Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Κορασίδες: Π.Α.Κ.-Α.Ο. Λαμίας 0-3

Το πρώτο σερβίς στον 2ο όμιλο των κορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. έγινε στο Καρπενήσι με την τοπική Π.Α.Κ. και τον Α.Ο. Λαμίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας έφυγε νικήτρια με το «καθαρό» 0-3.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/13) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 2. Ήταν για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου των κορασίδων της Ε.Σ.Ε.ΠΕ.Κ.ΕΛ. και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την άνοδο του Α.Ο.Λ. στο Καρπενήσι για το παιχνίδι των γυναικών με τον Άτλαντα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν αρκετά μαχητική και στα 3 σετ και έδειξε από την αρχή θετικά δείγματα γραφής. Οι Καρπενησιώτισσες μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 2ο σετ όταν είχαν προηγηθεί με 19-14, ωστόσο δεν πήραν κανένα σετ. Συνέλεξαν αρκετές εμπειρίες και έδειξαν ότι θα αποτελέσουν «σκληρό καρύδι» για κάθε αντίπαλο.
Ο Α.Ο. Λαμίας της Δήμητρα Ζαχαρή πέρασε «αλώβητος» από το Καρπενήσι και ξεκίνησε με το «δεξί» το πρωτάθλημα των κορασίδων. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν δυνατά στο ματς και πήραν εύκολα το πρώτο σετ, στο δεύτερο δυσκολεύτηκαν αρκετά όμως στο τέλος ήταν αυτές που «χαμογέλασαν». Έφτασαν εύκολα στο 0-3, όπου κέρδισαν το τελευταίο σετ με 16-25.
Άγνωστο εάν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (27-28/12) διεξαχθεί η προγραμματισμένη αγωνιστική, όπου ο Α.Ο.Λ. επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Πήγασο Αγίου Κωνσταντίνου εντός έδρας και η Π.Α.Κ. εκτός έδρας την Φθία Λαμίας.

Ο τρόπος διεξαγωγής
Το πρωτάθλημα κορασίδων διεξάγεται σε 5 ομίλους και στην φάση των «16» προκρίνονται οι 3 πρώτοι και ο καλύτερος 4ος. Ο νικητής κατακτά 2 βαθμούς τον αγώνα και ο ηττημένος 1. Συμμετέχουν αθλήτριες γεννημένες από το 1998 έως το 2001.

1 ματς
Το πρώτο σερβίς στο πρωτάθλημα των κορασίδων έγινε με την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής. Το πρωτάθλημα επίσημα δεν έχει αρχίσει, ωστόσο το ματς έγινε διότι ο Α.Ο.Λ. αγωνίζονταν την ίδια μέρα στο Καρπενήσι με τον Άτλαντα και συνδύασε και το παιχνίδι των κορασίδων, ώστε να μπει δε διπλά έξοδα.

Διαιτησία από Βόλο


Τον αγώνα σφύριξε ο Βολιώτης Θόδωρος Παρασκευάς (Φωτογραφία), ο οποίος διεύθυνε και δυο ώρες αργότερα το ματς γυναικών του Α.Ο.Λ. με τον Άτλαντα.

Ξεχώρισαν ως παγκορασίδες
Πέρυσι σχεδόν όλες οι αθλήτριες της Π.Α.Κ. αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μακρή ξεχωρίζοντας με την παρουσία τους. Φέτος οι περισσότερες αγωνίζονται στην ηλικία των κορασίδων, ενώ αρκετές ακολούθησαν τον κ. Μακρή στον Άτλαντα.

Καθοδήγηση από Μπαλωμένου & Ζαχαρή

 












Την Π.Α.Κ. καθοδηγεί η Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία Αριστερά), η οποία έχει υπό την επίβλεψη της και τα τμήματα μπάσκετ. Αντικατέστησε στο τμήμα του βόλεϊ τον Γιάννη Χαλκιά, ο οποίος παραιτήθηκε. Τις νικήτριες, όπως και τις παγκορασίδες προπονεί η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας Δήμητρα Ζαχαρή (Φωτογραφία Δεξιά), που πέρυσι ήταν coach στις ακαδημίες του Γυμναστικού.

Διακρίθηκε η Τσούμα


Για την ομάδα της Π.Α.Κ. ξεχώρισε με την παρουσία της η Δήμητρα Τσούμα. Μάλιστα ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο 2ο σετ, όταν η Π.Α.Κ. πέρασε μπροστά στο σκορ με 12-6 και 19-14 αντίστοιχα.

Ξεχώρισαν Τσιλαλή & Ντάλλα

 












Για την ομάδα της Λαμίας εξαιρετική παρουσία είχε η ΜαρίναΤσιλαλή (Φωτογραφία Αριστερά) και η Αλεξάνδρα Ντάλλα (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο αθλήτριες αγωνίζονται και στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου έχοντας και εκεί αρκετά καλές εμφανίσεις.

5 του γυναικείου



Για τον Α.Ο.Λ. 5 αθλήτριες των κορασίδων αποτελούν και στελέχη της γυναικείας ομάδας. Πρόκειται για τις: Μαρίνα Τσιλαλή, Αλεξάνδρα Ντάλλα, Κωνσταντίνα Κακάβα, Βασιλική Κουτσή και Σπυριδούλα Κίσσα (Φωτογραφία), οι οποίες αγωνίστηκαν και στον αγώνα των γυναικών με τον Άτλαντα λίγο αργότερα. H Τσιλαλή, η Ντάλλα και η Κουτσή συμμετείχαν και στα πρόσφατα κλιμάκια της εθνικής παγκορασίδων.

 2η φορά Καρπενήσι


Η Τζωρτζίνα Ζώη (Φωτογραφία), η Κατερίνα Τσαντή και η Φωτεινή Σκαρμούτσου είχαν συμμετάσχει και στο παιχνίδι παγκορασίδων πριν από δυο μήνες, που έληξε υπέρ του Άτλαντα με 3-0.

Τα σετ
18-25, 21-25, 16-25

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Τσούμα, Μπερμπερή, Τσιώλη, Ρεντζέπη, Νικοπολίδη, Χρυσαφοπούλου, Μακρή, Τσίγκα, Πετσάβα, Καρφή

Α.Ο. Λαμίας (Δήμητρα Ζαχαρή): Ντάλλα, Τσιλαλή, Κουτσή, Κακκάβα, Σκαρμούτσου, Ζώη, Τσαντή, Αποστόλου, Κίσσα

Διαιτητής: Θόδωρος Παρασκευάς
Κριτές: Χριστίνα Νούλα & Φώντας Ζαχαρόπουλος






















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος