Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Καθίζηση και πλήρης εγκατάλειψη στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας (Φωτορεπορτάζ)


Σειρά στις παρουσιάσεις της σελίδας μας έχει το γήπεδο της Παλαιοκατούνας, το οποίο βρίσκεται πριν το ομώνυμο χωριό. Η εικόνα, που συναντήσαμε σε αυτό είναι η πλέον απογοητευτική, όπως μαρτυρά και το πλούσιο φωτορεπορτάζ.
Η περιμετρική περίφραξη είναι σε ορισμένα σημεία κατεστραμμένη, ενώ η νότια πλευρά του αγωνιστικού χώρου είναι κατεστραμμένη, καθώς έχει υποστεί καθίζηση. Η επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου δεν είναι ομαλή. Δεν υφίσταται οικοδομική άδεια για το κτίριο των αποδυτηρίων, καθώς και πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Οι πλαϊνές γραμμές δεν έχουν υλοποιηθεί. Η εγκατάσταση είναι αφύλακτη στις τρεις πλευρές με κίνδυνο εκτόξευσης αντικειμένων σε περίπτωση επεισοδίων βίας. Δεν υφίστανται κερκίδες. Δεν υπάρχουν αποχωρητήρια, νιπτήρες, καταιονιστήριες εντός των αποδυτηρίων, τα οποία δεν κατάλληλα από πλευράς υγιεινής και χρήζουν ανακαίνισης και καθαριότητας. Δεν υπάρχει ιατρείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για πρώτες βοήθειες και επείγουσα περίθαλψη ατυχημάτων στην αθλητική εγκατάσταση.
Στο γήπεδο αγωνιζόταν οι δυο ομάδες του χωριού η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας και ο Αστέρας Αγίου Προκοπίου. Η παλαιά Αναγέννηση είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ την σαιζόν 2007-2008. Ο αγώνας Παλαιοκατούνα-Φραγκίστα τον Μάρτιο του 2013 είναι ο τελευταίος, που πραγματοποιήθηκε σε αυτό τον χώρο.

































Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος