Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 5-0

«Μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο στην επανάληψη το Βελούχι, ξεκινώντας με ευρεία νίκη της υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Συνέτριψε με 5-0 την Κρέντη.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 16:00. Διεξήχθη με ηλιόλουστο καιρό και παρουσία αρκετών φιλάθλων.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου άλλαξε την αγωνιστική του εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο, φτάνοντας τελικά εύκολα στο πρώτο «τρίποντο» της σαιζόν. Στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά κακός, δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες. Οι αλλαγές στην επανάληψη βελτίωσαν τους «κυανόλευκους», που έπαιξαν και καλό ποδόσφαιρο σε αυτό το διάστημα. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μπάμπης Καρβέλης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην ανάπαυλα, ενώ τα υπόλοιπα δυο γκολ σημειώθηκαν με αυτογκόλ του Προκόπη Γκούρλια και με τον Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος είχε και δυο δοκάρια.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι, καθώς στο κύπελλο έχει προκριθεί χωρίς αγώνα στους «4». Ήταν αρκετά ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος, όπου κρατούσε με ευκολία το μηδέν και δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού. Στην επανάληψη έπεσε κατακόρυφα εξ αιτίας της έλλειψης προπονήσεων και οδηγήθηκε στην ήττα με 5αρα. Ανασταλτικός παράγοντας στην φετινή προσπάθεια της ομάδας είναι η μη αδειοδότηση του γηπέδου Κερασοχωρίου, που αποτελεί την έδρα της.Απουσίαζαν οι:Λάμπρος Γούλας, Σπύρος Μπύρος και Κώστας Μάκκας.
Για την 2η αγωνιστική οι νικητές θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους, ενώ οι Κρεντιώτες θα αγωνιστούν την Κυριακή 19-10 ως γηπεδούχοι με την Μυρίκη.

Πλησίασαν τους 80
Καιρός καλοκαιριού επικρατούσε στο Δημοτικό Στάδιο την Κυριακή. Αυτό βοήθησε στην παρουσία αρκετών θεατών, οι οποίοι ήταν περίπου 70-80.



Πρώτο της επίσημο
Η Κρέντη έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για την φετινή σαιζόν. Είχε παίξει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι ενάντια στην Ποταμιά.

Έλεγχος πριν την έναρξη
Το διαιτητικό τρίο 20 περίπου λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα έκανε έλεγχο στα δίχτυα των εστιών του Χρήστου Αχμέτη και του Αποστόλη Ντάλλα.


Μόνο 5αρες
Μετά τις δυο 5αρες (Με 5-2) για τα προημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στην Ποταμιά το Βελούχι «φιλοδώρησε» άλλη μια την Κρέντη, χωρίς όμως να δεχτεί γκολ.

Αρκετοί πιτσιρικάδες


Ο Λάκης Αναστασόπουλος χρησιμοποίησε στο βασικό του σχήμα 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Πρόκειται για τους: Τόμι Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία, Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος), Πάνο Λιάγκα, Χάρη Κουτσουπιά, Κώστα Γιαννόπουλο και Κώστα Κρίντα.

Αντίπαλος ο Σερπάνος


Στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων άρχισε ο Δημήτρης Σερπάνος. Ο 42χρονος έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στον ΑΠΟΚ και προπονείται με αυτόν την φετινή σαιζόν.

Επίσημο ντεμπούτο


Για την Κρέντη αγωνίστηκαν για πρώτη φορά τα νέα αποκτήματα Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία) και Βασίλης Μπισμπίκης, καθώς και οι: Γιώργος Βούρτσας και Δημήτρης Σερπάνος, που επέστρεψαν στην ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας.

Α΄ Μέρος

Μηδέν εις το πηλίκον
Πολύ κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο 45λεπτο. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ με 0-0. Ο ΑΠΟΚ είχε την «άκαρπη» υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργήσει σπουδαία ευκαιρία. Η Κρέντη στάθηκε καλά όσο είχε δυνάμεις και απείλησε μάλιστα σε μια περίπτωση.

Είσοδος με τα παιδιά της ακαδημίας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την είσοδο με τα παιδιά της ακαδημίας Π.Α.Ο.Κ. F.C. των Λάκη Αναστασόπουλου και Γιώργου Χρυσαφόπουλου.



Με κεφαλιές του Τσιλίκα


Το Βελούχι προσπάθησε να ανοίξει το σκορ σε δυο περιπτώσεις με τον Σάκη Τσιλίκα. Οι κεφαλιές του 35χρονου επιθετικού του ΑΠΟΚ στο 9΄ και στο 18΄ κατέληξαν αμφότερες άουτ.


Δεν βρήκε ρυθμό ο ΑΠΟΚ
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν αρκετά «μουδιασμένο» στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας κακή εμφάνιση σε αυτό το διάστημα.

Σημαντική στιγμή με Γ. Βούρτσα


Την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 34΄. Ο Βαγγέλης Μπύρος με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Γιώργο Βούρτσα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χρήστος Αχμέτης απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ.



Διαμαρτυρήθηκε η Κρέντη


Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 36΄ για την υπόδειξη οφσάιντ του β΄ επόπτη Δημήτρη Γιαννιώτη, όταν αυτός σήκωσε την σημαία του μετά από μπαλιά του Γιώργου Βούρτσα στον Βασίλη Μπισμπίκη (Φωτογραφία), που έβγαινε σε θέση τετ α τετ . Το Βελούχι ζήτησε από την πλευρά του δυο πέναλτι: Στο 44΄ σε μαρκάρισμα του Κώστα Ιωάννου στον Τάκη Σαΐτη και στο 78΄ σε μαρκάρισμα του Βαγγέλη Μάκκα στον Άλεξ Μπακαλίδη. Ο κ. Χατζηθεοδώρου υπέδειξε και στις δυο περιπτώσεις να συνεχιστεί το παιχνίδι. 





Εκτός ο Μπύρος














Μόλις στο 40΄ ο Νίκος Βούρτσας υποχρεώθηκε στην πρώτη του αλλαγή. Ο δεξιός μπακ Βαγγέλης Μπύρος (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο 16χρονος Χρήστος Κουρκουβής (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα Γ. από δεξιά, γυριστό σουτ του Ντάλλα Αθ. μπλόκαρε εύκολα ο Αχμέτης.
9΄: Σέντρα του Κουτσουπιά από δεξιά, κεφαλιά του Τσιλίκα κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
18΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τσιλίκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από την εστία της Κρέντης.
19΄: Πολύ μακρινό σουτ του Σερπάνου έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχμέτη.
24΄: Ο Σαΐτης με μπαλιά τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά και σούταρε παράλληλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλας.
34΄: Ο Μπύρος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βούρτσα Γ., ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε χαμηλά και ο Αχμέτης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

Άλλος ΑΠΟΚ
Με το «καλημέρα» της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, κυριάρχησαν και με τις αλλαγές, που έγιναν βελτιώθηκαν κατακόρυφα. Με 5 γκολ και δυο δοκάρια έφτασαν στην τελική επικράτηση σε ρυθμούς ρελαντί. Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού 5-0 ήταν ο Μπάμπης Καρβέλης, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Διορθωτικές κινήσεις
Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Λάκης Αναστασόπουλος πέρασε στο γήπεδο τους: Μπάμπη Καρβέλη, Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και Βασίλη Συγκελόπουλο, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του μόλις στο 56΄.


Με δυο γκολ Καρβέλη


Η «χρυσή» αλλαγή των γηπεδούχων Μπάμπης Καρβέλης χρίστηκε σκόρερ, κάνοντας το 1-0 με πλασέ στο 50΄ μετά από τον συνδυασμό των Τάκη Σαΐτη-Κώστα Κρίντα και την σέντρα του τελευταίου. 4 λεπτά αργότερα ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε και ο Μπάμπης Καρβέλης με νέο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0, βάζοντας τέλος στα «όνειρα» των φιλοξενούμενων. Και τα δυο πρώτα τέρματα των γηπεδούχων προήλθαν από την αριστερή πλευρά.







Τρίτο τέρμα με αυτογκόλ

 












Ο ΑΠΟΚ έκανε 3 τα τέρματα του με την συμπλήρωση 73 λεπτών. Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Δεξιά) σέντραρε από δεξιά και ο στόπερ της Κρέντης Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία Αριστερά) με προβολή προς τα πίσω πέτυχε άθελα του αυτογκόλ για το 3-0.



Συμπλήρωσε χατ-τρικ
Ο Μπάμπης Καρβέλης πέτυχε ένα ακόμη τέρμα στο 81΄. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε και ο 27χρονος επιθετικός ευστόχησε, κάνοντας χατ-τρικ και το 4-0 για τον ΑΠΟΚ. Είναι μετά την πρώτη αγωνιστική αυτός που ηγείται τον πίνακα του σκοραρίσματος της Α΄ Κατηγορίας.






Δυο δοκάρια
Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα και δυο δοκάρια, τα οποία πρώτα βρήκαν το οριζόντιο και εν συνεχεία πέρασαν άουτ. «Δράστης» ήταν ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 77΄ και στο 83΄.

Έκανε συστάσεις
Ο Φθιωτός ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου έκανε συστάσεις στον τεχνικό του ΑΠΟΚ Λάκη Αναστασόπουλο, που διαμαρτυρήθηκε στο 80ο λεπτό.




Σκόραρε και ο «Μπάκα»


Μετά και τα δυο δοκάρια που είχε ο περυσινός πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 84΄ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Τάκη Σαΐτη και με ωραία προσωπική προσπάθεια πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 5-0. 





Έπεσε φυσιολογικά
Η Κρέντη όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατάφερε να συνεχίσει στην επανάληψη στον ίδιο ρυθμό και η φανερής κόπωση των παιχτών της οδήγησε στην ήττα. Δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο β΄ μέρος.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Σαΐτης άλλαξε όμορφα με τον Κρίντα, ο τελευταίος σέντραρε από δεξιά και ο Καρβέλης πλάσαρε από κοντά στην δεξιά γωνία του Ντάλλα και έκανε το 1-0.
54΄: Ο Μπακαλίδης έκανε γύρισμα από δεξιά και ο Καρβέλης με απευθείας πλασέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία της Κρέντης, «γράφοντας» το 2-0.
62΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από τα δεξιά, ο Μπακαλίδης σούταρε απευθείας άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
63΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε την σέντρα και η κεφαλιά του Μπακαλίδη έφυγε πάνω από την εστία της Κρέντης.
64΄: Ο Λιάγκας δοκίμασε χαμηλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε πέφτοντας ο πορτιέρο της Κρέντης.
69΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Σαΐτη, ο οποίος σούταρε χαμηλά μέσα από την περιοχή έξω από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
72΄: Σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και ο Ξαγάρας που επωφελήθηκε σούταρε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
73΄: Ο Ξαγάρας έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Γκούρλιας από κοντά με προβολή σημάδεψε την αριστερή γωνία της ομάδας του, πετυχαίνοντας αυτογκόλ (3-0).
77΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μπακαλίδης σούταρε δυνατά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα και έφυγε άουτ.
79΄: Ο Χρυσαφόπουλος με σέντρα από αριστερά βρήκε τον Καρβέλη, ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι των «μπλε».
81΄: Ο Σαΐτης έβγαλε την μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε στον Καρβέλη, ο οποίος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην εστία του Ντάλλα, πραγματοποιώντας το 4-0.
83΄: Σέντρα-σουτ του Μπακαλίδη από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα και έφυγε άουτ.
84΄: Ο Σαΐτης έκανε την μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια απόφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε στην δεξιά γωνία της Κρέντης (5-0).

Κίτρινες Κάρτες
Τσιλιμέκης, Γιαννόπουλος, Μάκκας, Βούρτσας Ν., Σερπάνος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Καρβέλης, Σαΐτης, Κρίντας, Χρυσαφόπουλος
Κρέντη: Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο πρώτο επίσημο αγώνα πρωταθλήματος δεν έμεινα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μου. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, για αυτό και μείναμε στο μηδέν. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε όσο αφορά τις τελικές μας, σκοράραμε και τελειώσαμε το παιχνίδι ήρεμα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης για την παρουσία της.»




Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Καταρχήν να ευχηθώ καλή σαιζόν σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους ποδοσφαιριστές να  έχουμε την υγεία μας και χωρίς τραυματισμούς πάνω από όλα.  Ξέραμε ότι το έργο μα σήμερα ήταν δύσκολο, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο ΑΠΟΚ, που είναι πιο προπονημένος. Για ένα ημίχρονο ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, όσο είχαμε δυνάμεις αντέξαμε. Εμείς αυτό που κρατάμε είναι το πρώτο ημίχρονο, όπου κρατήσαμε τις θέσεις. μπήκαμε δυνατά και προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο μας μακριά από την εστία. Τώρα στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ είχε και την πολυτέλεια του πάγκου και με την κούραση την δικιά μας, η οποία ήταν εμφανής στο δεύτερο ημίχρονο μοιραία φάγαμε 5 γκολ. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των συμπαικτών μου. Και πιστεύω από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνουμε αρκετά καλοί, γιατί πιστεύω ότι έχουμε αρκετά καλό υλικό και με τις προσθήκες και των υπόλοιπων των παιδιών, που έλειπαν σήμερα πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη συνέχεια. Η ομάδα δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη, γιατί δεν είχαμε πολλά φιλικά παιχνίδια στα πόδια μας. Οπότε θα μας πάρει χρόνος μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Τσιλιμέκης Δ.(56΄ Συγκελόπουλος), Χρυσαφόπουλος, Ξαγάρας, Γιαννόπουλος, Κρίντας, Μπακαλίδης, Κουτσουπιάς(50΄ Γενιτσαρόπουλος), Τσιλίκας(46΄ Καρβέλης), Λιάγκας, Σαΐτης

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε.(40΄ λ.τρ Κουρκουβής), Ιωάννου, Γκούρλιας, Μάκκας Ε., Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.(Ν) (82΄ Τσέτσος)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)














































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος