Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Άγραφα-Μυρίκη 2-0

Αποτελεσματικότερη ήταν η ομάδα των Αγράφων, που «άρπαξε» τις ευκαιρίες που της δόθηκαν στο δεύτερο μέρος και νίκησε με 2-0 την Μυρίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(12/10) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε με καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 με 120 θεατών.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου πήρε μια «επαγγελματική» νίκη, αφού δεν «χαρίστηκαν» και μετέτρεψαν σε γκολ στις καλύτερες στιγμές που τους παρουσιάστηκαν. Μετά το κάκιστο πρώτο μέρος η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ από το σημείο του πέναλτι του Κώστα Καλύβα. Η ομάδα κρατούσε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα το υπέρ της αποτέλεσμα και «κλείδωσε» την νίκη με κεφαλιά του Γιάννη Δαράβαλη 7 λεπτά πριν το φινάλε. 
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Αγραφιώτες. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο με τους «κόκκινους» να έχουν την καλύτερη στιγμή του ματς. Βρέθηκαν με το «καλημέρα» στην επανάληψη πίσω στο σκορ και εν συνεχεία ανοίχτηκαν, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο δεν ήρθε ποτέ.
Την 2η αγωνιστική τα Άγραφα θα παίξουν με τον Αίολο στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή (19/10) και η Μυρίκη θα αγωνιστεί την ίδια μέρα εκτός έδρας με την Κρέντη.

Αρκετοί θεατές
Το ντέρμπι της αγωνιστικής έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και παρουσία γύρω στους 100 με 120 θεατές.



3ο συνεχόμενο
Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για 3ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς είχαν προηγηθεί 2 αναμετρήσεις για τον θεσμό του κυπέλλου.

Πήρε τον «αέρα»
Τα  Άγραφα στα τελευταία 3 ματς μετρούν 2 νίκες πλέον και 1 ισοπαλία κόντρα στους «κόκκινους».

Αλλάζουν σελίδα
Τα Άγραφα ήδη μπαίνουν σε νέα σελίδα στην ιστορία τους, αφού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αλλάξει η ονομασία της ομάδας. Η ομάδα θα λέγεται πλέον Παναγραφιωτικός. Ήδη το νέο αθλητικό υλικό της ομάδας φέρει στάμπα της νέας ονομασίας του συλλόγου.

Οι παράγοντες
Για τους γηπεδούχους εντός αγωνιστικού χώρου είδαν το ματς τα στελέχη της διοίκησης Θύμιος Μούτσελος και Πάνος Ζωχάκης. Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους στον πάγκο βρέθηκε μόνο ο διοικητικός Γιάννης Χαντζόπουλος.

Δεξί χαφ ο Ζαχαράκης


Ο Φώτης Ζαχαράκης της Μυρίκης έπαιξε σε θέση δεξιού μέσου και όχι στα «μπακ». Ο ποδοσφαιριστής ωστόσο αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον προπονητή του Σπύρο Κολόκα.

Νέο «δίδυμο»

 












Τα Άγραφα είχαν νέο κεντρικό αμυντικό «δίδυμο», το οποίο δεν δέχτηκε γκολ στο συγκεκριμένο ματς. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο έμπειρος Ρουμάνος Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) μαζί με τον σκληροτράχηλο αριστεροπόδαρο αμυντικό Λάμπρο Σβερώνη (Φωτογραφία Δεξιά).

Πολλές διακοπές


Το παιχνίδι είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία ήταν μέσα στα αθλητικά πλαίσια, ωστόσο οι πολλές διακοπές δεν επέτρεψαν σε καμία ομάδα να βρει ρυθμό. Συνολικά ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) «κιτρίνισε» 5 ποδοσφαιριστές.



Εκτός Βλάχος-Νούλας
Για την ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου απουσίαζαν δυο βασικοί ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον μεσοαμυντικό Πάνο Βλάχο και τον μεσοεπιθετικό Μιχάλη Νούλα.

Α΄ Μέρος

Λεπτομερής έλεγχος
Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε λεπτομερής έλεγχος στα δίχτυα των δυο εστιών. Το διαιτητικό βρήκε «τρύπες» στα δίχτυα, αλλά με την παρέμβαση των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων των Αγράφων δέθηκαν με αυτοκόλλητη ταινία.





Κάκιστο παιχνίδι
Γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο 45λεπτο του αγώνα, το οποίο δεν προσέφερε καμία συγκίνηση στους θεατές. Η μπάλα παίχτηκε κυρίως στο κέντρο, υπήρξαν πολλές διακοπές και δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Η καλύτερη στιγμή


Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στους φιλοξενούμενους και έγινε μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία), ο οποίος εκτός περιοχής και δεξιά σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία του Γιώργου Γιόγιου.



«Έχασε» Κατσαρή

 












Οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ νωρίς έκαναν την πρώτη τους αλλαγή, αφού έχασαν λόγω τραυματισμού τον Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία Αριστερά). Στο 16ο λεπτό μόλις ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Δεξιά) κλήθηκε να αντικαταστήσει τον μεσοεπιθετικό των Αγράφων.




Κυκλοφορία μπάλας
Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς είχαν την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσαν. Έκαναν όμως αρκετά λάθη και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

«Κυνήγησε» τις αντεπιθέσεις
Ο Κατσαντώνης πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του και «κυνήγησε» το γκολ μέσα από αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε δεξιά για τον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και δεξιά ελάχιστα πάνω από την εστία του Γιόγιου.
9΄: Συρτό σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
37΄: Χλιαρό σουτ του Σταμούλη από μακρινή απόσταση μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

Ιδανική αρχή


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το β΄ 45λεπτο για την ομάδα των Αγράφων, αφού μόλις στο 1ο κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετατράπηκε σε γκολ. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης στο 46΄ σέντραρε από τα δεξιά ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πήγε να αποφύγει τους αντιπάλους και ανατράπηκε από ανατράπηκε από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος χωρίς δεύτερη σκέψη καταλόγισε το πέναλτι. Στο επόμενο λεπτό ο Κώστας Καλύβας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων έκανε το 1-0. Ο «Καλαΐφερτ» δεν έχει αστοχήσει ποτέ σε πέναλτι στην καριέρα του. 







Τον απομάκρυνε 2 φορές


Στο 62ο λεπτό ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν (Φωτογραφία), ο οποίος άφησε να συνεχιστεί το ματς όταν Κώστας Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά. Ο 41χρονος coach όπως και ο πάγκος της ομάδας θεώρησαν ότι ο ποδοσφαιριστής βρίσκονταν σε αντικανονική θέση. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέταξε ο προπονητής να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ στην πράξη και ο Τριανταφυλλόπουλος βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 80ο λεπτό, καθώς έμεινε στον πάγκο της ομάδας του για αρκετά λεπτά ακόμη. 






Προσπάθειες για ισοφάριση


Η Μυρίκη μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και έγινε πιο επιθετική. Οι «κόκκινοι» δημιούργησαν καλή ευκαιρία με τον φορ Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία) στο 60ο λεπτό. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιώργος Γιόγιος απέκρουσε και η κεφαλιά του Ζαλοκώστα κατέληξε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.


Στην κόντρα
Τα Άγραφα έχοντας τον «αέρα» του 1-0 έτρεχαν και μάρκαραν διαρκώς και σε μια από τις αντεπιθέσεις τους έφτασαν στο τελικό 2-0.

«Σφράγισε» το τρίποντο


 












7 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης τα Άγραφα έφτασαν στο 2-0 και «σφράγισαν» την νίκη τους. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά) σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το τελικό 2-0. Ο Δαράβαλης σκόραρε στο ντεμπούτο με την ομάδα των Αγράφων, έχοντας περάσει στο ματς δυο λεπτά νωρίτερα. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε.




Φινάλε με ευκαιρία


Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε οι «κόκκινοι» έχασαν σημαντική στιγμή να μειώσουν σε 2-1. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άγγελος Παχής σέντραρε από δεξιά και η προβολή του Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μπισμπίκης σέντραρε από δεξιά, ο Καλύβας Κ. κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γενιτσαρόπουλο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Καλύβας Κ. στο επόμενο λεπτό το εκτέλεσε, σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του Φακίτσα και έκανε το 1-0.
60΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Γιόγιος απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά η κεφαλιά του Ζαλοκώστα πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
66΄: Διαγώνιο πλασέ του Ζαλοκώστα μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
67΄: Σουτ του Ράπτη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
72΄: Συρτό σουτ του Μπισμπίκη από μακριά μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο της Μυρίκης.
80΄: Σουτ του Καλύβα Τ. με καλές προϋποθέσεις πέρασε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
83΄: Ο Μπισμπίκης σέντραρε από δεξιά και ο Δαράβαλης από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Φακίτσα έκανε το τελικό 2-0.
93΄: Ο Παχής μέσα από την περιοχή και δεξιά σέντραρε και η εξ επαφής προβολή του Γενιτσαρόπουλου πέρασε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.

Κίτρινες Κάρτες
Κορέντζελος, Μπισμπίκης, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κοτρώνης

Διακριθέντες
Άγραφα: Μπισμπίκης, Καλύβας Κ., Πάτρου, Κόγιας
Μυρίκη: Ζαλοκώστας, Παχής

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Καλή αρχή σε όλους με υγεία. Κάναμε σήμερα ένα κακό πρώτο ημίχρονο και ένα αρκετά καλό δεύτερο, που έφτανε για να φτάσουμε  την νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»







* Ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.










Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Γιαννιώτης, Πάτρου, Σβερώνης, Κόγιας, Κορέντζελος, Μπισμπίκης, Καλύβας Κ., Κατσαρής(16΄ λ.τρ. Πλεξίδας, 81΄ Δαράβαλης), Αθανασόπουλος(68΄ Γραβιάς)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρασιάς, Ντότσικας(73΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Σταμούλης, Κοτρώνης, Ζαλοκώστας, Λέρης(73΄ Μαντέκας), Ζαχαράκης(46΄ Καλύβας Τ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος