Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Νέοι: ΕΠΣ Βοιωτίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 6-0

Σκοράροντας 6 τέρματα στα πρώτα 27 λεπτά του αγώνα οι νέοι της Βοιωτίας επιβλήθηκαν της Ευρυτανίας με 6-0. Με το ίδιο σκορ είχε λήξει προηγουμένως και το ματς των παίδων.
Το ματς διεξήχθη την Τετάρτη (28/1) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων των παίδων του 6ου Ομίλου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι.
Η Βοιωτία των Χρήστου Σκαλτσά και Βαγγέλη Πούλου έκανε μια προπόνηση κόντρα στην Ευρυτανία, αφού μέσα σε 27 λεπτά σκόραρε 6 φορές. Η υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν την μπάλα και να μην επιδιώκουν να βάλουν άλλα τέρματα. 2 φορές χρίστηκε σκόρερ ο Γιώργος Νίκας και από 1 οι: Δημήτρης Εμμμανουηλίδης, Χρήστος Τζάκας, Χρήστος Αλμπάνης και Λουκάς Βιέννας.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου και σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε με αρκετά προβλήματα και «δανείστηκε» 3 ποδοσφαιριστές των παίδων. Οι νέοι μας έπαιξαν αμυντικά, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον αντίπαλο και ολοκλήρωσαν με άσχημο τρόπο την παρουσία τους στο πρωτάθλημα.
Την τελευταία (10η) αγωνιστική η Βοιωτία θα «δοκιμαστεί» στην Άμφισσα με την τοπική Φωκίδα στις (4/2), αντίθετα η Ευρυτανία έχει ρεπό και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 15 βαθμούς και βρίσκονται στην 2η θέση, ενώ η Ευρυτάνες τερμάτισαν στην 5η θέση με 1 βαθμό.

Νέα «6αρα
Με το ίδιο σκορ (6-0) είχε ηττηθεί νωρίτερα η μικτή παίδων από την Βοιωτία.

Παίζουν την πρωτιά
Η Βοιωτία έχει ελπίδες για την πρωτιά και θέλει «στραβοπάτημα» της Εύβοιας στην Φθιώτιδα και νίκη στο εξ αναβολής ματς με την Εύβοια. Ελπίδες για πρωτιά υπάρχουν και με «διπλό» της Βοιωτίας στην Εύβοια με 3-0 ή μεγαλύτερο σκορ.

Με 1 «Χ»
Οι νέοι μας ολοκλήρωσαν στο φετινό πρωτάθλημα με μόλις 1 βαθμό στο Καρπενήσι κόντρα στην Φωκίδα και με τέρματα 2-33. Αντίστοιχα ήταν και τα περυσινά τέρματα(3-31).

Σε 27 λεπτά
Οι γηπεδούχοι μέσα σε 27 λεπτά σκόραραν 6 φορές, ωστόσο δεν επεδίωξαν να διασύρουν τον αντίπαλο. Χρόνο συμμετοχής πήραν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Στα 5 ο Νίκας


Ο κεντρικός μέσος της Βοιωτίας Γιώργος Νίκας πέτυχε 2 τέρματα και έφτασε στα 5 στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην διοργάνωση.


Α΄ Μέρος

Λιγότερο από 30΄
Η Βοιωτία χρειάστηκε λιγότερο από μισής ώρα αγώνα για να σκοράρει 6 φορές και να κάνει «περίπατο» κόντρα στην Ευρυτανία.

Άνοιξε το σκορ


Μόλις στο 8ο λεπτό η γηπεδούχος Βοιωτία προηγήθηκε και άνοιξε το σκορ. Ο Γιώργος Νίκας πάσαρε στον Δημήτρη Εμμανουηλίδη (Φωτογραφία), που με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιάννη Φεγγούλη σκόραρε (1-0).



Όμορφο γκολ Αλμπάνη


Ο Χρήστος Αλμπάνης της Βοιωτίας στο 11ο λεπτό με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Γιάννη Φεγγούλη και «έγραψε» το 2-0.



Τριπλασιασμός
Η Βοιωτία συνέχισε να σκοράρει και στο 13ο λεπτό ο Γιώργος Νίκας με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας (3-0).



4ο με Βιέννα


Μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων επετεύχθη το 4-0. Στο 22΄ ο Μπάμπης Χουσιάδας από δεξιά τροφοδότησε τον Χρήστο Τζάκα που σέντραρε και ο Λουκάς Βιέννας από το ύψος του πέναλτι με καλοζυγισμένο σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.



Γκολ και ο Τζάκας


Ο 2ος επιθετικός των γηπεδούχων Χρήστος Τζάκας βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα της Ευρυτανίας. Στο 24ο λεπτό ο Χρήστος Αλμπάνης του πάσαρε και αυτός με σουτ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη έκανε το 5-0.



Τέλειωσε ο «καταιγισμός»
Ο «καταιγισμός» των τερμάτων ολοκληρώθηκε στο 27ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Γιώργος Νίκας με όμορφο μονοκόμματο σουτ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ έγραψε το τελικό 6-0.



Πολλές αλλαγές
Οι γηπεδούχοι έκαναν από νωρίς όλες τους τις αλλαγές στο παιχνίδι, ώστε να πάρουν αρκετοί ποδοσφαιριστές χρόνο συμμετοχής.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Νίκας πάσαρε στον Εμμανουηλίδη, που με σουτ στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη έκανε το 1-0.
11΄: Ο Αλμπάνης με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Φεγγούλη (2-0).
13΄: Ο Νίκας με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων για το 3-0.
21΄: Σουτ του Κίσσα μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
22΄: Ο Χουσιάδας από δεξιά έδωσε στον Τζάκα, που σέντραρε και ο Βιέννας με σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το 4-0.
23΄: Ο Εμμανουηλίδης έκανε σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά ο Φεγγούλης απέκρουσε δύσκολα και στην συνέχεια το σουτ του Τζάκα από κοντά απέκρουσε κόρνερ ο Λιάγκας.
24΄: Ο Αλμπάνης πάσαρε στον Τζάκα που με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
27΄: Ο Εμμανουηλίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Νίκας με μονοκόμματο σουτ στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη πέτυχε το τελικό 6-0.
29΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Λιάγκα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τουρκοχωρίτης.

Β΄ Μέρος

Ματς «σούπα»
Προπόνηση έκανε στο δεύτερο μέρος η Βοιωτία, η οποία κυκλοφορούσε την μπάλα και προς τιμήν της δεν επεδίωξε σε καμία στιγμή του αγώνα να πιέσει τους Ευρυτάνες.

Χωρίς επιτυχία
Η Ευρυτανία κυρίως από στημένα η βαθιές μπαλιές προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να βάλει το γκολ της τιμής. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λιάγκα απέκρουσε ο Καρατζάλης.
67΄: Σουτ του Βασιληά εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
75΄: Συρτό σουτ του Παντίσκου εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Βοιωτία: Νίκας, Εμμανουηλίδης, Βιέννας, Τζάκας, Αλμπάνης, Παντίσκος
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Καντάς (Βοιωτία): «Πιστεύω ότι η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη. Σίγουρα τα γρήγορα γκολ που πετύχαμε ήταν πολύ καθοριστικά, αφού μετά μας δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν πολλά παιδιά με λίγο χρόνο συμμετοχής. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την σαιζόν με 2 νίκες. Τέλος και στις δυο ομάδες υπάρχουν κάποια αξιόλογα παιδιά και αν η ομάδα μου τερμάτιζε στην πρώτη θέση και μου δίνονταν η ευκαιρία θα τα έπαιρνα στην περιφερειακή ομάδα.»


Βαγγέλης Πούλος (Βοιωτία): «Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν αρκετά αδύναμη, προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με κυκλοφορία μπάλας. Ήρθε ένα σκορ, το οποίο ήταν ασφαλείας και από εκεί και πέραν έγιναν διάφορες αλλαγές με παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Δεν μπορούμε όμως να βγάλουμε σήμερα συμπεράσματα. Αυτό που θέλω να πω είναι συγχαρητήρια στα παιδιά της Ευρυτανίας, που παρόλο που ήρθανε ίσα-ίσα 11 άτομα, ήταν πραγματικά ήρωες, τους εύχομαι Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και να ναι υγιείς.»


Χρήστος Σκαλτσάς (Βοιωτία): «Να ξεκινήσω λέγοντας Καλή Χρονιά, με υγεία σε όλους, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι για μας στην χρονιά. Ήταν εύκολο, είχαμε ένα σκορ ασφαλείας, όπως είπε ο και ο κύριος Πούλος. Βάλαμε κάποια πιο μικρά παιδιά για να κερδίσουμε πράγματα για την επόμενη χρονιά και συνεχίζουμε.»
Σε ερώτηση σχετικά με τα τελευταία δυο παιχνίδια της ΕΠΣ Βοιωτίας δήλωσε τα εξής: «Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Φωκίδα, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, να κερδίσουμε, οπότε πάμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στην Εύβοια στο τελευταίο παιχνίδι.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): « Η ομάδα των νέων συνέχισε και στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος να έχει αρκετά προβλήματα. Για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι δεν υπήρχε 11αδα. Τα παιδιά που συμμετείχαν σήμερα στο παιχνίδι, ήταν αυτά που προσπάθησαν καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος να αγωνίζονται απέναντι σε αρκετά καλύτερες ομάδες από εμάς και παρόλο που ποσοτικά βρισκόμασταν συνέχεια σε μια δύσκολη θέση, τα παιδιά δεν το βάλανε κάτω και όπως οι ίδιοι ξεκινήσανε, οι ίδιοι τελείωσαν το πρωτάθλημα. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους, κυρίως στα παιδιά από τις ομάδες του Δήμου Αγράφων, που στηρίξανε φέτος την ΕΠΣ, ένα ευχαριστώ στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣ, που σύσσωμο για πρώτη φορά βρίσκεται κοντά στην ομάδα όσο εγώ είμαι ενωσιακός προπονητής. Για κάποια παιδιά δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια θα επιλεγούν και θα συνεχίσουν να μας αντιπροσωπεύουν στην περιφερειακή ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια που ενωσιακού πρωταθλήματος.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Βοιωτίας (Γιάννης Καντάς & Χρήστος Σκαλτσάς & Βαγγέλης Πούλος): Τουρκοχωρίτης(46΄ Καρατζάλης), Χουσιάδας, Παντίσκος, Κολώνιας, Μερεντίτης(32΄ Σίδερης), Κίσσας, Εμμανουηλίδης(30΄ Κουκοβίνος), Νίκας(30΄ Βασιληάς), Τζάκας(35΄ Λούλος), Αλμπάνης(34΄ Κακοτρίχης), Βιέννας

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Γραβιάς, Χρυσαφόπουλος Χ., Λιάγκας, Καραμπάς, Παπαδημητρίου, Κοτούλας, Φούκας, Χρυσαφόπουλος Κ.(62΄ Καραθάνος), Λάμπρου(70΄ Τσούκας), Λαθύρης

Διαιτητής: Γιώργος Μιχαηλίδης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Τονίδης (ΕΠΣ Θράκης)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Παγουράς (ΕΠΣ Βοιωτίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος