Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Μυρίκη-Άγραφα 2-1

Δυνατά στην διεκδίκηση της «4αδας» μπήκε η Μυρίκη, αφού σε ένα ανοιχτό και συναρπαστικό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παιχνίδι νίκησε τα Άγραφα με σκορ 2-1. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.
Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο (6/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης και πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου για το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά, κρύο και παρουσία μόλις 30 θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα πραγματοποίησε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και η απόδοση των περισσότερων ποδοσφαιριστών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Οι «κόκκινοι» ήταν ψυχωμένοι και ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και προηγήθηκαν στο 27ο λεπτό με τον Άγγελο Παχή, έχοντας δοκάρι ένα λεπτό πριν στην σέντρα-σουτ του Φώτη Ζαχαράκη. Στην επανάληψη παρότι δέχτηκαν την ισοφάριση δεν πτοήθηκαν, βγήκαν στην επίθεση στην συνέχεια και με «χρυσό» σκόρερ τον Κώστα Σταμούλη, πήραν μια νίκη που τους βάζει γερά στην διεκδίκηση της «4αδας». Ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι που κατακτούν οι «κόκκινοι». Η τύχη ήταν με το μέρος της Μυρίκης αφού στο 94ο λεπτό το πέναλτι του Λεωνίδα Κόγια κατέληξε πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια έφυγε άουτ.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρότι «πάτησαν» καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς, στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και έμειναν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος η αγωνιστική τους άνοδος τους έφερε το γκολ της ισοφάρισης με εκτέλεση πέναλτι του Λεωνίδα Κόγια στο 62ο λεπτό. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού τα Άγραφα έμειναν πίσω στο σκορ. Ο σκόρερ της ισοφάρισης εξελίχτηκε σε «μοιραίο» παίκτη, αφού στο 94ο λεπτό η εκτέλεση πέναλτι που έκανε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Μυρίκη υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο (13/12) την Κρέντη και την επόμενη μέρα τα Άγραφα θα παίξουν στο αθλητικό κέντρο κόντρα στον Αίολο. Οι «κόκκινοι» μετά την νίκη τους έφτασαν τους 9 βαθμούς και ισοβαθμούν στην 4η θέση μαζί με την Ποταμιά, ενώ τα Άγραφα έμειναν στην 3η θέση, έχοντας 10 πόντους.

Λίγοι λόγω κρύου
Το ντέρμπι της αγωνιστικής, με το οποίο άνοιξε αυλαία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έγινε παρουσία μόλις 30 θεατών. Η χαμηλή θερμοκρασία αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλευση του κόσμου.


Με Λαμιώτες διαιτητές


Η Μυρίκη έκανε αίτημα στα εντός έδρας παιχνίδια της να την σφυρίξουν διαιτητές από όμορους νομούς, αφού τύγχανε συνεχόμενων κακών διαιτησιών. Το ματς σφύριξε ο Θανάσης Φωτόπουλος (Φωτογραφία) του συνδέσμου Φθιώτιδας, με επόπτες του Βασίλη Κουτσόβουλο και Παναγιώτη Παπασταθοπούλο. Την πορεία της Μυρίκης πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες του νομού μας, οι οποίες θα ζητήσουν στους αγώνες να έρχονται 3αδες εκτός Ευρυτανίας, καθώς ορισμένοι ντόπιοι διαιτητές κρίνονται από αυτές ως ανεπαρκείς.

Στην κερκίδα ο Κολόκας


Ο τεχνικός της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας παρακολούθησε την αναμέτρηση από την κερκίδα. Η πειθαρχική επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας τον τιμώρησε με ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η τιμωρία βασίστηκε στο φύλλο αγώνα του ματς της 7ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Αίολο και Μυρίκη, όπου ο προπονητής της Μυρίκης τα «έβαλε» με το διαιτητικό τρίο. 




Coach ο «Τσούλος»
Με επιτυχία συνδυάστηκε η επιστροφή του Προέδρου Νίκου Τσώνη στο «κοουτσάρισμα», αφού η ομάδα του πήρε μια σημαντική νίκη. Ο «Τσούλος» καθοδήγησε την ομάδα κατόπιν συνεννόηση με τον τιμωρημένο coach Σπύρο Κολόκα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μυρίκη είχε κατέβει υπό τις οδηγίες του για αρκετούς αγώνες στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής την σαιζόν 2005-2006.


Αλλάζει τα δεδομένα
Η νίκη της Μυρίκης αλλάζει τα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα, αφού η ομάδα μπαίνει ξανά δυνατά στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στα Play Off.

Χαφ ο Γιαννιώτης


Ο νεαρός Κώστας Γιαννιώτης των Αγράφων αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και όχι στα μπακ. Ο ποδοσφαιριστής δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και αγωνίστηκε μόλις για 45 λεπτά.

Νέα θέση για Μαντέκα


Ο Γιώργος Μαντέκας των γηπεδούχων έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον «Captain» Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Ο παίκτης της Μυρίκης παρότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια τόσο νευραλγική θέση είχε θετική παρουσία.

Οι «Νικολάδες»

 












Με νίκη γιόρτασε ο εορτάζον Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία Αριστερά), όπως και ο δεξιός χαφ των «κόκκινων» Νίκος Φούκας. Αντίθετα με ήττα συνδυάστηκε η ονομαστική εορτή του προπονητή των Αγράφων Νίκου Τριανταφυλλόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά), αλλά και του παράγοντα της ομάδας Νίκου Δροσίνη.




Στην 11αδα Νούλας & Τσιγαρίδας


Οι φιλοξενούμενοι των Αγράφων ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 2 νέα πρόσωπα στο αρχικό τους σχήμα σε σύγκριση με το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Ηλίας Τσιγαρίδας (Φωτογραφία), ενώ στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας επανήλθε ο Μιχάλης Νούλας. Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Κορέντζελου και Ανέστη Κοράκη, που απουσίαζαν.

Μέσα ο εορτάζων


Ο Σπύρος Κολόκας έκανε μόλις 1 αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον Αίολο. Βασικός άρχισε ο εορτάζων Νίκος Φούκας (Φωτογραφία), που αντικατέστησε τον Βασίλη Ντότσικα. Ο τελευταίος προέρχονταν από τραυματισμό και έπαιξε ελάχιστα λεπτά στο τέλος.

Α΄ Μέρος

Μόνιμο πρόβλημα
Για ακόμη ένα παιχνίδι υπήρξε πρόβλημα κατά την έναρξη στον έλεγχο των διχτύων. Στα δίχτυα της εστίας που βλέπουν προς το super market Lidl βρέθηκε τρύπα από τον 1ο βοηθό Βασίλη Κουτσόβουλο. Με την παρέμβαση του παρατηρητή αγώνα Γιώργου Λιάγκα και του Νίκου Τσώνη της Μυρίκης τα δίχτυα δέθηκαν με αυτοκόλλητη ταινία και το ματς άρχισε μετά από 2-3 λεπτά.



Πιο «ζεστά»


Τα Άγραφα μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, όμως δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό σε όλο το πρώτο μέρος. Μάλιστα ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του ματς, σουτάροντας στο 9ο λεπτό λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.


Καλύτερος ο Α.Ο.Μ.
Η Μυρίκη μετά την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα έλεγξε την μεσαία γραμμή και βγαίνοντας όμορφα στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Πρώτα προειδοποίησε


Σπουδαία ευκαιρία ν προηγηθεί έχασε η Μυρίκη στο 27ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Γκορόγιας τροφοδότησε τον Φώτη Ζαχαράκη (Φωτογραφία), που εκτός περιοχής και δεξιά σούταρε ψηλοκρεμαστά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Γιόγιου.



Σκόραρε στο επόμενο


Ότι δεν κατάφερε ένα λεπτό πριν ο Φώτης Ζαχαράκης το πέτυχε ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) στο επόμενο λεπτό. Στο 27ο λεπτό Χρήστος Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Άγγελος Παχής με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των Αγράφων (1-0). Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν οφσάιντ στην φάση αυτή, ωστόσο ο πρώτος βοηθός Βασίλης Κουτσόβουλος κατευθύνθηκε προς την σέντρα. Ο 19χρονος σκόραρε για 3η φορά στο πρωτάθλημα. 





Ζήτησαν πέναλτι


Οι φιλοξενούμενοι των Αγράφων ζήτησαν πέναλτι στο 43ο λεπτό όταν ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Λεωνίδας Κόγιας σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία). Ο διαιτητής Θανάσης Φωτόπουλος θεώρησε ότι το χέρι ήταν ακούσιο και παρά τις έντονες και συνεχόμενες διαμαρτυρίες των Αγράφων άφησε το ματς να εξελιχτεί.



Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Καλύβας Κ. αφού έπαιξε το 1-2 με τον Νούλα σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
27΄: Ο Γκορόγιας έκανε την μπαλιά για τον Ζαχαράκη, ο οποίος εκτός περιοχής και δεξιά, σούταρε ψηλοκρεμαστά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.
28΄: Ο Λέρης σέντραρε από τα δεξιά και ο Παχής αφύλακτος εξ επαφής πετάχτηκε και με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων (1-0).
45΄: Ο Κοτρώνης σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
45΄+1΄: Ο Κοτρώνης πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιόγιου.

Β΄ Mέρος

Ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι
Τα Άγραφα βρισκόμενα πίσω στο σκορ βελτίωσαν αρκετά την απόδοση τους και έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ από την «άσπρη» βούλα.

Προειδοποίηση στον Τριανταφυλλόπουλο


Στο 60ο λεπτό ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος είχε διάλογο παραπόνων, για τις αποφάσεις των διαιτητών, με τον α΄ βοηθό Βασίλη Κουτσόβουλο (Φωτογραφία), ο οποίος φώναξε τον ρέφερι Θανάση Φωτόπουλο. Εν συνεχεία έγιναν συστάσεις στον προπονητή των Αγράφων μέσω του παρατηρητή αγώνα Γιώργο Λιάγκα. 




Ισοφάριση με πέναλτι


Στο 62ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Μιχάλης Νούλας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Δημήτρη Γκορόγια. Ο αρχηγός Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία) εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα, σουτάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα και ισοφαρίζοντας σε 1-1.




Είχε απάντηση
Η Μυρίκη αντέδρασε στο γκολ που δέχτηκε και 15 λεπτά αργότερα σκόραρε για 2η φορά στο παιχνίδι.

Μίλησε ο «Σταμ»


Ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με κεφαλιά χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Στο 77ο λεπτό ο Φώτης Ζαχαράκης έβγαλε συστημένη σέντρα από τα δεξιά και ο Κώστας Σταμούλης από κοντά χωρίς πίεση με κεφαλιά στο κέντρο του τέρματος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των «κόκκινων». Αυτό ήταν το 6ο τέρμα του 24χρονου ποδοσφαιριστή.




Αναγκαστική αλλαγή

 












Στο 87ο λεπτό ο Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία Αριστερά) της Μυρίκης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Ο τελευταίος προέρχονταν από τραυματισμό από το ματς πριν δυο εβδομάδων με τον Αίολο.



Τέλειωσαν με 10


Στο 88ο λεπτό του ματς ο μέσος Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Οι αλλαγές των Αγράφων είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα και η ομάδα του ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο.



Ευκαιρίες Χ. Γενιτσαρόπουλου


Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα έχασε δυο καλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, καθώς στο 91o και 92o λεπτό βρήκε κενούς χώρους, ωστόσο οι προσπάθειες του αποκρούστηκαν και τις δυο φορές από τον αντίπαλο γκολκίπερ.


«Δραματικό» φινάλε
Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Ρέμμους Πάτρου έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από σπρώξιμο Ταξιάρχη Καλύβα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει στο επόμενο λεπτό ξανά ο Λεωνίδας Κόγιας, ο οποίος σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ. Τα Άγραφα έχασαν μοναδική ευκαιρία να αποφύγουν την ήττα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτυρούνται για τον καταλογισμό του πέναλτι.





Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Παχής έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ζαχαράκης σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι.
54΄: Απευθείας δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από μακριά έφυγε ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
56΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
62΄: Ο Νούλας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γκορόγια, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κόγιας το εκτέλεσε εύστοχα, σουτάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Φακίτσα και ισοφαρίζοντας σε 1-1.
66΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και μετά από διαδοχικά σουτ στα σώματα , το τελευταίο ήταν από τον Κόγια κα η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
77΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε συστημένη σέντρα από δεξιά και ο Σταμούλης από κοντά με κεφαλιά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
79΄: Εκτέλεση φάουλ του Λέρη από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο Γιόγιος σε κόρνερ.
86΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
91΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από δεξιά. σούταρε από καλή θέση και ο Γιόγιος απέκρουσε σωτήρια.
92΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά και το πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Χ. αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ των Αγράφων κατά την έξοδο του.
93΄: Ο Πάτρου έπεσε μέσα στην περιοχή από σπρώξιμο του Καλύβα Τ. και κέρδισε το πέναλτι. Ο Κόγιας ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε όμως στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε άουτ.

«Κόκκινοι» πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Μυρίκης πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την σημαντική νίκη που πήραν.


Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος Κ., Καλύβας Τ., Σβερώνης, Αθανασόπουλος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Ζαχαράκης, Παχής, Λέρης
Άγραφα: Πάτρου, Νούλας

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε. Ήμασταν τυχεροί στο τέλος, καθώς μπορούσαμε με το πέναλτι να ισοφαριστούμε. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, κάναμε φάσεις, αλλά δεν κατορθώσαμε να βάλουμε γκολ και να διερευνούμε λίγο το σκορ. Έγινε πιστεύω ένα καλό παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό και όπως είπα και πριν ήμασταν τυχεροί και φύγαμε με τους 3 βαθμούς. Συγχαρητήρια και στην ομάδα των Αγράφων για την αγωνιστικότητα της, επίσης και για τους διαιτητές, που πιστεύω ότι στάθηκαν στο ύψος του παιχνιδιού. Και τα δύο πέναλτι που σφυρίξανε εναντίον της ομάδας μου,  ήταν πέναλτι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια ακόμη και στον τερματοφύλακα του Παναγραφιώτικου, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του με τις τοποθετήσεις και με τις αποκρούσεις του κρατούσε την ομάδα του μέχρι το τελευταίο λεπτό μέσα στο παιχνίδι. Συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθούμε να είμαστε από εδώ και πέρα ακόμα καλύτεροι και πιο ανταγωνιστική ομάδα.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι ήμασταν πολύ λίγοι με αποτέλεσμα να μπαίνουμε πλέον σε περιπέτειες. Πρέπει να αφυπνιστούμε και να συνειδητοποιήσουν κάποιοι μέσα στο σύλλογο πως ο αθλητισμός με τον πρωταθλητισμό έχουν διαφορές.»







Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας, Κοτρώνης(87΄ λ.τρ. Ντότσικας), Φούκας(68΄ Καλύβας Τ.), Παχής, Γκορόγιας(76΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Σταμούλης, Λέρης

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης(79΄ Πλεξίδας), Σβερώνης(84΄ Δαράβαλης), Πάτρου, Τσιγαρίδας, Κόγιας, Νούλας, Μπισμπίκης, Καλύβας Κ., Κατσαρής, Γιαννιώτης(46΄ Αθανασόπουλος)

Διαιτητής: Θανάσης Φωτόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος