Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ποταμιά-Κρέντη 4-0

Το πιο εύκολο «τρίποντο» της στο πρωτάθλημα πήρε η ομάδα της Ποταμιάς, αφού νίκησε με 4-0 την Κρέντη. Η ομάδα από την Δυτική Ευρυτανία κατέβηκε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές.
Το ματς έγινε το Σάββατο (22/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και περίπου 70 με 80 άτομα το παρακολούθησαν.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα κατάφερε να πάρει την πιο ευρεία νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και να διατηρηθεί σε τροχιά 4αδας. Είχε σε όλο το διάστημα τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών μπροστά από την εστία του Αποστόλη Ντάλλα. Προηγήθηκε με τέρμα του Κώστα Πολυμερόπουλου στο πρώτο μέρος και έκανε 4 τα τέρματα της χάρης σε δυο γκολ του Ντίνου Γιαννόπουλου (Το 1 με πέναλτι) και άλλο 1 του Κώστα Γιαννακόπουλου. Η Ποταμιά είχε και δοκάρι στις αρχές της επανάληψης σε διώξιμο του Νίκου Βούρτσα προς τα πίσω μετά από κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έκανε την χειρότερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, γεγονός που ίσως οφείλεται και στις πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών. Η ομάδα παρατάχτηκε με 11 ποδοσφαιριστές και προσπάθησε να αποφύγει τον διασυρμό, παίζοντας αμυντικά σε όλο το διάστημα του αγώνα. Οι Κρεντιώτες δεν μπόρεσαν να φανούν στον επιθετικό τομέα και μετά την νίκη στο ματς με την Φραγκίστα επέστρεψαν στα άσχημα αποτελέσματα.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική η Ποταμιά θα κάνει το ρεπό της, ενώ η Κρέντη θα αγωνιστεί κόντρα στον ΑΠΟΚ στις αρχές Δεκέμβρη, αφού προηγουμένως θα έχει παίξει για το κύπελλο απέναντι στον Αίολο την ερχόμενη Κυριακή (30/11). Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν τους 9 βαθμούς και παρέμειναν στην 4η προνομιούχο θέση των play off και η Κρέντη βρίσκεται στην προτελευταία 6η θέση με 3 πόντους.

Κοντά στους 100
Λίγο λιγότεροι από 100 ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν την Σαββατιάτικη αναμέτρηση της Α΄ Ευρυτανίας ανάμεσα σε Ποταμιά και Κρέντη. Το ματς έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, καθώς επικρατούσε ηλιοφάνεια.



Αλλαγή βοηθού
Χρέη πρώτου βοηθού εκτέλεσε τελικά ο Στέλιος Σώμαλης, καθώς ο Γιώργος Δροσίνης δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω ξαφνικής ίωσης.

Πρωτάρηδες

 












Δυο ποδοσφαιριστές κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα. Ντεμπούτο έκανε ο 16χρονος Παύλος Κουτσούμπας (Φωτογραφία Αριστερά) της Κρέντης και ο 33χρονος Γιώργος Γκορόγιας (Φωτογραφία Δεξιά) της Ποταμιάς, που κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας.

«Ξεμπούκωσε»
Η Ποταμιά είχε πρόβλημα στο γκολ σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Η ομάδα έχασε ξανά πολλές ευκαιρίες, ωστόσο σκόραρε 4 φορές.

Με 11
Η Κρέντη παρατάχτηκε στο συγκεκριμένο ματς με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών. Ήρθε στο Καρπενήσι να παίξει με μόλις 11 αθλητές. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πραγματοποιήσει η ομάδα την χειρότερη της φετινή εμφάνιση.

Μόνο ο Πρόεδρος
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων βρίσκονταν ξανά μόνο ο Πρόεδρος της ομάδας Κώστας Λάππας και κανένας αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής.


Στρέφεται στο κύπελλο
Η Κρέντη την ερχόμενη αγωνιστική «ντεμπουτάρει» στον θεσμό του κυπέλλου και θα αναμετρηθεί με τον Αίολο στο Δημοτικό Στάδιο.

Αφιερωμένη στον «Σαπ»
Η 2η νίκη της Ποταμιάς στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένη στον τραυματία μέσο Ηλία Σαπούνη, ο οποίος παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο. Ο «Σαπ» τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς της Ποταμιάς κόντρα στα Άγραφα.



Έχουν παίξει 26
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έχει χρησιμοποιήσει σε μόλις 6 παιχνίδια 26 ποδοσφαιριστές. Η Ποταμιά έχει παίξει με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές σε σχέση με τις άλλες ομάδες του νομού.

5 διαφοροποιήσεις


 












Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με 5 αλλαγές στην σύνθεση τους σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τα Άγραφα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε μετά από αρκετά παιχνίδια ο Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Αριστερά), σαν δεξιός μπακ άρχισε ο Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία Δεξιά) και σαν αριστερός ο Γιώργος Γκορόγιας, στο κέντρο ξεκίνησε ο Κώστας Πολυμερόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντίνος Γιαννόπουλος. Πήραν τις θέσεις των: Στέλιου Μεριγκούνη, Αλέκου Οικονόμου (Απουσίαζαν), Ηλία Σαπούνη (Τραυματίας), Χρήστου Κοσμά (Μπήκε αλλαγή) και Νίκου Μαντζιούτα (Έμεινε στον πάγκο).

3 αλλαγές


 












Η Κρέντη άρχισε με 3 διαφοροποιήσεις στην βασική της 11αδα σε σύγκριση με την αναμέτρηση με την Φραγίστα πριν δυο εβδομάδες. Στο κέντρο της άμυνας άρχισε ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Διονύσης Γεωργάτος (Φωτογραφία Δεξιά) και στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Παύλος Κουτσούμπας. Αντικατέστησαν τους: Βασίλη Μπισμπίκη, Προκόπη Γκούρλια και Γιάννη Τσάκνη, που απουσίαζαν.

Η πιο μεγάλη
Το 4-0 της Ποταμιάς ήταν η πιο μεγάλη νίκη των Μεγαλοχωριτών κόντρα στην Κρέντη σε συνολικά 10 αναμετρήσεις ως γηπεδούχος. Η Ποταμιά πλέον μετράει 6 νίκες και 1 ισοπαλία στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις των δυο ομάδων.

Αήττητη εντός
Αν και οι ομάδες του νομού μας έχουν ουσιαστικά κοινή έδρα παίζοντας στα γήπεδα του Καρπενησίου, η Ποταμιά ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο αήττητη στις εντός έδρας αναμετρήσεις της.

Χειραψία προπονητών
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο παίχτης-προπονητής Νίκος Βούρτσας Κρέντης είχε εγκάρδια χειραψία με τον προπονητή της Ποταμιάς Δημήτρη Τσιγαρίδα. Οι δυο τους είχαν αγωνιστεί πριν μερικά χρόνια στην Κρέντη ως συμπαίχτες.


Μέσα σε όλα


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) είχε συμμετοχή σε όλα τα τέρματα της Ποταμιάς. Σκόραρε 1, μοίρασε 2 ασίστ και κέρδισε και το πέναλτι, όπου προήλθε το 2-0.


Α΄ Μέρος

Συνηθισμένο πρόβλημα
Ακόμη ένα πρόβλημα βρέθηκε στα δίχτυα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο πρώτος βοηθός Στέλιος Σώμαλης βρήκε τρύπα στα δίχτυα της εστίας προς το Lidl. Τα δίχτυα για ακόμη μια φορά δέθηκαν και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά. Στα περισσότερα παιχνίδια στο Δημοτικό στάδιο έχουν γίνει επιδιορθώσεις στα δίχτυα.



Δυνατά η Ποταμιά
Πολύ καλή αρχή έκανε η ομάδα της Ποταμιάς, που στο πρώτο 30λεπτο, ήταν αρκετά πιεστική σκοράροντας ένα γκολ και δημιουργώντας ευκαιρίες.

Το «άγγιξε» δις
Στο πρώτο 10λεπτο του ματς η Ποταμιά πλησίασε το γκολ σε δυο περιποτώσεις. Στο 5ο λεπτό το σουτ του Κώστα Πολυμερόπουλου αποκρούστηκε από τον Κώστα Ντάλλα και 4 λεπτά αργότερα ο Ντίνος Γιαννόπουλος σούταρε από κοντά ο γκολκίπερ της Κρέντης απέκρουσε, ενώ στην συνέχεια ο Κώστας Πολυμερόπουλος σούταρε άουτ. 




Προηγήθηκε η Ποταμιά


Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό. Ο Λάμπρος Φλωράκης βρήκε τον Κώστα Γιαννακόπουλο από δεξιά που σέντραρε παράλληλα και ο Κώστας Πολυμερόπουλος (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι εύκολα με σουτ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα πέτυχε το 1-0. Το τελευταίο απόκτημα της Ποταμιάς έφτασε τα 2 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στην φάση αυτή  ο Γιώργος Βούρτσας  της Κρέντης είχε χτυπήσει και ήταν πεσμένος στον χώρο της μεσαίας γραμμής.




Απειλητική ξανά


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος νικήθηκε δυο φορές από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 23ο λεπτό και στο 34ο λεπτό ο Κώστας Ντάλλας (Φωτογραφία) απέκρουσε τα σουτ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.


Κίτρινη για θέατρο
Η Ποταμιά ζήτησε πέναλτι στο 39ο λεπτό, όμως ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος «κιτρίνισε» τον Ντίνο Γιαννόπουλο για θέατρο. Ο Λάμπρος Φλωράκης με μπαλιά βρήκε τον Ντίνο Γιαννόπουλο, που βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έπεσε στο έδαφος. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος θεώρησε ότι δεν υπήρξε επαφή των δυο ποδοσφαιριστών και έδειξε την κίτρινη στον φορ της Ποταμιάς.



Αμυντική παράταξη
Η Κρέντη έπαιξε αμυντικά σε όλο το πρώτο μέρος και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποια επιθετική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Λιάγκος έκανε την κάθετη για τον Πολυμερόπουλο, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε και ο Ντάλλας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σωτήρια.
9΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Γιαννόπουλος σούταρε από κοντά, ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Πολυμερόπουλος υπό πίεση πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
14΄: Ο Φλωράκης με μπαλιά βρήκε τον Γιαννακόπουλο, αυτός σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Πολυμερόπουλος στο δεύτερο δοκάρι σαν σε προπόνηση εύκολα με πλασέ στην αριστερή γωνία της Κρέντης έκανε το 1-0.
23΄: Ο Γιαννόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που σούταρε από δεξιά και ο Ντάλλας απέκρουσε.
28΄: Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Μαντζιούτα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
34΄: Ο Μπούρας Γ. έβγαλε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Γιαννακόπουλου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Ντάλλας με διπλή προσπάθεια.
43΄: Ο Ζαγκότσης έβγαλε την μπαλιά για τον Γιαννόπουλο, που σούταρε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.

Β΄ Μέρος

Αυτοδοκάρι Ν. Βούρτσα


Οι γηπεδούχοι παρολίγον να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Λάμπρος Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η μπάλα βρήκε στον Νίκο Βούρτσα και στην συνέχεια κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας τους.


Δεύτερο από την άσπρη βούλα


Η Ποταμιά διπλασίασε τα τέρματα της σκοράροντας από την άσπρη βούλα. Στο 51ο λεπτό ο Κώστας Γιαννακόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Βαγγέλη Μάκκα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει και με σουτ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα διαμόρφωσε το 2-0.



1η για Μπούρμπο


Ο Αλέξανδρος Μπούρμπος της Ποταμιάς ντεμπούταρε στο φετινό πρωτάθλημα μπαίνοντας στο παιχνίδι στο 77ο λεπτό στην θέση του Γιώργου Μπούρα. Είχε συμμετοχή μόνο σε παιχνίδι κυπέλλου.

Μια καλή ευκαιρία


Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις μια καλή στιγμή και πλησίασαν το γκολ στο 81oλεπτό. Ο Δημήτρης Σερπάνος σέντραρε από αριστερά και ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία), αφού ξεμαρκαρίστηκε, σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.


2ο προσωπικό
Ο 34χρονος Μεσολογγίτης φορ Ντίνος Γιαννόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε 3 τα τέρματα της Ποταμιάς. 7  λεπτά πριν το φινάλε ο Χρήστος Κοσμάς έκανε την μπαλιά, ο Κώστας Γιαννακόπουλος έκλεψε από τον Κώστα Ιωάννου, μπήκε μόνος στην περιοχή από δεξιά «έσπασε» στον Ντίνο Γιαννόπουλο που εύκολα με σουτ χωρίς πίεση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.



Και..γκολ «Τσίτα»
Ο Κώστας Γιαννακόπουλος, αφού συμμετείχε σε όλα τα προηγούμενα γκολ, ήρθε η σειρά του να χριστεί σκόρερ. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χρήστος Κοσμάς τον έβγαλε τετ α τετ με τον Αποστόλη Ντάλλα και ο «Τσίτας» με πλασέ στην αριστερή γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Αυτό ήταν και το δεύτερο τέρμα του 28χρονου Κώστα Γιαννακόπουλου, ενώ στην συνέχεια δεν έγινε σέντρα αφού ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος σφύριξε την λήξη του αγώνα.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούρτσα Ν. και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
51΄: Ο Γιαννακόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Μάκκα Ε. κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γιαννόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα και με σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το 2-0.
59΄: Ο Ντάλλας Κ. με μπαλιά βρήκε τον Βούρτσα Γ., που σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής, με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει.
68΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Γιαννακόπουλος σούταρε εντός περιοχής πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
69΄: Ο Γιαννόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε εξ επαφής τον Ντάλλα, που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
71΄: Όμορφο αρκετά μακρινό σουτ του Πολυμερόπουλου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ντάλλα, που έδιωξε από την αριστερή του γωνία.
81΄: Ο Σερπάνος έβγαλε σέντρα από αριστερά και το γυριστό σουτ του Βούρτσα Γ. από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
83΄: Ο Κοσμάς έκανε την μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Γιαννακόπουλος έκλεψε από τον Ιωάννου μπήκε μόνος στην περιοχή από δεξιά έδωσε στον Γιαννόπουλο, που με πλασέ χωρίς πίεση σκόραρε (3-0).
92΄: Ο Κοσμάς τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Γιαννακόπουλο, που μπήκε ταχύτατα στην αντίπαλη περιοχή τετ α τετ με τον Ντάλλα πλάσαρε στην αριστερή του γωνία γράφοντας το τελικό 4-0.

Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας Γ., Γιαννόπουλος, Κοσμάς, Ιωάννου, Μάκκας Ε.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Πολυμερόπουλος, Λιάγκος
Κρέντη: Ντάλλας Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σήμερα κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς. Μόνο στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα ήμασταν καλοί, από εκεί και πέρα  πραγματικά νομίζω ότι ήταν το χειρότερο μας παιχνίδι. Δεν θέλω να υποτιμήσω την ομάδα της Κρέντης, που έπαιζε με πάρα πολλές απουσίες, αλλά εμείς ήμασταν πάρα πολλοί κακοί και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ελπίζω να ήταν μια κακή παρένθεση στις εμφανίσεις μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης, που παρ όλες τις πολλές απουσίες, που είχε πάλεψε όσο μπορούσε μέσα στο γήπεδο. Για μας είναι πολύ σημαντικό μόνο το γεγονός ότι πήραμε τους 3 βαθμούς, ελπίζω να βελτιωθούμε στην συνέχεια.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα κατεβήκαμε σε σύνθεση έκτακτης ανάγκης. Ήμασταν μόλις 11 ποδοσφαιριστές, μερικοί εκ των οποίων δεν είχαν καν παραστάσεις από αγώνα 90 λεπτών. Η Ποταμιά ήταν καλύτερη ομάδα φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να κοιτάξουμε περισσότερο το αμυντικό κομμάτι, αλλά ούτε αυτό το καταφέραμε σήμερα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας, εγώ υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι παίκτης-προπονητής, καθώς αυτό πιστεύω ότι τον ρόλο αυτό μπορεί να τον κάνει οποιοσδήποτε μέσα στην ομάδα, γιατί όταν έχεις στα περισσότερα παιχνίδια 11 παίκτες παίρνει ο καθένας την φανέλα και μπαίνει μέσα στο γήπεδο και δεν χρειάζεται ο προπονητής. Ας καθίσει να σκεφτεί σοβαρά η διοίκηση το τι ομάδα θέλουνε και ας μας ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Η ομάδα πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθεί στο κύπελλο με τον Αίολο, γιατί μια πλήρη ομάδα της Κρέντης δεν έχει να φοβάται κανέναν. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς, η οποία άξιζε την νίκη.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπούρας Γ.(77΄ Μπούρμπος), Γκορόγιας Γ., Μαντζιούτας Κ., Κορέντζελος, Ζαγκότσης(46΄Νάσιος), Πολυμερόπουλος, Λιάγκος, Γιαννόπουλος, Φλωράκης(66΄ Κοσμάς), Γιαννακόπουλος

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ιωάννου, Γεωργάτος, Ντάλλας Κ., Μάκκας Ε., Κουτσούμπας, Κουρκουβής, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος