Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Έφηβοι: Α.Ο. Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου-Π.Α.Κ. 74-23

Οι «κόκκινοι» του Αγίου Κωνσταντίνου πήραν εύκολα το «ροζ» φύλλο αγώνα, νικώντας στην αναμέτρηση των εφήβων την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης με 74-23.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή (23/11) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Κωνσταντίνου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου το εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και τον παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα.
Ο Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου του Βαγγέλη Μπεσίρη κυριάρχησε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και πήρε πόντους εντός και εκτός περιφέρειας. Οι «κόκκινοι» ανά διαστήματα έπαιξαν όμορφο μπάσκετ και έδειξαν ότι έχουν και πολλές λύσεις, αφού ήρθαν αρκετές βοήθειες από τον πάγκο. Ο Πήγασος αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου. Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης με 21 και 2 τρίποντα, ενώ έναν λιγότερο πέτυχε ο Κώστας Σαμπάνης.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνα Μπαλωμένου δεν μπόρεσε ούτε και σε αυτό το παιχνίδι να αποφύγει την βαριά ήττα, αφού αγωνίζεται με παίκτες μικρότερης ηλικίας. Η Ακαδημία ήταν ανταγωνιστική μόνο στην 1η περίοδο, όπου έμεινε και κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια έκανε αρκετά λάθη στις επιθετικές της επιλογές και δεν μπόρεσε να περιορίσει τον αντίπαλο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με μόλις 8 πόντους ήταν ο σέντερ Χρυσόστομος Λιάπης.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. επιστρέφει στο Καρπενήσι και υποδέχεται στις 7 Δεκεμβρίου τον Μώλο, ενώ την ίδια μέρα ο Πήγασος παίζει στο Χαλκιοπούλειο με τον Έσπερο. Η ομάδα του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται σταθερά στην 2η προνομιούχο θέση, έχοντας φτάσει τους 7 βαθμούς, ενώ η Π.Α.Κ. παραμένει τελευταία (4η) με 4 ήττες.

Παρόμοιο σκορ
Στο ματς της πρεμιέρας ο Πήγασος είχε κερδίσει στο Καρπενήσι την Π.Α.Κ. με 22-69 και διαφορά 47 πόντων. Αυτή την φορά κέρδισε με 74-23 και διαφορά 51 πόντων(!)

0/4
Βαριές ήττες συνεχίζει να γνωρίζει η Π.Α.Κ. φέτος στο εφηβικό πρωτάθλημα. Ο στόχος πλέον της ομάδας είναι η συλλογή εμπειριών και διαρκής βελτίωση μέσα από τους αγώνες.

Αβαντάζ πρόκρισης
Ο Πήγασος έχει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, αφού έχει νικήσει τον Μώλο στο γήπεδο του.

Επιστρέφει Καρπενήσι
Η Ακαδημία μετά από 3 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια σε Φθιωτικό έδαφος επιστρέφει στο Καρπενήσι. Θα κλείσει την σεζόν με 2 εντός έδρας αγώνες κόντρα σε Μώλο και Έσπερο Λαμίας.

Οριακά πρώτος

 












Ο εξαιρετικός Αλέξανδρος Βαρυπάτης (Φωτογραφία Αριστερά) με 21 πόντους και 2 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Κέρδισε στο «νήμα» τον Κώστα Σαμπάνη (Φωτογραφία Δεξιά), που έβαλε 20 πόντους.

8 ο Λιάπης


Ο πρώτος σκόρερ της Καρπενησιώτικης ομάδας ήταν ο Χρυσόστομος Λιάπης, ο οποίος πέτυχε μόλις 8 πόντους.

Στο +11

 












Η ομάδα του Καρπενησίου ήταν ανταγωνιστική μόνο στα πρώτα λεπτά, αφού στην συνέχεια ο Πήγασος βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε με 19-8. Ο Κώστας Σαμπάνης με δίποντο, ο Απόλλων Συκιώτης με λει απ, ο Χρήστος Χαραλαμπίδης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Κώστας Σαμπάνης με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 7-0. Η ΠΑ.Κ. με δίποντο του Χρυσόστομου Λιάπη,  λει απ του Θοδωρή Κατσαρού (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Χρυσόστομου Λιάπη μετά από ασιστ του Θανάση Κοντοκώστα μείωσε σε 7-6. Ο Κώστας Σαμπάνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Απόλλων Συκιώτης με 1/2  βολές επίσης και δίποντο έκαναν το 11-6. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού και 2/2 βολές του Μιχάλη Ζαρκάδα (13-8). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-8 χάρης σε 1/2  βολές του Μάριου Λιόλιου, δίποντο του Αλέξανδρου Βαρυπάτη και 3ποντο στην εκπνοή του χρόνου από τον Απόλλωνα Συκιώτη. 




Σερί 20-0
Ο Πήγασος «έτρεξε» ένα σερί 20-0 και το 13-8 έγινε 33-8(!)

Παίζαν μόνοι τους
Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε κατά κράτος στους γηπεδούχους που ανέβασαν την διαφορά στο +30 και στο 40-10. Το σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 21-2 υπέρ του Πήγασου, που πήρε τους περισσότερους πόντους του από τον Κώστα Σαμπάνη και τον Αλέξανδρο Βαρυπάτη. Με 3ποντο του Αλέξανδρου Βαρυπάτη, δίποντο του Κώστα Σαμπάνη καλάθι και φάουλ του ίδιου με χαμένη βολή έγινε το 26-8. Ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης πέτυχε 3 συνεχόμενα δίποντα και έκανε το 32-8 και με 1/2  βολές του Κώστα Σαμπάνη το σκορ ανέβηκε στο 33-8. Ο Πήγασος «έτρεξε» ένα εντυπωσιακό σερί 20-0. Ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο σκόραρε το μοναδικό καλάθι της Π.Α.Κ. στο 2ο δεκάλεπτο (33-10). Με δίποντο του Κώστα Σαμπάνη, 1/2  βολές του ίδιου και γκολ φάουλ με χαμένη βολή του ίδιου έγινε το 38-10. Ο Απόλλων Συκιώτης με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 40-10 του ημιχρόνου φτάνοντας την διαφορά στο +30. Ο Απόλλων Συκιώτης του Πήγασου ανέκοψε προσπάθεια του Χρυσόστομου Λιάπη της Π.Α.Κ. «Στοπ» στον Μανώλη Νικολαϊδη της Π.Α.Κ. μοίρασε ο Αντώνης Βαγιώτης του Αγίου Κωνσταντίνου.




Έπεσε ο ρυθμός


Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην 3η περίοδο, ενώ στα πρώτα λεπτά της δεν σημειώθηκε κανένα καλάθι. Ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης του Πήγασου ανέλαβε δράση και με δικές του προσπάθειες η ομάδα του έφτασε στο 55-14. Με τρίποντο του Απόλλωνα Συκιώτη (Φωτογραφία) και δίποντο του Άρη Νταβαρίνου έγινε το 43-12. Ακολούθησε follow του Αλέξανδρου Βαρυπάτη, δίποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και 1/2 βολές του Αλέξανδρου Βαρυπάτη (46-16). Ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης πέτυχε όμορφο καλάθι και ο Αντώνης Βαγιώτης σκόραρε δίποντο για το 50-14. Το 55-14 του 3ου δεκαλέπτου έγινε με γκολ φάουλ του Αλέξανδρου Βαρυπάτη(Χαμένη βολή) και 3ποντο του ίδιου. Ο Αντώνης Βαγιώτης του Πήγασου στην 3η περίοδο έκανε μια ακόμη «τάπα» σε παίκτη της Π.Α.Κ.





Νέο σερί
Ο Πήγασος «έτρεξε» νέο σερί και από 45-14 έφτασε στο 64-14, έχοντας ένα 19-0 υπέρ του.

Εύκολα στο τελικό +51

 












Χωρίς να συναντήσουν δυσκολίες οι γηπεδούχοι σκοράροντας κυρίως μέσα από το καλάθι έφτασαν εύκολα στο τελικό 74-23. Ο Κώστας Σαμπάνης με δυο συνεχόμενα δίποντα έγραψε το 59-14. Ακολούθησε τρίποντο του Μιχάλη Ζαρκάδα (Φωτογραφία Αριστερά) και δίποντο του Κώστα Σαμπάνη (64-14) και +50 για τους γηπεδούχους ολοκληρώνοντας ένα σερί 19-0. Ο Δημήτρης Μπίκας έδωσε τέλος στο σερί των γηπεδούχων με δίποντο(64-16). Ο Απόλλων Συκιώτης με δυο δίποντα έκανε το 68-16. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο και ο Θανάσης Κοντοκώστας με δίποντο πέτυχαν το 68-21. Ακολούθησε δίποντο του Τάσου Παπαναστασίου, δίποντο του Χρήστου Χαραλαμπίδη και καλάθι του Χρυσόστομου Λιάπη για το τελικό 74-23. Ο Χρήστος Χαλαραμπίδης των γηπεδούχων ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Κώστα Νιαβή της Ακαδημίας.


2 αποχώρησαν

 












2 αθλητές της Π.Α.Κ. αποβλήθηκαν στην 4η περίοδο, καθώς έκαναν 5ο φάουλ. Αρκετοί εξ αυτών είχαν «φορτωθεί» από το 2ο δεκάλεπτο ήδη με 4 φάουλ. 2.16 πριν το τέλος αποχώρησε με 5 φάουλ ο Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία Αριστερά) και 1.04 πριν το τέλος ο Γιάννης Καμαρέτσος (Φωτογραφία Δεξιά) αποβλήθηκε κάνοντας και αυτός το 5ο του φάουλ

Πανηγύρισαν
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι μπασκετμπολίστες των γηπεδούχων πανηγύρισαν την 3η τους νίκη στο εφηβικό πρωτάθλημα.


Τα δεκάλεπτα
19-8, 40-10, 55-14, 74-23

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου (Βαγγέλης Μπεσίρης): Λιόλιος 1, Δόγανος, Ζαρκάδας 7(1), Χαραλαμπίδης 4, Συκιώτης 17(2), Ανδριτσάκης, Βαρυπάτης 21(2), Σαμπάνης 20, Παπαναστασίου 2, Γκέκας, Κοντοβάς, Βαγιώτης 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Νταβαρίνος 2, Καρφής, Κοντοκώστας 2, Κατσαρός 6, Νικολαϊδης, Καμαρέτσος, Νιαβής 3(1), Μπίκας 2, Λιάπης 8

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Σακαρέλος & Νίκος Κοντός(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος