Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Πέντε μόλις λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ο ψυχωμένος ΑΠΟΚ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με 1-1 κόντρα στον ισχυρό Αίολο, οδηγώντας το ντέρμπι κορυφής στην ισοπαλία.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 15:00. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και αρκετοί θεατές την παρακολούθησαν παρά το τσουχτερό κρύο.
Ο Αίολος ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και να έχει το πάνω χέρι χάρης σε γκολ του πολύ καλού σε αυτό το ματς Ταξιάρχη Γούλα. Η απόδοση του στην συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος να δεχτεί την ισοφάριση. Οι «Αιολίτες» έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν και να αποκτήσουν αβαντάζ +2 στα μπαράζ από τον αντίπαλο. Η ομάδα του Κώστα Γουλέτα παρέμεινε πρώτη, φτάνοντας τους 26 βαθμούς και βρίσκεται μια «ανάσα» από την κατάληψη της 1ης θέσης της κανονικής διάρκειας, την οποία είχαν κατακτήσει για τελευταία φορά το 2003.
Ο ΑΠΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, κάνοντας καλή εμφάνιση, δεδομένου ότι δεν αγωνίστηκε ξανά ο τραυματίας Μπακαλίδης. Απέσπασε βαθμό ψυχολογίας, ισοφαρίζοντας στο 85ο λεπτό με τον στόπερ Σπύρο Ξαγάρα. Οι «κυανόλευκοι» του Λάκη Αναστασόπουλου είναι δεύτεροι, έχουν 23 πόντους και διατηρούν προβάδισμα δυο βαθμών από την 3η Μυρίκη.
Ο Αίολος αντιμετωπίζει το Σάββατο 14/2 την Μυρίκη και ο ΑΠΟΚ μια ημέρα μετά τα Άγραφα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αψήφησαν τον καιρό
Το «παραδοσιακό» ντέρμπι του Καρπενησίου παρακολουθήθηκε από αρκετούς θεατές, καθώς αναμετρήθηκαν δυο ιστορικές ομάδες, που είναι οι βασικές διεκδικήτριες των φετινών τίτλων. Επικρατούσε τσουχτερό κρύο, ενώ υπήρξε διάστημα βροχής και για λίγο και χαλαζόπτωσης.


Ανανεώθηκε το ραντεβού
Αίολος και ΑΠΟΚ θα «κοντραριστούν» σε ακριβώς 13 ημέρες στον ίδιο χώρο στον 25ο τελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας. Θα τεθούν αντιμέτωποι επίσης δυο φορές στους αγώνες play off πρωταθλήματος.

«Πρώτη» Δ. Ρεσίτη-Μέσα ο «Τσίλι» 

 












Για πρώτο παιχνίδι υπερασπίστηκε την εστία του ΑΠΟΚ ο στρατευμένος Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι. Τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίστηκε στον Α.Ο. Καρδίτσας και στον Απόλλων Λάρισας. Στο αρχικό σχήμα επανήλθε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος είχε μπει αλλαγή με την Μυρίκη.

Με 16αδα 


Δηλωμένοι ως αναπληρωματικοί ήταν οι: Τάκης Σαΐτης (Απουσίαζε) και Γιώργος Κρασιάς (Παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα). Στον πάγκο έμειναν χωρίς να αγωνιστούν ο πορτιέρο Χρήστος Παπαβασιλείου, ο Κώστας Γιαννόπουλος και ο τραυματίας Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία). Αντίθετα ο Αίολος είχε για ένα ακόμη παιχνίδι παίχτες εκτός αποστολής.

Σταμάτησε το σερί
Το Βελούχι μετρούσε ένα αρνητικό σερί 3 ηττών εντός αγωνιστικού χώρου (1 στο κύπελλο και 2 στο πρωτάθλημα) και κατάφερε να το σταματήσει.

Σφύριξε ο Σουφλερός


Το παιχνίδι σφύριξε ο Φθιωτός διαιτητής και καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Σουφλερός, που έχει διευθύνει και κατά το παρελθόν αγώνες στον νομό μας.

Επιστροφή «Στοφ»


Χρέη δεύτερου βοηθού εκτέλεσε ο Γιώργος Στοφόρος (Φωτογραφία), γνωστός στο Ευρυτανικό κοινό, καθώς υπήρξε φοιτητής στο ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου και μέλος της Ευρυτανικής διαιτησίας για 3 χρόνια. Πρώτος επόπτης ήταν ο Βασίλης Τσιγαρίδας.

Ενδοεπικοινωνία της 3αδας
Μηχανισμό ενδοεπικοινωνίας χρησιμοποίησε το Φθιωτικό διαιτητικό τρίο, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά την φετινή σεζόν σε αγώνα του τοπικού Ευρυτανίας.



Ούτε στην 22η
Ο Αίολος δεν κατάφερε να νικήσει τον ΑΠΟΚ σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος στην 22η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων. Έχει μόλις μια νίκη σε αγώνα μπαράζ πρωταθλήματος, αλλά και τρεις ακόμη για το κύπελλο.

Μόνιμος ο Πλακιάς 


Άτυπα χρέη προπονητή από τον πάγκο των γηπεδούχων εκτέλεσε ξανά ο ταμίας Περικλής Πλακιάς, καθώς ο coach Γουλέτας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.


Ίδιοι 11
Από πλευράς Αιόλου ο προπονητής-παίχτης Κώστας Γουλέτας επέλεξε να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα, που είχε ξεκινήσει και ενάντια στην Ποταμιά.

Εμπνέει ασφάλεια 


Λύση στο θέμα του τερματοφύλακα εν όψει και των δύσκολων επερχόμενων αγώνων φαίνεται πως βρήκε ο Αίολος με την παρουσία του υψηλόσωμου Φώτη Μακρή (Φωτογραφία).


Α΄ Μέρος

Γκολ ο Αίολος-Ευκαιρία ο ΑΠΟΚ
Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο 45λεπτο ο Αίολος κατάφερε να προηγηθεί από πολύ νωρίς, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Εν συνεχεία ο ΑΠΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι «τζιαλομπλού» πήγαν μπροστά στα αποδυτήρια με 1-0.

Μπροστά με Γούλα


Ο Αίολος μπήκε σε θέση «οδηγού» μόλις στο 17ο λεπτό. Ο Βαγγέλης Τζιόλας με εκτέλεση φάουλ δημιούργησε «ρήγμα» στην αντίπαλη άμυνα, που δεν κατάφερε να διώξει και ο Ταξιάρχης Γούλας με όμορφο γυριστό πλασέ πραγματοποίησε το 1-0. Ο Φραγκιστιανός ποδοσφαιριστής σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.






Αποχώρησε ο «ΚΜ» 

 












Ο Κώστας Γουλέτας υποχρεώθηκε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή στο 18΄, αντικαθιστώντας τον τραυματία Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία Αριστερά) με τον Νίκο Ράικο (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα οι γηπεδούχοι σκόραραν με παίχτη λιγότερο, καθώς ο Μπόνιας δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τον διασώστη του ΕΚΑΒ Θύμιο Κολοκύθα και δεν είχε πραγματοποιηθεί ακόμη η αλλαγή.






Είπε «όχι» στον Φλωράκη 


Σημαντική ευκαιρία για να απαντήσει αμέσως είχε στο 18ο λεπτό ο ΑΠΟΚ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με σέντρα τροφοδότησε τον Γιάννη Φλωράκη, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και ο Φώτης Μακρής βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε σωτήρια.



Δεύτερη αλλαγή 

 












Οι «κιτρινομπλέ» έκαναν και δεύτερη αλλαγή πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε από τον Τόλη Φούκα (Φωτογραφία Δεξιά) στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο coach Γουλέτας θέλησε να προφυλάξει τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα.







Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Σέντρα του Γουλέτα από τα δεξιά, αδύναμη κεφαλιά του Ηλιάδη μάζεψε στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
17΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ, φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή, ο Γούλας εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας και με όμορφο γυριστό σουτ στην αριστερή γωνία του Βελουχίου έκανε το 1-0.
18΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Φλωράκης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Μακρής βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε το πλασέ του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ.
20΄: Κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Καρβέλη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.
28΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα.

Τα «άκουσε» στο ημίχρονο 


Ο πρώτος βοηθός Βασίλης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) δέχτηκε τα παράπονα στο ημίχρονο από φίλους-παράγοντες του Βελουχίου, που παρακολούθησαν τον αγώνα από την κερκίδα.


Β΄ Μέρος

Στην μέση το «καρπούζι»
Με τέρμα του Σπύρου Ξαγάρα στο 85΄ ο ΑΠΟΚ κατάφερε να φτάσει στον βαθμό της ισοπαλίας. «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε στον Αίολο το αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να επικρατήσει, αλλά παρέμεινε πρώτος.

Μπήκε καλύτερα


Το Βελούχι ήταν πιο πιεστικό στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές της επανάληψης με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία) και τον Σπύρο Ξαγάρα στο 2λεπτο 52΄, 53΄. Ο δεύτερος μάλιστα πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.


Προσπάθειες από Τζιόλα


Ο Αίολος από την μεριά του είχε σημαντικές ευκαιρίες με τον Τυρναβίτη μεσοεπιθετικό Βαγγέλη Τζιόλα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σούταρε στο 67΄ και στο 71΄ πάνω στον Δημήτρη Ρεσίτη από ισάριθμες προσπάθειες του δεξιού χαφ Ταξιάρχη Γούλα.





Κατευθύνθηκε στον πάγκο
Ο ρέφερι Σταύρος Σουφλερός έκανε συστάσεις στον πάγκο του Αιόλου στο 75ο λεπτό, ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον α΄ βοηθό κ. Τσιγαρίδα.


Χάρισε βαθμό ο Ξαγάρας


Στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού στο 85΄ ο ΑΠΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος χτύπησε κόρνερ από δεξιά και ο Σπύρος Ξαγάρας με διπλή προσπάθεια μέσα από την μικρή περιοχή «έγραψε» το 1-1. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «Βελουχιώτες».







Συμμετοχή Ράπτη


Την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο μεσοαμυντικός Πάνος Ράπτης. Είχε αγωνιστεί μόνο στο κύπελλο. Ο Λάκης Αναστασόπουλος έκανε μόλις δυο αλλαγές, έχοντας περιορισμένες λύσεις στην διάθεση του.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Πάσα του Συγκελόπουλου στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μακρή.
53΄: Σέντρα-σουτ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Μακρής και στην επαναφορά πλασέ του Ξαγάρα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.
67΄: Ο Ράμμος έκανε μπαλιά στον Γούλα, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Τζιόλα μπλόκαρε ο Ρεσίτης.
71΄: Ο Γούλας έκανε προσπάθεια από δεξιά, ο Τζιόλας σούταρε από το ύψος της περιοχής μετά από λάθος της άμυνας και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
78΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Κουρλού μπλόκαρε ο Ρεσίτης στην δεξιά του γωνία.
85΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ξαγάρας πετάχτηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και με διπλή προσπάθεια και προβολή πέτυχε το 1-1.

«Φώναξαν» ΑΠΟΚ
Μετά την λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου συγκεντρώθηκαν και φώναξαν το όνομα της ομάδας τους.


Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Ζαραβέλης, Ράμμος, Ηλιάδης

Διακριθέντες
Αίολος: Γούλας, Ηλιάδης, Νικολάου, Φούκας
ΑΠΟΚ: Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης, Ξαγάρας, Φλωράκης

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): * Ο τεχνικός του Αιόλου δεν προβαίνει σε δηλώσεις, καθώς δεν υπάρχει η σχετική άδεια από το Δ.Σ. του συλλόγου.








Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο σημερινό αγώνα νομίζω ότι η ομάδα μου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και σίγουρα αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Τα παλικάρια σήμερα παίξανε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, το ποδόσφαιρο που μπορούμε, γενικά είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα σαν ομάδα. Το μόνο που καταφέραμε όμως ήταν να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, γιατί μετά τα δυο άτυχα αποτελέσματα ήμασταν σε πολύ δύσκολη θέση. Και το σημερινό αποτέλεσμα είναι κακό για μας, διότι παίζουμε για την νίκη, όμως κρατάμε την εμφάνιση μας και συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την προσπάθεια τους.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Μακρής, Τριανταφυλλόπουλος(38΄ Φούκας), Νικολάου, Ζαραβέλης, Μπόνιας(18΄ λ.τρ Ράικος Ν.), Ράμμος, Γουλέτας, Ηλιάδης, Κουρλός, Τζιόλας, Γούλας(80΄ Ράικος Γ.)

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Λιάγκας, Ξαγάρας, Κόλλιας, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Φλωράκης, Γενιτσαρόπουλος(92΄ Χρυσαφόπουλος), Καρβέλης(90΄ Ράπτης)

Διαιτητής: Σταύρος Σουφλερός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Τσιγαρίδας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)


























































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος