Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αίολος-Άγραφα 3-1

Συγκλονιστικό φινάλε είχε το ντέρμπι της αγωνιστικής, όπου ο Αίολος γύρισε το ματς στο τελευταίο 10λεπτο και επικράτηση με 3-1 των Αγράφων. Το ματς είχε αρκετά νεύρα, ένταση, μικροεπεισόδια, κόκκινες και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.
Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή (19/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 φιλάθλων. Αρκετή ένταση είχε το παιχνίδι και απειλήθηκαν στο τέλος επεισόδια.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα από την «κόλαση» οδηγήθηκε στον «παράδεισο» στο τελευταίο 10λεπτο του ματς, όπου γύρισε το παιχνίδι και με δυο γκολ του Γιάννη Ηλιάδη και ένα του Δημήτρη Κουρλού στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 3-1. Έγινε ένα νωθρό παιχνίδι στο πρώτο μέρος με λίγες φάσεις και τον Αίολο να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα. Στην επανάληψη η ομάδα του Προφήτη Ηλία έμεινε πίσω στο σκορ, όμως πίεσε στα τελευταία λεπτά και ανέτρεψε την κατάσταση. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο παίκτης-προπονητής της ομάδας Κώστας Γουλέτας.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έμειναν πολύ νωρίς στο ματς με παίκτη λιγότερο, αφού στο 33ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ανέστης Κοράκης. Στο δεύτερο μέρος σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Κώστας Καλύβας άνοιξε το σκορ στο 64ο λεπτό και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Η ομάδα οπισθοχώρησε και προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, κάτι που δεν μπόρεσε να το καταφέρει «λυγίζοντας» στο τελευταίο 10λεπτο.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται με την Κρέντη στο αθλητικό κέντρο την Κυριακή (26/10) και τα Άγραφα την ίδια μέρα στο Δημοτικό στάδιο με την Φραγκίστα. Ο Αίολος έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι μόνος πρώτος, ενώ τα Άγραφα έμειναν στους 3 βαθμούς βρισκόμενα στην 2η θέση μαζί με ΑΠΟΚ και Μυρίκη.

Αρκετός κόσμος
Το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου παρουσία περίπου 150 θεατών.




Μόνος πρώτος
Ο Αίολος έκανε το 2 στα 2 και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.

Από 1 ημίχρονο
Ο Κώστας Γουλέτας αγωνίστηκε μέσα στο ματς και στο πρώτο ημίχρονο οδηγίες έδινε από τον πάγκο ο Περικλής Πλακιάς και στην επανάληψη ο Γιάννης Λερογιάννης.



Βασικός ο Coach


Ο 39χρονος Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) άρχισε στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων παίζοντας σε θέση επιτελικού μέσου. Τέθηκα αντιμέτωπος με την ομάδα των Αγράφων, με την οποία αγωνίστηκε την σαιζόν 2010-2011 για πρώτη φορά στο τοπικό της Ευρυτανίας.

Άλλαξαν «στρατόπεδα»

 












4 ποδοσφαιριστές τέθηκαν αντιμέτωποι με την πρώην τους ομάδας. Πρόκειται για τον γκολκίπερ του Αίολου Δημήτρη Κατελούζο (Φωτογραφία Αριστερά), τον στόπερ των Αγράφων Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Δεξιά), τον αριστερό χαφ των Αγράφων Ανέστη Κοράκη και τον δεξιό μέσο των Αγράφων Μιχάλη Νούλα. Οι 3 ποδοσφαιριστές άλλαξαν «στρατόπεδα» το περασμένο καλοκαίρι.

Αρκετές αλλαγές


Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ξεκίνησε με 4 διαφοροποιήσεις στην αρχική της 11αδας σε σύγκριση με το ματς της πρεμιέρας με την Φραγκίστα. Θέση στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Πάνος Αζακάς, στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Γιάννης Ηλιάδης, στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε για πρώτη φορά φέτος ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) που προέρχονταν από τραυματισμό και στο κέντρο άρχισε ο Κώστας Γουλέτας. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Τόσκα (Τραυματίας), Δημήτρη Ίβρου (Μπήκε αλλαγή), Κώστα Καββαδία (Έμεινε στον πάγκο) και Νίκου Ράικου (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή).

3 νέα πρόσωπα
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 3 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μυρίκη. Στο δεξί άκρο του κέντρου άρχισε ο Μιχάλης Νούλας και στο αριστερό ο Ανέστης Κοράκης, ενώ σαν επιτελικός μέσος ξεκίνησε ο Πάνος Βλάχος. Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Κατσαρή, Κώστα Γιαννιώτη (Τραυματίες) και Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Έμεινε στον πάγκο).

Παράπονα για την αποβολή
Η ομάδα των Αγράφων έχει παράπονα για την αποβολή του Ανέστη Κοράκη με 2η κίτρινη κάρτα μόλις στο 33ο λεπτό για φάουλ που έγινε στην αντίπαλη περιοχή. Παράπονα έχει και για την συμπεριφορά του προπονητή-παίκτη του Αίολου Κώστα Γουλέτα στο περιστατικό των καθυστερήσεων που έγινε με τον Δημήτρη Μπισμπίκη.

Απειλήθηκαν επεισόδια
Αρκετή ένταση είχε το παιχνίδι και το κλίμα «δυναμιτίστηκε» στις καθυστερήσεις, αλλά και μετά την λήξη της αναμέτρησης. Επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ των παραγόντων του Αίολου και του προπονητή των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους. Ενώ επεισοδιακή ήταν και η αποχώρηση των δυο ομάδων, αφού έγινε κάτω από ένταση και αρκετά νεύρα.

Αρνητικό ντεμπούτο


Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σαιζόν για τον 20χρονο μέσο των Αγράφων Ανέστη Κοράκη (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής «ντεμπούταρε» ενάντια στην πρώην του ομάδα και ήδη από το 33ο λεπτό είδε 2 κίτρινες και αποβλήθηκε.

Πολυθεσίτης


Ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία) κλήθηκε να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας που άφησε ο τραυματίας Δημήτρης Γιαννιώτης. Ο «Κορέ» αγωνίζεται με επιτυχία σε αρκετές θέσεις προσφέροντας λύσεις στον προπονητή του.

Δυνατό παιχνίδι
Πολλές διακοπές είχε η αναμέτρηση, αφού έγιναν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ρυθμό
Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο πρώτο μέρος και παίχτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα στο κέντρο του. Είχε αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών ποδοσφαιριστών.

Πρώτη ευκαιρία


Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης έγινε στο 2ο λεπτό και άνηκε στους Αγραφιώτες. Ο Νίκος Κορέντζελος γέμισε από το κέντρο, ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Πάνου Βλάχου (Φωτογραφία) απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Δημήτρης Κατελούζος.


Απομάκρυνση Χ. Τριανταφυλλόπουλου
Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 22ο λεπτό όταν ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος έβγαλε εκτός αγωνιστικού χώρου τον τραυματία αρχηγό του Αίολου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο. Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου ήταν εκτός 18αδας και παρακολουθούσε το ματς από το σημείο, όπου γίνεται η είσοδος των ομάδων στο γήπεδο. Αντίθετα από τον πάγκο των Αγράφων είδε το ματς ο Χρήστος Κατσαρής, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν δηλώθηκε στην αποστολή της ομάδας.



Απείλησε με Κουρλό
Ο Αίολος δημιούργησε την μοναδική καλή του στιγμή στο πρώτο 45ο λεπτό στο 31ο λεπτό. Ο Κώστας Γουλέτας μεταβίβασε με όμορφο τρόπο στον Δημήτρη Κουρλό, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιώργου Γιόγιου.



Αποβλήθηκε ο Κοράκης
Οι φιλοξενούμενοι πολύ νωρίς έμειναν στο ματς με παίκτη λιγότερο. Ο Ανέστης Κοράκης έκανε δυνατό φάουλ μέσα στην περιοχή του Αίολου στον Γιάννη Ηλιάδη. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος του έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αποβάλλοντας τον με  2η κίτρινη και αφήνοντας τους Αγραφιώτες με παίκτη λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι κλήθηκαν για 57 λεπτά να παίξουν με παίκτη λιγότερο.



Προληπτική αλλαγή

 












Ο Κώστας Γουλέτας βλέποντας ότι το ματς ήταν αρκετά δυνατό και υπήρχε περίπτωση αποβολής του στόπερ Θωμά Αζακά (Φωτογραφία Αριστερά) στο 37ο λεπτό τον πέρασε εκτός αγώνα και έβαλε στην θέση του τον Δημήτρη Ίβρο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Γουλέτας με αυτό τον τρόπο προφύλασσε τον Θωμά Αζακά, που είχε «φορτωθεί» με κίτρινη κάρτα.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Κορέντζελος γέμισε από το κέντρο, ο Νούλας σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Βλάχου από καλή θέση απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κατελούζος.
28΄: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Κοράκης σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, με τον Κατελούζο να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
31΄: Ο Γουλέτας με όμορφη μπαλιά τροφοδότησε τον Κουρλό, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε διαγώνια με την μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.
33΄: Ο Κοράκης βλέπει 2η κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ πάνω στον Ηλιάδη και αποβάλλεται.
40΄: Δυνατό σουτ του Μπισμπίκη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.

Β΄ Μέρος

«Χτύπησε» στην κόντρα


Οι φιλοξενούμενοι του Παναγραφιωτικού «χτύπησαν» στην κόντρα επίθεση και στο 64ο λεπτό προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Πάνος Βλάχος έβγαλε για τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία) που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και από πλάγια με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου πέτυχε το 0-1. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Αγραφιώτες εντός και αγωνιστικού χώρου. Ο Καλύβας πέτυχε το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα και το αφιέρωσε στον βοηθό προπονητή Δημήτρη Αθανασόπουλο.




Εδαφική υπεροχή
Ο Αίολος σε όλο το δεύτερο μέρος είχε την εδαφική υπεροχή, όμως στο τελευταίο 10λεπτο έκανε τις ευκαιρίες, φτάνοντας στην ολική ανατροπή. Και η επανάληψη είχε αρκετές διακοπές με τις ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.

Ντεμπούτο Μπούκα


Ο έμπειρος Κώστας Μπούκας έκανε ντεμπούτο για την φετινή σαιζόν, μπαίνοντας στο ματς στο 64ο λεπτό στην θέση του στόπερ Λάμπρου Σβερώνη. Έγιναν αρκετές εσωτερικές αλλαγές, με τον Λεωνίδα Κόγια να γυρνάει στο κέντρο της άμυνας, τον Δημήτρη Μπισμπίκη στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ και τον Μπούκα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) των Αγράφων αποχώρησε 74ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο νεαρός Γιώργος Πλεξίδας.



Συστάσεις στους πάγκους


Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) στο 76ο λεπτό έκανε συστάσεις στους πάγκους των δυο ομάδων, ώστε να βρίσκονται στην επιτρεπόμενη περιοχή και όχι στα όρια του αγωνιστικού χώρου. Συγκεκριμένα στον προπονητή των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο και τον εκπρόσωπο του Αίολου Γιάννη Λερογιάννη.



Άγγιξε την ισοφάριση


Στο 80ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Πάνου Αζακά (Φωτογραφία) από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ πάνω από το τέρμα των Αγράφων.



Το κατάφερε στο επόμενο


Ότι δεν κατάφερε ο Πάνος Αζακάς στο 80ο το κατάφερε ο έμπειρος αμυντικός Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) ένα λεπτό αργότερα. Ο Κώστας Γουλέτας σέντραρε από αριστερά και ο Γιάννης Ηλιάδης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Γιώργου Γιόγιου ισοφάρισε σε 1-1.




Πρώτη για «Μπούμπου»


Ο 30χρονος Κώστας Μπουμπουρής του Αιόλου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία συνδυάστηκε με ασίστ. Είχε πετύχει τέρμα στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Φραγκίστα.

Απομάκρυνση Μαντή
Στο 85ο λεπτό του αγώνα ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος απομάκρυνε εκτός αγωνιστικού χώρου τον φροντιστή του Αίολου Σταύρο Μαντή, ο οποίος βρίσκονταν πίσω από την εστία των Αγράφων.



Ανατροπή με Ηλιάδη
Στο 89ο λεπτό ο Γιάννης Ηλιάδης έφερε το ματς «τούμπα» σκοράροντας ξανά. Ο Κώστας Γουλέτας έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γιάννης Ηλιάδης χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι με προβολή πέτυχε το 2-1. Οι παίκτες των γηπεδούχων έγιναν ένα «κουβάρι» πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ που σημείωσαν. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει σκοράρει 3 γκολ σε μόλις 2 αναμετρήσεις, ενώ είχε χριστεί σκόρερ και στο κύπελλο.




Φραστικό επεισόδιο
Στο 90ο λεπτό του αγώνα σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ παραγόντων του Αίολου και του προπονητή των Αγράφων Νίκου Τριανταφυλλόπουλου. Παραλίγο να έρθουν στα χέρια, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έλαβε τέλος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για αρκετά χρόνια ο Τριανταφυλλόπουλος αγωνίζονταν στον Αίολο ήταν αυτός που οδήγησε στο πρωτάθλημα το 2012 μετά από «λειψυδρία» 13 χρόνων. Μάλιστα ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος ζήτησε την απομάκρυνση του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εφόσον ο coach περνούσε εκτός γηπέδου ήταν πιθανό να έρθει στα χέρια με τον Πλακιά του Αίολου.




Δεν παίχτηκαν καθυστερήσεις
Το παιχνίδι στις καθυστερήσεις διακόπηκε αρκετές φόρες λόγω έντασης, αλλά και τραυματισμών ποδοσφαιριστών.


Αποβολή Γουλέτα
Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Κώστας Γουλέτας για επεισόδιο που είχε με τον Δημήτρη Μπισμπίκη. Ο παίκτης των Αγράφων είδε και αυτός την κίτρινη. Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε. 


3-1 στο +8΄


Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με ένα ακόμη γκολ. Ο Κώστας Μπουμπουρής σέντραρε από αριστερά και ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Γιόγιου διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Μετά το γκολ ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος σφύριξε την λήξη του αγώνα.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Κουρλό, που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά με τον Γιόγιο να μπλοκάρει.
64΄: Ο Βλάχος έδωσε στον Καλύβα, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και από πλάγια θέση με υποδειγματικό χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.
80΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Αζακά Π. από το ύψος του πέναλτι κόντρα σε αμυντικό και πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων σε κόρνερ.
81΄: Ο Γουλέτας σέντραρε από αριστερά και ο Ηλιάδης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Γιόγιου ισοφάρισε σε 1-1.
89΄: Ο Γουλέτας έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ηλιάδης στο δεύτερο δοκάρι ξεχασμένος με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.
98΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από αριστερά και ο Κουρλός με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων έγραψε το τελικό 3-1.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη τους, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Ένταση έξω από τα αποδυτήρια
Ένταση επικράτησε και έξω από τα αποδυτήρια κατά την αποχώρηση των ομάδων. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα επεισόδια. Πλέον έχει γίνει συνήθεια σε ντέρμπι του τοπικού οι ποδοσφαιριστές να αποχωρούν υπό τον φόβο επεισοδίων. Κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι σε αρκετές αναμετρήσεις.




Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς Π., Αζακάς Θ., Ηλιάδης, Μπουμπουρής Κ., Σβερώνης, Κόγιας, Μπισμπίκης

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Νικολάου, Γουλέτας
Άγραφα: Μπισμπίκης, Καλύβας, Πάτρου

Δηλώσεις Προπονητών

* Δεν κατέστη δυνατό να έρθουμε σε επικοινωνία με τον προπονητή του Αίολου Κώστα Γουλέτα.











Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Για το σημερινό αποτέλεσμα φέρω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω για την συμπεριφορά τους απέναντι μου, παλιούς μου ποδοσφαιριστές, παράγοντες, νεόφερτους παράγοντες και τυχοδιώκτες της μικρής μας ποδοσφαιρικής κοινωνίας, που εκπροσωπούν τον σύλλογο, που λέγεται Αίολος. Έχουμε πολλά να παραδειγματιστούμε , πιστεύω να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο επίπεδο της φιλοξενίας και να ανταποδώσουμε.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Αζακάς Π., Νικολάου, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Αζακάς Θ.(37΄ Ίβρος), Γουλέτας, Ηλιάδης, Ράμμος(67΄ Ράικος Ν.), Κουρλός, Γούλας(84΄ Μπουμπουρής Κ.)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Κορέντζελος, Πάτρου, Σβερώνης(64΄ Μπούκας), Κόγιας, Νούλας(74΄ λ.τρ. Πλεξίδας), Μπισμπίκης, Καλύβας Κ., Βλάχος, Κοράκης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος