Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ποταμιά-Άγραφα 1-1

Με δυο σουτ-«οβίδες» εκτός περιοχής Ποταμιά και Άγραφα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 και η 4η θέση των play off θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 15:00. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν μια θέση στην 4αδα, την οποία θα κατακτήσει ένας από τους δυο. Παρόντες στο γήπεδο ήταν περίπου 100 φίλαθλοι, καθώς ο αγώνας συγκέντρωνε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Η Ποταμιά επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, δείχνοντας πάθος και θέληση ιδιαίτερα στην επανάληψη. Κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με πολύ όμορφο γκολ του Πολυχρόνη Λιάγκου και έμεινε «ζωντανή» στην υπόθεση 4αδα. Οι Μεγαλοχωρίτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρέμειναν στην 5η θέση, φτάνοντας τους 16 βαθμούς.
Τα Άγραφα μπήκαν αποφασισμένα στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με υπέροχο τέρμα του νεοαποκτηθέντα Μιχάλη Κωστίδη. Στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν να πετύχουν 2ο τέρμα και με νίκη θα «σφράγιζαν» και μαθηματικά την παρουσία τους στα μπαράζ. Οι Αγραφιώτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είναι 4οι με 18 πόντους και κρατούν την τύχη στα χέρια τους.
Η Ποταμιά αντιμετωπίζει την 14η αγωνιστική την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου την Κρέντη στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και θέλει μόνο νίκη, για να μπει στην 4αδα. Τα Άγραφα αγωνίζονται την ίδια ημέρα ενάντια στον ΑΠΟΚ και με νίκη μπαίνουν στα play off ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στον άλλον αγώνα.

Παρουσία πολλών θεατών
Γύρω στους 100 θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα σε Ποταμιά και Άγραφα μια «στροφή» πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣΕ.


Ρέφερι ο Τσιάβος


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θωμάς Τσιάβος (Φωτογραφία Αριστερά) από την Φθιώτιδα με επόπτες τον Δημήτρη Τζουβάρα (Φωτογραφία Κέντρο) και τον Θανάση Φωτόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος είχε διευθύνει το παιχνίδι Μυρίκη-Ά γραφα(2-1). Το διαιτητικό τρίο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Συσπειρώθηκε η Ποταμιά
 
 
 












Οι Μεγαλοχωρίτες αγωνίστηκαν με την καλύτερη τους δυνατή ενδεκάδα, όπως και τα Άγραφα. Επέστρεψαν στο βασικό σχήμα οι: Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Γιώργος Κορέντζελος, Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο). Κανένας από τους παραπάνω δεν είχε αγωνιστεί ενάντια στον Αίολο.

Αντίπαλα τα αδέρφια


Σε διαφορετικά «στρατόπεδα» βρέθηκαν τα αδέρφια Γιώργος και Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία). Ο πρώτος αγωνίζεται στην Ποταμιά και ο δεύτερος στα Άγραφα. Αμφότεροι ξεκίνησαν στην αμυντική γραμμή των ομάδων τους.

Ντεμπούτο  αποκτημάτων


Δυο νέα πρόσωπα περιελάμβανε η ενδεκάδα των Αγράφων. Ο επιθετικός Τάσος Κωστούλας (Φωτογραφία) κάνει την 3η του θητεία στην ομάδα, παίρνοντας μεταγραφή από την Α.Ε. Ζεφυρίου. Ντεμπούτο με ένα εξαιρετικό γκολ έκανε ο αμυντικός μέσος Μιχάλης Κωστίδης, που αποκτήθηκε από την Δόξα Αγίας Άννας. Αντίθετα απουσίαζε ο Γιώργος Ζαπαντιώτης.

Στον πάγκο ο Κ. Μπούρας


Για πρώτη φορά παρακολούθησε παιχνίδι της Ποταμιάς ο Ντίνος Μπούρας, ο οποίος είδε τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας του. Ο Μπούρας είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι στον αγώνα με τον ΑΠΟΚ.

Μεγάλη πιθανότητα για μπαράζ
Πολύ πιθανό σενάριο είναι να ισοβαθμήσουν οι δυο ομάδες στους 19 βαθμούς και στην 4η θέση. Αυτό θα συμβεί εφόσον η Ποταμιά νικήσει την Κρέντη και τα Άγραφα φέρουν «Χ» με τον ΑΠΟΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση οι δυο ομάδες θα παίξουν σε μονό αγώνα μπαράζ για το ποια ομάδα θα προκριθεί στα play off, καθώς οι δυο μεταξύ τους αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι(0-0 και 1-1).

Αντάλλαξαν ευχές
Πριν τον αγώνα ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πάγκο των Αγράφων. Κάτι ανάλογο έκανε και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Κώστας Καλύβας.



Α΄ Μέρος

Ξεκίνησαν με επιθετικές διαθέσεις
Δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο, προηγούμενοι μάλιστα με γκολ του Μιχάλη Κωστίδη. Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ξεκίνησε με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα-επίθεση.

Πρώτη καλή στιγμή
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 18ο λεπτό. Ο Κώστας Καλύβας τροφοδότησε με έξοχο τρόπο τον Τάσο Κωστούλα, που σούταρε διαγώνια άουτ από την εστία των Μεγαλοχωριτών.


Το «κάρφωσε» ο Κωστίδης


Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα τα Άγραφα προηγήθηκαν. Ο Μιχάλης Κωστίδης με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Στέλιο Μεριγκούνη και έβαλε σε θέση «οδηγού» την ομάδα του. Ο 28χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Αγίας Άννας συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του στην Α΄ ΕΠΣΕ.






Κοντά σε νέο γκολ με Πάτρου


Ο Κώστας Καλύβας στο 39ο λεπτό βρήκε σε εκτέλεση φάουλ τον Ρέμμους Πάτρου, αλλά το πλασέ του Ρουμάνου αμυντικού αποκρούστηκε έξοχα από τον Στέλιο Μεριγκούνη.


Εσωτερικές αλλαγές
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας μετά το 0-1 έκανε ορισμένες διαφοροποιήσεις στο σύστημα και στα πρόσωπα της ομάδας του. Πέρασε μάλιστα τον Γιώργο Κορέντζελο από κεντρικό αμυντικό σε θέση επιθετικού.

Προσπάθεια του Γ. Κορέντζελου


Το Μεγάλο Χωριό είχε δημιουργήσει 2 μικροευκαιρίες με τον Κώστα Γιαννακόπουλο και είχε την πιο αξιόλογη του στιγμή με τον Γιώργο Κορέντζελο. Στο 43ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων σούταρε έξω από την περιοχή πάνω από το τέρμα του Γιώργου Γιόγιου.


Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Λιάγκος έκανε την μπαλιά στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.
17΄: Ο Κατσαρής δοκίμασε σουτ  εκτός περιοχής μετά από συνεχόμενες προσπάθειες στα σώματα και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
18΄: Ατομική προσπάθεια και κάθετη πάσα του Καλύβα στον Κωστούλα, ο οποίος σούταρε από αριστερά διαγώνια άουτ από το κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
26΄: Πάσα του Νούλα στον Μπισμπίκη, ο οποίος σούταρε από μακριά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
28΄: Ο Λιάγκος τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που σούταρε από δεξιά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
31΄: Ο Κωστίδης βρήκε κενό χώρο εκτός περιοχής και με εξαιρετικό σουτ στο δεξί «Γ» του Μεριγκούνη, παρά την προσπάθεια του τελευταίου έκανε το 0-1.
39΄: Χτύπημα φάουλ του Καλύβα από αριστερά, προβολή του Πάτρου απέκρουσε σωτήρια ο Μεριγκούνη στην δεξιά του γωνία.
40΄: Σέντρα του Κωστίδη από δεξιά, κεφαλιά του Κωστούλα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
43΄: Ο Κορέντζελος Γ. κατέβασε εκτός περιοχής και δοκίμασε το ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.

Β΄ Μέρος

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι
Στην επανάληψη η Ποταμιά μπήκε πιο επιθετικά και έφτασε στο πολυπόθητο τέρμα. Τα Άγραφα, που είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 επιχείρησαν να πιέσουν μετά την ισοφάριση, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση.

Δεν το τελείωσε


Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» ένα δεύτερο τέρμα στο 58ο λεπτό. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) έκλεψε από τον Κώστα Μαντζιούτα, αλλά σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ. Προηγουμένως η Ποταμιά είχε απειλήσει με τον Κώστα Πολυμερόπουλο και τον Κώστα Γιαννακόπουλο.


Απάντησε παρομοίως ο «Πόλυ»


Με πανομοιότυπο τρόπο ισοφάρισε η Ποταμιά. Ο Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία) δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-1. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και πήγε να πανηγυρίσει στον πάγκο με τον συμπαίχτη του Ντίνο Μπούρα.






Χωρίς αποτέλεσμα
Δεν είχαν ουσία οι οποίες προσπάθειες των φιλοξενούμενων στην συνέχεια, ενώ οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο «Χ» και πρόσεξαν πιο πολύ τα αμυντικά τους νώτα.

Μπήκε ο Βούρτσας


Την δεύτερη αλλαγή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου αποτέλεσε ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Βούρτσας, που αποκτήθηκε από την Κρέντη. Αντίθετα στον πάγκο παρέμεινε το έτερο απόκτημα της ομάδας, ο πορτιέρο Αποστόλης Ντάλλας.

Φώναξαν με τον συμπαίχτη τους
Οι γηπεδούχοι μαζεύτηκαν όλοι μαζί στο τέλος του παιχνιδιού και φώναξαν δυο φορές το όνομα της ομάδας τους, μαζί με τον τραυματία φορ Ντίνο Μπούρα.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Γιαννακόπουλος δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και το νέο σουτ του Πολυμερόπουλου από καλή θέση έφυγε αρκετά πάνω από εστία του Γιόγιου.
53΄: Ο Φλωράκης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Γιαννακόπουλο, το σουτ του οποίου από δεξιά μάζεψε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
58΄: Ο Μαντζιούτας έκανε λάθος, ο Καλύβας έκλεψε και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
69΄: Κόρνερ του Κατσαρή από τα δεξιά, κεφαλιά του Κωστούλα έφυγε πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
73΄: Ο Λιάγκος επιχείρησε ωραίο σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και «κρέμασε» τον Γιόγιο, καταλήγοντας στα δίχτυα(1-1).

Κίτρινες Κάρτες
Γιαννακόπουλος, Ράπτης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Λιάγκος, Μπούρας, Φαρμάκης
Άγραφα: Κωστίδης, Γιόγιος, Κόγιας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Από την αρχή της χρονιάς έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και να καταφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερα. Σήμερα ήταν ένα ματς δύσκολο για μας εξ αρχής, γιατί ήταν ένας αγώνας «σαν μπαράζ», ο οποίος εάν χάναμε θα μέναμε εκτός 4αδας. Τα παιδιά μας δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία για τέτοιους αγώνες, παίζαμε με μια ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και έχει συνηθίσει να αγωνίζεται κάτω από τέτοια πίεση. Το ότι μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, η Ποταμιά έχει κάνει μόνο 3 ήττες, διεκδικεί την είσοδο της στην 4αδα, έχοντας χρησιμοποιήσει τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές και παρουσιάζοντας σχεδόν σε κάθε αγώνα αυτό το πραγματικά καλό αγωνιστικό πρόσωπο είναι για μας πολύ σημαντικό. Ελπίζω να κρατήσουμε αυτή την καλή αγωνιστική εικόνα και στο τελευταίο ματς, που είναι άλλος ένας τελικός για μας, το οποίο είναι καθοριστικό για την τελική μας κατάταξη. Βέβαια δεν εξαρτώνται όλα από μας , η ομάδα των Αγράφων κρατάει την τύχη στα χέρια της και θα δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος, ποιος τελικά θα καταφέρει να μπει στην 4αδα. Το σημερινό ματς  έγινε σε πάρα πολύ καλά αθλητικά πλαίσια και οι δυο ομάδες πραγματικά νομίζω ότι είχαν από 1 ημίχρονο. Κρίνω την ισοπαλία δίκαιη, αν και πιστεύω ότι πραγματικά στόχος και των δυο ήταν η νίκη. Πιστεύω ότι ανταποδώσαμε την καλή φιλοξενία που είχαμε στον πρώτο γύρο από την ομάδα των Αγράφων. Εύχομαι πραγματικά και σε αυτούς και σε εμάς, ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να μπει στην 4αδα.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Η προσπάθεια που κάναμε σήμερα, για να πάρουμε νικηφόρο αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετή. Μας απομένει μια αγωνιστική για να αποδείξουμε σε ένα πρωτάθλημα 5 ομάδων οτι δεν αξίζουμε την 5η θέση.»
  







Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μπούρας Γ., Πολυμερόπουλος, Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Κορέντζελος Γ.(83΄ Κατσίφας), Λιάγκος, Γιαννακόπουλος(68΄ Γιαννόπουλος), Ζαγκότσης(57΄ Οικονόμου), Φλωράκης, Σαπούνης

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Μπισμπίκης, Πάτρου, Κωστίδης, Κόγιας, Νούλας(66΄ Βλάχος), Κορέντζελος Ν., Καλύβας, Κατσαρής(85΄ Βούρτσας), Κωστούλας

Διαιτητής: Θωμάς Τσιάβος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Τζουβάρας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Θανάσης Φωτόπουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)






















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος