Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου απέκτησε η ομάδα του Βελουχίου, που πέρασε με το νικηφόρο 1-4 από την έδρα των Αγράφων.
Ο 1ος ημιτελικός αγώνας κυπέλλου έγινε την Κυριακή (30/11) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Γύρω στους 100 με 120 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησαν άσχημα τον ημιτελικό και μόλις στο 16ο λεπτό βρέθηκαν να χάνουν με δυο γκολ διαφορά. Ανέκαμψαν στην συνέχεια και με γκολ του Μιχάλη Νούλα μπήκαν ξανά στο ματς. Δεν μπόρεσαν ωστόσο ποτέ να φτάσουν στην ισοφάριση στο δεύτερο μέρος και γνώρισαν την ήττα με 1-4, η οποία ουσιαστικά τους αφήνει εκτός τελικού κυπέλλου.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και χάρης τα δυο γρήγορα γκολ του φορ Τάκη Σαϊτη πήρε το πάνω χέρι στον ημιτελικό. Παρά την μείωση του σκορ από τον αντίπαλο δεν επηρεάστηκε και χάρις την «χρυσή» αλλαγή τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, έφτασε στο τελικό 1-4.
Το Βελούχι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προκριθεί στον τελικό μετά το σημαντικό προβάδισμα που έχει πάρει.

Πάνω από 100
Η προσοχή της πλειοψηφίας των περισσότερων φιλάθλων του Καρπενησίου στράφηκε σε αυτό το ζευγάρι κυπέλλου. Στο αθλητικό κέντρο βρέθηκαν περίπου 100 με 120 θεατές. Σύμμαχος τους ήταν οι καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.



Αντίπαλοι ξανά
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί πριν μια εβδομάδα ακριβώς στο ίδιο γήπεδο, αλλά για το πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΚ είχε φύγει και τότε νικητής, αφού τότε είχε επικρατήσει με 0-1.

Προβάδισμα πρόκρισης
Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου απέκτησε ο ΑΠΟΚ. Στο επαναληπτικό της 20ης ή 21ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να χάσει με 0-4 στο γήπεδο για να αποκλειστεί από τον θεσμό.

Τιμωρημένος ο Κρίντας
Ο ανασταλτικός μέσος του Βελουχίου Κώστας Κρίντας είχε αποβληθεί την περασμένη εβδομάδας στο ματς των δυο ομάδων. Εξέτισε την ποινή του και θα αγωνιστεί ξανά στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Κρέντη.

«Δώρο» στον Γενικό Αρχηγό
Το καλύτερο δώρο για την ονομαστική του εορτή πήρε ο γενικός αρχηγός του Βελουχίου Ανδρέας Κατσακιώρης. Η ομάδα του επικράτησε με σκορ 1-4 των Αγράφων και ουσιαστικά προκρίθηκε στον τελικό.

Α΄ Μέρος

Δυνατό ξεκίνημα
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο είχαν ήδη προηγηθεί με 0-2 δημιουργώντας και στην συνέχεια και άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Από τα αποδυτήρια


Ο ημιτελικός είχε γρήγορο γκολ, αφού πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 3 λεπτά ο ΑΠΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γιάννης Φλωράκης έκανε την μπαλιά από το κέντρο, ο Νίκος Κορέντζελος έκανε λάθος και ο Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία) μπήκε στην περιοχή από δεξιά σούταρε από πλάγια και η μπάλα κατέληξε στην κλειστή αριστερή γωνία των γηπεδούχων (0-1).



0-2 πάλι με Σαϊτη
Και το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων πέτυχε ο φορ Τάκης Σαϊτης. Στο 16ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Τάκη Σαϊτη τετ α τετ με τον Γιώργο Γιόγιο και με πλασέ στην αριστερή του γωνία διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του (0-2). Το γκολ το αφιέρωσε στον εορτάζων γενικό αρχηγό Ανδρέα Κατσακιώρη.




«Αφυπνίστηκαν»
Η ομάδα του Παναγραφιωτικού «αφυπνίστηκε» και ανέβηκε από το 20λεπτο και έπειτα, ψάχνοντας ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Μπήκε στο ματς


Τα Άγραφα μπήκαν στο ματς στο 28ο λεπτό, ξεπερνώντας την «ψυχρολουσία» των δυο τερμάτων. Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) πάσαρε στον Κώστα Καλύβα που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά, ο Χρήστος Αχμέτης απέκρουσε και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στον Μιχάλη Νούλα και κατέληξε στα δίχτυα (1-2). Οι παίκτες του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας ότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του για να σκοράρει.




Νικήθηκε ο Τσιλίκας


Στο 33ο λεπτό ο Σάκης Τσιλίκας βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα σούταρε και ο Γιώργος Γιόγιος απέκρουσε σωτήρια.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Φλωράκης έκανε την μπαλιά από το κέντρο, ο Κορέντζελος έκανε λάθος και ο Σαϊτης μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ που κατέληξε στην κλειστή αριστερή γωνία του Γιόγιου έκανε το 0-1.
9΄: Ο Κόγιας έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Καλύβα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αχμέτη.
14΄: Ο Νούλας έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε από τα όρια της περιοχής και δεξιά, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
16΄: Ο Μπακαλίδης με μπαλιά έβγαλε τον Σαϊτη τετ α τετ  με τον Γιόγιο στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ανέβασε τον δείκτη σκορ στο 0-2.
19΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε το πλάγιο από δεξιά, ο Καλύβας σούταρε από κοντά και ο Τσιλιμέκης απέκρουσε θεαματικά με το κεφάλι προ της εστίας σε κόρνερ.
24΄: Σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
28΄: Ο Νούλας έδωσε στον Καλύβα, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε, ο Αχμέτης απέκρουσε και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε εξ επαφής στο στήθος του Νούλα και κατέληξε στα δίχτυα (1-2).
 33΄: Ο Τσιλιμέκης από δεξιά πάσαρε στον Τσιλίκα, που πλάσαρε εξ επαφής και ο Γιόγιος με έγκαιρη έξοδο απέκρουσε σωτήρια.
44΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Σαϊτη, που σούταρε από καλή θέση και ο Γιόγιος απέκρουσε.
45΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων χαμηλά στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Πιο «ζωηρά»
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αλλάξουν την ροή της αναμέτρησης και μπήκαν πιο «ζωηρά» στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους.

Απειλή από κόρνερ


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στο 58ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, αναγκάζοντας τον Γιώργο Γιόγιο να αποκρούσει δύσκολα αλλά και θεαματικά την μπάλα.


Ευκαιρία με Κατσαρή


Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 59ο λεπτό όταν ο Χρήστος Κατσαρής μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήξει κόρνερ ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.


«Φώναξαν» για πέναλτι

 












Στο 78ο λεπτό η γηπεδούχος ομάδα των Αγράφων «φώναξε», ζητώντας πέναλτι, όταν ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από μια έξοχη προσωπική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή του Βελουχίου και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Γιώργου Κρασιά (Φωτογραφία Δεξιά). Ο διαιτητής Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου θεώρησε ότι δεν υπήρχε παράβαση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.




Το «καθάρισε»
Ο ΑΠΟΚ βρήκε αρκετούς χώρους στα τελευταία λεπτά και συνάμα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου «καθαρίζοντας» το ματς με δυο ακόμα  γκολ.

Με σκόρερ τον «Πελέ»


Η αλλαγή του Λάκη Αναστασόπουλου, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε τα τελευταία δυο γκολ των φιλοξενούμενων. Στο 80ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Γιώργου Γιόγιου και με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 1-3. Ο «Πελέ» πανηγύρισε έξαλλα το γκολ βγάζοντας και την φανέλα του, αφιερώνοντας του σε αγαπημένο του πρόσωπο στην κερκίδα. Τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του παιχνιδιού.




Εκτός ο σκόρερ
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο σκόρερ του μοναδικού γκολ των γηπεδούχων Μιχάλης Νούλας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Ηλίας Τσιγαρίδας.


Φινάλε με γκολ
Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έκαναν 4 τα τέρματα τους. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο κέντρο της άμυνας και πλάσαρε τον Γιώργο Γιόγιο (1-4).



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Γιαννιώτη, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σούταρε λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του ΑΠΟΚ.
58΄: Απευθείας καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπακαλίδη από αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Γιόγιος.
59΄: Ο Κατσαρής έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε από δεξιά και η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
69΄: Ο Χρυσαφόπουλος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κουτσουπιά από κοντά απέκρουσε ο Γιόγιος στην δεξιά του γωνία.
76΄: Χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
80΄: Ο Γιόγιος έκανε λάθος διώξιμο και ο Γενιτσαρόπουλος μέσα από την περιοχή και αριστερά εύκολα με σουτ σε κενή εστία έκανε το 1-3.
93΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε την μπάλα μετά από ασυνεννοησία των αμυντικών των γηπεδούχων και πλάσαρε στην έξοδο τον αντίπαλο τερματοφύλακα (1-4).

Κίτρινες Κάρτες
Ράπτης, Σβερώνης, Μπισμπίκης, Κατσαρής, Κοράκης, Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Χρυσαφόπουλος

Διακριθέντες
Άγραφα: Καλύβας, Νούλας
ΑΠΟΚ Βελούχι: Σαϊτης, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Λιάγκας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα στο παιχνίδι πήραμε ότι ακριβώς αξίζαμε. Ήμασταν άναρχοι, ασύνδετοι και για ακόμη μια φορά κακοί στην τελική προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο.»







Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο σημερινό παιχνίδι μπορώ να πω ότι παρουσιαστήκαμε σοβαροί και κάναμε μια εύκολη νίκη. Σίγουρα μας βοήθησαν τα δυο γρήγορα γκολ, αλλά και εκεί που μας πίεσε και μείωσε ο αντίπαλος, εμείς αντιδράσαμε σωστά και εάν ήμασταν πιο καλοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ σε μεγαλύτερα επίπεδα. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παιδιών και τους συγχαίρω για την νίκη τους. Συγχαρητήρια και στον αξιόλογο αντίπαλο για την προσπάθεια που έκανε στον αγώνα, γιατί βοήθησε να γίνει ένα καλό και ανοιχτό παιχνίδι.»


Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Σβερώνης(46΄ Γιαννιώτης), Πάτρου, Κορέντζελος, Κόγιας, Νούλας(91΄ λ.τρ. Τσιγαρίδας), Μπισμπίκης, Καλύβας, Κατσαρής, Κοράκης(71΄ Αθανασόπουλος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Τσιλίκας(53΄ Γενιτσαρόπουλος), Κουτσουπιάς, Φλωράκης(67΄ Χρυσαφόπουλος), Μπακαλίδης, Σαϊτης(76΄ Γιαννόπουλος)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος