Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αίολος-Κρέντη 8-2

Επίδειξη δύναμης έκανε για ακόμη μια φορά ο Αίολος κόντρα στην Κρέντη, νικώντας με 8-2, όπως είχε κάνει και στον 1ο ημιτελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας.
Ο αγώνας με τον οποίον άνοιξε η αυλαία στην Ευρυτανία για το 2015 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια με κρύο και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έκανε ποδαρικό με το «δεξί» στο νέο έτος και πήρε πια επιβλητική νίκη κόντρα στην Κρέντη. Κυριάρχησε και στα 90 λεπτά του αγώνα και ήταν αρκετά επιθετικός, σκοράροντας συνολικά 8 φορές. «Χαλάρωσε» στα μισά της επανάληψης όπου το σκορ είχε γίνει προσωρινά 5-2. 4 φορές βρήκε δίχτυα ο Δημήτρης Κουρλός, 2 ο Πάνος Μάρκης και από 1 ο Νίκος Νικολάου και ο Νίκος Ράικος.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα συνέχισε να αγώνα επιβίωσης που κάνει στο φετινό πρωτάθλημα και ήρθε στο Καρπενήσι με 11 ποδοσφαιριστές. Οι Κρεντιώτες γνώρισαν νέα βαριά ήττα από τον Αίολο και έχουν ως στόχο να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα, για να μπορέσουν να κρατηθούν στην κατηγορία. Η ομάδα είχε ένα καλό διάστημα σε απόδοση στο δεύτερο μέρος, όπου με τα γκολ του Βαγγέλη Μάκκα και του Δημήτρη Σερπάνου είχε μειώσει προσωρινά σε 5-2.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική ο Αίολος θα κάνει το ρεπό του και η Κρέντη θα αγωνιστεί με τα Άγραφα στο Δημοτικό στάδιο την Κυριακή (18/1). Ο Αίολος βρίσκεται στην 1η θέση έχοντας 22 βαθμούς, ενώ η Κρέντη είναι 6η με 1 πόντο, έχοντας ποινή -2.

Άδειο το γήπεδο
Το παιχνίδι προσέλκυσε λιγοστούς φιλάθλους και έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών. Στο Δημοτικό στάδιο επικρατούσε ηλιοφάνεια, όμως η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.


8-2 ξανά
Ο Αίολος είχε νικήσει με 8-2 την Κρέντη στον 1ο ημιτελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Με Σιταρά γκολκίπερ


Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Σιταράς, καθώς ο γκολκίπερ Δημήτρης Κατελούζος απουσίαζε. Ο Σιταράς «κάθεται» κάτω από τα δοκάρια για 2η συνεχόμενη αναμέτρηση.

Δεν είχε κατέβει στον 2ο ημιτελικό
Η Κρέντη ήταν να αγωνιστεί και πάλι με τον Αίολο στα τέλη του 2014 για τον αδιάφορο 2ο επαναληπτικό του κυπέλλου. Ωστόσο δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Ντεμπούτο Κατσαρού


Ο 17χρονος Θοδωρής Κατσαρός έκανε ντεμπούτο με την Κρέντη, αφού αποκτήθηκε από τα Άγραφα χτες το απόγευμα. Έπαιξε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Μόλις 11
Δύσκολα συμπλήρωσε και σε αυτό το ματς η Κρέντη 11αδα, αφού ήρθε στο Καρπενήσι με αποστολή 11 ποδοσφαιριστών. Μοναδικός παράγοντας που βρέθηκε στο πλευρό των ποδοσφαιριστών ήταν και σε αυτό το ματς ο Πρόεδρος Κώστας Λάππας.

«Καρέ» από Κουρλό…και 10


Ο Δημήτρης Κουρλός του Αίολου σκόραρε 4 φορές πετυχαίνοντας «καρέ» και έφτασε τα 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Άφησε στην 2η θέση τον συμπαίκτη του Γιάννη Ηλιάδη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε. Ο Κουρλός πέτυχε το πρώτο φετινό «καρέ» στην Α΄ Ευρυτανίας, δημιούργησε ακόμη δύο τέρματα και είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς.

Απομένουν οι υπογραφές


Οι υπογραφές απομένουν για την απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στον Δικέφαλο Πυργετού (Ομάδα της Α΄ ΕΠΣ Τρικάλων). Ο ποδοσφαιριστής προπονείται με τον Αίολο και είδε το ματς από την κερκίδα μαζί με τους ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός 18αδας.


Λίμπερο ο «Ζάρα»-Χαφ ο Νικολάου


Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) των γηπεδούχων ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας ως λίμπερο μαζί με τον Δημήτρη Ίβρο και όχι στην φυσική του θέση σε ρόλο ανασταλτικού μέσου. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Νίκος Νικολάου, που αγωνίζεται με επιτυχία και ως μπακ.

4 αλλαγές

 
 












Ο Αίολος είχε 4 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς με τα Άγραφα για την 10η αγωνιστική. Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) εξέτισε την τιμωρία του και  πήρε ξανά φανέλα βασικού παίζοντας σε θέση αμυντικού-μέσου, στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) αγωνίστηκε σαν δεξιός μεσοεπιθετικός. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Γουλέτα (Δεν αγωνίστηκε), Γιάννη Ηλιάδη (Απουσίαζε για πρώτο παιχνίδι), Σάββα Χαλκίδη (Μπήκε αλλαγή) και Θωμά Αζακά (Έμεινε στον πάγκο).

Γύρισαν αρκετοί











 
 














Για την ομάδα της Κρέντης πέραν του Θοδωρή Κατσαρού επέστρεψαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, αφού στο ματς με την Μυρίκη είχε παίξει με 9 παίκτες. Επανήλθε ο αριστερός μπακ Νίκος Ντάλλας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο μεσοαμυντικός Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), ο φορ Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και ο νεαρός πλάγιος χαφ Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντίθετα από εκείνο το ματς απουσίαζαν οι: Γιάννης Φεγγούλης και Κώστας Ιωάννου. Ο δεύτερος έλειψε για πρώτη φορά από αγώνα της ομάδας του.

Παρατηρητής ο Κατσίκης
Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο νεοεκλεγείς Βασίλης Κατσίκης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός της νέας 9μελης διοίκησης της ΕΠΣΕ που βρέθηκε στο γήπεδο. Το ματς παρακολούθησε και ο Διονύσης Βονόρτας, που είναι εκτός συμβουλίου.


Α΄ Μέρος

Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι
Στο 1ο λεπτό του αγώνα ο Αίολος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαγγέλη Μάκκα πάνω στον Ταξιάρχη Γούλα, με τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο να θεωρεί ότι το μαρκάρισμα ήταν «καθαρό» και να αφήνει το ματς να εξελιχτεί.


«Φύσηξε» ο Αίολος
Ο Αίολος ήταν επιθετικός σε όλο το πρώτο μέρος και προηγήθηκε με το ευρύ 4-0.

Μεγάλη στιγμή
Ο Δημήτρης Κουρλός στο 3ο μόλις λεπτό έχασε μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ που επεχείρησε στο τετ α τετ με τον Αποστόλη Ντάλλα αποκρούστηκε σωτήρια από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Παραταγμένη αμυντικά
Η Κρέντη είχε αμυντικό πλάνο στο παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν πίσω από την σέντρα και με στόχο να αμυνθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Η ομάδα έγινε απειλητική σε 1-2 περιπτώσεις μετά το 30ο λεπτό και όταν το σκορ ήταν στο 4-0.

Ξεκίνησε ο «χορός»
Με την συμπλήρωση του 10ου λεπτού άρχισε ο «καταιγισμός» των τερμάτων για τους γηπεδούχους. Ο Κώστας Μπόνιας πάσαρε στον Νίκο Ράικο, αυτός με μπαλιά τροφοδότησε τον Δημήτρη Κουρλό, που με εύκολο πλασέ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα πραγματοποίησε το 1-0.




«Εκτέλεσε» ξανά
8 λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κουρλός «εκτέλεσε» ξανά και έκανε 2 τα γκολ της ομάδας του. Ο Κώστας Μπόνιας με όμορφη μπαλιά βρήκε αριστερά τον Νίκο Νικολάου, που σέντραρε και ο Δημήτρης Κουρλός με σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης πέτυχε το 2-0.




1ο γκολ Νικολάου


Ο 24χρονος Νίκος Νικολάου σκόραρε το 1ο του φετινό γκολ στην Α΄ Ευρυτανίας στο 22ο λεπτό, το οποίο προήλθε από στημένη φάση. Ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Νίκος Νικολάου πετάχτηκε στην «καρδιά» της άμυνας και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα σκόραρε (3-0).




3ο γκολ…σε 16 λεπτά
Ο Δημήτρης Κουρλός σε διάστημα μόλις 16 λεπτών σημείωσε χατ-τρικ. Στο 26ο λεπτό ο Νίκος Ράικος σέντραρε από αριστερά, ο Χρήστος Ράμμος άφησε στον Δημήτρη Κουρλό, που με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης πέτυχε το 3ο του προσωπικό τέρμα στο ματς, «γράφοντας» το 4-0.




Κοντά στην μείωση
Ο Βαγγέλης Μάκκας στο 34ο λεπτό νικήθηκε εξ επαφής από τον Κώστα Σιταρά στο πλασέ που έκανε και έχασε σημαντική στιγμή να μειώσει για τους φιλοξενούμενους.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γούλας με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κουρλό, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, σούταρε και ο Ντάλλας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
10΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Ράικο Ν., που έκανε την μπαλιά για τον Κουρλό, αυτός κοντρόλαρε και με κοντινό πλασέ στην δεξιά γωνία της Κρέντης έκανε το 1-0.
15΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Κουρλός σούταρε από κοντά πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
18΄: Ο Μπόνιας με μπαλιά βρήκε αριστερά στον Νικολάου, που σέντραρε και ο Κουρλός με σουτ στην αριστερή γωνία του Ντάλλα διαμόρφωσε το 2-0.
21΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. εκτός περιοχής και δεξιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σιταρά.
22΄: Ο Μπόνιας χτύπησε φάουλ από δεξιά και ο Νικολάου πετάχτηκε αφύλακτος στην «πλάτη» της άμυνας και με κεφαλιά εύκολα έκανε το 3-0.
26΄: Ο Ράικος Ν. έβγαλε σέντραρε από αριστερά, ο Ράμμος έδωσε στον Κουρλό, που με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Ντάλλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
30΄: Ο Ράμμος έβγαλε μπαλιά για τον Γούλα, που σούταρε και ο Ντάλλας απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.
34΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. μέσα από την περιοχή και αριστερά κόντραρε στα σώματα, ο Γκούρλιας πάσαρε από το ύψος της περιοχής στον Μάκκα Ε., που σούταρε από πολύ κοντά και ο Σιταράς απέκρουσε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε από δεξιά ο Βούρτσας Γ. και η κεφαλιά του Μάκκα Ε. έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
35΄: Ο Γούλας έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά σέντραρε και η κεφαλιά του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ.
43΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Ντάλλας απέκρουσε με τις γροθιές.

Β΄ Μέρος

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στο 51ο λεπτό η ομάδα της Κρέντης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και χέρι του Δημήτρη Ίβρου σε σουτ του Γιώργου Βούρτσα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.


5ο από Ν. Ράικο


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την επανάληψη ο Αίολος, όπου έκανε 5 τα τέρματα του μετά από ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Ταξιάρχης Γούλας στο 54΄ σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Ράικος με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Ντάλλα, κάνοντας το 5-0. Ο 34χρονος σημείωσε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.




Έλεγξε η Κρέντη
Από το 60ο λεπτό έως το 80ο λεπτό η Κρέντη έλεγξε το παιχνίδι, αφού ο Αίολος είχε «χαλαρώσει» και κατάφερε να σκοράρει δυο φορές και να χάσει αρκετές ευκαιρίες.

Μείωσε με Ε. Μάκκα


Η Κρέντη 4 λεπτά αργότερα μείωσε το σκορ, όταν ο Δημήτρης Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Βαγγέλης Μάκκας με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κώστα Σιταρά σημείωσε το 5-1. Ο Μάκκας σκόραρε για πρώτο φετινό ματς πρωταθλήματος.



Χαμένο τετ α τετ


Στο 81ο λεπτό ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) μετά την μεταβίβαση του αδερφού του Γιώργου μπήκε τετ α τετ στην αντίπαλη περιοχή με τον Κώστα Σιταρά, όμως το σουτ που έκανε μπλόκαρε σωτήρια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.


Επέμενε και σκόραρε


Μετά από τις 2-3 χαμένες ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο μέρος η επιμονή των φιλοξενούμενων έπιασε τόπο και έγινε το 5-2. 6 λεπτά πριν το φινάλε ο Προκόπης Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) από κοντά με κεφαλιά έκανε το 5-2. Ο «Σερ» έφτασε τα 2 τέρματα. Ο ρέφερι χρειάστηκε να έχει διαβούλευση με τον βοηθό Ηλία Λιασκώνη, ο οποίος άργησε να πάει προς την σέντρα. 



«Αφυπνίστηκε»
Ο Αίολος στο τελευταίο 4 λεπτό του αγώνα «αφυπνίστηκε» σκόραρε 3 φορές και έφτασε στο τελικό 8-2.

Ανέλαβε ο Μάρκης


Ο Παναγιώτης Μάρκης που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 57ο λεπτό σκόραρε μέσα σε 3 λεπτά δυο φορές. Πρώτα στο 85ο λεπτό μετά την μπαλιά του Δημήτρη Κουρλού σούταρε εύστοχα στην δεξιά γωνία της Κρέντης (6-2). Δυο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κουρλός μοίρασε νέα ασίστ από δεξιά, σεντράροντας για τον Παναγιώτη Μάρκη που με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα βρήκε ξανά δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 7-2. Ο στρατευμένος ποδοσφαιριστής πέτυχε τα πρώτα του γκολ με τον Αίολο στην μόλις 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα με την ομάδα του Προφήτη Ηλία.





Αποχώρησε προληπτικά
Ο Χάρης Ζαραβέλης αποχώρησε από το ματς λόγω ενοχλήσεων το 87ο λεπτό με την ομάδα του να ολοκληρώνει με 10 παίκτες.


Φινάλε..με «καρέ»
Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 88ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός πέτυχε «καρέ» για το τελικό 8-2. Ο Κώστας Μπόνιας με άψογη μεταβίβαση ακριβείας τον έβγαλε τετ α τετ με τον Αποστόλη Ντάλλα και ο 27χρονος φορ με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 4ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας, που συμπληρώνει διψήφιο αριθμό τερμάτων.




Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Γούλας σέντραρε από δεξιά και ο Ράικος Ν. από κοντά με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της Κρέντης (5-0).
58΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μάκκας Ε. με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Σιταρά μείωσε σε 5-1.
72΄: Ο Βούρτσας Γ. πάσαρε στον Βούρτσα Ν., που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου μπλόκαρε.
77΄: Ο Μπόνιας πάσαρε αριστερά στον Κουρλό, που σούταρε χαμηλά ο Ντάλλας απέκρουσε με τα πόδια και στην επαναφορά το σουτ του Μπόνια από τα όρια της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.
81΄: Ο Βούρτσας Γ. έβγαλε τετ α τετ με τον Σιταρά τον αδερφό του Βούρτσα Ν., αυτός σούταρε και ο γκολκίπερ του Αίολου μπλόκαρε σωτήρια.
84΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σερπάνος εξ επαφής με κεφαλιά σκόραρε το 5-2.
85΄: Ο Κουρλός έβγαλε μπαλιά για τον Μάρκη, που με σουτ χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ντάλλα έκανε το 6-2.
87΄: Ο Κουρλός γύρισε από τα δεξιά και ο Μάρκης με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 7-2.
88΄: Ο Μπόνιας με μπαλιά έβγαλε τον Κουρλό απέναντι στον γκολκίπερ και ο φορ του Αίολου πλασάρε εύστοχα (8-2).

Κίτρινες Κάρτες
Ράικος Γ., Μπόνιας, Ράικος Ν., Γούλας, Μπισμπίκης, Βούρτσας Ν., Σερπάνος

Διακριθέντες
Αίολος: Κουρλός, Νικολάου, Μπόνιας, Μάρκης, Ράικος Ν.
Κρέντη: Μάκκας Ε.

Δηλώσεις Προπονητών

* Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν έκανε κάποια δήλωση, καθώς δεν έχει την άδεια από την διοίκηση της ομάδας να «μιλάει» στα ΜΜΕ.









* Ο προπονητής της Κρέντης Νίκος Βούρτσας δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Σιταράς, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Γ.(58΄ Μάρκης), Ζαραβέλης, Μπόνιας, Ίβρος, Ράικος Ν., Νικολάου, Ράμμος(46΄ Χαλκίδης), Κουρλός, Γούλας(58΄ Μπουμπουρής Κ.)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Τσάκνης, Ντάλλας Ν., Γκούρλιας, Μάκκας Ε., Μπισμπίκης, Βούρτσας Ν., Κατσαρός, Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος