Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Καρπενησίου 6-0

Το άλλοτε ντέρμπι μεταξύ των δυο σχολείων μετατράπηκε φέτος σε «περίπατο». Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου υποχρέωσε το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου στην πιο βαριά ήττα του, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-0, με το παιχνίδι να λήγει μάλιστα 10 λεπτά νωρίτερα.
Ο ημιτελικός του σχολικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 10:30. Τον παρακολούθησαν περίπου 30-40 θεατές, μαθητές στην πλειοψηφία τους.
Το Γενικό Λύκειο υποχρεώθηκε σε πολύ κακή εμφάνιση, γνωρίζοντας την συντριβή. Οι περισσότεροι παίχτες του δεν έχουν παραστάσεις αγώνων και δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το ΓΕΛ δεν μπόρεσε μάλιστα να φανεί ούτε επιθετικά.
Το ΕΠΑΛ έφτασε πολύ εύκολα στην επικράτηση, παίζοντας μάλιστα ωραίο ποδόσφαιρο. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του έχουν συμμετοχές στην Α΄ Κατηγορία και έδειξαν ιδιαίτερα δεμένοι μεταξύ τους. Δυο φορές χρίστηκε σκόρερ ο Φλοριάν Μπούτσι και από μια οι: Γιώργος Πλεξίδας, Βαγγέλης Ζανιάς, Δημήτρης Κατσίκης και Δημήτρης Κατσιφός. Οι νικητές έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά στην διοργάνωση, έχοντας εξαιρετικό υλικό.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης λύκειο της Δυτικής Ευρυτανίας, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλο του.

Και φέτος ΕΠΑΛ
To ΕΠΑΛ απέκλεισε για 3η συνεχόμενη χρονιά το Γενικό στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Πέρυσι είχε νικήσει με 2-0 και πρόπερσι με 3-0.

Παρουσία του ΕΚΑΒ
Το ΕΚΑΒ Καρπενησίου και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του Γιάννης Σβερώνης ήταν παρών και παρείχε την ιατρική βοήθεια στους ποδοσφαιριστές.


Άγραφα VS Ποταμιά
Φέτος το ΕΠΑΛ έπαιξε με φανέλες της Ποταμιάς και το Γενικό με φανέλες των Αγράφων. Πέρυσι είχε συμβεί το αντίθετο..

Διαιτησία Τσιγαρίδα


Το παιχνίδι σφύριξε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, έχοντας μάλιστα ως πρώτο επόπτη τον συνάδελφο και συνεργάτη του στην Ποταμιά Χρήστο Λιάγκο.

Στον τελικό
Οι νικητές προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας με αντίπαλο σχολείο της Δυτικής Ευρυτανίας. Αύριο Τετάρτη 26-11 θα αγωνιστούν το Λύκειο Κερασοχωρίου με το ΕΠΑΛ Φραγκίστας και την Δευτέρα 1-12 ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό το Λύκειο Ραπτοπούλου.

Χωρίς παραστάσεις


Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΕΠΑΛ αγωνίζονται σε ομάδες της Α΄ Κατηγορίας. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει με τους παίχτες του Γενικού. Μόνο οι: Κώστας Γιαννόπουλος(ΑΠΟΚ), Άρης Γυφτομήτρος(Ποταμιά) και Θοδωρής Κατσαρός(Άγραφα) έχουν έστω μια συμμετοχή στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ, ενώ με την μικτή νέων αγωνίζεται και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος του Αιόλου.

Διαφορά ποιότητας
Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν αρκετά μεγάλη. Να αναφερθεί πως το Γενικό Λύκειο είχε μόλις 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του, ενώ το ΕΠΑΛ είχε 18αδα.

Πέρυσι Γενικό..φέτος ΕΠΑΛ


Ο αμυντικός Γιώργος Μπουμπουρής του ΕΠΑΛ Καρπενησίου στον αντίστοιχο περυσινό αγώνα είχε παίξει με το Γενικό Λύκειο, στο οποίο φοιτούσε τότε.

Αρμάγος vs Γιαννοπούλου














Γυμναστής του Γενικού Λυκείου είναι και φέτος ο Χρήστος Αρμάγος, ενώ του ΕΠΑΛ η Βίκυ Γιαννοπούλου.

Α΄ Μέρος

Γκολ και ευκαιρίες για το ΕΠΑΛ
Αρκετά ανώτερο το ΕΠΑΛ Καρπενησίου προηγήθηκαν στο πρώτο 35λεπτο με σκορ 1-0. Επιπλέον είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα. Ο αντίπαλος δεν απείλησε καθόλου.

Βρήκε δίχτυα ο «Πλεξ»


Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με την συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού. Ο Γιώργος Πλεξίδας με ωραίο χαμηλό σουτ νίκησε τον συμπαίχτη του στα Άγραφα Θοδωρή Κατσαρό, πραγματοποιώντας το 1-0.



Μπορούσε να το διευρύνει


Το ΕΠΑΛ είχε επιπλέον τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του. Ο Γιώργος Πλεξίδας στο 17΄ με κοντινό σουτ και ο Δημήτρης Κατσιφός με σουτ εκτός περιοχής στο 35΄ νικήθηκαν από τον Θοδωρή Κατσαρό, που απέκρουσε σε κόρνερ. Καλές ευκαιρίες είχε ο Φλοριάν Μπούτσι στο 22΄ και στο 33΄, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά την σέντρα του Γιώργου Πλεξίδα η κεφαλιά του Πάνου Λιάγκα έφυγε λίγο άουτ.






Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Πάσα του Πλεξίδα στον Μπούτσι, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαρού.
6΄: Ο Λιάγκας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Γενικού.
10΄: Ο Πλεξίδας με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κατσαρού και έκανε το 1-0.
17΄: Σέντρα του Λιάγκα από δεξιά απέκρουσε ασθενώς ο Κατσαρός, νέο σουτ του Πλεξίδα έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Γενικού.
22΄: Ο Κατσιφός πάσαρε στον Μπούτσι, ο οποίος έκανε σουτ από θέση αριστερά, το οποίο κόντραρε στον Γενιτσαρόπουλο και πέρασε σε κόρνερ.
33΄: Ο Μπούρμπος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπούτσι με απευθείας πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαρού.
35΄: Ωραίο σουτ το Κατσιφού εκτός περιοχής και αριστερά απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο Κατσαρός.
35΄+1΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από δεξιά, η κεφαλιά του Λιάγκα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γενικού.

Β΄ Μέρος

Διαστάσεις θριάμβου
Παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο το ΕΠΑΛ Καρπενησίου όχι μόνο επικράτησε, αλλά συνέτριψε τους αντιπάλους του, φτάνοντας το σκορ στο εντυπωσιακό 6-0.

Το «καθάρισε» σε ένα 2λεπτο ο Φλοριάν


Οι παίχτες του ΕΠΑΛ «σφράγισαν» την νίκη τους με το ξεκίνημα της επανάληψης, έχοντας ως σκόρερ και τις δυο φορές τον ταλαντούχο Φλοριάν Μπούτσι. Σκόραρε με όμορφο σουτ στο 37΄ μετά την σέντρα του Δημήτρη Κατσίκη και με κεφαλιά στο 39΄ ύστερα από το κόρνερ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου.






Γκολάρα από Ζανιά


Το πιο ωραίο γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Βαγγέλης Ζανιάς. Μετά την πάσα του Πάνου Λιάγκα σκόραρε το 4-0 στο 48ο λεπτό με εξαιρετικό μακρινό σουτ, το οποίο πρώτα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι.



Δοκάρι του Λιάγκα


Ο Πάνος Λιάγκας δοκίμασε τα πόδια του στο 50ο λεπτό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, σταματώντας στο κάθετο δοκάρι του Θοδωρή Κατσαρού.

Πρώτη τελική


Το σουτ του Άρη Γυφτομήτρου στο 59ο λεπτό, το οποίο κατέληξε άουτ ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους παίχτες του Γενικού.

6αρα με Κατσίκη & Κατσιφό














Σε διάστημα δυο λεπτών ξανά το ΕΠΑΛ Καρπενησίου πέτυχε ακόμη δυο γκολ, φτάνοντας στο τελικό 6-0. Ο Δημήτρης Κατσίκης μετά την ασίστ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου έκανε το 5-0 στο 58΄, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κατσιφός με σουτ «έγραψε» το τελικό 6-0, ύστερα από την σέντρα του Πάνου Λιάγκα.







Έληξε νωρίτερα
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 10 λεπτά νωρίτερα και μετά την επίτευξη του 6ου γκολ, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί. Ο ρέφερι Δημήτρης Τσιγαρίδας σφύριξε την λήξη στο 60΄.

Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Σέντρα του Κατσίκη από δεξιά, ο Μπούτσι μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ πεσμένος στο έδαφος σημάδεψε την αριστερή γωνία του ΓΕΛ, κάνοντας το 2-0.
39΄: Ο Αθανασόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπούτσι με κεφαλιά εξ επαφής μέσα από την μικρή περιοχή πραγματοποίησε το 3-0.
48΄: Πάσα του Λιάγκα στον Ζανιά, ο οποίος επιχείρησε εντυπωσιακό μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα(4-0).
50΄: Μακρινό δυνατό σουτ από τον Λιάγκα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσαρού.
55΄: Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Αθανασόπουλου-Μπούτσι-Λιάγκα, ο Κατσιφός που ήταν τελικός αποδέκτης σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από την εστία του ΓΕΛ.
58΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Κατσίκη, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία τον Κατσαρό, «γράφοντας» το 5-0.
59΄: Σουτ του Γυφτομήτρου πάνω στην κίνηση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιόγιου.
60΄: Ο Λιάγκας επιχείρησε την σέντρα και ο Κατσιφός με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Κατσαρού «έγραψε» το 6-0.

Πανηγύρισε το ΕΠΑΛ
Με το καθιερωμένο όλε-όλε οι νικητές πανηγύρισαν την νίκη-πρόκριση στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος.





Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Γενικό: -
ΕΠΑΛ: Μπούτσι, Λιάγκας, Κατσίκης, Αθανασόπουλος, Κατσιφός

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου): Γιόγιος, Μπούρμπος, Μπλέντζος(52΄ Καββαδίας), Λιάγκας, Κατσίκης, Μπουμπουρής, Ζανιάς(52΄ Παρθένης), Αθανασόπουλος Ε., Μπούτσι, Πλεξίδας(58΄ Καλύβας), Κατσιφός

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Κατσαρός, Δημητρόπουλος, Γαλανός, Γενιτσαρόπουλος, Γιαννόπουλος, Βλάχος(36΄ Νταβαρίνος), Ευαγγελοδήμος, Ζαρκάδας, Γυφτομήτρος, Ανδρεάκης, Χρυσαφόπουλος(43΄ Θεοδωρογιάννης)

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας
1ος Βοηθός: Χρήστος Λιάγκος
2ος Βοηθός: Δημήτρης Δημόπουλος












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος