Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Εύβοιας 0-3

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι νέοι της Ευρυτανίας γνωρίζουν ήττα, δεχόμενοι γκολ στο δεύτερο μέρος. Η Εύβοια πέρασε με αρκετό άγχος και φέτος από το Καρπενήσι φτάνοντας στο «διπλό» με 0-3.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (14/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου των νέων.
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έβγαλαν το πρώτο μέρος χωρίς να δεχτούν γκολ, κάνοντας ξανά πολύ καλό παιχνίδι στον αμυντικό τομέα. Στο δεύτερο μέρος «λύγισαν» ξανά και δέχτηκαν 3 γκολ, γνωρίζοντας μια ακόμη ήττα. Κατέβηκαν χωρίς αλλαγή και έπαιξαν σε όλο το ματς με την ίδια 11αδα.
Οι νέοι του Σταύρου Μαστραντωνά πέρασαν και φέτος νικηφόρα από το Καρπενήσι, αλλά ξανά με αρκετό άγχος. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος παρότι ήταν καλύτεροι δεν μπόρεσαν να «παραβιάσουν» την εστία του Γιάννη Φεγγούλη. Στην επανάληψη ωστόσο σκόραραν 3 φορές με τους: Κώστα Πιλάτη, Παύλο Τσεκούρα και Αποστόλη Μπουραντά και έφτασαν στην εκτός έδρας νίκη με 0-3. Το ματς στιγματίστηκε από το επεισόδιο του ρέφερι Δημήτρη Γκιάφη με τον προπονητή της Εύβοιας κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Αφορμή το γεγονός ότι το πρώτο μέρος έληξε νωρίτερα.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες αγωνίζεται εκτός έδρας με την Βοιωτία, ενώ η Εύβοια την ίδια ημέρα υποδέχεται την Φωκίδα. Οι νέοι του Σταύρου Μαστραντωνά βρίσκονται στην 1η θέση του ομίλου έχοντας 15 βαθμούς, χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ, ενώ αυτοί του Γιώργου Χρυσαφόπουλου τερματίζουν στην 5η και τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό.

Λιγοστοί στις εξέδρες
Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες ο αγώνας έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων.

Ίδιο σκορ…παρόμοια εξέλιξη
Με 0-3 είχε επικρατήσει και πέρυσι μέσα στο Καρπενήσι η Εύβοια με τα γκολ να έρχονται και τότε στο δεύτερο μέρος.

Τελευταίοι και φέτος
Οι Ευρυτάνες και φέτος τερματίζουν στην τελευταία θέση του 6ου Ομίλου. Η ομάδα μας έχει αποσπάσει μόλις 1 πόντο.

Δεύτερο σερί ημίχρονο
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Ευρυτανία δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο μέρος. Και στην Φθιώτιδα την περασμένη Τετάρτη, αλλά και σήμερα το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Επεισόδιο ρέφερι-Coach

 












Έντονο φραστικό επεισόδιο υπήρξε κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου ανάμεσα στον ρέφερι Δημήτρη Γκιάφη (Φωτογραφία Αριστερά) και τον προπονητή της Εύβοιας Σταύρο Μαστραντωνά (Φωτογραφία Δεξιά).

Χωρίς αλλαγή
Οι γηπεδούχοι είχαν ξανά πολλές απουσίες και δεν έκαναν καμία αλλαγή. Στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Γιάννης Γραβιάς, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Χρυσαφόπουλο

Τρίτο ημίχρονο
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του τεχνικού της Εύβοιας Σταύρου Μαστραντωνά στο ''Evrytania Sport'' σχετικά με το περιστατικό που συνέβη με τον διαιτητή Δημήτρη Γκιάφη.

Α΄ Μέρος

Μπλοκαρισμένοι
Οι φιλοξενούμενοι της Εύβοιας είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως μπλοκαρίστηκαν από το καλό αμυντικό παιχνίδι της Ευρυτανίας. Δημιούργησαν μόλις 3 καλές ευκαιρίες.

Χτύπησε τον Γκιάφη
Στο 32ο λεπτό ο διαιτητής από την Αιτωλοακαρνανία Δημήτρης Γκιάφης έπεσε το έδαφος όταν η μπάλα τον χτύπησε δυνατά στο κεφάλι. Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου 2 λεπτά για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό αγώνα Αντρέα Κονδύλη.




Σφιχτή στα μετόπισθεν
Η Ευρυτανία παίζοντας πολύ καλή άμυνα έβγαλε το πρώτο μέρος χωρίς να δεχτεί γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Ο Βρεττός έβγαλε την σέντρα από αριστερά, το πλασέ του Τσίμπου απέκρουσε ο Φεγγούλης και στην συνέχεια το σουτ του επερχόμενου Τσεούρα από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
23΄: Ο Πατερίτσας σούταρε από καλή θέση και αριστερά με την μπάλα να φεύγει άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Φεγγούλη.
28΄: Ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Τσάκουλη, το αδύναμο πλασέ που έκανε μπλοκαρίστηκε από τον Φεγγούλη.

Λήξη με διαμαρτυρίες
Ο ρέφερι Δημήτρη Γκιάφης σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου στο 34ο λεπτό και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Σταύρος Μαστραντωνάς διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι. Η αποχώρηση τους προς τα αποδυτήρια έγινε με έντονη αντιπαράθεση και δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους δυο άντρες.




Β΄ Μέρος

Μπήκαν αποφασισμένοι
Οι Ευβοιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και ενέτειναν τις προσπάθειες τους. Σκόραραν 3 φορές και έφυγαν από το Καρπενήσι χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

«Ξεκλείδωσε» την άμυνα


Στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε το γκολ για την Εύβοια. Ο Πάνος Λιάγκας έκανε τραγικό λάθος και δεν απομάκρυνε την μπάλα, ο Κώστας Πιλάτης (Φωτογραφία) την κέρδισε και χωρίς πίεση μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη έκανε το 0-1.



Δεύτερο με Τσεκούρα


Οι φιλοξενούμενοι πήραν «αέρα» δυο τερμάτων στο 61ο λεπτό, καθώς ο αρχηγός Παύλος Τσεκούρας με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη, που δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας πραγματοποίησε το 0-2.




Σκόρερ η αλλαγή


Η αλλαγή του Σταύρου Μαστραντωνά ο Αποστόλης Μπουραντάς (Φωτογραφία) ήταν ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος της αναμέτρησης. Στο 69ο λεπτό ο Αποστόλης Μπουραντάς έπαιξε όμορφα δυο φορές το 1-2 με τον δεξιό «οπισθοφύλακα» Κώστα Τσάκουλη και με πλασέ από κοντά πέτυχε το τελικό 0-3.




Μεγάλη χαμένη στιγμή

 












Τριπλή χαμένη ευκαιρία είχε η Εύβοια στο 81ο λεπτό όταν ο Χρήστος Ντουρμάς πάσαρε στον Άγγελο Βρεττό (Φωτογραφία Αριστερά), τα δυο συνεχόμενα σουτ που έκανε απέκρουσε σωτήρια ο Γιάννης Φεγγούλης και στην συνέχεια νέο σουτ του Χρήστου Ντούρμα (Φωτογραφία Δεξιά) αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Πάνο Λιάγκα.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Λιάγκας έκανε τραγικό λάθος και ο Πιλάτης μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη έκανε το 0-1.
55΄: Σουτ του Τσεκούρα μπλόκαρε στην γωνία του ο γκολκίπερ Φεγγούλης.
61΄: Ο Πατερίτσας πάσαρε στον Τσεκούρα, ο οποίος με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ διαμόρφωσε το 0-2, καθώς η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Φεγγούλη.
65΄: Σουτ του Τσεκούρα εκτός περιοχής μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
69΄: Ο Μπουραντάς έπαιξε το 1-2 με τον Τσάκουλη και με πλασέ κοντά στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη πέτυχε το 0-3.
70΄: Σουτ του Βρεττού εκτός περιοχής απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
75΄: Ο Πιλάτης σέντραρε από δεξιά, ο Τσίμπος πλάσαρε από κοντά ο Φεγγούλης απέκρουσε σωτήρια.
76΄: Πλασέ του Μπουραντά από καλή θέση μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
81΄: Ο Ντουρμάς πάσαρε στον Βρεττό, σούταρε εξ επαφής δυο φορές με τον Φεγγούλη να αποκρούει και στην επαναφορά το σουτ του Ντούρμα απέκρουσε προ της γραμμής ο Λιάγκας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Εύβοια:  Τσεκούρας, Πιλάτης, Μπουραντάς, Ντούρμας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με τα λίγα παιδιά που έχουμε, παρόλο που είχαμε παιχνίδι εντός έδρας δεν είχαμε καν αλλαγή. Στο παιχνίδι σήμερα ήμασταν αρκετά καλοί στα αμυντικά μας καθήκοντα, δεν μπόρεσε ο αντίπαλος να μας κάνει κάποιες κύριες φάσεις μέσα από ομαδικές ενέργειες για γκολ. Όπως είδαν όλοι τα γκολ που μπήκαν ήταν «δώρο» από μας, καθαρά από λάθη δικά μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για ακόμη μια φορά για την προσπάθεια τους και συγχαρητήρια στην ομάδα της Εύβοιας για την νίκη της.»

Σταύρος Μαστραντωνάς (Εύβοια): «Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί ασχολούμαι με αυτό το άθλημα. Μερικοί νομίζουν ότι έρχονται εδώ για να κάνουν πλάκα και να περάσει η ώρα τους, ενώ αμείβονται, πληρώνονται και παίρνουν χρήματα. Εδώ δεν ήρθαμε ούτε για να κοροϊδέψουμε, εμείς ξεκινήσαμε ένα ταξίδι από τις 7 το πρωί, ορισμένα παιδιά από τα χωριά έχουν φύγει από τα σπίτια τους από τις 6. Κοιτάω το χρονόμετρο μου στο πρώτο μέρος και βλέπω ότι είχαμε παίξει 35 λεπτά και σε ερώτηση μου πόσο είναι η διάρκεια των παιχνιδιών, δεν ξέρανε. Λυπούμε για αυτό και δεν θέλω να πω τίποτε για το παιχνίδι. Λυπούμαι γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάει μπροστά έτσι. Είμαι ποδοσφαιριστής με πάρα πολλά χρόνια, σε επαγγελματικό επίπεδο και προπονητής πάρα πολλά χρόνια και δεν έχω να κερδίσω τίποτα από το ποδόσφαιρο. Και με την προπονητική είχα σταματήσει εδώ και 2-3 χρόνια να ασχολούμαι, όχι μόνο για αυτό αλλά για αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Εγώ δεν έχω ούτε προστάτες, ούτε χορηγούς. Γιατί δεν έχω ανάγκη κανέναν. Στην Ελλάδα πρέπει να έχεις ανάγκη και χορηγό για να πας μπροστά. Όταν έχουμε παιδιά μικρά σε ηλικίες και δεν ξέρουμε τους κανονισμούς, εδώ δεν ήρθαμε για να κάνουμε βόλτα εκτός και εάν έχω άδικο. Να μου πείτε κ. Μαστραντωνά έχεις άδικο εδώ  πέρα. Και στο δεύτερο ημίχρονο επειδή το σκορ είναι 3-0 σφυρίζει συνέχεια εις βάρος μας, με το παραμικρό  για να εκδικηθεί εμένα. Εγώ δεν του είπα τίποτα, του είπα πόσο είναι η διάρκεια του αγώνα, πόσο παίξατε. Και μου λέει 40 λεπτά. Δηλαδή εγώ δεν έχω χρονόμετρο; Δεν κρατάω; Μόλις σφυρίζει πατάω και εγώ το χρονόμετρο. Παίξαμε λιγότερο από 35 λεπτά, αν κρατήσατε και εσείς χρόνο. Μένω σε αυτό γιατί είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος, θέλω να μείνω έξω από αυτό τον χώρο. Με έχουνε κουράσει ψυχολογικά. Ερχόμαστε εδώ κάνουμε ολόκληρο ταξίδι και έρχεται ο άλλος ελαφρά τη καρδία και σφυρίζει ότι θέλει. Εγώ δεν του είπα τίποτα και μου λέει α ρε καραγκιοζάκο. Διαιτητής Γ΄ Εθνικής και θέλουμε το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Χίλια συγνώμη για την ένταση αλλά με πνίγει το δίκιο. Δεν θέλω να σχολιάσω ούτε για το παιχνίδι, ούτε για το αποτέλεσμα. Ξέρω είμαστε πιο καλή ομάδα δεν είμαστε τυχαία πρώτοι, χωρίς να υποτιμώ τις άλλες ομάδες. Αλλά να σεβόμαστε το χώρο, να μην ερχόμαστε να κοροϊδεύουμε.»  

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Τσούκας, Χρυσαφόπουλος Χ., Λιάγκας, Καραμπάς, Λαθύρης, Φούκας, Κοτούλας, Παπαδημητρίου, Λάμπρου, Μπουμπουρής

Εύβοια (Σταύρος Μαστραντωνάς): Χιώτης, Τσάκουλης, Τσίμπος, Πέππας, Κικίδης, Αντωνένας, Πιλάτης(80΄ Κουρτίδης), Πατερίτσας, Ιωαννίδης(58΄ Μπουραντάς), Τσεκούρας(73΄ Ντουρμάς), Βρεττός

Διαιτητής: Δημήτρης Γκιάφης (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Καραβασίλης (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αντωνόπουλος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος