Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Εύβοιας 0-5

«Ξέσπασε» στο β΄ μέρος η Εύβοια και συνέχισε το νικηφόρο της σερί, επικρατώντας με 0-5 της Ευρυτανίας μέσα στο Καρπενήσι.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου.
Οι παίδες του Δημήτρη Αντωνίου ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος, όπου κράτησαν σχεδόν ως την ανάπαυλα το μηδέν, δεχόμενοι γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι παίδες της Ευρυτανίας κουράστηκαν αρκετά ελλείψει επίσημων αγώνων και «κατέρρευσαν», για να γνωρίσουν νέα βαριά ήττα, αυτή την φορά μέσα στο γήπεδο τους.
Οι Ευβοιώτες του Σταύρου Μαστραντωνά έκαναν ένα μέτριο πρώτο μέρος και παρότι είχαν την υπεροχή προηγήθηκαν στο 33ο λεπτό με τέρμα του αρχηγού Δημήτρη Σαχίνη. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν πλήρως και σκόραραν οποιαδήποτε στιγμή ήθελαν, χατ-τρικ σημείωσε ο φορ Παναγιώτης Αθανασίου και 1 γκολ πέτυχε ακόμη ο Κώστας Μπακρής. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους είχε στο πρώτο ημίχρονο ο δεξιός μπακ Γιώργος Χαλιώτης.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Ευρυτανία στις 28 Γενάρη δίνει το τελευταίο της ματς στο πρωτάθλημα στην έδρα της Βοιωτίας, ενώ η Εύβοια την ίδια ημέρα υποδέχεται την Φωκίδα. Η Εύβοια οδηγεί την κούραση στον όμιλο και έχει 15 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία τερμάτισε στην τελευταία (5η) θέση χωρίς να έχει ακόμη βαθμολογική συγκομιδή.

Αλκυονίδα ημέρα
Ο αγώνας έγινε κάτω από μια ηλιόλουστη μέρα και αρκετά καλές συνθήκες για την εποχή. Ωστόσο δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων με τις κερκίδες να είναι άδειες.

Τελευταίο εντός
Η Ευρυτανία έδωσε το τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι και θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε δυο εβδομάδες στον Ορχομενό με την τοπική Βοιωτία. Την 10η αγωνιστική, οι Ευρυτάνες έχουν ρεπό.

Απουσία Γουρνά


Ο προπονητής των παίδων της ΕΠΣ Εύβοιας Θανάσης Γουρνάς απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και την ομάδα των παίδων «κοούτσαρε» ο προπονητής των νέων Σταύρος Μαστραντωνάς (Φωτογραφία).

Μόνο νίκες
Η Εύβοια «φιγουράρει» και φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας και μετράει μόνο νικηφόρα αποτελέσματα.

Φέτος μονοήμερο
Η Εύβοια πέρυσι είχε έρθει στο Καρπενήσι με διανυκτέρευση, ωστόσο φέτος ταξίδεψε αυθημερόν στην πόλη μας.

Νέα βαριά ήττα
Το 0-5 είναι η πιο βαριά ήττα φέτος για τους παίδες της ΕΠΣΕ, που μετά το 6-0 στην Φθιώτιδα πριν μια εβδομάδα δέχτηκαν νέα «συντριβή».

Παρουσίες της ΕΠΣΕ
Και σε αυτό το ματς των μικτών δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Πρόεδρος της Γιώργος Παπαντζίμας. Το παρών έδωσαν επίσης οι: Βασίλης Κατσίκης και Πάνος Παπαδημητρίου και τα μέλη της επιτροπής των μικτών ομάδων Διονύσης Βονόρτας και Δημήτρης Αθανασόπουλος. Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαδήμος.


Χατ-τρικ Αθανασίου


Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων Παναγιώτης Αθανασίου σκόραρε 3 φορές στην αναμέτρηση πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

1 κίτρινη


Μόλις 1 φορά έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του ο ρέφερι Χριστόφορος Καραβασίλης (Φωτογραφία). «Κιτρίνισε» στο β΄ μέρος τον Δημήτρη Σαχίνη της Εύβοιας για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο.


Ευχές για καλή επιτυχία από όλους
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Εύβοιας (Αναπληρωματικοί και βασικοί) ευχήθηκαν σε αυτούς της Ευρυτανίας καλή επιτυχία. Είναι μια κίνηση που η Εύβοια έκανε και στο ματς του πρώτου γύρου.



Α΄ Μέρος

«Άκαρπη» υπεροχή
Η ομάδα της Εύβοιας είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, όμως άργησε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτα.

Παραταγμένοι αμυντικά
Οι Ευρυτάνες αμύνονταν υποδειγματικά, έχοντες όλες τις γραμμές τους κοντά, ωστόσο «λύγισαν» στην τελευταία φάση του 1ου μέρους..

Δοκάρι με Χαλιώτη


Πολύ καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ έχασαν οι Ευβοιώτες στο 27ο λεπτό. Ο Χρήστος Στούπας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Γιώργου Χαλιώτη κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα.



«Μίλησε» ο αρχηγός


Το αρχηγός της Εύβοιας Δημήτρης Σαχίνης (Φωτογραφία) στο 33ο λεπτό με όμορφο μακρινό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από το τερματοφύλακα της Ευρυτανίας Αποστόλη Νούλα και άνοιξε το σκορ (0-1).




Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Μακρινό σουτ του Σαχίνη μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας.
14΄: Ο Μοτσιόλας έβγαλε την κάθετη πάσα όμορφα για τον Τριανταφύλλου, όμως ο Πριονάς βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε πριν πλασάρει ο παίκτης της Ευρυτανίας.
19΄: Μακρινό σουτ του Τούντα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
27΄: Ο Στούπας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Χαλιώτη από κοντά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.
32΄: Ο Μπακρής πάσαρε για τον Τζάνο, που σούταρε από κοντά και ο Νούλας απέκρουσε σε κόρνερ.
33΄: Ο Σαχίνης με σουτ από μακριά «κρέμασε» τον Νούλα και με όμορφο τρόπο έγραψε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Εύβοιας κυριάρχησε σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και σκόραρε ακόμη 4 τέρματα.

Κόπωση
Σημαντικός παράγοντας για τους γηπεδούχους ήταν η κόπωση, αφού οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν επίσημες αναμετρήσεις, καθώς στον νομό μας δεν υπάρχει παιδικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Δημήτρη Αντωνίου ανοίχτηκαν επίσης αρκετά και μοιραία δέχτηκαν αρκετά τέρματα.

Γκολ με το ξεκίνημα


Πριν συμπληρωθεί καλά-καλά το 1ο λεπτό της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Γιώργος Χαλιώτης σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Μπακρής (Φωτογραφία) από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα πέτυχε το 0-2.



Ανέλαβε ο Αθανασίου
Την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα παρέλαβε ο φορ Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος στο 46ο λεπτό με έξοχη ατομική προσπάθεια και πλασέ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 0-3.



Ίδιος σκόρερ
4 λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Αθανασίου πέτυχε το 0-4. Ο Κώστας Μπακρής έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο φορ Αθανασίου με προβολή προ του Αποστόλη Νούλα σκόραρε για το 0-4.



Χατ-τρικ…και αλλαγή
Στο 64ο λεπτό ο Παναγιώτης Αθανασίου με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το τελικό 0-5 πετυχαίνοντας το χατ-τρικ. Ο παίκτης της Εύβοιας στο ίδιο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Θανάση Γκίκα. Ο Αθανασίου έφτασε τα 5 γκολ στην διοργάνωση, «πιάνοντας» τον Ζαγαρίτη της Βοιωτίας στην 1η θέση.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Χαλιώτης σέντραρε από δεξιά και ο Μπακρής από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 0-2.
46΄: Ο Αθανασίου έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Νούλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
50΄: Ο Μπακρής έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Αθανασίου πετάχτηκε πρώτος προ του Νούλα και με προβολή σκόραρε (0-4).
59΄: Σουτ του Σαχίνη από αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Νούλας.
62΄: Ο Μπακρής έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε τελικώς άουτ από το δεξί δοκάρι.
64΄: Ο Αθανασίου σούταρε από τα όρια της περιοχής στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων (0-5).
67΄: Σουτ του Μπακρή από καλή θέση μπλόκαρε ο Νούλας.

Κίτρινες Κάρτες
Σαχίνης

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Εύβοια: Αθανασίου, Χαλιώτης, Σαχνίδης, Μπακρής, Τζάνος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Κάναμε σήμερα την προσπάθεια μας απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, εξάλλου είναι πρώτη στον όμιλο μας. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο μέχρι που στο τελευταίο λεπτό δεχτήκαμε το γκολ. Σίγουρα είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, εμείς στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να αντέξουμε στην πίεση του αντιπάλου. Το σημαντικό για μας είναι ότι κάθε φορά κερδίζουμε από τις εμπειρίες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι μελλοντικά. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην Βοιωτία, σε δυο εβδομάδες, ελπίζουμε να έχουμε όσο μπορούμε ακόμη καλύτερη παρουσία και ας προσπαθήσουμε να δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και καλή συνέχεια.»

Σταύρος Μαστραντωνάς (Εύβοια): «Νομίζω ότι δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ κακοί και ένα από τα άσχημα παιχνίδια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, ήμασταν καλύτεροι, οπωσδήποτε πιο καλή ομάδα, χωρίς να υποτιμώ την Ευρυτανία. Είμαστε ένας νομός με περισσότερα παιδιά και μπορούμε να κάνουμε επιλογές ανάμεσα σε περισσότερα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μπουμπουρής Π., Πατρώνης(42΄ Σερπάνος), Καραμπάς, Τάσιος, Τσιάμης, Ντάλλας(52΄ Καραντάνας), Τριανταφύλλου, Τόλης Α.(50΄ Μακρυπίδης), Μπουμπουρής Ε., Μοτσιόλας

Εύβοια (Σταύρος Μαστραντωνάς): Πριονάς, Χαλιώτης, Τζάνος, Καρκαλής, Τούντας, Σαχίνης, Τσάλλας(58΄ Καλαμιώτης), Ευσταθίου(62΄ Τσίγκας), Αθανασίου, Στούπας(54΄ Μολές), Μπακρής

Διαιτητής: Χριστόφορος Καραβασίλης (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γκιάφης (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αντωνόπουλος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος