Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 32-105

Τον διασυρμό και μέσα στο Καρπενήσι γνώρισε η εφηβική Π.Α.Κ., αφού ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο και αήττητο Έσπερο Λαμίας με 105-32.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(4/1) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικού του 5ου ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν μαχητική στο πρώτο μέρος και έκανε αρκετά καλή δεύτερη περίοδο. Στο δεύτερο μέρος έκανε συνεχόμενα λάθη στο κατέβασμα της μπάλας και δεν μπόρεσε να «σπάσει» το ασφυχτικό πρέσινγκ του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο. Μοιραία το σκορ πήρε μεγάλη διάσταση και η Π.Α.Κ. ηττήθηκε μέσα στο γήπεδο της με το καθόλου κολακευτικό 105-32. Ξεχώρισε ο γκαρντ Βασίλης Τσολάκης, που στην πρώτη του συμμετοχή στο εφηβικό πρωτάθλημα πέτυχε 12 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο.
Ο Έσπερος Λαμίας του Γιάννη Σοφογιάννη παίζοντας όμορφο και απλό μπάσκετ σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 1η φάση του εφηβικού πρωταθλήματος. Οι Λαμιώτες έκαναν εντυπωσιακό δεύτερο μέρος, όπου χάρης την πολύ καλή άμυνα  τους πήραν πολλά εύκολα καλάθια. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο σέντερ Γιάννης Ευθυμίου με 24 πόντους.
Η ομάδα της Λαμίας τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου με 6 νίκες και 12 βαθμούς και συνεχίζει στην επόμενη φάση. Οι Ευρυτάνες τερμάτισαν στην 3η θέση με 7 βαθμούς, έχοντας μια νίκη στα χαρτιά κόντρα στον Μώλο.

Άδειο το γήπεδο
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών. Το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες.

«Ψύχος» στο κλειστό
Ως γνωστόν στο κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπάρχει θέρμανση, αφού ο Δήμος Καρπενησίου δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για την θέρμανση του γηπέδου. Το ματς έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία, αφού τις τελευταίες ημέρες έκανε αρκετές παγωνιές στην πόλη του Καρπενησίου.

Άλλαξε έτος
Η αναμέτρηση είχε οριστεί από την ΕΣΚΑΣΕ να διεξαχθεί στις 21/12, ωστόσο μετά από συμφωνία των δυο ομάδων άλλαξε μέρα και έτος.

Νέα «100ασταρα»
Οι Λαμιώτες είχαν κερδίσει την Π.Α.Κ. και στο γήπεδο τους με σκορ πάνω από τους 100 πόντους. Τότε είχαν πάρει την νίκη με 106-41.

Θετική «πρώτη»


Ο ταλαντούχος γκάρντ Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ σημείωσε 12 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο.


Ντεμπούτο για 3

 
Αν και μικρότεροι ηλικιακά λόγω των απουσιών προωθήθηκαν στην εφηβική ομάδα της Π.Α.Κ. Πρόκειται για τον Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Αριστερά), τον Λάμπρο Καμαρέτσο (Φωτογραφία Κέντρο) και τον Λάμπρο Τσιώλη (Φωτογραφία Δεξιά), που «ντεμπούταραν» στο εφηβικό πρωτάθλημα.

Μεγαλύτερο(;) αθλητή χρησιμοποιεί ο Έσπερος
Η προκήρυξη του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ αναφέρει πως στο πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές γεννημένοι τα έτη 1997, 1998 και νεότεροι. Ωστόσο στην ομάδα του Έσπερου Λαμίας διαπιστώσαμε πως υπάρχει δελτίο που αναγράφει ότι αθλητής της ομάδας έχει γεννηθεί το 1996.
Απουσίες βασικών
Η Ακαδημία δεν είχε στην διάθεση της τους βασικούς Θοδωρή Τάκη και Κώστα Νιαβή (Αποτελούν μέλη και της ανδρικής ομάδας που αγωνίζεται στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ), αλλά και τους Άρη Νταβαρίνο, Στέφανο Θεοδώρου, Θανάση Κοντοκώστα και Γιάννη Καμαρέτσο.

Πρώτος ο Ι.Ευθυμίου


Ο ταλαντούχος σέντερ Γιάννης Ευθυμίου με 24 πόντους αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της συνάντησης. Με 18 ακολούθησαν ο Φώτης Φύκας και ο Βασίλης Αναγνώστου. Μάλιστα ο πρώτος σκόραρε και δυο φορές έξω από τα 6.75.


Έδειξαν τις διαθέσεις τους


Οι φιλοξενούμενοι από την αρχή έδειξαν τις διαθέσεις τους και χάρις το σερί 14-0, που «έτρεξαν» προηγήθηκαν με 8-27 και διαφορά 19 πόντων. Ο Φώτης Φύκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιάννης Ευθυμίου με κοντινό λει απ, ο Φώτης Φύκας με τρίποντο και ο Νίκος Μήτσιου με δίποντο έκαναν το 0-9. Ο Χρυσόστομος Λιάπης με 2ποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο μείωσαν σε 4-9. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Φώτη Φύκα και 2/2 βολές του Βασίλη Τσολάκη (6-11). Ο Βασίλης Αναγνώστου (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο, ο Γιάννης Ευθυμίου με δίποντο, ο Δημήτρης Κουφαλιώτης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Βασίλης Αναγνώστου με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Σεντί Κιαφγκοβάντα  με δίποντο και ο Βασίλης Αναγνώστου με 1/2  βολές έτρεξαν ένα σερί 14-0, κάνοντας το 6-25. Ο Δημήτρης Μπίκας με 2ποντο και ο Σεντί Κιαφγκοβάντα με 2ποντο πέτυχαν το 8-27 του 1ου δεκαλέπτου. Ο Δημήτρης Μπίκας της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Θοδωρή Τσάμη του Έσπερου. Ο Βασίλης Αναγνώστου του Έσπερου ανέκοψε θεαματικά προσπάθεια του Δημήτρη Μπίκα των γηπεδούχων.




Στο +23

 












Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Καρπενησίου ήταν περισσότερο ανταγωνιστική, ωστόσο σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε να «ροκανίσει» την διαφορά, η οποία ανέβηκε και άλλο. Χωρίς να πιεστούν οι Λαμιώτες προηγήθηκαν με 23 πόντους στο ημίχρονο και με 18-41.Ο Βασίλης Τσολάκης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Φώτης Φύκας με 2ποντο και ο Γιάννης Ευθυμίου με καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή) διαμόρφωσαν το 10-31. Με δυο συνεχόμενα δίποντα του Βασίλη Τσολάκη και 2ποντο του Δημήτρη Μπίκα (Φωτογραφία Αριστερά) η Π.Α.Κ. μείωσε σε 16-31. Με δίποντο του Δημήτρη Κουνάνου (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Χρυσόστομου Λιάπη έγινε το 18-33. Ο Γιάννης Ευθυμίου σκόραρε μετά από ασιστ του Θοδωρή Τσάμη, ο Δημήτρης Κουνάνος πέτυχε 2ποντο, ο Γιάννης Ευθυμίου έβαλε νέο δίποντο και ο Βασίλης Αναγνώστου με 2/2 ελεύθερες βολές από αντιαθλητικό φάουλ έκανε το 18-41. Ο Βασίλης Τσολάκης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με θεαματική «τάπα» τον Νίκο Μήτσιου του Έσπερου. Ο Φώτης Φύκας του Έσπερου μοίρασε εντυπωσιακό «στοπ» στον Χρυσόστομο Λιάπη της Π.Α.Κ. Τα δυο κοψίματα έγιναν στα πρώτα λεπτά του 2ου 10λεπτου.



Αντιαθλητικό στα 00.06


6 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Βασίλης Τσολάκης έκανε φάουλ στον Βασίλη Αναγνώστου, για να σταματήσει τον αιφνιδιασμό των αντιπάλων. Ο διαιτητής Γιάννης Ευαγγελόπουλος (Φωτογραφία)  καταλόγισε σωστά αντιαθλητικό στον παίκτη των γηπεδούχων , με τον Βασίλη Αναγνώστου να ευστοχεί και στις δυο ελεύθερες βολές.



Σερί 30-0(!)
Η 3η περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Έσπερο, που πίεσε σε όλο το γήπεδο και έτρεξε ένα σερί 30-0 το 18-41 έγινε 18-71 υπέρ του, εκτοξεύοντας και την διαφορά στο +53.

Από…άλλο πλανήτη

 












Πρέσαρε σε όλο το γήπεδο ο Έσπερος και κατάφερε να εντυπωσιάσει στο 3ο δεκάλεπτο και να προηγηθεί με 22-76 και διαφορά 54 πόντων. Οι Καρπενησιώτες δεν μπόρεσαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα περισσότερα καλάθια τα δέχτηκαν από δικά τους τραγικά λάθη. Ο Γιάννης Ευθυμίου με δυο συνεχόμενα εύκολα καλάθια και ο Γιώργος Ευθυμίου (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο διαμόρφωσαν το 18-47. Ο Φώτης Φύκας με 2ποντο, ο Δημήτρης Κουφαλιώτης με 2ποντο, ο Γιάννης Ευθυμίου με 2ποντο, ο Γιώργος Ευθυμίου με 2ποντο, ο Γιάννης Ευθυμίου με δίποντο, ο Σεντί Κιαφγκοβάντα (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Γιώργος Ευθυμίου με 2ποντο, ο Δημήτρης Κουφαλιώτης με δίποντο, Σεντί Κιαφγκοβάντα με τρία συνεχόμενα καλάθια και ο Γιάννης Ευθυμίου με δίποντο διαμόρφωσαν το 18-71. Ο Αποστόλης Νούλας με τρίποντο, ο Βαγγέλης Κουνάνος με 2ποντο, ο Βασίλης Τσολάκης με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Φώτης Φύκας με 3ποντο πραγματοποίησαν το 22-76.




Εντυπωσιακό τελείωμα

 












Ο Έσπερος έκλεισε εντυπωσιακά τον αγώνα και την παρουσία του στην 1η φάση του πρωταθλήματος με σερί 21-0 και φτάνοντας το σκορ στο +73 και στο τελικό 32-105. Ο Βασίλης Τσολάκης με 3ποντο, ο Βαγγέλης Κουνάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Βασίλης Αναγνώστου με 2ποντο και ο Μανώλης Νικολαϊδης με δίποντο έκαναν το 27-82. Ο Δημήτρης Κουνάνος με δίποντο, ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Δημήτρης Κουνάνος με δίποντο και ο Χρυόστομος Λιάπης με 2ποντο έκαναν το 32-84. Ο Έσπερος έκλεισε με 21-0 και έφτασε στο τελικό 32-105 χάρης σε: δίποντο του Σεντί Κιαφγκοβάντα, δίποντο του Δημήτρη Κουφαλιώτη, καλάθι του Γιάννη Ευθυμίου, 2ποντο του Σεντί Κιαφγκοβάντα, δίποντο του Γιάννη Ευθυμίου, 2ποντο του Σεντί Κιαφγκοβάντα, λει απ του Φώτη Φύκα, 3ποντο και δίποντο του Μάριου Καϊλα και δίποντο του Φώτη Φύκα.



«100ασταρα» από Καϊλα


Ο Μάριος Καϊλας με τρίποντη «βόμβα» έσπασε το φράγμα των 100 πόντων και ήταν αυτός που διαμόρφωσε προσωρινά το 32-101.



1-2-3 Λαμία
Οι νικητές μετά το τέλος του αγώνα φώναξαν δυνατά 1-2-3 Λαμία, πανηγυρίζοντας ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.



Τα δεκάλεπτα
8-27, 18-41, 22-76, 32-105

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Νούλας 3(1), Καρφής, Τσιώλης, Κατσαρός 2, Τσολάκης 12(1), Νικολαΐδης 2, Καμαρέτσος Λ., Μπίκας 4, Λιάπης 9(1)

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Φύκας 18(2), Αναγνώστου 11, Κιαφγκοβάντα 18, Κουνάνος Ε. 4, Τσάμης, Καϊλας 5(1), Κουφαλιώτης 9(1), Μήτσιου 2, Κουνάνος Δ. 8, Ευθυμίου Ι. 24, Ευθυμίου Γ. 6

Διαιτητής : Ιωάννης Ευαγγελόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Παναγιώτα Τσιώλη
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος