Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 0-5

Με συνοπτικές διαδικασίες η Βοιωτία «καθάρισε» το παιχνίδι και έφυγε εύκολα με το «διπλό» από το Καρπενήσι, επικρατώντας με γκολ από το πρώτο ημίχρονο της Ευρυτανίας με 0-5.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της εξ αναβολής 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τον 6ο όμιλο. Έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ούτε και σε αυτό το παιχνίδι μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική και γνώρισε νέα συντριβή αυτή την φορά μέσα στο Καρπενήσι. Οι Ευρυτάνες ξεκίνησαν άσχημα το ματς και ήδη από το 14ο λεπτό έχασαν με 0-3. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-5 εις βάρος τους, ωστόσο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να αποφύγουν τον διασυρμό κρατώντας το σκορ στις τάξεις του 0-5.
Η Βοιωτία των Χρήστου Σκαλτσά και Γιάννη Καντά μπήκε «φουριόζα» στην αναμέτρηση και ήδη από τα πρώτα λεπτά είχε καθαρίσει την υπόθεση νίκη παίρνοντας το εύκολο διπλό. Οι Βοιωτοί έπαιξαν στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο σε όλη σχεδόν την διάρκεια της αναμέτρησης. Δυο γκολ πέτυχαν οι: Γιώργος Νίκας και Παναγιώτης Παντίσκος και 1 ο Χρήστος Αλμπάνης. Δοκάρι στο δεύτερο μέρος είχε η Βοιωτία με τον Γιάννη Κουκοβίνο.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική στο ξεκίνημα του β΄ γύρου η Ευρυτανία θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Φωκίδα και η Βοιωτία στον Ορχομενό την Φθιώτιδα. Οι Βοιωτοί έφτασαν τους 9 βαθμούς και βρίσκονται στην 2η θέση, ενώ η Ευρυτανία παραμένει 5η και τελευταία χωρίς βαθμό αλλά και χωρίς γκολ.

Λίγοι στις κερκίδες
Λιγότεροι από 40 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση των νέων. Το ματς έγινε κάτω από συννεφιά και τσουχτερό κρύο.


Με μια 11αδα
Η Ευρυτανία κατέβηκε στο παιχνίδι χωρίς αλλαγή και ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε στην διάθεση τους μόλις 11 ποδοσφαιριστές.

Απουσία Πούλου
Ο 1 εκ των 2 τεχνικών της ΕΠΣ Βοιωτίας Βαγγέλης Πούλος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την Βοιωτία στους νέους κατέβασε ο Χρήστος Σκαλτσάς, μαζί με τον Γιάννη Καντά (Επικεφαλής των μικτών της ΕΠΣΒ σε παίδες και νέους).


0-20
Χωρίς γκολ και με παθητικό 0-20 τερμάτων είναι η Ευρυτανία. Οι νέοι μας αν συνεχίσουν έτσι θα καταγράψουν την χειρότερη παρουσία μας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Από το πρώτο
Η αναμέτρηση είχε κριθεί ήδη από το πρώτο μέρος, όπου το σκορ είχε διαμορφωθεί στο τελικό 0-5.
Η Νίκη Λαφυστίου
Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, που συμμετείχαν στην αποστολή των νικητών ανήκουν στην Νίκη Λαφυστίου.

Α΄ Μέρος

Υπήρχε 1
Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο μέρος και αυτή ήταν η Βοιωτία, η οποία κυριάρχησε πλήρως και σκόραρε 5 φορές.

Προηγήθηκε με Αλμπάνη


Η Βοιωτία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Νίκας με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη που πλάσαρε εξ επαφής τον Γιάννη Φεγγούλη που απέκρουσε και στην επαναφορά ο Χρήστος Αλμπάνης με πλασέ στην κενή εστία εύκολα έκανε το 0-1. Ο Αλμπάνης σκόραρε το 3ο του τέρμα στην διοργάνωση.




0-2 με Νίκα


Στο 11ο λεπτό ο κεντρικός μέσος και αρχηγός των φιλοξενούμενων Γιώργος Νίκας σούταρε εκτός περιοχής, ο πορτιέρο της Ευρυτανίας φάνηκε να ελέγξει την πορεία της μπάλας, όμως αυτή κατάληξε στην δεξιά του γωνία (0-2).



Η σειρά του Παντίσκου


3 λεπτά μετέπειτα ήρθε η σειρά του αριστερού μέσου Παναγιώτη Παντίσκου να ανοίξει «λογαριασμό». Στο 14ο λεπτό ο Χρήστος Αλμπάνης σέντραρε από δεξιά και ο Παναγιώτης Παντίσκος στο δεύτερο δοκάρι εύκολα με πλασέ έκανε το 0-3.




Ίδιος σκόρερ
Ο Παναγιώτης Παντίσκος πέτυχε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού το 2ο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το 0-4. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Παναγιώτης Παντίσκος με σουτ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη διαμόρφωσε το 0-4.



2..και ο Νίκας
Ο Γιώργος Νίκας έκανε και αυτός δυο τα προσωπικά του τέρμα στο 43΄. Ο Χρήστος Αλμπάνης πάσαρε στον Γιώργο Νίκα, που από τα όρια της περιοχής με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ πέτυχε το τελικό σκορ (0-5). Ο Νίκας έχει πετύχει και αυτός 3 γκολ.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Νίκας έκανε ωραία μπαλιά για τον Εμμανουηλίδη που μέσα από την περιοχή και δεξιά πλάσαρε εξ επαφής τον Φεγγούλη, που απέκρουσε και ο Αλμπάνης με νέο πλασέ στην κενή εστία σημάδεψε την αριστερή γωνία και πέτυχε το 0-1.
11΄: Ο Νίκας με δυνατό χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη, που αρχικά φάνηκε να μπλοκάρει εύκολα έγραψε το 0-2.
14΄: Ο Αλμπάνης σέντραρε από δεξιά και ο Παντίσκος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.
17΄: Ο Μερεντίτης πάσαρε στον Μίχο, ο οποίος σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής και ο Φεγγούλης μπλόκαρε.
21΄: Ο Μίχος έκανε την μπαλιά για τον Αλμπάνη, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΕΠΣΕ.
30΄: Δυνατό σουτ του Νίκα μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
30΄: Ο Εμμανουηλίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Παντίσκος με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ διαμόρφωσε το 0-4.
40΄: Νέα σέντρα του δραστήριου Εμμανουηλίδη από δεξιά, ο Παντίσκος σουτάρει από κοντά πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
43΄: Ο Αλμπάνης πάσαρε στον Νίκα, που από το ύψος της περιοχής με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το τελικό 0-5.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Ματς κέντρου έγινε στο δεύτερο μέρος, αφού οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους. Κυκλοφορούσαν την μπάλα, όμως δεν επεδίωξαν να διευρύνουν και άλλο το σκορ.

Πλησίασε στο γκολ


Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο να πετύχουν το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 68ο λεπτό ο Ηλίας Κοτούλας σέντραρε ψηλοκρεμαστά και η προβολή του Σπύρου Ζευγουλά (Φωτογραφία) προ του τερματοφύλακα της Βοιωτίας πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρι των φιλοξενούμενων.


Δοκάρι με Κουκοβίνο


Στο 72ο λεπτό ο Γιάννης Κουκοβίνος είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μάριος Βάθης σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Γιάννη Κουκοβίνου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.



Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Χλιαρό σουτ του Κοτούλα από πολύ μακριά μπλόκαρε εύκολα ο Τουρκοχωρίτης.
62΄: Ο Εμμανουηλίδης σέντραρε από αριστερά, ο Μίχος πήρε την κεφαλιά και ο Φεγγούλης πλόκαρε εύκολα.
68΄: Ο Κοτούλας σέντραρε από τα δεξιά και η προβολή του Ζευγουλά προ του Τουρκοχωρίτη πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Βοιωτίας.
72΄: Ο Βάθης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κουκουβίνου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας και εν συνεχεία ο Φεγγούλςη μπλόκαρε.
74΄: Σουτ του Μύθη απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Βοιωτία: Νίκας, Παντίσκος, Εμμανουηλίδης, Μίχος, Αλμπάνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Συνεχίζουμε τα παιχνίδια μας με αρκετές δυσκολίες και με μοναδικό στόχο να τελειώσουμε την χρονιά με τα εναπομείναντα παιχνίδια του δευτέρου γύρου. Συγχαρητήρια σε αυτά τα 9-10 παιδιά που συμμετέχουν σε όλα τα παιχνίδια, κουβαλώντας όλο το βάρος στην πλάτη τους της ΕΠΣ Ευρυτανίας, λόγω μη συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα μας με αποτέλεσμα να μην ανταποκρινόμαστε σε τέτοια παιχνίδια.»



Χρήστος Σκαλτσάς (Βοιωτία): «Είναι ευτύχημα ότι καταφέραμε να προηγηθήκαμε στα πρώτα λεπτά, όπου και ήρθαν τα 3 γκολ γρήγορα. Μετά προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να δουλέψουμε κάποια πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση και ήταν ευκαιρία σήμερα.»
Σε ερώτηση μας για τους στόχους της μικτής νέων της Βοιωτίας μα δήλωσε τα εξής: «Ο στόχος προφανώς είναι και να προωθήσουμε τα παιδιά, ώστε να βγουν αρκετοί παίκτες και να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε την Εύβοια και να δούμε ποιος θα καταλήξει πρώτος.»


Γιάννης Κάντας (Βοιωτίας): «Το μάθημα των μικρών, που δεν ήταν τόσο σοβαροί από την αρχή έγινε μάθημα στους νέους. Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων ήταν μεγάλη, πετύχαμε 5 γκολ στο και εκεί τελείωσαν όλοι.»







Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Χρυσαφόπουλος Κ., Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Λιάγκας, Λαθύρης, Ζευγουλάς, Κοτούλας, Παπαδημητρίου, Λάμπρου, Μπουμπουρής

Βοιωτία (Χρήστος Σκλατσάς & Γιάννης Καντάς): Τουρκοχωρίτης, Χουσιάδας, Φάσσας, Μερεντίτης(46΄ Κουκοβίνος), Κολώνιας, Μίχος, Αλμπάνης(53΄ Βάθης), Κίσσας, Εμμανουηλίδης, Νίκας(53΄ Μύθης), Παντίσκος

Διαιτητής: Βαγγέλης Τσιρώνης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Χρέλλιας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Ιωάννης Αντωνόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος