Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΛ Μεταμόρφωσης-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 2-0

Ήττα-αποκλεισμό γνώρισε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το οποίο πάλεψε φιλότιμα, αλλά υποτάχτηκε με 2-0 στο ανώτερο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της φάση των «32» του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων και έγινε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Νέου Ηρακλείου. Άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι και παρακολουθήθηκε από αρκετούς μαθητές των γηπεδούχων.
Το Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης του Γιώργου Συμεωνίδη έκανε αρκετά καλό πρώτο μέρος και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του σχολικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι αφού δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες προηγήθηκαν με τέρμα του Αλέξανδρου Γρομητσάρη. Στο δεύτερο μέρος ο Ευρυτανικής καταγωγής διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Βιδάλης με πανέμορφο γκολ πέτυχε το τελικό 2-0.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου του Δημήτρη Τσιγαρίδα ολοκλήρωσε με αξιοπρεπή εμφάνιση την παρουσία του στο σχολικό πρωτάθλημα, κοντράροντας στα ίσα ένα Λύκειο με αρκετούς ποδοσφαιριστές σε γνωστές ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και στην επανάληψη ισορρόπησαν αρκετά το ματ,ς πιέζοντας ψηλά. Είχαν δοκάρι στο πρώτο 35λεπτο με σέντρα-σουτ του Δημήτρη Κατσίκη.
Το Λύκειο της Μεταμόρφωσης θα αγωνιστεί στην επόμενη φάση των «16» εντός έδρας με το 1ο Γενικό Λύκειο Λειβαδιάς.

Με αρκετούς μαθητές
Το ματς έγινε μπαρουσία αρκετών μαθητών του Λυκείου Μεταμόρφωσης.

70 λεπτά
Η αναμέτρηση κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Το γήπεδο Νέου Ηρακλείου
Το Δημοτικό γήπεδο Νέου Ηρακλείου είναι γνωστό και ως «Πράσινου Λόφου». Έχει πλαστικό χλοοτάπητα, διαθέτει σκεπαστή κερκίδα και οι διαστάσεις του είναι σχετικά μικρές(96Χ47). Βρίσκεται πάνω από την Αττική Οδό. Σε αυτό το γήπεδο αγωνίζονται οι: Α.Ε. Ηράκλειο(Παίζει σε αυτήν ο Άρης Νταβαρίνος και είναι παλαιά ομάδα του Ευρυτάνα άσου της Μυρίκης Μάκη Κωστή), καθώς και ο Ερμής Ειρήνης Νέου Ηρακλείου.

Η διαιτητική 3αδα
Την αναμέτρηση σφύριξε ο Θανάσης Ζήσης, με βοηθούς τους Γιώργο Κατσάβα και Έκτορα Εμμανουηλίδη.

Με τον πρωταθλητή Βοιωτίας
Οι παίχτες του ΓΕΛ Μεταμόρφωσης θα αγωνιστούν στην φάση των «16» εντός έδρας ενάντια στο 1o ΓΕΛ Λειβαδιάς (Απέκλεισε στην προηγούμενη φάση το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας στα πέναλτι), που κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα του Νομού Βοιωτίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου.


Οι 3 «κιτρινόμαυροι» 
 












Στο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης αγωνίστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Ευρυτανικής καταγωγή αρχηγό και διεθνή με την Εθνική νέων Γιάννη Βιδάλη, που είναι βασικός στέλεχος της ομάδας νέων(Κ20), τον Ηλία Μπουτσικάρη (Φωτογραφία Αριστερά), που είναι δανεικός από τους νέους της ΑΕΚ(Κ20) στην Δόξα Κορωπίου και τον μικρότερο αδερφό του Γιάννη Μπουτσικάρη (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίζεται στην ομάδα Κ17 της ΑΕΚ, έχοντας δοθεί ως δανεικός στην προηγούμενη ομάδα του, τον Ατρόμητο Χαλανδρίου. Οι δυο πρώτοι είναι γεννηθέντες το 1997 και ο τρίτος το 1999. Ο πορτιέρο Ευριπίδης Καραβίδας επίσης ανήκει στον Απόλλωνα Αθηνών, ενώ ο Μιχάλης Μιχαηλίδης μεταγράφηκε από την Α.Ε. Μεταμόρφωσης στον Φωστήρα Αθηνών.

Οι περισσότεροι σε Α.Ε.Μ.-Λυκόβρυση
Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των πρωταθλητών της Β΄ Αθήνας ανήκει στην Α.Ε. Μεταμόρφωσης(Γ΄ ΕΠΣΑ), καθώς και στην γειτονική Λυκόβρυση(Β΄ ΕΠΣΑ). Η Μεταμόρφωση διαθέτει δυο ποδοσφαιρικές ομάδες στον 4ο όμιλο της Γ΄ ΕΠΣΑ, την Α.Ε. Μεταμόρφωσης όπως και την Νέα Ζωή Μεταμόρφωσης, που εδρεύουν στο γήπεδο Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης. Στην τελευταία έχουν αγωνιστεί οι Ευρυτάνες: Αποστόλης Λαθύρης, Κώστας Λαθύρης και Νίκος Ρεσίτης, ενώ εκεί βρίσκεται ακόμη το δελτίο του Παλαιοκατουνίτη Χρήστου Γκούρλια.

Μετά από πολλά χρόνια
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατάφερε να κάνει μια αξιοπρόσεχτη πορεία στην διοργάνωση, φτάνοντας στους «32» της Ελλάδας. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει καταφέρει να διακριθεί κάποιο σχολείο ματς εκτός νομού σε κανένα άθλημα.

Ίδια 11αδα
Το ΕΠΑΛ έπαιξε με την ίδια ενδεκάδα, που αγωνίστηκε και στην νίκη-θρίαμβο με 1-0 επί του 4ου ΓΕΛ Λαμίας δυο ημέρες νωρίτερα.

Α΄ Μέρος

Ομιλία ρέφερι
Πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Θανάσης Ζήσης έκανε ενημέρωση στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, μαζεύοντας τους στην σέντρα του γηπέδου.


Υπεροχή γηπεδούχων
Το Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, ήταν καλύτερο δημιούργησε ευκαιρίες και πήρε το προβάδισμα.

Με αντεπιθέσεις
Οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους και προσπάθησαν να επιτεθούν μέσα από αντεπιθέσεις.

Απείλησαν οι «Αθηναίοι»
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι γηπεδούχοι της Μεταμόρφωσης δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα «καρέ» του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Στο 21ο λεπτό το σουτ του Γιάννη Βιδάλη από καλή θέση έφυγε άουτ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ηλία Μπουτσικάρη απέκρουσε με υπερένταση ο πορτιέρο του Ευρυτανικού σχολείου.





Προβάδισμα σε Γρομήτσαρη


Στο 26ο λεπτό το Λύκειο της Μεταμόρφωσης κατάφερε να «παραβιάσει» την εστία του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Ο Αλέξανδρος Μούστα έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Αλέξανδρος Γρομητσάρης με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 1-0. Ο Γρομητσάρης αγωνίζεται με την Λυκόβρυση στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Αθηνών.


«Όχι» στον Η.Μπουτσικάρη
Σημαντική επέμβαση έκανε στο 28ο λεπτό ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ Καρπενησίου Γιώργος Γιόγιος. Ο Γιάννης Βιδάλης τροφοδότησε τον Ηλία Μπουτσικάρη, που έκανε από κοντά την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ απέκρουσε εντυπωσιακά.




Δοκάρι με Κατσίκη


Οι φιλοξενούμενοι του Καρπενησίου είχαν δοκάρι στο 31ο λεπτό όταν η σέντρα-σουτ του Δημήτρη Κατσίκη κατέληξε στο δοκάρι του Ευριπίδη Καραβίδα.

Ισοφάρισε τα δοκάρια
Στο 33ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τα δοκάρια όταν ο Ηλίας Μπουτσικάρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά από κόντρα σε αμυντικό η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιώργου Γιόγιου.

Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Μπουτσικάρης σούταρε από τα όρια της περιοχής και πλάγια αριστερά, με τον Γιόγιο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
21΄: Σουτ του Βιδάλη εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
22΄: Ο Μπουτσικάρης Η. σούταρε εκτός περιοχής και ο Γιόγιος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
25΄: Ο Μπουτσικάρης Η. πάσαρε στον Μπουτσικάρη Ι., που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε.
26΄: Ο Μούστα από δεξιά σέντραρε και ο Γρομητσάρης με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία του ΕΠΑΛ Καρπενησίου έκανε το 1-0.
28΄: Ο Βιδάλης τροφοδότησε τον Μπουτσικάρη Η., που έκανε την κεφαλιά εξ επαφής και ο Γιόγιος απέκρουσε εντυπωσιακά.
31΄: Ο Κατσίκης έβγαλε σέντρα-σουτ από αριστερά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
33΄: Ο Μπουτσικάρης Η. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διώξουν με κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιόγιου.

Β΄ Μέρος

«Καθάρισε» με δεύτερο
Οι γηπεδούχοι της Νέας Μεταμόρφωσης πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, «καθαρίζοντας» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Έδειξε την κλάση του


Ο Ευρυτάνας διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιάννης Βιδάλης (Φωτογραφία) έδειξε την κλάση του στο 48ο λεπτό πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Βιδάλης είδε εκτός εστίας τον Γιώργο Γιόγιο και με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ «έγραψε το τελικό 2-0.



Πίεσε ψηλά
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου στο δεύτερο μέρος πίεσε αρκετά ψηλά και ισορρόπησε το παιχνίδι.

Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Ο Μπουτσικάρης Η. σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ από το τέρμα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.
48΄: Ο Βιδάλης με καταπληκτικό μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, βλέποντας τον Γιόγιο εκτός εστίας διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
53΄: Ο Λιάγκας σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Καραβίδας μπλόκαρε εύκολα.
67΄: Μακρινό σουτ του Μπέζα κατέληξε αρκετά άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΓΕΛ Μεταμόρφωσης: Μπουτσικάρης Η., Γρομήτσαρης, Βιδάλης
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Λιάγκας, Γιόγιος

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Μεταμόρφωσης (Γιώργος Συμεωνίδης): Καραβίδας(65΄ Μποκογιάννης), Μουρελάτος(59΄ Μπαλαμώτης), Ευδαίμων, Τζένης, Σαμπάνης, Μούστα, Μιχαηλίδης(41΄ Μπέζας), Μπουτσικάρης Ι., Βιδάλης, Μπουτσικάρης Η., Γρομητσάρης

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Γιόγιος, Μπουρμπος(66΄ Μπάρκας), Μπλέντζος, Λιάγκας, Κατσίκης(59΄ Καββαδίας), Μπουμπουρής, Ζανιάς, Αθανασόπουλος, Μπούτσι, Πλεξίδας, Κατσιφός(59΄ Καλύβας)

Διαιτητής: Θανάσης Ζήσης
1ος Βοηθός: Γιώργος Κατσάβας
2ος Βοηθός: Έκτορας Εμμανουηλίδης
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας