Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Γιώργος Ζαγκότσης: «Δυστυχώς για εμάς εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου»

Κατά πολλούς αποτελεί την «σημαία» της ομάδας της Ποταμιάς, αγωνιζόμενη σε αυτήν από 1996 μέχρι και σήμερα. Ο 34χρονος αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ζαγκότσης σκόραρε ενάντια στον ΑΠΟΚ και παραλίγο η ομάδα του να φτάσει σε μια από τις ιστορικότερες νίκες της. Ο μέσος των Μεγαλοχωριτών παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”.
Ο ποδοσφαιριστής μας μιλάει για την Σαββατιάτικη αναμέτρηση κόντρα στον ΑΠΟΚ, όπου θεωρεί ότι η μπάλα τιμώρησε την Ποταμιά, καθώς απώλεσε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος πήγε να χάσει ακόμη και την ισοπαλία. Για το γκολ που πέτυχε μας λέει ότι βρέθηκε στην σωστή θέση και με την βοήθεια της τύχης σκόραρε.
Ο στόχος της φετινής Ποταμιάς είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση υπάρχουν, γιατί είναι μια καινούργια ομάδα. Για τον προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα μας αναφέρει ότι υπάρχει άριστη σχέση με τους ποδοσφαιριστές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και μαζί με τον βοηθό του Χρήστο Λιάγκο προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα.
Ο «Τσέλος» φοράει την φανέλα της Ποταμιάς από το 1996, έχοντας περάσει πάρα πολλές στιγμές με την ομάδα που πλέον την έχει ως οικογένεια. Ξεχωρίζει τις στιγμές που έζησε τα πρώτα χρόνια, όπου η Ποταμιά διεκδίκησε το πρωτάθλημα, αλλά και τον τελικό κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΚ. Όσο για το Κυριακάτικο ματς με την Μυρίκη εύχεται να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.
Ο Γιώργος Ζαγκότσης αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και είναι γεννημένος το 1980. Αποτελεί τον παίχτη-«σημαία» της Ποταμιάς, αγωνιζόμενος σε αυτήν για 18 χρόνια. Δεν έχει αποχωρήσει ποτέ από αυτήν. Είναι επίσης ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας την τελευταία 10ετια, ενώ έχει σημειώσει και αρκετά γκολ. Την φετινή σαιζόν σε 2 αναμετρήσεις έχει πετύχει 1 τέρμα.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Γιώργο να σε καλωσορίσουμε στο "Evrytania Sport". Το περασμένο Σάββατο παραλίγο η ομάδα σου να φτάσει στην πιο ιστορική της νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ. Νοιώθετε αδικημένοι από το αποτέλεσμα;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Σας ευχαριστώ και εγώ για την φιλοξενία. Ναι όντως η ομάδα μου έφτασε κοντά σε μια νίκη που την ήθελε πολύ, αλλά δυστυχώς δεν την κατέκτησε. Ναι νομίζω αξίζαμε την νίκη σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.»

Evrytania Sport: Από την άλλη χάσατε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνετε το προβάδισμα μας. Θεωρείς ότι η μπάλα σας τιμώρησε με τον τρόπο που ήρθε η ισοφάριση;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Όταν παίζεις αντίπαλος με μια ομάδα σαν τον ΑΠΟΚ, που διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές λογικό είναι μετά από τόσες χαμένες ευκαιρίες να σε τιμωρήσουν. Δυστυχώς για εμάς εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να είμαστε και τυχεροί στο τέλος που δεν χάσαμε και το παιχνίδι.»

Evrytania Sport: Μίλησε μας για το γκολ που πέτυχες και για την εμφάνιση σου στο συγκεκριμένο ματς.
Γιώργος Ζαγκότσης: «Θεωρώ ότι βρέθηκα στο σωστό σημείο και με την βοήθεια της τύχης σκόραρα.»

Evrytania Sport: Γιατί η Ποταμιά έχει και φέτος σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και φέτος; Δεν μπορέσατε να κερδίσετε την Φραγκίστα και παραλίγο να πάρετε νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ.
Γιώργος Ζαγκότσης: «Είναι λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας.  Ουσιαστικά είμαστε νέα ομάδα και προσπαθούμε να βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Ελπίζω να μπορέσουμε να σταθεροποιηθούμε σε μια καλή απόδοση για να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.»

Evrytania Sport: Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σου φέτος;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Ο στόχος της ομάδας μας φέτος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.»

Evrytania Sport: Μίλησε μας για τον προπονητή σου τον κ. Τσιγαρίδα. Προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Με τον κ. Τσιγαριδα οι παίχτες έχουν άριστη σχέση εντός και εκτός γηπέδου. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και μας έχει βοηθήσει όλους σε μεγάλο βαθμό. Εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα και να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας. Όπως κάθε προπονητής έτσι και ο κύριος Τσιγαριδας με την βοήθεια του Χρήστου Λιάγκου προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα.»

Evrytania Sport: Έχεις πάνω από 15 χρόνια που αγωνίζεσαι στην Ποταμιά. Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα; Υπάρχει καλό κλίμα και έχεις δεθεί;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Αγωνίζομαι στην ομάδα από το 1996 ,έχω περάσει καλές και άσχημες στιγμές, πλέον την βλέπω σαν οικογένεια μου και έχω δεθεί με αυτή.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η ωραιότερη στιγμή που έχεις ζήσει με αυτή την ομάδα;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές θα ξεχώριζα τα πρώτα χρόνια μου στην ομάδα που διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, όπως και ο τελικός κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι χάθηκε η δύναμη της έδρας με την μετακίνηση της ομάδας από το Μικρό Χωριό στο Καρπενήσι;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Ναι χάσαμε από την δύναμη της έδρας μας, αλλά κερδίσαμε αλλά πράγματα, όπως η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου που μας προσφέρουν τα γήπεδα του Καρπενησίου. Ελπίζω κάποτε η Ποταμιά να αποκτήσει το δικό της γήπεδο.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή παίζετε κόντρα στην Μυρίκη που έχει τον ίδιο στόχο με σας την είσοδο στα μπαράζ. Τι να περιμένουμε από την Ποταμιά σε αυτόν τον αγώνα;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Την Κυριακή παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Μυρίκη, εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς θα προσπαθήσουμε για την νίκη.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γιώργος Ζαγκότσης: «Και εγώ σας ευχαριστώ και να συνεχίσετε την αξιόλογη προσπάθεια που κάνετε, καλύπτοντας με επιτυχία όλα τα αθλητικά γεγονότα του νόμου μας. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες με υγεία.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος