κόρνερ.



Επόμενη φάση…και 2-1
Η επόμενη φάση «μύριζε» γκολ, αφού ο εξαιρετικός στις στημένες φάσεις Γιάννης Ηλιάδης πήρε μόνος του τον τελικό. Ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Γιάννης Ηλιάδης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το τελικό 2-1. Οι παίκτες της ομάδας του Προφήτη Ηλία πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ, που τους χάρισε το 6ο τρόπαιο της ιστορίας τους.





Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Μπακαλίδη, που κινήθηκε και σέντραρε από δεξιά και ο Ηλιάδης απέκρουσε με το χέρι, με τον ΑΠΟΚ να κερδίζει το πέναλτι.
52΄: Ο Μπακαλίδης εκτελεί την εσχάτη των ποινών και με χαμηλό ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία κάνει το 0-1.
60΄: Ο Κουρλός έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Γούλα και ο Ρεσίτης βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε προ του παίκτη του Αίολου.
62΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος βρήκε τον Κουρλό που σούταρε γρήγορα εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι των «κυανόλευκων».
65΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Γούλα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
69΄: Ο Κουρλός σέντραρε από δεξιά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και το πλασέ του Γούλα στο δεύτερο δοκάρι  αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ρεσίτη.
71΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ηλιάδης από κοντά με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
77΄: Ο Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ και την αδύναμη κεφαλιά του Κουτσουπιά μπλόκαρε εύκολα ο Μακρής.
78΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Ηλιάδης εξ επαφής πήρε την κεφαλιά, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η άμυνα του ΑΠΟΚ έδιωξε σε κόρνερ.
78΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ηλιάδης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 2-1.

Πανηγυρισμοί στο φινάλε
Μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του τελικού οι παίκτες του Αίολου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για την σπουδαία επιτυχία τους. Επιπλέον φώναξαν στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους.





Κίτρινες Κάρτες
Ηλιάδης, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Νικολάου, Ρεσίτης, Ξαγάρας, Κρίντας, Φλωράκης, Γενιτσαρόπουλος, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Φούκας, Μακρής, Νικολάου
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κρασιάς, Ρεσίτης, Κουτσουπιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για το επίπεδο που δείξανε. Νομίζω ότι ήταν ένας τελικός αντάξιος και των δυο ομάδων. Πιστεύω ότι παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Ήμασταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο μπήκαμε λίγο κρύοι μέσα, όπου έχασε και μια ευκαιρία ο αντίπαλος και θα μπορούσαμε να το είχαμε πληρώσει εκεί και να βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Κυριαρχήσαμε από εκεί και ύστερα, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες σημαντικές στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δείξαμε αποθέματα ψυχής και καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι η νίκη είναι δίκαιη για μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Βέβαια δεν θέλω να καρπωθώ εγώ μια ομάδα, η οποία ήδη υπήρχε. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στην διοίκηση, η οποία έχει κάνει τρομερές προσπάθειες και κυρίως στους ποδοσφαιριστές. Ένα σπρώξιμο ήθελαν, ίσως η αλλαγή προπονητή τους βοήθησε ψυχολογικά και καταφέραμε και πήραμε το κύπελλο. Είναι δύσκολο να κερδίσεις έναν αντίπαλο όπως ο ΑΠΟΚ, γιατί είναι βαριά η φανέλα του. Τύγχανε τόσα χρονιά και ήμουν εγώ στην άλλη ομάδα και ξέρω ποια είναι η ψυχολογία. Η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη αξία στον νικητή. Νομίζω κάναμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό σήμερα, καταφέραμε και σπάσαμε μια παράδοση αρκετών χρόνων και πήραμε το κύπελλο. Πέρα του ότι το κύπελλο είναι ένας τίτλος θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ο οποίος είναι και ο βασικός στόχος της ομάδας. Τελειώνοντας να δώσω συγχαρητήρια και στην ΕΠΣ, ήταν άψογη η διοργάνωση και συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, στάθηκαν στο ύψος τους.»

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα νομίζω ότι έγινε ένας τελικός, ο οποίος ήταν τόσο ικανοποιητικός όσο και συναρπαστικός για τον φίλαθλο κόσμο. Στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι έγινε μοιρασμένο παιχνίδι και θα μπορούσαν να σκοράρουν και οι δυο ομάδες. Στο δεύτερο εμείς μπήκαμε καλύτερα, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, όμως αυτό είχε συνέπεια να αφυπνίσουμε τον αντίπαλο και στην υπόλοιπη διάρκεια να είναι καλύτερος από μας. Εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε πολλά λάθη, σίγουρα μας επηρέασαν τα προβλήματα που είχαμε κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα, δεν παίξαμε ποδόσφαιρο κατοχής, εκνευριστήκαμε μετά την ισοφάριση και με πανομοιότυπο τρόπο χάσαμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε το χρόνο να ψάξουμε για δικαιολογίες, η εμπειρία των ποδοσφαιριστών μου νομίζω ότι θα τους δυναμώσει και πρέπει γρήγορα να κοιτάξουμε μπροστά, αλλάζοντας την κακή εικόνα μας. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την δίκαιη νίκη του.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος Ν., Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας(89΄ Μάρκης), Ράμμος, Κουρλός(93΄ Τόσκα), Τζιόλας, Νικολάου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ.(64΄ Καρβέλης), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Φλωράκης(59΄ Κόλλιας), Μπακαλίδης(70΄ Τσιλίκας), Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Βαγγέλης Βλάχος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

*Ακολουθεί μέσα στις επόμενες ώρες πλούσιο φωτορεπορτάζ από την απονομή στον κυπελλούχο Αίολο.



















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος