Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μυρίκη-Αίολος 1-0

Πορεία «τρένου» συνεχίζει να πραγματοποιεί η Μυρίκη, η οποία παίζοντας με πάθος και εξαιρετική τακτική υπέταξε και τον πρωτοπόρο Αίολο με σκορ 1-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση του φίλαθλου κόσμου, καθώς ευνοούσαν και οι καιρικές συνθήκες.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα παρατάχτηκε με την γνωστή «συνταγή» ίδιων προσώπων. Έκανε το 6/6 στον δεύτερο γύρο, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό σερί. Προηγήθηκε με τον «συνήθη ύποπτο» και φορμαρισμένο Κώστα Σταμούλη, ενώ είχε και δοκάρι με τον Άγγελο Παχή. Στην συνέχεια έκλεισε όλους τους χώρους και κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος. Οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με 24 βαθμούς και ανέβηκαν στην 2η θέση της βαθμολογίας, μπαίνοντας με πολλές αξιώσεις στα μπαράζ.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα δεν ικανοποίησε ξανά, παρουσιάζοντας «κάμψη» στα δυο τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 2η του ήττα στο πρωτάθλημα. Ίσως να είχε το μυαλό του και στον επερχόμενο τελικό του κυπέλλου. Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε ο Βαγγέλης Τζιόλας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι «Αιολίτες» βρίσκονται στην 1η θέση με 26 πόντους και έχασαν στα δυο τελευταία παιχνίδια την ευκαιρία να ξεκινήσουν με 4 βαθμούς τα μπαράζ.
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ακόμη δυο φορές στα play off για την ανάδειξη πρωταθλητή. Η βαθμολογική τους κατάταξη θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα των αυριανών δυο αγώνων.

Καλές καιρικές συνθήκες
Η ικανοποιητική για Καρπενήσι θερμοκρασία οδήγησε στο Δημοτικό Στάδιο περίπου στους  100 θεατές, παρακολουθώντας έναν ντέρμπι μεταξύ των δυο από των καλύτερων ομάδων της κατηγορίας.


Με τουλάχιστον 1
Η Μυρίκη θα ξεκινήσει στα play off το λιγότερο με 1 βαθμό. Ανάλογα με  τα αποτελέσματα των αυριανών παιχνιδιών θα αρχίσει με 1 η 2 πόντους. Ο Αίολος θα ξεκινήσει τα μπαράζ με 2 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση που ηττηθούν τα Άγραφα και δεν κερδίσει η Ποταμιά θα αρχίσει με 3. Όπως όλα δείχνουν οι αποστάσεις μεταξύ των 4 ομάδων, που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα θα είναι πολύ μικρές.

Γνώριμος ρέφερι-Νέοι βοηθοί


Για 4ο παιχνίδι του τοπικού πρωταθλήματος της Ευρυτανίας ρέφερι ορίστηκε ο Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία Αριστερά). Πρώτη βοηθός ήταν η Κατερίνα Παππά (Φωτογραφία Κέντρο), που ήταν η πρώτη φετινή γυναικεία παρουσία στην Α΄ ΕΠΣΕ και δεύτερος επόπτης ο Παναγιώτης Κολοβός (Φωτογραφία Δεξιά).


«Χάνει» την πρωτιά(;)
Ο Αίολος θα απολέσει την πρωτιά της κανονικής διάρκειας, εφόσον κερδίσει ο ΑΠΟΚ τα Άγραφα . Τελευταία χρονιά που αναδείχτηκε πρώτος σε αυτήν ήταν το 2003. Ωστόσο εάν συμβεί αυτό θα ξεκινήσει από την ίδια «αφετηρία» με τον ΑΠΟΚ, καθώς θα έχει την ίδια βαθμολογική απόσταση από τον 4ο της βαθμολογίας.

Ίδιοι 11-Κανονικά ο «Γεν» 


Ο Σπύρος Κολόκας παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με τον νικητήριο αγώνα ενάντια στον ΑΠΟΚ προ δυο εβδομάδων. Εξέτισε την τιμωρία του ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) στο άνευ αγώνος ματς με την Φραγκίστα και συμμετείχε κανονικά.

Χωρίς κερδισμένο πέναλτι
Η Μυρίκη ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς να έχει κερδίσει ένα πέναλτι, ενώ υποδείχτηκαν 4 εις βάρος της.

Εντυπωσιακό 6Χ6
Οι πρωταθλητές 2013 έκαναν έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο, έχοντας το απόλυτο 6Χ6. Συγκέντρωσαν 18 βαθμούς, την στιγμή που στον α΄ γύρο είχαν μαζέψει μόλις 6. Θα τερματίσουν 2οι ή 3οι ανάλογα με το αποτέλεσμα του Βελουχίου.

Το ανέλαβαν διοικητικοί 

 












Προπονητικό ρόλο είχε ξανά ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία Αριστερά), που εξελίσσεται σε coach των επιτυχιών και ο ταμίας του Αιόλου Περικλής Πλακιάς (Φωτογραφία Δεξιά). Ο προπονητής-παίχτης των τυπικά φιλοξενούμενων αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, ενώ ο τεχνικός των νικητών Σπύρος Κολόκας είδε τον αγώνα από την κερκίδα λόγω τιμωρίας.

Ξεκίνησαν 3 


Τρεις διαφοροποιήσεις είχε η ενδεκάδα των «Αιολιτών» μετά το ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ. Πρόκειται για τον Δημήτρη Ίβρο (Φωτογραφία Αριστερά), τον Νίκο Ράικο (Φωτογραφία Κέντρο) και τον Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία Δεξιά), που τέθηκε αντιμέτωπος με την περυσινή του ομάδα. Εκτός αποστολής ήταν ο Γιάννης Ηλιάδης και ο Κώστας Μπόνιας (Παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα), που τραυματίστηκε την περασμένη αγωνιστική, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος.

Ανέπαφη για 4 παιχνίδια


Μόλις σε 1 ματς δέχτηκε γκολ στον δεύτερο γύρο ο πορτιέρο των νικητών Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία). Η Μυρίκη δεν δέχτηκε γκολ για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι εντός γηπέδου, έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ


Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) του Αιόλου με 11 τέρματα κερδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του το «χρυσό παπούτσι». Δεύτερος με απόσταση μόλις ενός τέρματος ήταν ο Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης.

Δεύτερη ήττα και τώρα τελικός
Το συγκρότημα του Κώστα Γουλέτα ηττήθηκε για δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος, ύστερα από το 2-0 του πρώτου γύρου από τον ΑΠΟΚ. Το Σάββατο 21/2 διεκδικεί το πρώτο τρόπαιο του θεσμού, καθώς θα παίξει στον τελικό κυπέλλου με το Βελούχι.

Α΄ Μέρος

Το γκολ έκρινε τα πάντα
Σε ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο η Μυρίκη πήρε αυτό που ήθελε, σκοράροντας πριν την συμπλήρωση 25 λεπτών παιχνιδιού. Ο Αίολος προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ασταμάτητος ο Σταμούλης


Η Μυρίκη πέτυχε το νικητήριο τέρμα της στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία. Από μπαλιά του Χρήστου Λέρη από πίσω, ο Κώστας Σταμούλης υποδέχτηκε την μπάλα και με όμορφο σουτ από πλάγια θέση πραγματοποίησε το 1-0. Ο Σταμούλης αφιέρωσε το γκολ στον αναπληρωματικό συμπαίχτη του Κώστα Λιάγκα. Αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας με 10 γκολ, σκοράροντας σε όλα τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου, ενώ αυτή ήταν η 5η ασίστ του Λέρη.








«Κόκκινο» δοκάρι


Ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα είχε η Μυρίκη, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία) αποκρούστηκε προσωρινά από τον Φώτη Μακρή και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Παχής έφτασε τα 3 δοκάρια στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του είχε 7 συνολικά και ήταν η πιο «άτυχη» της κατηγορίας.



Σουτ-άουτ από Ράμμο


Οι «Αιολίτες» είχαν την πιο αξιόλογη τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 41΄ με το σουτ του Χρήστου Ράμμου εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε εκτός αντίπαλης εστίας. Ο Ράμμος χρησιμοποιείται στα τελευταία ματς σε ρόλο ανασταλτικού χαφ.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Τζιόλα μπλόκαρε εύκολα ο Φακίτσας στην αριστερή του γωνία.
22΄: Ο Λέρης έκανε την βαθιά μπαλιά στον Σταμούλη, ο οποίος έφυγε ταχύτατα από θέση πλάγια αριστερά και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ από δύσκολο σημείο σημάδεψε την αριστερή γωνία του Μακρή και έκανε το 1-0.
28΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Παχή απέκρουσε ασταθώς ο πορτιέρο του Αιόλου και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
31΄: Κόρνερ του Λέρη από αριστερά, κεφαλιά του Κοτρώνη από καλή θέση κόντραρε στα σώματα, για να μπλοκάρει ο Μακρής.
41΄: Ο Γουλέτας τροφοδότησε τον Ράμμο, που σούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

«Άκαρπη» υπεροχή
Οι κάτοχοι του περυσινού κυπέλλου μπήκαν με διάθεση να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, βρίσκοντας απέναντι τους όμως μια καλοστημένη ομάδα. Η Μυρίκη δεν απείλησε, παίζοντας πίσω από την σέντρα κράτησε την παλικαρίσια νίκη. Μέχρι το 70Ο λεπτό δεν υπήρξε κάποια άξια καταγραφής ευκαιρία, ενώ στο έξτρα χρόνο ο Αίολος «άγγιξε» την ισοπαλία.

Διπλή αλλαγή 

 












Στην ανάπαυλα η Μυρίκη πραγματοποίησε δυο αλλαγές. Στο γήπεδο πέρασαν ο Πάνος Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία Δεξιά) αντί των: Ταξιάρχη Καλύβα και Κώστα Ζαραβέλη.


Έξω λόγω τραβήγματος 

 












Νοκ-άουτ τέθηκε στο 48ο λεπτό ο στόπερ του Αιόλου Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) εξ αίτιας τραβήγματος στον δικέφαλο, παραχωρώντας την θέση του στον Θωμά Αζακά (Φωτογραφία Δεξιά). Ο «Ζάρα» ηττήθηκε στην οικογενειακή «κόντρα» με τον αδερφό του Κώστα.



Μικροευκαιρίες Αιόλου 


Μετά το 70΄ δημιουργήθηκαν οι πρώτες καλές στιγμές από πλευράς φιλοξενούμενων. Ξεχώρισε ένα σουτ του Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία) 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και μια κεφαλιά του Δημήτρη Ίβρου λίγο μετά, που πέρασαν πάνω από τα δοκάρια του Στάθη Φακίτσα.

Επεισόδιο παρατηρητή-παράγοντα
Στο 81ο λεπτό ο παρατηρητής αγώνα Πάνος Παπαδημητρίου ζήτησε από τον διαιτητή Λεωνίδα Σταύρου να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου ο γενικός γραμματέας του Αιόλου Γιάννης Λερογιάννης, που δεν ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνος. Επικράτησε ένταση και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον παρατηρητή και στον παράγοντα των «κιτρινομπλέ»





Αστόχησε ο Τζιόλας 


Την ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Αίολος στο 92ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός έβγαλε την σέντρα και ο Βαγγέλης Τζιόλας σούταρε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.



Πανηγύρισαν δικαίως
Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα πανηγύρισαν την μεγάλη νίκη τους επί ενός ισχυρού αντιπάλου, φωνάζοντας δυνατά «Α.Ο.Μ.»



Οι καλύτερες φάσεις
70΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Γούλα από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά πάνω από την εστία της Μυρίκης.
77΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Ίβρου από πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
88΄: Πολύ μακρινό σουτ του Ράμμου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Φακίτσα.
92΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Κουρλό, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Τζιόλας από πολύ καλό σημείο εντός περιοχής σούταρε απευθείας μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
94΄: Χαμηλό σουτ του Ράμμου από μακριά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο πορτιέρο της Μυρίκης.

Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς, Παχής, Ζήκας, Μπουμπουρής

Διακριθέντες
Μυρίκη: Κοτρώνης, Σταμούλης, Μαντέκας, Γενιτσαρόπουλος
Αίολος: Φούκας, Ράμμος

Δηλώσεις Προπονητών


Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα παίχτηκε ένα παιχνίδι που βαθμολογικά. Για μας δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία, παίζαμε χωρίς άγχος και ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι 15 μέρες που είχαμε απραξία μας επηρέασαν και δεν ήμασταν πολύ καλοί μέσα στο γήπεδο. Παρόλο που κερδίσαμε εκτίμηση μου είναι ότι το παιχνίδι έπρεπε να τελειώσει με σκορ 1-1. Ήμασταν τυχεροί στο 92ο λεπτό που στο σουτ του Τζιόλα δεν δεχτήκαμε την ισοφάριση. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, που προσπαθήσαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε και ότι μας βγει στα μπαράζ.»

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): * Ο τεχνικός του Αιόλου δεν προβαίνει σε δηλώσεις, καθώς δεν υπάρχει η σχετική άδεια από το Δ.Σ. του συλλόγου.








Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Μαντέκας, Καλύβας(46΄ Ζήκας), Ζαραβέλης Κ.(46΄ Ιωάννου), Κοτρώνης, Παχής, Σταμούλης, Λέρης(60΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ))

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Μακρής, Φούκας, Νικολάου, Ζαραβέλης Χ.(48΄ λ.τρ Αζακάς Θ.), Ίβρος, Ράμμος, Γουλέτας, Ράικος Ν.(74΄ Τριανταφυλλόπουλος), Κουρλός, Τζιόλας, Γούλας

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1η Βοηθός: Κατερίνα Παππά(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Κολοβός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)














































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
 Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος