Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Α.Σ. Δωρίδα-Γ.Σ. Άτλας 34-53

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Άτλαντας έφυγε νικητής από την μακρινή Ερατεινή, νικώντας εύκολα την τοπική Δωρίδα με 34-53.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/1) στο ανοιχτό γήπεδο της Ερατεινής Φωκίδας και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ του 4ου Ομίλου. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 40-50 θεατών.
Η νεανίκη Δωρίδα του Πάρι Παρασκευαϊδη ηττήθηκε για 4η συνεχή φορά στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας άσχημη εμφάνιση. Τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην ομάδα του Καρπενησίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αθλητών. Ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ξεχώρισε ξανά ο Μίλτος Αλεξανδράτος με 14 πόντους(2 3ποντα).
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη την διάρκεια και βρίσκονταν διαρκώς μπροστά στο σκορ. Κατάφερε να φτάσει εύκολα στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα. Πρώτος σκόρερ και μοναδικός διψήφιος της ομάδας ήταν ο Τάσος Καδάς με 12 πόντους.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Άτλας υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 1 Φλεβάρη τον Άρη Σπερχειάδας, ενώ η Δωρίδα θα κάνει το ρεπό της. Η ομάδα του Καρπενησίου βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου έχοντας 6 βαθμούς, ενώ η Δωρίδα παραμένει χωρίς νίκη έχοντας 4 πόντους.

Ηλιόλουστος καιρός
Γύρω στους 50 φιλάθλους βρέθηκαν στο γήπεδο της Ερατεινής, παρακολουθώντας την προσπάθεια της τοπικής ομάδας.


3Χ3
Με νίκη μπήκε ο Άτλας στο 2015 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον 4ο Όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έχοντας 6 βαθμούς.

Πρώτο «διπλό» σε ανοιχτό
Η ομάδα του Καρπενησίου «ξόρκισε» το κακό των ανοιχτών γηπέδων και νίκησε για πρώτη φορά σε τέτοιο γήπεδο. Πέρυσι είχε χάσει και στα δυο ματς που έδωσε σε ανοιχτό γήπεδο απέναντι σε Μώλο και Φάλαρα.

Μόνο ήττες
Η Δωρίδα έχασε για 4η συνεχή φορά και παραμένει στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα είναι αρκετά νεανική και έχει ως στόχο την προώθηση του αθλήματος στην περιοχή της Δυτικής Φωκίδας.

1 ρέφερι ξανά


Για 2η συνεχή φορά παιχνίδι του Άτλαντα γίνεται με έναν ρέφερι. Και το ματς της 2ης αγωνιστικής στο Καρπενήσι με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου έγινε με διαιτητή τον Αλέκο Κοτσιμπό. Και το πρώτο ματς του Άτλαντα για το 2015 έγινε με έναν διαιτητή και συγκεκριμένα τον Θηβαίο Παναγιώτη Χουγιάζο (Φωτογραφία).

Πάλι ο Αλεξανδράτος


Έχοντας κορυφαίο παίχτη ξανά τον Μίλτο Αλεξανδράτο (Φωτογραφία) η Δωρίδα δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Ο ικανότατος αθλητής σημείωσε 14 πόντους με 2 3ποντα. Ακολούθησε με 11 και 1 3ποντο ο νεαρός Αλέξανδρος Συνάνης.



Έπαιξε τραυματίας


Το alter ego του Αλεξανδράτου στην ομάδα της Ερατεινής Κώστας Τσόκας (Φωτογραφία) έπαιξε τραυματίας, σημειώνοντας μόλις δυο πόντους.

Χωρίς 2
Από πλευράς νικητών δεν ταξίδεψαν στην Φωκίδα ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας και ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας, που δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνος. Απουσίαζαν επίσης οι: Βασίλης Λάμπρου και Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

Διψήφιος ο Καδάς


Του σκοραρίσματος του Άτλαντα ηγήθηκε ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία), ο οποίος ήταν ο μοναδικός διψήφιος με 12 πόντους, καθώς το σκοράρισμα μοιράστηκε. Δεύτερος με 9 ήταν ο Δημήτρης Λερογιάννης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός παίχτης της ομάδας, που δεν είχε σκοράρει μέχρι την έναρξη του ματς.


Εξαιρετική άμυνα
Στους 34 πόντους περιόρισε την Δωρίδα ο Άτλαντας παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Εκτός από τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα η αμυντική λειτουργία αποτελεί ένα σημαντικό «ατού» του φετινού Άτλαντα.

1ο εκτός
Επιτυχημένο ήταν το πρώτο παιχνίδι του Άτλαντα μακριά από το Καρπενήσι, αφού η ομάδα κατέκτησε το «ροζ» φύλλο αγώνα.

Από την αρχή το προβάδισμα

 
Ο Άτλας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 11-16. Ο Τάσος Καδάς και ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία Αριστερά) έδωσαν προβάδισμα στους Ευρυτάνες με 0-4. Ο «μπόμπερ» Μίλτος Αλεξανδράτος μείωσε με 3ποντο σε 3-4. Ο Δημήτρης Λερογιάννης διαμόρφωσε το 3-6, για να ισοφαρίσει σε 6-6 με νέο 3ποντο ο Αλέξανδρος Συνάνης. Κωνσταντίνος Λιάπης και Αλέξανδρος Συνάνης σκόραραν 2ποντα για το 8-8. Οι Ευρυτάνες αποσπάστηκαν στο +4 (8-12 ) με 2ποντα των Δημήτρη Λερογιάννη και Δημήτρη Καντούνη. Ο Παναγιώτης Χότζα (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε ένα ακόμη 3ποντο για την Δωρίδα, μειώνοντας σε 11-12. Το σκορ δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με ένα σερί 0-4 για τους «Άτλαντες». Σκόραραν οι: Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 ελεύθερες βολές.


Εξασφάλισε το «2»

 












Ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο ο Άτλαντας και προηγήθηκε με 17-32, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την νίκη. Ο Δημήτρης Καντούνης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Τάσος Καδάς με 2/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησαν το 11-20. Με τρεις συνεχόμενους πόντους του νεαρού Σεραφείμ Κολοκύθα έγινε το 11-23. Ο Μίλτος Αλεξανδράτος σταμάτησε το σερί και έκανε το 13-23. Με τρίποντη «βόμβα» του Άγγελου Σαμαντά το σκορ ανέβηκε στο 13-26. Κώστας Λέρης και Μίλτος Αλεξανδράτος έκαναν το 15-28. Με 2ποντα των Κώστα Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά) και Τάσου Καδά έγινε το 15-32. Ο Αλέξανδρος Συνάνης διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (17-32).


Αύξησε ελάχιστα
 

Με επιμέρους σκορ 11-13 οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την διαφορά στο +17, κάνοντας το 28-45. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Κώστας Τσόκας σημείωσαν τα πρώτα καλάθια του δεκαλέπτου(19-34). Με 1/2 βολές του Δημήτρη Λερογιάννη και 2ποντο του ίδιου έγινε το 19-37. Η Δωρίδα έκανε ένα δικό της σερί 6-0 και μείωσε σε 25-37 με 2 2ποντα του Μίλτου Αλεξανδράτου και ένα ενδιάμεσα του Αλέξανδρου Συνάνη (Φωτογραφία Κέντρο). Αυτό «αφύπνισε» τους Καρπενησιώτες, που έκαναν ένα δικό τους σερί 0-8, ανεβάζοντας την διαφορά στο +20. Οι: Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά), Δημήτρης Καντούνης, Θωμάς Χονδρός και Τάσος Καδάς έκαναν το 25-45. Ο Μίλτος Αλεξανδράτος με 3ποντο σημείωσε το 28-45.

Χαμηλά το 4ο

 












Χωρίς πολλούς πόντους (Μόλις 14) κυμάνθηκε το 4ο δεκάλεπτο και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν παρόμοια. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Αλέξανδρος Συνάνης πραγματοποίησαν το 30-47. Με 1/2 βολές του Άγγελου Σαμαντά και 2ποντο του Τάσου Καδά «γράφτηκε» το 30-50. Ο Τάσος Καδάς με 2ποντο και ο Δημήτρης Καντούνης με 1 εύστοχη βολή πέτυχαν τους τελευταίους πόντους της ομάδας τους για το 30-53. Η Δωρίδα κατέβασε την διαφορά με 2ποντα των πιτσιρικάδων Μπαμ Μπάμι και Γιώργου Πέτσα (Φωτογραφία Δεξιά).



Fair Play του Coach
Ο προπονητής-παίχτης του Άτλαντα Άγγελος Σαμαντάς σε μια κίνηση fair play έδωσε την μπάλα στον πιτσιρικά Γιώργο Πέτσα, ώστε να χριστεί σκόρερ.

Δηλώσεις Προπονητών

Πάρις Παρασκευαϊδης (Α.Σ. Δωρίδα): «Είναι γνωστές οι δυσκολίες για τις ομάδες που αγωνίζονται και προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα. Εμείς στην περίοδο των γιορτών δεν κάναμε καμία προπόνηση λόγω των καιρικών συνθηκών, μείναμε τρεις βδομάδες απροπόνητοι και κατεβήκαμε σήμερα στον αγώνα 3 προπονήσεις και μάλιστα στην τελευταία χτύπησε με διάστρεμμα ο καλύτερος μας παίκτης ο Τσόκας, που αγωνίστηκε όμως σήμερα. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που δεν έχουμε κλειστό γυμναστήριο, ο πληθυσμός του χωριού μας έχει έντονες αθλητικές τάσεις. Μάλιστα το δυναμικό του Δημοτικού μας σχολείου είναι πάνω από 100 παιδιά και σε 1-2 χρόνια και το γυμνάσιο θα έχει τόσα παιδιά. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα η θεμελίωση ενός κλειστού γυμναστηρίου, που θα προωθήσει και τον τόπο και τον Δήμο και θα έχει πολλαπλά οφέλη. Εμείς από την μεριά μας δουλεύουμε όλοι εθελοντικά, έχουμε τμήματα υποδομής στο μπάσκετ με 18 παιδάκια Δημοτικού και Γυμνασίου. Περιμένουμε καλύτερες μέρες, ελπίζουμε, απαιτούμε, ένα σχέδιο και μια θεμελίωση του κλειστού γυμναστηρίου. Από εκεί και πέρα αγωνιστικά, όπως και σε κάθε παιχνίδι έτσι και σήμερα μπαίνουμε μέσα και αγωνιζόμαστε για την νίκη, να μαζεύουμε εμπειρίες, να μαθαίνουμε την φιλοσοφία του μπάσκετ, που είναι φιλοσοφία ζωής, να βελτιωνόμαστε,  να εξελισσόμαστε σαν παίκτες και να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα.»   
      
Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Είναι διπλή η χαρά μας, γιατί πετύχαμε μια νίκη εκτός έδρας σε ανοιχτό γήπεδο. Είχαμε 4 απουσίες στο σημερινό αγώνα και συγκεκριμένα τους Καλοπήτα, Κουτρομάνο, Σταλίκα και Λάμπρου. Αξιοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες που ήταν στην αποστολή παίρνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Δείξαμε την απαραίτητη σοβαρότητα, γνωρίζοντας ότι παίζουμε με μια καινούργια και νεανική ομάδα, με αρκετούς μικρούς αθλητές. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και στόχος είναι η επόμενη νίκη. Ευχαριστούμε για την ζεστή φιλοξενία την ομάδα της Δωρίδας και για την όμορφη υποδοχή που μας επεφύλαξαν.» 

Τα δεκάλεπτα
11-16, 17-32, 28-45, 34-53

Συνθέσεις Ομάδων

Δωρίδα (Πάρις Παρασκευαϊδης): Χότζα 3(1), Μπάμι 2, Κρικέλας, Αλλάι, Καρπίδας, Πέτσας 2, Λόλης, Συνάνης 11(1), Σταθόπουλος, Τσόκας 2, Αλεξανδράτος 14(2)

Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Κολοκύθας 7, Ραχιώτης, Λέρης 4, Λιάπης 4, Καντούνης 7, Χονδρός 4, Σαμαντάς 6(1), Κωστής, Καδάς 12, Λερογιάννης 9

Διαιτητής: Παναγιώτης Χουγιάζος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Νίκος Δημολάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Αντώνης Γαλανός 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας