Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 1-0

Με τέρμα του Λουκά Φουσέκη ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα οι νέοι της Φωκίδας νίκησαν αυτούς της Ευρυτανίας με 1-0.
Ο αγώνας διεξήχθη στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος του 6ου Ομίλου των νέων.
Οι γηπεδούχοι του Παναγιώτη Καραχρήστου είχαν την εδαφική υπεροχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, όμως έκαναν αρκετά λάθη στην τελική πάσα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργούν εύκολα ευκαιρίες. Ο επιθετικές τους μονόλογος «μετουσιώθηκε» σε γκολ στο 75ο λεπτό με σκόρερ τον αρχηγό Λουκά Φουσέκη.
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρατάχτηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με πολλά προβλήματα και παρουσία μόλις 12 ποδοσφαιριστών. Αμύνθηκαν σε όλο το 90λεπτο, παίζοντας πίσω από το κέντρο και λίγο έλλειψε να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας. Δέχτηκαν στο 75ο λεπτό τέρμα από στημένη φάση και δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να μπουν στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα υποδεχτούν στο Καρπενήσι σε μια εβδομάδα την Φθιώτιδα και η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της.

12 Ευρυτάνες
Με πολλά προβλήματα ταξίδεψε στην Άμφισσα η ομάδα της Ευρυτανίας, ενώ υπήρξε σκέψη ακόμη και να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Παρουσιάστηκε με αποστολή 12 ποδοσφαιριστών. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχτούν στην ομάδα και άλλοι ποδοσφαιριστές, καθώς θα περάσουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Με 1 προπόνηση
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκαναν μια προπόνηση την περασμένη Δευτέρα και δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο ματς.

Μαζί οι Πρόεδροι
Συζήτηση αρκετών λεπτών είχαν οι δυο Πρόεδροι των Ενώσεων. Ο Χαράλαμπος Κατσανάκης της ΕΠΣ Φωκίδας και ο δικός μας Γιώργος Παπαντζίμας είχαν την ευκαιρία να τα πουν.


«Έσπασε» η παράδοση
Οι νέοι της ΕΠΣΕ έπαιρναν αποτέλεσμα στην έδρα της Φωκίδας, όμως η θετική παράδοση που είχαν «έσπασε».

Ευρυτανικές ρίζες


Ο ρέφερι Δημήτρης Ψυχούλας (Φωτογραφία) της ΕΠΣ Βοιωτίας (Μεταγράφηκε φέτος από την ΕΠΣ Εύβοιας) έχει ρίζες Ευρυτανικές. Η μητέρα του κατάγεται από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας.

Ξεχώρισε ο Βήχος


Αρκετά καλή εμφάνιση για τους γηπεδούχους έκανε ο πλάγιος μέσος Μάριος-Παναγιώτης Βήχος.

Κορυφαίος ο Λιάγκας


Ηγέτης των νέων της ΕΠΣΕ ήταν ο στόπερ του ΑΠΟΚ Πάνος Λιάγκας, ο οποίος φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Λιάγκας αγωνίζεται στον ΑΠΟΚ σε θέση κεντρικού μέσου, καταγράφοντας και σε αυτή την θέση πολύ καλές παρουσίες

Ξανά Ραπτοπουλίτης


Μετά από σχεδόν 7 χρόνια συμμετείχε με την μικτή της ΕΠΣ Ευρυτανίας παίκτης της Δόξας Ραπτοπούλου. Την φανέλα της ΕΠΣΕ φόρεσε ο μέσος Ηλίας Κοτούλας (Φωτογραφία), ο οποίος πέρυσι είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.

Α΄ Μέρος

Υπερείχαν
Οι νέοι της ΕΠΣΦ υπερείχαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όμως έκαναν αρκετά λάθη στην τελική προσπάθεια.

Άστοχος ο Καραηλίας


Με την συμπλήρωση του 10λεπτου ο Δημήτρης Καραηλίας βρέθηκε απέναντι στον Γιάννη Φεγγούλη, μετά την μπαλιά  του Μάριου Βήχου, όμως ο μέσος της Φωκίδας πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.



Μαζική άμυνα
Στο πρώτο 45λεπτο οι Ευρυτάνες έπαιζαν πίσω από την σέντρα και αμύνονταν διαρκώς. Ελάχιστες φορές η άμυνα τους εκτέθηκε και κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Φουσέκης πάσαρε στον Βήχο, που πλάσαρε από καλή θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φεγγούλη.
10΄: Ο Βήχος έκανε την μπαλιά για τον Καραηλία, που βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο της ΕΠΣΕ και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
33΄: Ο Φουσέκης τροφοδότησε τον Γκούλτα, που σούταρε δυνατά και ο Φεγγούλης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
36΄: Ο Φουσέκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κοκμοτού πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
37΄: Ο Βήχος έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, γύρισε για τον Γκούλτα που έκανε το φαλτσαριστό σουτ, που πέρασε άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Φεγγούλη.

Β΄ Μέρος

Ίδια τακτική
Δεν άλλαξε το αγωνιστικό πλάνο της Ευρυτανίας και στο δεύτερο μέρος, όπου αμύνονταν συνέχεια σε όλο το ματς.

Ανέβηκε σταδιακά
Η Φωκίδα ξεκίνησε νωθρά στο δεύτερο μέρος και ανέβηκε μετά το πρώτο 15λεπτο. Απείλησε από στημένα, όπου σε ένα από αυτά ήρθε και το γκολ της νίκης.

Μεγάλη στιγμή
Η Φωκίδα έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 72ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Γιάννης Κοκμοτός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Νίκος Μαναίος βρήκε την μπάλα και στην συνέχεια την εξ επαφής προβολή του Μάριου Βήχου απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ στην δεξιά του γωνία.



«Λύτρωση» από Φουσέκη


Οι γηπεδούχοι «λυτρώθηκαν» 15 λεπτά πριν το φινάλε, όταν και σκόραραν το νικητήριο τέρμα. Ο Μάριος Βήχος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Λουκάς Φουσέκης από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Γιάννη Φεγγούλη σκόραρε (1-0).



Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Ο Μαρδάκης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και το πλασέ του Φουσέκη κατέληξε άουτ από το αριστερό «Γ» της Ευρυτανίας.
66΄: Ο Βήχος πάσαρε για τον Σαρδάνη, που σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Φεγγούλης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
72΄: Ο Κοκμοτός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μαναίος βρήκε την μπάλα και στην συνέχεια ο Βήχος έκανε εξ επαφής προβολή και ο Φεγγούλης απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία.
75΄: Ο Βήχος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Φουσέκης εξ επαφής με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0).
81΄: Ο Φουσέκης έδωσε στον Σαρδάνη, που σούταρε και ο πορτιέρο της Ευρυτανίας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
87΄: Ο Φουσέκης έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Μανέτας

Διακριθέντες
Φωκίδα: Βήχος, Φουσέκης, Γκούτλας, Κοκμοτός
Ευρυτανία: Λιάγκας, Καραμπάς

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Καραχρήστος (Φωκίδα): «Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, γιατί ήταν και μέσα στην έδρα μας και ήταν και το ξεκίνημα απέναντι σε μια ομάδα στα μέτρα μας, μπορούσαμε να κερδίσουμε και το κάναμε. Παρόλο που είχαμε την υπεροχή πήραμε την νίκη πάρα πολύ δύσκολα. Τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα μας. Θέλω να δώσω και συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ευρυτανίας.»
Σε ερώτηση μας για τους στόχους της μικτής νέων της Φωκίδας μας είπε τα εξής: «Να βγάλει παίκτες στην περιφερειακή ομάδα. Νομίζω με τον Ορφέα τον Λύτρα(Μεταγράφηκε στην Λαμία) που είχαμε πέρυσι τον τερματοφύλακα και πήγε στην περιφέρεια και έφτασε και αρκετά ψηλά. Έτσι είναι και ο στόχος μας και φέτος, να βγάλουμε νέα ταλέντα και να προωθηθούν σε μεγάλες ομάδες.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σήμερα ξεκινήσαμε με ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Άμφισσα, μέσα από σωρεία προβλημάτων, όλο αυτό το διάστημα και μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει υλικό. Ξέραμε ότι δεν έχουμε παιδιά, που να παίζουν σε ομάδες, ώστε να έχουνε παιχνίδια στα πόδια τους, πλην από 2-3, οι οποίοι παίζουν στον ΑΠΟΚ τα υπόλοιπα παιδιά συμπληρώνουν την ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τα παιδιά σταθήκαν έστω και αμυντικά πολύ καλά, δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες. Από μια αδράνεια στο 75΄ δεχτήκαμε ένα γκολ και έληξε το παιχνίδι με αυτό το σκορ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, τα δώσανε όλα, αυτό που μπορούσε ο καθένας. Θέλουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά πράγματα με το Δ.Σ. της ΕΠΣ. Πρέπει να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, να δούμε τι θα κάνουμε έστω αυτά τα παιδιά που έχουμε φέτος να μπορέσουμε να στήσουμε όσο πιο καλά γίνεται το ποδοσφαιρικό κομμάτι των νέων. Από εκεί και πέρα ξέρουμε όλοι ότι τίποτα δεν είναι εύκολο για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και μόνο με μεγάλες προσπάθειες τόσο από εμάς όσο και από τους γονείς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοια παιχνίδια ή και σε άλλα πρωταθλήματα τοπικού χαρακτήρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, όσα συμμετείχαν σήμερα στην αποστολή και τους δίνω και πάλι συγχαρητήρια για την συμμετοχή που είχανε, τους εύχομαι υγεία και πρώτα από όλα το νου τους στα μαθήματα τους και μετά ότι μπορούμε να δώσουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Φωκίδας, που σαφώς ήταν καλύτερη από εμάς, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και ευελπιστούμε σε μια πιο σταθερή συνέχεια, γιατί θα αργήσουμε πάρα πολύ να πούμε ότι γινόμαστε καλύτεροι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φωκίδα (Παναγιώτης Καραχρήστος): Ρίζος, Μούκας, Κοκμοτός, Μανέτας, Τερλίγκας, Γκούλτας, Καλλιακούδας(46΄ Μαναίος), Καραηλίας(46΄ Κούτρης), Βήχος, Φουσέκης, Σαρδάνης(83΄ Ράικος)

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Τσούκας, Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Λιάγκας, Μπουμπουρής Δ., Καραθάνος, Κοτούλας, Λαθύρης, Ρεσίτης, Φύκας(46΄ Χρυσαφόπουλος Κ.)

Διαιτητής: Δημήτρης Ψυχούλας (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Ανδρεόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος