Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αίολος-Μυρίκη 2-0

Με τον πρώτο σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ, τον «φορμαρισμένο» Γιάννη Ηλιάδη ο Αίολος επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της Μυρίκης με 2-0. Οι «κόκκινοι» έχουν σωρεία παραπόνων από την διαιτησία και είναι πιθανό να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και το παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, η οποία τον εδραιώνει και την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «Αιολίτες» «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα στο δεύτερο μέρος με δυο γκολ του Γιάννη Ηλιάδη, ο οποίος διανύει περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος και αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη του Αίολου. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές φάσεις με τις δυο ομάδες να μένουν στο μηδέν. Στην επανάληψη ο Αίολος ευτύχησε να σκοράρει δυο φορές.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έχει ξανά παράπονα από την διαιτησία, η οποία θεωρεί ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν σε ένα κρίσιμο ματς και είναι πιθανό να βρεθούν εκτός 4αδας μετά από αρκετά χρόνια. Παράλληλα υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και από το πρωτάθλημα. Η Μυρίκη δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει και μοιραία ηττήθηκε. Οι «κόκκινοι» είχαν και δοκάρι στο 87ο λεπτό με τον Άγγελο Παχή.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική ο Αίολος στις αρχές Δεκέμβρη θα παίξει με την Φραγκίστα και η Μυρίκη με τα Άγραφα. Ο Αίολος βρίσκεται στην 2η θέση έχοντας 15 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη είναι εκτός 4αδας και στην 5η θέση, έχοντας μόλις 6 πόντους.

Περίπου 100
Η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε Αίολο και Μυρίκη έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.



2η αγωνιστική


Ο προπονητής του Αίολου ήταν και σε αυτό το ματς εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) εξέτισε την 2η από τις 4 αγωνιστικές της τιμωρίας του.



Σωρεία παραπόνων
Οι «κόκκινοι» έχουν σωρεία παραπόνων από την διαιτησία του Φθιωτού Χριστόφορου Χατζηθεοδώρου αλλά και από τον πρώτο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο.

Πιθανή αποχώρηση
Η Μυρίκη μετά την νέα κακή αντιμετώπιση που είχε από την διαιτησία εξετάζει ακόμη και την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Επάνοδος Φακίτσα


Ο τερματοφύλακας της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ αγωνίστηκε ξανά υπερασπιζόμενος την εστία της ομάδας του.

2η..νιότη


Ο έμπειρος αμυντικός του Αίολου, ο 37χρονος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) διανύει μια 2η νιότη, αφού σκόραρε και τα 2 γκολ της ομάδας του χαρίζοντας στον Αίολο ένα πολύτιμο τρίποντο. Ο «Ήλι» είναι μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος φτάνοντας τα 5 γκολ, όσα έχει και ο Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης..

3 αλλαγές

 












Ο Σπύρος Κολόκας της Μυρίκης άλλαξε μόλις 3 ποδοσφαιριστές από το αρχική σχήμα της ομάδας του σε σχέση με το ματς με την Φραγκίστα την περασμένη αγωνιστική. Κάτω από την εστία της ομάδας υπέστρεψε ο Στάθης Φακίτσας, ενώ βασικοί άρχισαν οι Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία Αριστερά) και Δημήτρης Γκορόγιας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Αρκουμάνη, Νίκου Φούκα (Μπήκε αλλαγή) και Κώστα Ζαραβέλη (Έμεινε στον πάγκο).

Οδηγίες Πλακιά
Και σε αυτό το παιχνίδι οδηγίες από τον πάγκο του Αίολου έδινε ο παλιός παίκτης της ομάδας και στέλεχος της διοίκησης πλέον Περικλής Πλακιάς.


Τα νέα πρόσωπα

















Οι «Αιολίτες» άρχισαν με 4 διαφοροποιήσεις στην 11αδα τους σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΚ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και στο αριστερό ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και στην μεσοεπιθετική γραμμή ξεκίνησε ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Πάνο Αζακά, Κώστα Μπόνια, Θωμά Αζακά (Οι προαναφερθέντες δυο μπήκαν αλλαγή) και Νίκο Ράικο. Ο πρώτος και ο τελευταίος έμειναν εκτός αποστολής.

Καυστικές δηλώσεις


Ο τεχνικός της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας (Φωτογραφία) έκανε καυστικές δηλώσεις για την διαιτησία, που σίγουρα θα συζητηθούν αρκετά. Η υπομονή του προπονητή εξαντλήθηκε και ξέσπασε εναντίον των διαιτητών του νομού μας.

Α΄ Μέρος

Όλα μηδέν
Λιγοστές αξιόλογες στιγμές είχε το πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

Ευκαιρία με Λέρη


Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 25ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κοτρώνης σέντραρε από αριστερά, ο Χρήστος Λέρης πήρε την κεφαλιά και ο Δημήτρης Κατελούζος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.


Άστοχος ο Νικολόυ


Κοντά στο να ανοίξει το σκορ έφτασε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αίολος, όταν ο Δημήτρης Κουρλός έβγαλε τετ α τετ τον Νίκο Νικολάου με τον αντίπαλο γκολκίπερ και ο παίκτης του Αίολου πλάσαρε λίγο άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
25΄: Ο Κοτρώνης σέντραρε από αριστερά, ο Λέρης έκανε την κεφαλιά από κοντά και ο Κατελούζος απέκρουσε από την αριστερή του γωνία.
30΄: Ο Λέρης έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά και ο πορτιέρο του Αίολου μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία.
34΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
39΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, με τον Κατελούζο να αποκρούει με τις γροθιές από το κέντρο της εστίας του.
45΄+1΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Νικολάου, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Ξεκίνημα με γκολ
Ο Αίολος κατάφερε μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα. Ο Δημήτρης Κουρλός στο 49΄ σέντραρε από αριστερά και ο Γιάννης Ηλιάδης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα πραγματοποίησε το 1-0.



Διαμαρτυρίες για οφσάιντ
Οι άνθρωποι της Μυρίκης διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον πρώτο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο στην φάση του γκολ, που δέχτηκαν.

Τραυματισμός ρέφερι


Στο 49ο λεπτό ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία) τραυματίστηκε και χρειάστηκε να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες από το διασώστη του ΕΚΑΒ Γιάννη Σβερώνη. Ο ρέφερι τελικώς συνέχισε κανονικά τον αγώνα.



Ολοκλήρωσε το έργο του
Ο Γιάννης Ηλιάδης ολοκλήρωσε την δουλειά του, αφού σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο 69ο λεπτό. Ο Κώστας Μπόνιας του έστρωσε την μπάλα και ο Γιάννης Ηλιάδης μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης πέτυχε το τελικό 2-0.





Δοκάρι με Παχή


Σημαντική στιγμή να μπει ξανά στο ματς έχασε η ομάδα της Μυρίκης που είχε δοκάρι στο 87ο λεπτό. Ο Φώτης Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Άγγελου Παχή από το ύψος της μικρής περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου και έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κουρλός έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φακίτσα (1-0).
57΄: Ο Γούλας από αριστερά βρήκε τον Ράμμο, που σούταρε από μακρινή απόσταση λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Μυρίκης.
59΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Παχής πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Κατελούζος απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία.
69΄: Ο Μπόνιας έστρωσε στον Ηλιάδη που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων και πέτυχε το τελικό 2-0.
87΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Παχής πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου και να φεύγει άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντότσικας, Τσίπρας

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Κουρλός, Ίβρος
Μυρίκη: Παχής, Λέρης

Δηλώσεις Προπονητών

* Ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν προέβη σε κάποια δήλωση και σε αυτό το παιχνίδι. Η διοίκηση της ομάδας δεν επιτρέπει στον προπονητή να κάνει δηλώσεις.








Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Στο σημερινό παιχνίδι απέδειξαν δυο καμαρωτές πέρδικες Χατζηθεοδώρου και Κολοκώτσιος ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος τους, ώστε να διαιτητεύουν αγώνες και τζάμπα παίρνουν μεροκάματο από τις ομάδες.  Πιστεύω όλοι οι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο σήμερα είδαν τις μεγάλες αδικίες, που κάνανε εναντίον της ομάδας της Μυρίκης με τις υποδείξεις τους. Αν αυτά τα δυο άτομα και μερικοί άλλοι έχουν πρόβλημα με εμένα δεν πρέπει να την πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές που παίζουν μέσα. Τουλάχιστον αυτούς πρέπει να τους σέβονται, γιατί χύνουν τον ιδρώτα τους και παίζουν αμισθεί. Για μας το πρωτάθλημα αν συνεχίσει η ομάδα να το γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει ξανά  διαιτητής από την τοπική ένωση, θα είναι από γειτονικό σύνδεσμο. Μεροκάματο από την ομάδα της Μυρίκης δεν θα ξαναπάρουν. Αν η ΕΠΣ δεν υιοθετήσει αυτή την επιθυμία μας και μετά από συνεννόηση, που είχα με τον Πρόεδρο της ομάδας η ομάδα δεν θα συνεχίσει το πρωτάθλημα και ας βρουν τα αίτια που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Θέλω να επισημάνω και δεν θεωρείται απειλή ότι για αυτά δυο κουνιστά παιδάκια, τις κουνιστές πέρδικες, έχει ο καιρός γυρίσματα και ας γράψει αυτός ο ψεύτικος ο δημοσιογράφος ο Κολοκώτσιος ότι θέλει ότι μπορεί να δικαιολογήσει από το μέρος του. Ευθύνη δεν φέρουν μόνο αυτοί, αλλά και ο αρχιδιαιτητής, που μάλλον αυτός τους κατευθύνει, που δεν ξέρω για ποιον λόγο γίνεται αυτό. Εύχομαι και αυτός να αναλάβει κάποτε τις ευθύνες του για όλη αυτή την κατάντια που έχει δημιουργηθεί στο τοπικό ποδόσφαιρο και να ξέρει ότι πρώτα πρέπει να σεβόμαστε τα παιδιά που δεν αμείβονται και να προσπαθούν να είναι αντικεικεμενικοί και αυτό θα πρέπει να τους το επιβάλλει ο αρχιδιαιτητής. Ας φέρνουν να τους κάνει μαθήματα ο οποιοσδήποτε Φλώτσιος και αν τηρούν αυτά που τους λέει θα ήθελα μας πει για ποιον λόγο πιστεύει ότι αυτός έχει καλούς διαιτητές στην Ευρυτανία, οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια, για να ανέβουν μια κατηγορία.  Αυτό νομίζω χωρίς να το λέω μόνο εγώ, τους προσβάλλει και ότι ασχολούνται μόνο για τα 40 ευρώ, αδικώντας ομάδες. Εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, που δεν νομίζω ότι είναι πρωτάθλημα επί ίσοις όροις και με όλο τον σεβασμό που έχω για την ομάδα του Αίολου, αμφιβάλλω εάν και αυτή σήμερα το ευχαριστήθηκαν επειδή κερδίσανε την Μυρίκη. Καλή συνέχεια στον Αίολο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Γ., Ζαραβέλης, Ίβρος, Χαλκίδης, Ράμμος(72΄ Στόκας), Ηλιάδης, Γούλας(88΄ Αζακάς Θ.), Κουρλός, Νικολάου(46΄ Μπόνιας)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντότσικας(35΄ Καλύβας), Κοτρώνης, Γκορόγιας(55΄ Φούκας), Παχής, Σταμούλης, Μαντέκας(68΄ Τσίπρας), Λέρης

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας