Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0

Κυριάρχησε η ομάδα των Αγράφων και με δυο γκολ στις αρχές του δεύτερου μέρους κέρδισε ξανά τον ΑΠΟΚ σε φιλικό με 2-0.
Η φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (3-10) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 4.45 το απόγευμα. Κράτησε 80 λεπτά και έγινε κάτω από συννεφιά και κρύο.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πήραν νέα φιλική νίκη επί του ΑΠΟΚ με το ίδιο σκορ. Οι Αγραφιώτες σκόραραν στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Κώστα Καλύβα και με αυτογκόλ του στόπερ Κώστα Γιαννόπουλου. Είχαν και δυο δοκάρια με τους: Γιώργο Ψυχογιό και Χρήστο Κατσαρή.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου παρατάχτηκε με αρκετές απουσίες(Κυριότερη αυτή τυ Άλεξ Μπακαλίδη) βασικών έχοντας αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών. Η ομάδα έδειξε διάθεση για κάτι καλό, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει, αφού βρήκε απέναντι της την πολύ καλά στημένη άμυνα των Αγράφων. Ξεκίνησε με μέσο όρο ηλικίας τα 19,4 έτη. Αμυντικά απειλήθηκε αρκετές φορές και παρουσίασε αρκετά κενά στην άμυνα. Ο Σπύρος Ξαγάρας έχασε πέναλτι (Νικήθηκε από τον γκολκίπερ Γιώργο Καλύβα) στο δεύτερο μέρος και την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1.

Τσουχτερό κρύο
Το φιλικό έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και χαμηλή θερμοκρασία.

80 λεπτά
Η αναμέτρηση κράτησε 80 λεπτά, αφού παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Διαιτητές Τσιούμας & Αναστασόπουλος

 












Το πρώτο μέρος του φιλικού σφύριξε ο αμυντικός των Αγράφων Άκης Τσιούμας (Φωτογραφία Αριστερά) και το δεύτερο ο προπονητής του Βελουχίου Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Βοηθοί δεν υπήρχαν.

Ζήτησαν ρέφερι
Οι ομάδες ζήτησαν τον ορισμό διαιτητών από την ΕΠΣ Ευρυτανίας, ωστόσο οι διαιτητές ήθελαν αμοιβή για να σφυρίξουν το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου οι ομάδες προτίμησαν το φιλικό να γίνει χωρίς διαιτητές της ΕΠΣΕ.

Ντεμπούτο Κόλλια


Ο 18χρονος Παναγιώτης Κόλλιας έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα του ΑΠΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από την Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα. Ήταν κινητικός στο πρώτο μέρος, όπου ξεκίνησε σε θέση μεσοαμυντικού στον άξονα.

Έπαιξε ο Ψυχογιός


Ο 21χρονος Φθιωτός φορ Γιώργος Ψυχογιός έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης των Αγράφων. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής ήταν μέσα στις φάσεις, έχοντας δοκάρι και δυο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Προπονείται με τα Άγραφα και το Γενάρη θα αποκτηθεί με μεταγραφή.

«Πρώτη» για Κοράκη


Ανεπίσημη πρώτη έκανε και ο Ανέστης Κοράκης με τον Α.Ο. Αγράφων, αφού άργησε να ενσωματωθεί με την νέα του ομάδα. Ο 18χρονος παίκτης μετακινήθηκε στους «μπλε» από τον Αίολο, με τα Άγραφα να αποτελούν τον 3ο «σταθμό» της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Πολλές απουσίες
Ο ΑΠΟΚ έπαιξε με μόλις 13 αθλητές (2 δεν έχουν δελτίο στην ομάδα) και είχε αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Συνήθεια το 2-0
Και στο φιλικό που είχε γίνει στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου τα Άγραφα είχαν νικήσει τον ΑΠΟΚ με 2-0.

9 «μικροί» στην 11αδα
Ο Λάκης Αναστασόπουλος κατέβασε μια άκρως νεανική ομάδα, αφού 9 από τους 11 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν ήταν κάτω των 20 ετών. Μπορεί το μέτρο των μικρών να καταργήθηκε πέρυσι, ωστόσο αρκετές ομάδες δουλεύουν με πιτσιρικάδες. Ο Σπύρος Ξαγάρας (22 ετών) και ο Τάκης Σαϊτης (32 ετών), ήταν οι δυο που ήταν πάνω από 20. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν μόλις 19,4.

Εσωτερική μεταγραφή


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος είδε τον 23χρονο Λάμπρο Σβερώνη (Φωτογραφία) να έχει εξαιρετική παρουσία αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας. Ο κόουτς των Αγράφων έχει πλέον και μια ακόμη λύση για την θέση στο κέντρο της άμυνας.

Χωρίς δελτίο

 












Δυο  αλλοδαποί ταλαντούχοι παίκτες, που προπονούνται με τον ΑΠΟΚ δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βγάλουν το δελτίο του στην ομάδα. Πρόκειται για τον 15χρονο Αντρέα Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) και τον 17χρονο Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκαν και σε αυτό το φιλικό με τους «κυανόλευκους».

Με διακριτικά
Ο ΑΠΟΚ αγωνίστηκε με διακριτικά χρώματος πορτοκαλί.

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο ξεκίνημα
Ματς κέντρου έγινε στο πρώτο 25λεπτο του παιχνιδιού. Η κατοχή της μπάλας εναλλάσσονταν και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Την πρωτοβουλία οι «μπλε»
Το τελευταίο 15λεπτο άνηκε στην ομάδα των Αγράφων, που έχασε αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί. Εκφραστές των ευκαιριών ήταν ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Πάνος Βλάχος, που έκανε μια ακόμη καλή εμφάνιση με την νέα του ομάδα.

Δυο αλλαγές




 












Τα Άγραφα έκαναν νωρίς την πρώτη τους αλλαγή και ο Κώστας Γιαννιώτης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) πέρασε εκτός λόγω τραυματισμού με τον Θοδωρή Κατσαρό (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) να τον αντικαθιστά στο 34΄. Ο ΑΠΟΚ έπαιξε για περίπου 9 λεπτά με παίκτη λιγότερο αφού ο φορ Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) είχε λεκτική κόντρα με τους αμυντικούς των Αγράφων και βγήκε μόνος του εκτός για να μην «οξυνθούν» περισσότερο τα «πνεύματα». Την θέση του πήρε στο 35ο λεπτό ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). 



Δοκάρι με Ψυχογιό
Τα Άγραφα έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στο 33ο λεπτό. Ο Κώστας Καλύβας σέντραρε από αριστερά, ο Λάμπρος Σβερώνης σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στους αμυντικούς άλλαξε πορεία και κατέληξε στον Γιώργο Ψυχογιό, που από κοντά σούταρε στο δεξί δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου.



Φινάλε με τραυματισμό

 












Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά) να αποχωρεί από το ματς λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου ο Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά).



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε ψηλά στην δεξιά του γωνία.
21΄: Ο Μπούτσι πάσαρε στον Σαϊτη, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Καλύβας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
26΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και η κεφαλιά του Βλάχου από κοντά βρήκε και σε αμυντικό και ξανά στον ίδιο και έφυγε άουτ πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
29΄: Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Ψυχογίου, έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
30΄: Ο Πλεξίδας έκανε σέντρα από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Βλάχου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ από την δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ.
33΄: Ο Καλύβας Κ., αφού «άδειασε» έναν αντίπαλο του, σέντραρε από αριστερά, ο Σβερώνης σούταρε από το ύψος του πέναλτι δυνατά, η μπάλα βρήκε στους αμυντικούς άλλαξε πορεία έφτασε στον Ψυχογιό, που από κοντά σούταρε στο δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
34΄: Ο Κατσαρής έκανε σέντρα από δεξιά και ο Ψυχογιός από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.

Β΄ Μέρος

«Φουριόζοι» οι Αγραφιώτες
Δυνατά μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι Αγραφιώτες, όπου μέσα σε 10 λεπτά σκόραραν δυο τέρματα και είχαν και δοκάρι.

Προβάδισμα με Κ. Καλύβα


Ο μόνιμος σκόρερ των Αγράφων στις φιλικές αναμετρήσεις Κώστας Καλύβας «χτύπησε» εκ νέου και σκόραρε το 7ο λεπτό της επανάληψης. Ο Χρήστος Κατσαρής με μπαλιά τον έβγαλε απέναντι στον γκολκίπερ του ΑΠΟΚ, ο Κώστας Καλύβας τον τρίπλαρε και σε κενή εστία έγραψε εύκολα το 1-0.



Ξανά δοκάρι


Και φέτος οι Αγραφιώτες συνεχίζουν να σημαδεύουν τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 49ο λεπτό ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) έκανε εντυπωσιακή κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια χαμηλά στην αριστερή ρίζα της κάθετης δοκού του Χρήστου Παπαβασιλείου.

Δεύτερο με αυτογκόλ


3 λεπτά μετά το 1-0 η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Χρήστος Κατσαρής στο 50΄ σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) με προβολή από κοντά προ του Νίκου Κορέντζελου πέτυχε το αυτογκόλ (2-0).

Από στημένα
Ο ΑΠΟΚ έφερνε κυρίως την μπάλα μέσα στην περιοχή των Αγράφων από στημένες μπάλες. Σε μια από αυτές κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως δεν μετατράπηκε σε γκολ.

Απέκρουσε ο Γ. Καλύβας

 












Ο ΑΠΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 63ο λεπτό όταν μετά το κόρνερ του Φλοριάν Μπούτσι από αριστερά, ο Λάμπρος Σβερώνης βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι Λάκης Αναστασόπουλος θεώρησε ότι υπήρχε πρόθεση, καταλογίζοντας το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε εντυπωσιακά από την δεξιά του γωνία, κρατώντας το «μηδέν».



Νέες αναγκαστικές


Τα Άγραφα έκαναν αναγκαστική αλλαγή στο 71ο λεπτό όταν ο Άκης Τσιούμας αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων και την θέση του πήρε ο Πάνος Μπλέντζος (Φωτογραφία). Ο τελευταίος είχε βγει νωρίτερα για μερικά λεπτά λόγω μικροτραυματισμού του, όμως τον ξεπέρασε και αγωνίστηκε κανονικά ως το τέλος.

Συμμετοχή Λ. Κατσαρού-Ζαχαρόπουλου

 












Στα τελευταία 7 λεπτά του φιλικού ο 18χρονος Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα Άγραφα, παίζοντας στο αριστερό άκρο του κέντρου. Ο ποδοσφαιριστής έβγαλε το πρώτο του δελτίο στην ομάδα πριν μερικές ημέρες. Ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε και ο 20χρονος Δημήτρης Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αίολο.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κατσαρής με μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα Κ., ο οποίος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε και τον Παπαβασιλείου και σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 1-0.
49΄: Ο Κατσαρής έκανε κούρσα από αριστερά μπήκε στην περιοχή και από πλάγια σούταρε στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Βελουχίου.
50΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από αριστερά και ο Γιαννόπουλος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι προ του Κορέντζελου πέτυχε άθελα του το αυτογκόλ (2-0).
53΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το σουτ του Μπούτσι από κοντά μετά από λάθος της άμυνας έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
55΄: Ο Κορέντζελος σέντραρε από αριστερά, Γιαννόπουλος και Πάτρου «μπερδεύτηκαν» μεταξύ του και ο Μπλέντζος στο δεύτερο δοκάρι σούταρε μόλις άουτ από την αριστερή γωνία του Βελουχίου.
63΄: Ο Μπούτσι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Σβερώνης βρήκε την μπάλα το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Αναστασόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ξαγάρας και ο Καλύβας Γ. απέκρουσε εντυπωσιακά από την δεξιά του γωνία.
67΄: Ο Μπούτσι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και σουτ του Κόλλια μπλοκαρίστηκε από τον Καλύβα.
77΄: Ο Κατσαρός Λ. έκανε σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μαντέκα χωρίς πίεση απέκρουσε ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καλύβας Γ., Σβερώνης, Γιαννιώτης(34΄ λ.τρ. Κατσαρός Θ., 66΄ Ζανιάς), Μπισμπίκης, Ψυχογιός(41΄ Αθανασόπουλος), Πλεξίδας(41΄ Δαράβαλης, 73΄ Κατσαρός Λ.), Κοράκης(41΄ Τσιούμας, 71΄ λ.τρ. Μπλέντζος), Κατσαρής(57΄ Μπλέντζος, 68΄ λ.τρ. Ζαχαρόπουλος), Καλύβας Κ.(59΄ Μαντέκας), Βλάχος(41΄ Κορέντζελος), Κόγιας

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Πάτρου, Χρυσαφόπουλος, Γιαννόπουλος, Ξαγάρας, Κόλλιας, Κουτσουπιάς, Σαϊτης(35΄ Ράπτης), Μπούτσι, Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος(41΄ λ.τρ. Τσιλιμέκης Θ.)

Διαιτητής: Άκης Τσιούμας (Ποδοσφαιριστής Αγράφων/Α΄ Μέρος)- Λάκης Αναστασόπουλος (Προπονητής ΑΠΟΚ Βελούχι/Β΄ Μέρος)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος