Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 0-3

Το πρώτο της εκτός έδρας «διπλό» πέτυχε η ΕΠΣ Βοιωτίας, η οποία επικράτησε με 3-0 της ΕΠΣ Ευρυτανίας, βελτιώνοντας την αγωνιστική της εικόνα στην επανάληψη.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και άρχισε περίπου στις 13:10. Ήταν στα πλαίσια της 4ης εξ αναβολής αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων(6ος Όμιλος) και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι.
Η Ευρυτανία πάλεψε αρκετά καλά τον αγώνα, περιορίζοντας όσο ήταν εφικτό τον αντίπαλο, που πέρυσι την είχε οδηγήσει σε συντριβή. Δέχτηκε τρία γκολ από λάθη, που έγιναν στην αμυντική γραμμή της. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου επηρεάζεται σημαντικά από την έλλειψη αγώνων, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια της στην διοργάνωση. Οι Ευρυτάνες παραμένουν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, έχοντας όμως καλή παρουσία στον θεσμό.
Η Βοιωτία ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Φάνηκε η διαφορά ποιότητας και αγωνιστικού ρυθμού μεταξύ των δυο ενώσεων. Τα γκολ πέτυχαν οι: Στέλιος Κασμάς, Χρήστος Κούκος και Γιώργος Τουρκοχωρίτης. Η ομάδα των Γιώργου Αργύρη και Γιάννη Καντά βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 6 πόντους, προσπερνώντας την Φωκίδα.
Για την 6η αγωνιστική, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα υποδεχτεί την ΕΠΣ Φωκίδας και η ΕΠΣ Βοιωτίας την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Αρκετοί εκδρομείς
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές. Αρκετοί ταξίδεψαν από την Βοιωτία, για να δουν τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων.


Καλύτερη επίθεση
Η ΕΠΣ Βοιωτίας παρότι βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας διατηρεί την καλύτερη επίθεση του ομίλου, φτάνοντας τα 11 τέρματα.

Τεχνικό δίδυμο
Τους Βοιωτές καθοδηγούν δυο προπονητές και συγκεκριμένα ο Γιάννης Καντάς με τον Γιώργο Αργύρη. Μάλιστα ο κ. Καντάς είναι επικεφαλής των μικτών της ΕΠΣ Βοιωτίας τόσο σε παίδες όσο και νέους.


Έμειναν χωρίς γκολ
Η ενωσιακή ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του θεσμού χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και χωρίς γκολ, αλλά με αρκετά καλές παρουσίες.

Οι δυο της Κρέντης

 












Την πρώτη τους εμφάνιση με την φανέλα της ΕΠΣΕ έκαναν δυο ποδοσφαιριστές, που έβγαλαν το πρώτο τους δελτίο στην Κρέντη. Πρόκειται για τον Γιάννη Μάκκα (Φωτογραφία Αριστερά), που ξεκίνησε βασικός και τον Νεκτάριο Ντάλλα (Φωτογραφία Δεξιά), που πέρασε αλλαγή. Είναι γεννημένοι το 2001.

Αργοπορία λόγω δρόμου
Το παιχνίδι ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, καθώς το διαιτητικό τρίο συνάντησε προβλήματα στην διαδρομή Αγρίνιο-Καρπενήσι μέσω Προυσού και έφτασε ελάχιστα λεπτά πριν τις 1 στο γήπεδο. 


Αντικατάσταση βοηθού


Τον αρχικά ορισθέντα πρώτο επόπτη Κώστα Διώτη αντικατέστησε ο Βαγγέλης Τσιρώνης (Φωτογραφία), που ύστερα σφύριξε τον αγώνα των νέων.

Από τα 9 στα 3
Η Βοιωτία είχε επικρατήσει στον αντίστοιχο περυσινό αγώνα με 0-9, αλλά φέτος η διαφορά δυναμικότητας έχει μειωθεί.

Παρόντες οι «κεφαλές»
Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν οι Πρόεδροι της ΕΠΣ Ευρυτανίας και της ΕΠΣ Βοιωτίας Γιώργος Παπαντζίμας και Βαγγέλης Τοπολιάτης αντίστοιχα. Ο κ. Παπαντζίμας να αναφέρουμε ότι διατηρεί ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Λειβαδιά, ενώ ο κ. Τοπολιάτης είναι Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Οι δυο γραμματείς

 












Παρόντες ήταν και οι Γενικοί Γραμματείς των δυο ενώσεων Διονύσης Βονόρτας (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστας Νίκας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο κ. Βονόρτας δεν έχει λείψει ποτέ από αγώνα των μικτών και η απουσία του από το επόμενο συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας θα αποτελέσει μεγάλο «πλήγμα» για την ένωση μας. Από πλευράς ΕΠΣΕ στο γήπεδο βρέθηκαν επιπλέον οι: Πάνος Παπαδημητρίου και Γιώργος Λιάγκας. Δεν γινόταν να λείψει η εμβληματική «φιγούρα» της ΕΠΣ Βοιωτίας Νίκος Βασιληάς. Η θητεία της ένωσης μας ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, καθώς για την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες εκλογές.

Μετά από 28 ημέρες
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας είχε να αγωνιστεί από τις 13 Νοεμβρίου στην Εύβοια, όπου είχε ηττηθεί με 4-0. Αντίθετα οι Βοιωτοί είχαν δώσει παιχνίδι πριν μια εβδομάδα κόντρα στην Φωκίδα, την οποία κέρδισαν με 6-1.

Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου


Στην επίθεση της Βοιωτίας αγωνίστηκε ο Βασίλης Ζαγαρίτης (Φωτογραφία), που είναι ο πρώτος σκόρερ του 6ου Ομίλου με 5 τέρματα. Δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ κόντρα στην Ευρυτανία. Τον αγώνα παρακολούθησε ο πατέρας του Κώστας (Προπονητής του Επαμεινώνδα Λεύκτρων), που έχει διατελέσει ενωσιακός τεχνικός.

Α΄ Μέρος

Δεν άντεξε για 4΄
Την υπεροχή είχε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Βοιωτίας, συναντώντας ωστόσο την αντίσταση των γηπεδούχων. Το συγκρότημα των Αργύρη-Καντά έφτασε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου στο 0-1, χωρίς να ικανοποιήσει σε αυτό το διάστημα.

Πρώτη απειλή
Η Βοιωτία έφτασε κοντά στο γκολ στο 22ο λεπτό. Ο Γιώργος Τουρκοχωρίτης σέντραρε και ο Στέλιος Κασμάς, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Αποστόλη Νούλα πλάσαρε άουτ.


Διαμαρτυρίες Αντωνίου


Ο τεχνικός της ΕΠΣ Ευρυτανίας διαμαρτυρήθηκε σε αυτήν την φάση, καθώς ο αριστερός μπακ Μάριος Πατρώνης (Φωτογραφία) ήταν πεσμένος στο έδαφος και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Η Βοιωτία είχε ζητήσει πέναλτι στο 19΄ σε πέσιμο του Βασίλη Ζαγαρίτη από μαρκάρισμα του αρχηγού Γρηγόρη Τάσιου.



Με τέρμα του Κασμά 


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 36ο λεπτό. Ο Γιώργος Τουρκοχωρίτης σούταρε από δεξιά, ο Αποστόλης Νούλας απέκρουσε ασθενώς και ο πλάγιος χαφ Στέλιος Κασμάς εξ επαφής άνοιξε το σκορ. Ο παίχτης του Πελοπίδα πέτυχε το 2ο του τέρμα στην φετινή διοργάνωση.
Η φάση είχε ξεκινήσει από προσωπική προσπάθεια του Βασίλη Ζαγαρίτη, που δεν στέφθηκε αρχικά με επιτυχία.






Απείλησε η Ευρυτανία


Οι Ευρυτάνες προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 40ο λεπτό. Ο Γιάννης Μοτσιόλας τροφοδότησε τον Θανάση Τριανταφύλλου (Φωτογραφία), αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Γιάννη Ζήση. Ο 12χρονο ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και προπονείται με τον ΑΠΟΚ.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Χαμηλό σουτ του Κούκου εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.
22΄: Σέντρα του Τουρκοχωρίτη από δεξιά, ο Κασμάς πλάσαρε εξ επαφής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
36΄: Πλασέ του Τουρκοχωρίτη από καλή θέση και δεξιά απέκρουσε ο Νούλας ασθενώς στην γωνία του και ο Κασμάς σε κενό τέρμα με πλασέ σημείωσε το 0-1.
40΄: Ο Τσιάμης εκτέλεσε φάουλ, ο Μοτσιόλας πάσαρε στον Τριανταφύλλου, που πλάσαρε από θέση αριστερά και ο Ζήσης απέκρουσε.

Β΄ Μέρος

Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες
Η Βοιωτία ήταν αρκετά αποτελεσματική στην επανάληψη, βελτιώνοντας την απόδοση της. Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα πέτυχε δυο ακόμη τέρματα, φεύγοντας με το πρώτο εκτός έδρας «διπλό». Η Ευρυτανία διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Από το κεφάλι του Κούκου


Οι φιλοξενούμενοι «σφράγισαν» την επικράτηση τους. Στο 49ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τηλέμαχου Καραμπά, ο Χρήστος Κούκος σκόραρε με κεφαλιά, αφού η άμυνα της Ευρυτανίας αδράνησε. Ο σκόρερ αγωνίζεται στον Α.Ο. Θήβα.




Στα 3 με Τουρκοχωρίτη


6 λεπτά αργότερα η Βοιωτία έκανε τρία τα τέρματα της. Μετά από ατομική ενέργεια του Βασίλη Ζαγαρίτη, ο Γιώργος Τουρκοχωρίτης (Ανήκει στην Νίκη Λαφυστίου) εκμεταλλεύτηκε κόντρα αμυνόμενου και με ωραίο σουτ εντός περιοχής «έγραψε» το 0-3.




Τελευταία στιγμή
Το σουτ του Γιώργου Τουρκοχωρίτη στο 64ο λεπτό, το οποίο κατέληξε άουτ ήταν η τελευταία άξια καταγραφής ευκαιρία του παιχνιδιού.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Καραμπάς Τ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κούκος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας έκανε το 0-2.
52΄: Πάσα του Ζαγαρίτη στον Κολυμπίρη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
55΄: Ο Ζαγαρίτης έκανε προσωπική προσπάθεια, περνώντας τους πάντες, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε στον Τουρκοχωρίτη, που με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στα δίχτυα του Νούλα(0-3).
64΄: Ο Τουρκοχωρίτης κατέβασε και σούταρε από δεξιά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νούλα.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσιάμης, Μάκκας, Πατρώνης
Βοιωτία: Τουρκοχωρίτης, Κούκος, Πούλος, Κασμάς, Καραμπάς Τ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): « Μετά από 40 ημέρες παίξαμε το επόμενο μας παιχνίδι. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα εδώ, το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε ότι λόγω ελλείψεων δομών, παιδικού ποδοσφαίρου και εφηβικού τα παιδιά παίζουνε όποτε ακριβώς προγραμματιστούν οι αγώνες των μικτών. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και να πω συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά, το πάλεψαν πάρα πολύ, περιόρισαν τις επιθέσεις της αντιπάλου ομάδας και κάνανε λιγοστές συγκριτικά με τις δυνατότητες που έχει η ομάδα της Βοιωτίας. Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ, που και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Για αυτό είμαι ικανοποιημένος, προσπαθώ αυτό να το μεταφέρω στα παιδιά και να το κεφαλαιοποιήσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι και στο επόμενο παιχνίδι με την ομάδα της Φωκίδας στην επανέναρξη του δεύτερου γύρου να έχουμε καλύτερη παρουσία και εκεί πραγματικά στοχεύουμε για πρώτη φορά σε ένα θετικό αποτέλεσμα.  Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, βεβαίως συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα της Βοιωτίας, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που πρωταγωνιστεί πάντα σε πανελλήνιο επίπεδο και να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια.»

Γιάννης Καντάς (Βοιωτία): «Πιστεύω ότι  στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ επηρεασμένοι από το ταξίδι. Μπήκαμε πολύ μουδιασμένοι και ήμασταν ασύνδετοι σε όλες τις γραμμές και για αυτό το σκορ ήταν και στο 0-1. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο σοβαροί, ξέραμε τι ζητάγαμε και πετυχαίνοντας δυο ακόμη γκολ μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν και κάποια παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και να χτίσουμε όχι μόνο για φέτος αλλά και για την επόμενη χρονιά την ομάδα με παιδιά μικρότερης ηλικίας.»


Γιώργος Αργύρης (Βοιωτία): «Δεν ξεκινήσαμε καλά σήμερα τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο  δεν ήμασταν καθόλου καλοί, δεν μπορούσαμε να βρούμε διαδρόμους εύκολα για να μπούμε στην αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο αφού μιλήσαμε με τα παιδιά διορθωθήκαν τα πράγματα, κάνανε αρκετές φάσεις, βάλανε 3 γκολ. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Θέλω να δώσω όμως συγχαρητήρια και στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, αν και μικρός νομός με λίγες ομάδες προσπάθησαν και αυτοί να παίξουν ποδόσφαιρο και μπράβο τους. Συγχαρητήρια και στα δικά μας τα παιδιά και εύχομαι καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μπουμπουρής Π., Πατρώνης, Καραμπάς Ε., Τάσιος, Τσιάμης, Σερπάνος(69΄ Μπομποτσιάρης), Τριανταφύλλου(56΄ Ντάλλας), Μάκκας, Μπουμπουρής Ε., Μοτσιόλας(59΄ Καραντάνας)

Βοιωτία (Γιάννης Καντάς& Γιώργος Αργύρης): Ζήσης, Γερακιός, Λεοντίου(69΄ Νόκας), Πούλος, Καρασάββας, Κολυμπίρης, Κασμάς, Κούκος, Ζαγαρίτης(59΄ Πραγιάννης), Καραμπάς Τ.(57΄ Χουσιάδας), Τουρκοχωρίτης

Διαιτητής: Θοδωρής Χρέλιας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Τσιρώνης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αντωνόπουλος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος