Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Κρέντη-Μυρίκη 3-4

Συναρπαστική εξέλιξη, ένταση, διακυμάνσεις και αρκετά διαιτητικά παράπονα είχε ο αγώνας ανάμεσα σε Κρέντη και Μυρίκη. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με το «αγγλικό» σκορ 3-4, παίρνοντας το πρώτο τους «3ποντο» στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Στην κερκίδα ελάχιστοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν εξ αιτίας και των καιρικών συνθηκών.
Η Κρέντη κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια, παίζοντας μακριά από το γήπεδο της. Προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 2-1 και έβαλε δύσκολα στους «κόκκινους». Στο β΄ μέρος επήλθε η κόπωση και σε αυτό το ματς με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει και να δεχτεί 3 τέρματα. Παρόλα αυτά πάλεψε μέχρι την λήξη, μειώνοντας εκ νέου. Δυο γκολ σημείωσε ο κορυφαίος των γηπεδούχων Γιώργος Βούρτσας. Το συγκρότημα του Νίκου Βούρτσα παραμένει χωρίς βαθμό.
Η Μυρίκη εμφανώς πιο προπονημένη από τον αντίπαλο κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και να πάρει τους πρώτους τρεις πολύτιμους πόντους της. Έκανε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη φάνηκε η διαφορά φυσικής κατάστασης και η κλάση ορισμένων ποδοσφαιριστών της, καταφέρνοντας να γυρίσει το παιχνίδι. Πολύ καλή εμφάνιση για τους «κόκκινους» έκαναν οι: Κώστας Σταμούλης(2 τέρματα, 1 ασίστ) και Χρήστος Λέρης(1 γκολ, 2 ασίστ). Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα βρίσκεται στην 2η θέση με 3 βαθμούς, όσους έχουν και ο ΑΠΟΚ με τα Άγραφα.
Οι Κρεντιώτες θα αντιμετωπίσουν για την 3η αγωνιστική ξανά στο προπονητικό κέντρο ως γηπεδούχοι τον Αίολο. Οι νικητές θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους.

Έμεινε μόνος του
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μοναδικό θεατή τον διατελέσαντα Πρόεδρο της Μυρίκης και παράγοντα της ΕΠΣ Νίκο Τσώνη. Με την πάροδο του παιχνιδιού έκαναν την εμφάνιση τους ακόμη 5-6 ηρωικοί φίλαθλοι.


Έντονα παράπονα
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε με ιδιαίτερα παράπονα για το διαιτητικό τρίο από τις δυο ομάδες και ιδιαιτέρως από την πλευρά της Μυρίκης. Υπήρξαν αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις, που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Μακριά από το γήπεδο της
Η Κρέντη αγωνίστηκε στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου ως γηπεδούχος, καθώς η έδρας της που είναι το Κερασοχώρι δεν έχει άδεια καταλληλότητας διεξαγωγής αγώνων.

Νέος πορτιέρο

 












Κάτω από τα δοκάρια της Κρέντης κάθισε ο Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά), που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τρέχον πρωτάθλημα. Στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας βασικός πορτιέρο Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά).

Ντεμπούτο Γούλα-On ο Τσάκνης

 












Ο Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά), που επέστρεψε από τον Άγιο Προκόπιο στους Κρεντιώτες συμμετείχε για πρώτο φετινό παιχνίδι, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ως αριστερός οπισθοφύλακας έπαιξε ο 37χρονος Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Δεξιά). Απουσίαζαν, αν και δηλώθηκαν ως αναπληρωματικοί οι: Βαγγέλης Μάκκας και Βαγγέλης Μπύρος, που είχαν ξεκινήσει στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

«11αδατοι» Τσίπρας-Μπουμπουρής Γ.(Χ)-Καλύβας


Ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Αριστερά) άρχισε στο βασικό σχήμα του Σπύρου Κολόκα. Δεν είχε παίξει στην πρεμιέρα με τα Άγραφα. Φανέλα βασικού πήραν και οι: Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) και Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Κέντρο) του Χρήστου. Αντικατέστησαν τους: Κώστα Ζαραβέλη και Βασίλη Ντότσικα (Απουσίαζαν) και τον Χρήστο Λέρη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή.

4-3 ξανά το 2010
Η Μυρίκη είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ την Κρέντη την σαιζόν 2009-2010 στο γήπεδο ρίψεων του προπονητικού κέντρου.
Α΄ Μέρος

3 γκολ και ένταση
Στο πρώτο ημίχρονο η Κρέντη προηγήθηκε με όμορφο τέρμα του Γιώργου Βούρτσα, ο οποίος νωρίτερα είχε και δοκάρι. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας ισοφάρισε για την Μυρίκη και ο Δημήτρης Σερπάνος με εύστοχο πέναλτι έκανε το 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Υπήρξαν αρκετά παράπονα για διαιτητικές αποφάσεις και ο καθαρός χρόνος που παίχτηκε μπάλα ήταν λίγος.

Προειδοποίηση με δοκάρι
Η Κρέντη στο 13΄ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Γιώργος Βούρτσας επιχείρησε ένα πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής μετά από μπαλιά του Λάμπρου Γούλα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα. Στην επαναφορά δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ο Θανάσης Ντάλλας, που βρέθηκε στην φάση.

Άνοιξε το σκορ η Κρέντη


Σε παρόμοιο σκηνικό η Κρέντη πραγματοποίησε στο 21΄ το 1-0. Ο Λάμπρος Γούλας βρήκε τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία), που με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή βρήκε στο δοκάρι.




Ξεσηκώθηκαν οι γηπεδούχοι


Τα έντονα παράπονα τους προς τον α΄ βοηθό Ηλία Λιασκώνη (Φωτογραφία) εξέφρασαν οι γηπεδούχοι. Ο Λάμπρος Γούλας τροφοδότησε τον Δημήτρη Σερπάνο, ο οποίος έβγαινε απέναντι στον Στάθη Φακίτσα, αλλά ανακόπηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του κ. Λιασκώνη. Ο Σερπάνος τιμωρήθηκε σε αυτήν τη φάση με κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία.





Ισορροπημένο ημίχρονο
Το πρώτο 45λεπτο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Παρά τα 3 γκολ που σημειώθηκαν δεν υπήρξαν αξιόλογες ευκαιρίες.

Απάντηση του «Ζάλο»


Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 35΄. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) ισοφάρισε με κοντινό σουτ. Αξίζει να αναφερθεί πως η μπάλα πέρασε μέσα από τρυπημένα δίχτυα.




Ξανά νεύρα


Ο παίχτης-προπονητής της Κρέντης Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) εξέφρασε στο 35΄ τα έντονα παράπονα του προς τον πρώτο βοηθό Ηλία Λιασκώνη.



Κάλεσμα στους αρχηγούς
Ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου κάλεσε τους δυο αρχηγούς Γιώργο Βούρτσα και Άγγελο Παχή, ζητώντας τους να ηρεμήσουν τα πνεύματα.



Από τα 11 βήματα το 2-1


Το προβάδισμα πέρασε ξανά στην Κρέντη στο 40΄. Ο Γιώργος Βούρτσας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και κέρδισε πέναλτι από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Ο 42χρονος Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) εκτέλεσε άψογα και πραγματοποίησε το 2-1. Ο Σερπάνος πανηγύρισε το γκολ μαζί με τον Πρόεδρο του Α.Ο.Κ. Κώστα Λάππα. 





Μεταφέρθηκαν τα παράπονα

 












Ήταν η σειρά των «κόκκινων» να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για την διαιτησία, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση από πλευράς Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά).



Και άλλες αμφισβητούμενες
Η Κρέντη ζήτησε πέναλτι στο 37΄ για χέρι του Άγγελου Παχή σε σέντρα του Θανάση Ντάλλα από δεξιά και η Μυρίκη στο 43΄ για πέσιμο του Θωμά Τσίπρα από μαρκάρισμα του Κώστα Ντάλλα. Ο Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου υπέδειξε «παίζεται» και στις δυο περιπτώσεις.

Λήξη με τραυματισμό και διαμαρτυρίες
Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τραυματισμό του Νίκου Βούρτσα, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος. Τελικώς ο 32χρονος κατάφερε να βγάλει όλο το 90λεπτο. Ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας εξέφρασε τα έντονα παράπονα του προς την διαιτησία κατά την αποχώρηση για τα αποδυτήρια.






Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σέντρα του Ζαχαράκη από τα δεξιά, κεφαλιά του Κοτρώνη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
13΄: Ο Γούλας έβγαλε μπαλιά στον Βούρτσα Γ., ο οποίος δοκίμασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα από θέση αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
21΄: Ο Γούλας τροφοδότησε με μπαλιά τον Βούρτσα Γ., που με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Μυρίκης και στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ζαλοκώστας εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό χαμηλό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία της Κρέντης(1-1).
40΄: Ο Βούρτσας Γ. μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Γενιτσαρόπουλο. Ο Σερπάνος έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος, πραγματοποιώντας το 2-1.

Β΄ Μέρος

Μπήκε αποφασισμένη η Μυρίκη
Οι «κόκκινοι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου και ήταν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλο τους. Κατάφεραν να ανατρέψουν το 2-1 σε 2-4 και να πάρουν την νίκη. Η Κρέντη, παρότι νικήθηκε από την κόπωση κατάφερε να μειώσει σε 3-4, βάζοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς λίγο πριν την εκπνοή.

Μοναδική ευκαιρία
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 56΄, όταν μετά την σέντρα του Δημήτρη Κοτρώνη, ο Χρήστος Λέρης σούταρε πάνω στην κίνηση έξω από το τέρμα του Σωτήρη Ντάλλα.

Γεωργάτος αντί Ιωάννου

 












Ο δεξιός μπακ της Κρέντης Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά) αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 56΄ από τον Διονύση Γεωργάτο (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 22χρονος Νεοσμυρνιώτης ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από την Ποταμιά και έκανε ντεμπούτο με την νέα του ομάδα, αλλά και στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Τελικά τα κατάφερε


Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) χρίστηκε σκόρερ τελικά 3 λεπτά αργότερα, κάνοντας το 2-2. Ο 19χρονος που βελτίωσε με την είσοδο του κατά πολύ την ομάδα του σούταρε από κοντά εύστοχα μετά από τροφοδότηση του Κώστα Σταμούλη.




Πέρασε μπροστά


Ο επιθετικός μονόλογος της Μυρίκης συνεχίστηκε και «καρποφόρησε» ξανά στο 64΄. Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) μετά την πάσα του Χρήστου Λέρη (Οι δυο ποδοσφαιριστές άλλαξαν ρόλους με το 2ο γκολ) με καλοζυγισμένο σουτ έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-3. Ο «Σταμ» έψαχνε το γκολ και νωρίτερα, έχοντας ορισμένα καλά σουτ.



Δοκάρι από αράουτ(!)
Στο 72΄ η μπάλα προσέκρουσε για 2η φορά στο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα ύστερα από απευθείας αράουτ του Γιώργου Βούρτσα.

Ξανά ο «Σταμ»
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα «κλείδωσε» την νίκη της στο 81ο λεπτό. Μετά την σέντρα του Χρήστου Λέρη, ο Κώστας Σταμούλης απόφυγε τον Σωτήρη Ντάλλα και σε κενό τέρμα έκανε το 2-4. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.






Είσοδος Μπουμπουρή Γ.(Α)-Φεγγούλη

 












Ο 26χρονος Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) του Αθανασίου έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση, αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ. Ντεμπούτο στα Ευρυτανικά γήπεδα έκανε και ο 15χρονος Γιάννης Φεγγούλης (Φωτογραφία Δεξιά) της Κρέντης, ο οποίος αν και τερματοφύλακας αγωνίστηκε μέσα.

«Ξαναχτύπησαν» οι Κρεντιώτες
Το «αγγλικό» 3-4 διαμορφώθηκε στο 88΄. Μετά την βαθιά μπαλιά του στόπερ Προκόπη Γκούρλια, ο Γιώργος Βούρτσας έφυγε προς την αντίπαλη εστία, απόφυγε τον Στάθη Φακίτσα και πέτυχε με σουτ το 3-4, δίνοντας νέα τροπή στην αναμέτρηση. Ο 28χρονος πέτυχε το δεύτερο του γκολ στον αγώνα, έχοντας και δυο δοκάρια.






Δεν σήκωσε την σημαία


Το τέρμα του Γιώργου Βούρτσα προκάλεσε νέες αντιδράσεις από πλευράς Μυρίκης. Αυτήν την φορά «τα άκουσε» ο β΄ βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης (Φωτογραφία), που δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον ποδοσφαιριστή της Κρέντης, που ήταν εκτεθειμένος.


Συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες
Με το φινάλε της αναμέτρησης ο coach των φιλοξενούμενων Σπύρος Κολόκας συνέχισε να εκφράζει τα παράπονα του προς τους διαιτητές. Μάλιστα υπήρξαν αρκετές αντεγκλήσεις μεταξύ του 48χρονου προπονητή και του παρατηρητή αγώνα Πάνου Παπαδημητρίου.



Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Μπαλιά του Γενιτσαρόπουλου στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Ντάλλας μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
55΄: Ο Παχής έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, το φαλτσαριστό σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής πέρασε έξω από το δεξί «Γ» του Ντάλλα.
56΄: Ο Κοτρώνης σέντραρε από αριστερά, ο Λέρης σούταρε πάνω στην κίνηση από κοντά μόλις πάνω από την εστία της Κρέντης.
59΄: Ο Σταμούλης με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Λέρη, που μέσα από την περιοχή ξεμαρκαρίστηκε και με χαμηλό σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία του Ντάλλα ισοφάρισε σε 2-2.
61΄: Πάσα του Καλύβα στον Σταμούλη, ο παίχτης της Μυρίκης σούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
63΄: Ο Τσάκνης σέντραρε από αριστερά, ο Ντάλλας Α. σούταρε μέσα από την περιοχή αρκετά έξω από τα δοκάρια του Φακίτσα.
64΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία της Κρέντης και έκανε το 2-3.
68΄: Ο Μπουμπουρής Γ.(Χ) σούταρε από δεξιά μετά από λάθος του Ντάλλα Κ. και ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε σε κόρνερ.
69΄: Ωραίο σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
72΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε αράουτ από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φακίτσα και έφυγε άουτ.
81΄: Ο Λέρης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σταμούλης  απόφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με σουτ σε κενή εστία έκανε το 2-4.
85΄: Πάσα του Καλύβα στον Σταμούλη, που σούταρε και ο Ντάλλας απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
88΄: Ο Γκούρλιας έκανε βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Βούρτσας Γ. έφυγε μόνος απέναντι στον Φακίτσα, τον απόφυγε και σε κενή εστία πλάσαρε, «γράφοντας» το 3-4.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Σερπάνος, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Κρέντη: Βούρτσας Γ., Ντάλλας Κ., Ντάλλας Α.
Μυρίκη: Σταμούλης, Λέρης, Μπουμπουρής Γ.(Χ)

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Το έργο επαναλήφθηκε ξανά, για ένα ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά πάλι μας πρόδωσαν οι δυνάμεις και οι κακές τοποθετήσεις, που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε αρκετά καλά, βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 2-1 παρ΄ ολα αυτά στο δεύτερο καθίσαμε κατακόρυφα. Δεν είναι μόνο η έλλειψη προπονήσεων αλλά και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στις περισσότερες φάσεις με τις κακές τοποθετήσεις που έχουμε μέσα στο γήπεδο. Συν τις άλλοις δεν είχαμε βοήθειες από τον πάγκο.  Από παιχνίδι σε παιχνίδι πάντα παίζουμε με αλλαγές στο βασικό σχήμα και αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούμε να δέσουμε σαν ομάδα. Απλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρούμε τον ρυθμό και θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Καμία δήλωση»













Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ., Τσάκνης, Ιωάννου(56΄ λ.τρ Γεωργάτος), Γκούρλιας, Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης, Γούλας, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.(Ν)(86΄ Φεγγούλης)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρασιάς, Καλύβας, Σταμούλης, Κοτρώνης, Μπουμπουρής Γ.(Χ) (84΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Ζαλοκώστας(70΄ Μαντέκας), Τσίπρας(46΄ Λέρης)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος