Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 0-1

Με «χρυσό» σκόρερ τον Δημήτρη Μπισμπίκη τα Άγραφα κατέκτησαν το 4ο «εισιτήριο» που οδηγεί στα play off, επικρατώντας του ΑΠΟΚ με 0-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρακολουθήθηκε από αρκετό φίλαθλο κόσμο.
Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Αγωνιζόμενος με αρκετές ελλείψεις είχε μέτρια παρουσία και μοιραία γνώρισε την ήττα. Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε στο φινάλε ο Πάνος Λιάγκας. Την επόμενη εβδομάδα το Βελούχι θα πρέπει να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Αίολο για τον τελικό του κυπέλλου. Η ιστορική ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην 3η θέση με 23 βαθμούς και θα αρχίσει τα play off με 1 πόντο. Έκανε αρκετά άσχημο γύρο, συγκεντρώνοντας μόλις 7 πόντους και γνωρίζοντας 3 ήττες.
Τα Άγραφα πέτυχαν τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη. Είχαν και αυτά σημαντικές απουσίες παιχτών, αλλά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην κρισιμότητα του παιχνιδιού. Το νικητήριο τέρμα σημειώθηκε στο 19ο λεπτό από τον Δημήτρη Μπισμπίκη. Οι Αγραφιώτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου τερμάτισαν στην 4η θέση με 21 πόντους, αφήνοντας κατά 2 πίσω την Ποταμιά και ξεκινούν χωρίς συγκομιδή την παρουσία τους στα play off. Θα αγωνιστούν στα μπαράζ για 6η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας το απόλυτο.
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ακόμη δυο φορές στα μπαράζ για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Περισσότεροι από 100
Μεγάλη προσέλευση φιλάθλων είχε το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Άγραφα. Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.


Με 1 βαθμό
Ο ΑΠΟΚ θα ξεκινήσει τα play off με βαθμολογική συγκομιδή ενός βαθμού. Σε περίπτωση που κατακτούσε έστω την ισοπαλία θα άρχιζε με δυο πόντους, ενώ το ίδιο θα συνέβαινε και για την Μυρίκη.

Απουσίες των ομάδων
Αρκετές ελλείψεις είχαν οι δυο «μονομάχοι». Από τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι: Δημήτρης Ρεσίτης, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Τάκης Σαΐτης, που θα μεταναστεύσει για την Αμερική. Στον πάγκο παρέμεινε ξανά ο τραυματίας Άλεξ Μπακαλίδης. Από τα Άγραφα έλειπαν οι 11αδατοι: Λεωνίδας Κόγιας, Χρήστος Κατσαρής και Μιχάλης Νούλας.

Παπαβασιλείου-«Χρυ» στο σχήμα

 












Για 3ο παιχνίδι πρωταθλήματος υπερασπίστηκε την εστία του Βελουχίου ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά), καθώς οι δυο τερματοφύλακες της ομάδας Δημήτρης Ρεσίτης και Χρήστος Αχμέτης είναι στρατευμένοι. Φανέλα βασικού πήρε ο Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου.

Η χειρότερη κανονική διάρκεια
Ο ΑΠΟΚ τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 3η θέση κανονικής διάρκειας. Είχε αναδειχτεί 11 φορές πρώτος και ακόμη μια δεύτερος. Επιπλέον γνώρισε 3 ήττες, όσες είχε στις προηγούμενες 12 παρουσίες του σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, φτάνοντας τις 6 στο σύνολο. Στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 16 βαθμούς και στον δεύτερο μόλις 7, κερδίζοντας εντός γηπέδου μόνο την Κρέντη.

18αδα ο «Ντουφ»


Στην αποστολή του Βελουχίου συμπεριλήφθη ο τραυματίας Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία), ο οποίος θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στα play off.

Έχει τελικό
Το Βελούχι του Λάκη Αναστασόπουλου θα αγωνιστεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου, διεκδικώντας κόντρα στον Αίολο το 19ο του τρόπαιο.

Οι καλύτερες άμυνες
Ο ΑΠΟΚ είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δεχόμενος 7 γκολ και τα Άγραφα την δεύτερη καλύτερη με 8.

Γνώριμοι ρέφερι


Το παιχνίδι σφύριξε ο διαιτητής της Α΄ ΕΠΣΦ Νίκος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία Αριστερά), που είχε διευθύνει και τον αγώνα του ΑΠΟΚ με την Μυρίκη. Υπέδειξε συνολικά 7 κίτρινες κάρτες. Επόπτες ήταν οι: Γιώργος Παραστατίδης (Φωτογραφία Κέντρο) και Μάριος Κατσόγιαννος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος ήταν βοηθός στον αγώνα Ποταμιά-Αίολος και ο δεύτερος στο ματς ΑΠΟΚ-Μυρίκη. Ο κ. Κατσόγιαννης ήταν δεύτερος βοηθός μια ημέρα πριν και στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ Μαλεσίνας και Καμένων Βούρλων. Και οι 3 ανήκουν στον Σύνδεσμο Διαιτητών Φθιώτιδας.


Ξεκινά με 0
Τα Άγραφα θα αρχίσουν την προσπάθεια τους στα μπαράζ, χωρίς να έχουν κάποιον βαθμό.

Ίδια τα 8/11


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποίησε στην βασική ενδεκάδα τον Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία), τον Λάμπρο Σβερώνη και τον Κώστα Αρκουμάνη, οι οποίοι δεν είχαν παίξει κόντρα στην Ποταμιά.

Το απόλυτο
Σε 6 παρουσίες στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας οι Αγραφιώτες έχουν καταφέρει σε όλες να εισέλθουν στα μπαράζ. Ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμη ο πρώτος τίτλος της ομάδας.

Ακόμη 2
Οι δυο ομάδες σε 4 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχουν από 2 νίκες η καθεμία. Θα «κοντραριστούν» επιπλέον δυο φορές στα μπαράζ.

Α΄ Μέρος

Πίεσε και σκόραρε
Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο και παιχνίδι κέντρου με λίγες καλές ευκαιρίες τα Άγραφα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρης σε γκολ του Δημήτρη Μπισμπίκη. Ο ΑΠΟΚ δημιούργησε μόλις μια αξιόλογη ευκαιρία. Στα τελευταία 26 λεπτά συν τις καθυστερήσεις δεν σημειώθηκε  κάποια αξιόλογη φάση.

Πρώτη ευκαιρία με Καρβέλη


Ο ΑΠΟΚ δημιούργησε μόλις μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κώστας Κρίντας πάσαρε στο 8ο λεπτό στον Μπάμπη Καρβέλη (Φωτογραφία), που επιχείρησε καλό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Γιώργος Γιόγιος.



Τον έβαλε στην περιοχή


Οι Αγραφιώτες είχαν ένα πιεστικό 3λεπτο με συνεχόμενα κόρνερ. Συγκεκριμένα στο 17΄ και στο 18΄ από τις στημένες μπάλες των Κώστα Καλύβα και Νίκου Κορέντζελου, πρώτα ο Λάμπρος Σβερώνης και εν συνεχεία ο Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.




Το πέτυχε ο «Μπίμπι»


Η πίεση στα καρέ του Χρήστου Παπαβασιλείου απέφερε «καρπούς» στο 19ο λεπτό. Ο Νίκος Κορέντζελος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) με μονοκόμματο σουτ μέσα την περιοχή «έγραψε» το 0-1. Ο Μπισμπίκης σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα και ήταν ο μοναδικός, που συμμετείχε και στα 11 ματς της κανονικής διάρκειας για την ομάδα του.






Τίποτα το αξιόλογο
Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων δεν υπήρξε καμία άξια καταγραφής ευκαιρία και το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς συγκινήσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Κρίντας πάσαρε στον Καρβέλη, ο οποίος σούταρε στο ύψος της περιοχής και ο Γιόγιος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Καλύβα από αριστερά, ο Παπαβασιλείου απέκρουσε ασθενώς και το σουτ του Σβερώνη κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.
18΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κορέντζελου από αριστερά, ο Αρκουμάνης σούταρε, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενους και έφυγε σε νέο κόρνερ.
19΄: Ο Κορέντζελος εκτέλεσε το 3ο κατά σειρά κόρνερ από δεξιά και ο Μπισμπίκης με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Β΄ Μέρος

Παρέμεινε το σκορ παρά τις ευκαιρίες
Καλύτερο ρυθμό είχε η επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν το 0-2, αλλά την μεγαλύτερη φάση του αγώνα απώλεσαν στο 89΄ οι «κυανόλευκοι». Το τελικό 0-1 βρήκε τους Αγραφιώτες να παίρνουν το 4ο «εισιτήριο», που οδηγεί στα φετινά μπαράζ.

Εσωτερική αλλαγή


Ο έμπειρος Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία) αντικατέστησε κατά την διάρκεια της ανάπαυλας τον Κώστα Κρίντα και ο Πάνος Λιάγκας μετατοπίστηκε από την άμυνα στον χώρο του κέντρου με σκοπό την βελτίωση της ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Δεν την βρήκε για λίγο


Στην πρώτη καλή ευκαιρία της επανάληψης τα Άγραφα προσπάθησαν να πετύχουν ένα ακόμη γκολ. Ο Νίκος Κορέντζελος χτύπησε το φάουλ, αλλά ο φορ Τάσος Κωστούλας (Φωτογραφία) δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Η φάση αυτή σημειώθηκε στο 57΄.


Άστοχος ο Καλύβας


Ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα είχε ο αρχηγός των Αγράφων Κώστας Καλύβας. Πρώτα στο 67ο λεπτό μετά το λάθος του Γιώργου Κρασιά σούταρε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα μετά την μπαλιά του Γιώργου Πλεξίδα δεν κατάφερε να νικήσει τον Χρήστο Παπαβασιλείου, που βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.





Υποχρεώθηκε σε αναγκαστικές


Ο Νίκος  Τριανταφυλλόπουλος πραγματοποίησε δυο αναγκαστικές αλλαγές, περνώντας εκτός αγωνιστικού χώρου τον σκόρερ Δημήτρη Μπισμπίκη και τον Λάμπρο Σβερώνη (Φωτογραφία). Τις θέσεις τους πήραν οι: Γιώργος Βούρτσας και Βαγγέλης Αθανασόπουλος αντίστοιχα.


Έσωσε ο Γιόγιος

 












Την απόκρουση του αγώνα έκανε ο νεαρός πορτιέρο των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Αριστερά) ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ και το πλασέ του πεσμένου στο έδαφος Πάνου Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Χτύπημα φάουλ του Κορέντζελου από αριστερά, ο Κωστούλας δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, που έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
61΄: Ο Τσιλιμέκης έστρωσε στον Συγκελόπουλο, που εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Γιόγιος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
67΄: Ο Καλύβας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κρασιά και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σουτάροντας από πλάγια έξω από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
77΄: Ο Πλεξίδας με μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα, που έφυγε ταχύτατα από αριστερά, αλλά ο Παπαβασιλείου βγήκε έγκαιρα και έπεσε στα πόδια του επιτιθέμενου.
84΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλεξίδα από δεξιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και την κεφαλιά του Κωστίδη μάζεψε ο Παπαβασιλείου στην δεξιά του γωνία.
89΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Λιάγκας σε πλεονεκτική θέση σούταρε και ο πορτιέρο των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

«Φώναξαν» στα αποδυτήρια
Οι νικητές πανηγύρισαν την νίκη τους εντός των αποδυτηρίων, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.

Κίτρινες Κάρτες
Συγκελόπουλος, Λιάγκας, Ξαγάρας, Πλεξίδας, Αρκουμάνης, Ράπτης Μ., Μπισμπίκης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Κόλλιας, Συγκελόπουλος
Άγραφα: Κορέντζελος, Αρκουμάνης, Γιόγιος, Ράπτης Μ., Μπισμπίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο φινάλε του πρωταθλήματος μας δόθηκε η ευκαιρία να τερματίσουμε στην κανονική διάρκεια πρώτοι, όμως εμείς παρουσιαστήκαμε πάρα πολύ κακοί, κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας και τερματίσαμε στην χειρότερη θέση της ιστορίας μας σε κανονική διάρκεια. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας, να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο σύλλογο βρισκόμαστε, ποιον εκπροσωπούμε και να συνέλθουμε γρήγορα. Σε 6 μέρες έχουμε τον τελικό κυπέλλου, εκεί μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν τίτλο και τουλάχιστον εκεί επιβάλλεται να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο, να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο και νομίζω ότι δίκαια μπαίνει στα μπαράζ, χωρίς να υποτιμήσω την εικόνα της Ποταμιάς σε όλο το πρωτάθλημα.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Στην σημερινή τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωτάθληματος παρουσιαστήκαμε με πολλές απουσίες βασικών μας ποδοσφαιριστών, αυτό δεν μας εμπόδισε να βγάλουμε σθένος και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο. Από εδώ και πέρα χρειαζόμαστε ηρεμία και να ανασύνταξη δυνάμεων για την συνέχεια των αγώνων μπαράζ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους και καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Λιάγκας, Ξαγάρας, Κόλλιας(78΄ Ρεσίτης Σ.), Κρίντας(46΄ Κρασιάς), Κουτσουπιάς, Φλωράκης, Χρυσαφόπουλος(75΄ Ράπτης Π.), Καρβέλης

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας, Σβερώνης(79΄ λ.τρ Αθανασόπουλος), Πάτρου, Αρκουμάνης, Κωστίδης, Ράπτης Μ., Μπισμπίκης(65΄ λ.τρ Βούρτσας), Καλύβας, Κορέντζελος, Κωστούλας(95΄ Δαράβαλης)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Παραστατίδης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Μάριος Κατσόγιαννος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος