Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΛ Κερασοχωρίου-ΕΠΑΛ Φραγκίστας 1-1(3-0 πέναλτι)

Το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά κατέκτησε το Γενικό Λύκειο Κερασοχωρίου, που επιβλήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με 3-0 του ΕΠΑΛ Φραγκίστας. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει με 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
Ο προκριματικός αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και άρχισε στις 10:30. Ήταν στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος μεταξύ των λυκείων του νομού Ευρυτανίας και είχε διάρκεια 60 λεπτά.
Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου του Στέλιου Παπάζογλου είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έχει βλέψεις για πρόκριση στον τελικό, στον οποίο έχει περάσει ήδη το ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Αποδείχτηκε αρκετά ψύχραιμο στην «ρώσικη ρουλέτα». Το γκολ στην κανονική διάρκεια σημείωσε ο Χριστόφορος Γερονίκος, που άνοιξε το σκορ.
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας της Νάντιας Βρόντου έπαιξε με αρκετές παίχτες, που δεν έχουν ποδοσφαιρικές παραστάσεις και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Ντίνος Γούλας, που ισοφάρισε στο πρώτο μέρος. Στα πέναλτι οι Φραγκιστιανοί ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και δεν βρήκαν καμία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά του θεσμού το Λύκειο Ραπτοπούλου εντός έδρας.

Το κοινό του Κερασόβου
Ένθερμους υποστηρικτές είχε το Λύκειο Κερασοχωρίου. Στο γήπεδο παραβρέθηκαν περίπου 50 μαθητές, στηρίζοντας τους συμμαθητές τους.

Η σφυρίχτρα στον Λιάγκο


Το παιχνίδι σφύριξε ο καθηγητής φυσικής αγωγής Χρήστος Λιάγκος, ο οποίος είναι γυμναστής της Ποταμιάς.

Αντιμετωπίζει το Ραπτόπουλο
Οι νικητές θα παίξουν στο γήπεδο Κερασοχωρίου την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου ενάντια στο Λύκειο Ραπτοπούλου, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό.

Λίγοι ποδοσφαιριστές














Ελάχιστοι από αυτούς που αγωνίστηκαν έχουν συμμετοχές φέτος στο Α΄τοπικό. Από τους νικητές είναι οι: Χρήστος Κουρκουβής, Παύλος Κουτσούμπας, Γιάννης Φεγγούλης(Κρέντη), Γιώργος Ντάλλας(Φραγκίστα) και από τους ηττημένους οι: Θανάσης Ντάλλας(Κρέντη), Ντίνος Γούλας και Φώτης Μπισμπίκης(Φραγκίστα).

Κρέντη VS Φραγκίστα
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με φανέλες της Κρέντης, ενώ οι φιλοξενούμενοι με φανέλες της Φραγκίστας.

Οι δυο γυμναστές
Γυμναστής στο Λύκειο Κερασοχωρίου είναι ο Στέλιος Παπάζογλου, ο οποίος είχε ξεχωρίσει στο 4ο τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου με τους Λεγεωνάριους. Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας καθοδήγησε η Νάντια Βρόντου, που έχει διδάξει και στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Παρών ήταν και ο υπεύθυνος τομέα φυσικής αγωγής Γιάννης Φλωράκης.


Έπαιξαν 60΄
Το παιχνίδι είχε διάρκεια 60 λεπτά, με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται δυο ημίωρα και ανάπαυλα 5 λεπτών.

Γένος θηλυκού


Ξεχώρισε με την αγωνιστική της παρουσία η Κατερίνα Λάππα των νικητών. Είναι η κόρη του Προέδρου της Κρέντης Κώστα.


Α΄ Μέρος

Ομιλία πριν την έναρξη
Σύντομη ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων είχε πριν την έναρξη του αγώνα ο καθηγητής του γραφείου φυσικής αγωγής Γιάννης Φλωράκης, που έχει αναλάβει την διοργάνωση.


Απόλυτη ισορροπία
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 1-1. Το Κερασοχώρι προηγήθηκε και είχε την υπεροχή, αλλά η Φραγκίστα ισορρόπησε και πήγε το παιχνίδια στο 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου 30λεπτου.

Κοντά στο γκολ
Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός γκολ, όταν ο Χριστόφορος Γερονίκος μετά από μπαλιά της Κατερίνας Λάππα σούταρε από πλεονεκτική θέση άστοχα.


Μπροστά με Γερονίκο


Οι Κερασοβίτες έφτασαν στην επίτευξη του 1-0 στο 20ο λεπτό. Ο Τζούλιο Νορέτσι με μπαλιά βρήκε την Κατερίνα Λάππα, η οποία σέντραρε άψογα στον Χριστόφορο Γερονίκο(Ανήκει στην Δυτική Φραγκίστα), που αυτή την φορά δεν αστόχησε και πλάσαρε εύστοχα τον Νίκο Βασιλείου.





Απάντησε το ΕΠΑΛ


Έξι λεπτά αργότερα το ΕΠΑΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ντίνος Γούλας με διαγώνιο σουτ πραγματοποίησε το 1-1 και με αυτό έληξε και το ημίχρονο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται και αυτός στην Φραγκίστα.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Σουτ του Γούλα από θέση δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
6΄: Η Λάππα με μπαλιά τροφοδότησε τον Γερονίκο, ο οποίος σούταρε από καλή θέση πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
20΄: Ο Νορέτσι έβγαλε την μπαλιά για την Λάππα, που σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Γερονίκος με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 1-0.
24΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Κουρκουβή Χ. από θέση δεξιά έσκασε και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βασιλείου.
26΄: Ο Γούλας με διαγώνιο σουτ από δεξιά σημάδεψε την δεξιά γωνία του Φεγγούλη και έκανε το 1-1.
28΄: Μακρινό σουτ του Γερονίκου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Φύλαξαν τα νώτα τους
Δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις το δεύτερο μέρος και το τελικό σκορ παρέμεινε στο 1-1. Γενικό Λύκειο Κερασοχωρίου και ΕΠΑΛ Φραγκίστας πήγαν κατευθείαν στα πέναλτι, αφού δεν υπήρξαν αρκετές καλές ευκαιρίες.

Προσπάθειες στο φινάλε














Με κύριους «δράστες» τον αρχηγό Χρήστο Κουρκουβή και τον εξαιρετικό Σπύρο Μακρή το Κεράσοβο προσπάθησε να πετύχει στο τελευταίο 5λεπτο κάποιο τέρμα χωρίς επιτυχία. Αξιόλογη στιγμή είχαν οι Φραγκιστιανοί αρκετά νωρίτερα με τον Φώτη Μπισμπίκη.

Οδηγήθηκαν στα πέναλτι
Μετά και την συμπλήρωση του δευτέρου 30λεπτου οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.


Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Πλασέ του Μπισμπίκη Φ. μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φεγγούλη.
56΄: Εκτέλεση κόρνερ του Ντάλλα Γ. από δεξιά, σουτ του Κουρκουβή Χ. πέρασε πάνω από την εστία του Βασιλείου.
59΄: Ο Κουρκουβής Χ. έδωσε στον Μακρή Σ., που επιχείρησε σουτ από αριστερά, το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.

Εύστοχο μόνο το Κεράσοβο


Στα πέναλτι το Λύκειο Κερασοχωρίου ευστόχησε σε όλες τις εκτελέσεις, ενώ αυτό της Φραγκίστας ήταν παντελώς άστοχο. Εύστοχοι ήταν κατά σειρά οι: Γιάννης Φεγγούλης, Χριστόφορος Γερονίκος και Σπύρος Μακρής. Από τους ηττημένους, που εκτελούσαν πρώτοι ο Φώτης Μπισμπίκης σούταρε άουτ, ο Θανάσης Ντάλλας έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, ενώ την εκτέλεση του Χρήστου Σουλιώτη απέκρουσε ο Γιάννης Φεγγούλης. Το σκορ στα πέναλτι ήταν 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.







Αλλαγή πορτιέρο


Κάτω από τα δοκάρια της Φραγκίστας στα πέναλτι έκατσε ο μέσος Θανάσης Ντάλλας και όχι ο Νίκος Βασιλείου.

Έξαλλα πανηγύρια
Οι νικητές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πέναλτι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση, που τους έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.



Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΓΕΛ Κερασοχωρίου: Μακρής Σ., Κουρκουβής Χ., Λάππα
ΕΠΑΛ Φραγκίστας: Μπισμπίκης Φ., Γούλας

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Κερασοχωρίου (Στέλιος Παπάζογλου): Φεγγούλης, Κουρκουβής, Κουτσούμπας, Μακρής Β., Κουρκουβής Χ., Νορέτσι, Μάκκας(55΄ Γκαλιμάνης), Ντάλλας Γ., Γερονίκος, Μακρής Σ., Λάππα

ΕΠΑΛ Φραγκίστας (Νάντια Βρόντου): Βασιλείου, Κρικώνης Σ., Γαλανός, Σουλιώτης, Ντάλλας Α., Κουρλός, Γούλας, Λυκοκάπης, Μπισμπίκης, Κρικώνης Δ., Γιαννούλης

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος
1ος Βοηθός: Θανάσης Παπαροιδάμης
2ος Βοηθός: Δημήτρης Δημόπουλος
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος