Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 0-2

Με δυο γκολ από στημένες φάσεις η Μυρίκη πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ με 2-0 και εδραιώθηκε στην 4αδα των Play Off.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(31/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα, χάνοντας σημαντικό έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως με δυσκολία δημιουργούσαν τελικές προσπάθειες. Βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο μέρος και αν και είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έπαιξε υποδειγματικά στην άμυνα, κλείνοντας όλους τους χώρους μπροστά από την εστία του Στάθη Φακίτσα και με δυο γκολ από εκτελέσεις φάουλ πήρε την «χρυσή» από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής άποψης νίκη. Οι «κόκκινοι» διανύουν περίοδο φόρμας, αφού μετρούν μόνο νίκες στον δεύτερο γύρο της Α΄ ΕΠΣΕ. Η ομάδα προηγήθηκε με αυτογκόλ του Χάρη Κουτσουπιά και έμεινε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με 10 λόγω αποβολής του στόπερ Κώστα Γενιτσαρόπουλου. Στην επανάληψη διαχειρίστηκε σωστά το ματς και με γκολ από το κεφάλι του Κώστα Σταμούλη στο 73ο λεπτό «κλείδωσε» το τρίποντο.
Την επόμενη (13η) η Μυρίκη κερδίζει στα χαρτιά την Φραγκίστα με 3-0, ενώ ο ΑΠΟΚ θα παίξει την Κυριακή (8/2) με τον Αίολο. Το Βελούχι μετά την 2η συνεχόμενη ήττα του παρέμεινε στους 22 βαθμούς, όσους έχει και ο Αίολος, που έχει ματς λιγότερο, ενώ η Μυρίκη πέρασε στην 3η θέση, φτάνοντας τους 18 βαθμούς.

Ελάχιστοι αψήφησαν την βροχή
Λιγοστοί φίλαθλοι αψήφησαν την βροχή και βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Καρπενησίου. Αρκετοί ωστόσο είδαν το ενδιαφέρον παιχνίδι μέσα από τα Ι.Χ. τους, βρισκόμενοι περιμετρικά του σταδίου.



Βαρύ τερέν
Λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης που έπεφτε τις τελευταίες ημέρες και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς.




Συζητήσεις για αναβολή
Έντονη ήταν η φημολογία τις πρωινές ώρες για αναβολή της αναμέτρησης λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης. Μάλιστα η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας έκανε έλεγχο στο γήπεδο το πρωί, εκτιμώντας σωστά ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας.

Λίμνες μπροστά στους πάγκους
Λίμνες σχηματίστηκαν μπροστά από τους δυο πάγκους των ομάδων. Είναι κάτι που γίνεται αρκετές φορές  στο Δημοτικό στάδιο της πόλης μας, όταν βρέχει.



Νίκη 4αδας
Η νίκη που σημείωσε η Μυρίκη την βάζει με το 1.5 πόδι στα Play Off, αφού θα πάρει ξεκούραστα ένα ακόμη τρίποντο την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Φραγκίστα.

2η «κολλητή» ήττα
Ο ΑΠΟΚ ηττήθηκε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την ήττα με την Ποταμιά ήρθε νέο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.

2η φορά
Η Μυρίκη κέρδισε για 2η φορά στην ιστορία της τον ΑΠΟΚ σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, ύστερα από την σαιζόν 2009-2010.

Φορμαρισμένος «Σταμ»
Ο Κώστας Σταμούλης της Ποταμιάς συνέχισε να σκοράρει διανύοντας περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος. Στο πρώτο γκολ για λίγο δεν βρήκε την μπάλα, αφού το τέρμα επετεύχθη με αυτογκόλ, ενώ σκόραρε με κεφαλιά το 2-0 φτάνοντας τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, σκοράροντας για 4ο σερί ματς.

«Λαβωμένος» ο Μπακαλίδης
Το αστέρι του ΑΠΟΚ ο Άλεξ Μπακαλίδης έμεινε στον πάγκο, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς.

Λαμιώτικη 3αδα
Όχι μόνο τα παιχνίδια της Μυρίκης, αλλά όλες τις αναμετρήσεις από εδώ και πέρα θα σφυρίζουν διαιτητές της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Το ματς διεύθυνε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου με βοηθούς τους Μάριο Κατσόγιαννο και Θόδωρο Οικονόμου. Οι δυο τελευταίοι έχουν και παλαιότερα οριστεί σε παιχνίδια της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.


Συνεχόμενες νίκες
Η Μυρίκη μετράει 4 συνεχόμενες νίκες στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Μάλιστα όλες ήταν με διαιτητές από την γειτονική Φθιώτιδα (!)

Άλλαξε γκολκίπερ-Στρατευμένος ο Αχμέτης


Ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία) υπερασπίστηκε την εστία του Βελουχίου, καθώς ο Χρήστος Αχμέτης απουσίαζε, καθώς υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία. Στρατευμένος είναι και ένας ακόμη πορτιέρο του ΑΠΟΚ, ο Δημήτρης Ρεσίτης.

Ίδια συνταγή
Ο Σπύρος Κολόκας και σε αυτό το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του ήταν στην κερκίδα λόγω τιμωρίας από την ΕΠΣ Ευρυτανίας και έτσι τον ρόλο του προπονητή είχε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης.



Επέστρεψε ο Μαντέκας


Ο κεντρικός αμυντικός της Μυρίκης Γιώργος Μαντέκας επανεμφανίστηκε, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ήταν η μοναδική αλλαγή του Σπύρου Κολόκα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Πήρε την θέση του Δημήτρη Γκορόγια, που λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων βρίσκεται εκτός Ευρυτανίας.

3 διαφοροποιήσεις














Ο Λάκης Αναστασόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 3 διαφοροποιήσεις στο αρχικό της σχήμα σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Ποταμιά (10η) αγωνιστική. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Χρήστος Παπαβασιλείου, και στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας άρχισαν οι: Μπάμπης Καρβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Αχμέτη (Απουσίαζε), Άλεξ Μπακαλίδη (Τραυματίας) και Δημήτρης Τσιλιμέκης (Μπήκε αλλαγή).

Εκτίει με Φραγκίστα
Ο αμυντικός της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος θα εκτίσει την μια αγωνιστική τιμωρίας του στο παιχνίδι με την Φραγίστα, που είναι άνευ αγώνος και έτσι δεν απουσιάσει από κανένα ματς της ομάδας του. Το άρθρο 19(Παρ. 2) του ΚΑΠ τονίζει: «Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνον για τις αντίπαλες της αποκλεισθείσας ομάδας.»

Α΄ Μέρος

Πήρε την κατοχή
Ο ΑΠΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Με αντεπιθέσεις
Οι «κόκκινοι» ήταν απειλητικοί μέσα από αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Σε μια στημένη φάση κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Σκόραρε με αυτογκόλ


Η ομάδα της Μυρίκης προηγήθηκε στο 28ο λεπτό με γκολ που πέτυχε με αυτογκόλ ο Χάρης Κουτσουπιάς. Ο Χρήστος Λέρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα προ του Κώστα Σταμούλη που «καραδοκούσε» την έστειλε με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της εστίας του Χρήστου Παπαβασιλείου (0-1).




Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 35΄, όταν ο Γιάννης Φλωράκης έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και ανατράπηκε από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Ο ρέφερι Νίκος Παπακωνσταντίνου ήταν κοντά στην φάση και καταλόγισε παράβαση εκτός περιοχής και «κιτρίνισε» τον παίκτη της Μυρίκης.


Έμεινε με 10


Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) της Μυρίκης αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι «κόκκινοι» για 1 ημίχρονο και μερικά δευτερόλεπτα έπαιξαν με παίκτη λιγότερο. Ο στόπερ των φιλοξενούμενων είχε δεχτεί την πρώτη κίτρινη για τον ίδιο λόγο.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Δυνατό χαμηλό σουτ του Συγκελόπουλου εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
17΄: Ο Παχής έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Σταμούλη έφυγε πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
28΄: Ο Λέρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κουτσουπιάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και άθελα του με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της ομάδας του έβαλε το αυτογκόλ (0-1).
40΄: Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε άουτ από το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Φακίτσα.
45΄+1΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. βλέπει 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβάλλεται.
45’+2΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Β΄ μέρος

Το «κάλυψε» με Κ. Λιάγκα


Ο Σπύρος Κολόκας «κάλυψε» το κενό στο κέντρο της άμυνας που άφησε ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος βάζοντας στο ημίχρονο σε αυτή την θέση τον φορ Κώστα Λιάγκα, που πήρε την θέση του Κώστα Ζαραβέλη. Ο Λιάγκας έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος κόντρα στον αδερφό του Πάνο.

Άλλαξαν εμφανίσεις
Οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης, καθώς οι διαιτητές άλλαξαν εμφανίσεις κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου.


Ανεκμετάλλευτο το πλεονέκτημα
Το Βελούχι παρότι είχε παίκτη παραπάνω σε όλο το δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει. Έκανε αρκετά λάθη στην επιθετική του ανάπτυξη και για 2ο συνεχόμενο ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά ούτε να πάρει και κάποιο βαθμό.

Αστόχησε ο Κόλλιας


Οι γηπεδούχοι απώλεσαν την καλύτερη τους στιγμή στο 61ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Κόλλιας βρήκε σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά σουτάροντας όμως πάνω από το τέρμα του Στάθη Φακίτσα.


Ψυχολογικό αβαντάζ
Το γκολ έδωσαν φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Μυρίκης, οι οποίοι αμύνθηκαν πολύ καλά και κέρδισαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ.

«Σφράγισε» την νίκη


Με γκολ στο 73ο λεπτό από τον συνήθη ύποπτο Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία), η Μυρίκη «σφράγισε» την πολύτιμη νίκη. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Κώστα Σταμούλη από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αριστερή γωνία του Χρήστου Παπαβασιλείου (0-2). Οι παίκτες της Μυρίκης, βασικοί και αναπληρωματικοί, πανηγύρισαν όλοι μαζί έξαλλα το γκολ που πέτυχαν.





Ζήτησαν αποβολή


Οι άνθρωποι της Μυρίκης στο 77ο λεπτό ζήτησαν την αποβολή του Κώστα Κρίντα (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ, ο οποίος έκανε ένα δυνατό τάκλιν πάνω στον Άγγελο Παχή. Ο ρέφερι Νίκος Παπακωνσταντίνου, ωστόσο δεν τιμώρησε με κάρτα την παράβαση. Ο κόουτς του ΑΠΟΚ Λάκης Αναστασόπουλος θέλοντας να προφυλάξει τον ποδοσφαιριστή του, 1 λεπτά μετά τον αντικατέστησε με τον Στέλιο Ρεσίτη.



Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Σαϊτης έβγαλε την μπαλιά, ο Καρβέλης έδωσε στον Κόλλια, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και από καλή θέση σούταρε αρκετά πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
64΄: Σουτ του Σταμούλη από πλάγια αριστερά έφυγε ελάχιστα άουτ.
73΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σταμούλης από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Βελουχίου πέτυχε το τελικό 0-2.
77΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. εκτός περιοχής βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
83΄: Ο Σταμούλης με μπαλιά έβγαλε τον Ζαχαράκη σε ευνοϊκή θέση από δεξιά, που μπήκε στην περιοχή και σουτ που έκανε κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
90΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί «Γ» των φιλοξενούμενων.

Πανηγύρισαν οι «κόκκινοι»
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης πανηγύρισαν μια ακόμη σπουδαία νίκη φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.


Κίτρινες Κάρτες
Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος Α., Ζαραβέλης, Λέρης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: -
Μυρίκη: Σταμούλης, Μαντέκας, Λιάγκας Κ., Παχής, Ζαχαράκης

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Η ομάδα μου συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις, που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν μας. Πρέπει γρήγορα να βελτιώσουμε την παρουσία μας στο γήπεδο, να βρούμε τι φταίει και να δουλέψουμε, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε. Συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την νίκη.»







Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Θα ήθελα πρώτα να δώσω συγχαρητήρια και στις ομάδες που αγωνίστηκαν και στους διαιτητές, γιατί κάτω αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο αγώνας , χωρίς σκοπιμότητες και πιστεύω ότι παρόλο που ήταν βαρύ το γήπεδο ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα μου βέβαια κέρδισε σε αυτό το ματς και πιστεύω ότι τα στοιχεία που μας δώσαν την  νίκη, ήταν το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου, καθώς κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και ήμασταν τυχεροί που πετύχαμε εμείς τα γκολ. Σε ένα τέτοιο γήπεδο η δύναμη και η τύχη σου δίνει το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μας άξιζε , λόγω που εμείς βάλαμε γκολ.  Τα παιδιά της Μυρίκης δείξανε ήθος και αγωνιστικότητα, παρόλο που μείναν με 10 παίκτες από το 45΄ μπόρεσαν και ανταπεξήλθαν απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο ΑΠΟΚ. Καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες και εμείς προχωράμε για το επόμενο ματς με τον Αίολο μιας και με την Φραγκίστα δεν θα αγωνιστούμε.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Κρασιάς Γ.(46΄ Τσιλιμέκης Δ.), Λιάγκας Π., Κόλλιας, Κρίντας(78΄ Ρεσίτης), Κουτσουπιάς, Φλωράκης(60΄ Σαϊτης), Γενιτσαρόπουλος Α., Καρβέλης

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς Ι., Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας, Καλύβας(74΄ Ζήκας), Ζαραβέλης(46΄ Λιάγκας Κ.), Κοτρώνης, Παχής, Σταμούλης, Λέρης(85΄Ιωάννου)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Μάριος Κατσόγιαννος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Θόδωρος Οικονόμου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος