Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κλήρωσε για τις 7 ομάδες της ΕΠΣΕ-Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των μπαράζ και του κυπέλλου

Σήμερα το απόγευμα στις 7 το βράδυ στα νέα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου του νομού μας.
Η κλήρωση έγινε στα νέα γραφεία της ΕΠΣΕ απέναντι από την Α.Δ. Ευρυτανίας στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστασεως 6 στον 2ο όροφο.
Η αγωνιστική περίοδος θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο (20/21) Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή αγώνων κυπέλλου και των επαναληπτικών αγώνων μια εβδομάδα αργότερα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις (4/5) Οκτωβρίου. Πλέον το κύπελλο θα γίνει με διπλούς αγώνες για πρώτη φορά στον νομό μας και τα μπαράζ θα παιχτούν στο τέλος μεταξύ των 4 πρώτων, αλλά σε μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών που θα ισχύσει ειδική βαθμολογία.
Παραβρέθηκαν από πλευράς ΕΠΣΕ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, αλλά και οι υπόλοιποι παράγοντες της ενώσεως: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Διονύσης Βονόρτας, Κώστας Μάκκας, Νίκος Τσώνης και Γιάννης Ζαραβέλης. Απουσίαζαν μόνο οι: Σωτήρης Νικολάου και Γιώργος Λιάγκας. Παρών ήταν και ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων (Μεταξύ των οποίων και προπονητές) που παραβρέθηκαν στην κλήρωση ήταν οι: Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Ανδρέας Κατσακιώρης, Λάκης Αναστασόπουλος, Τάκης Κατσακιώρης (ΑΠΟΚ), Περικλής Πλακιάς, Ανδρέας Κυλλής, Γιάννης Παρούτσας, Κώστας Γουλέτας (Αίολος), Γιάννης Τσιγαρίδας, Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα), Νίκος Μαντζιούτας, Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά), Κώστας Λάππας (Κρέντη), Χρήστος Γαλανός, Κώστας Κατσαδούρος (Φραγκίστα) και Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο).

Οικονομικότερα & πιο άνετα
Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των ομάδων βρέθηκαν στα νέα γραφεία της ΕΠΣΕ, τα οποία ήταν και πιο ευρύχωρα, αλλά και πιο οικονομικά στην τιμή του ενοικίου.

Αρνητικό ρεκόρ
Οι μόλις 7 ομάδες που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Διπλοί αγώνες στο κύπελλο
Για πρώτη φορά στην Ευρυτανία το κύπελλο θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες και όχι σε νοκ άουτ ματς.

Μίνι πρωτάθλημα
Μετά από μια δεκαετία περίπου το σύστημα διεξαγωγής των Play Off ανόδου αλλάξει τελείως. Οι πρώτοι 4 θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών με διπλούς αγώνες μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες θα ξεκινήσουν με βαθμολογία ανάλογα την απόσταση τους από τον 4ο, που ξεκινάει με μηδέν. Για κάθε 3 βαθμούς διαφορά από τον 4ο η κάθε ομάδα παίρνει 1 βαθμό στο νέο μίνι πρωτάθλημα.

Μέχρι 20/4 ο πρωταθλητής
Η ΕΠΟ με ενημέρωση της ανάφερε ότι ο πρωταθλητής κάθε ένωσης θα πρέπει να έχει σταλεί μέχρι τις 20 Απριλίου.

Άδεια στο Καρπενήσι
Και τα δυο γήπεδα του Καρπενησίου πήραν άδεια καταλληλότητας με ψήφους 3-1. Μοναδική αρνητική ψήφος ήταν του Κωνσταντίνου Ζιάκα από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Ο Νίκος Γκορόγιας, ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Κολοκύθας γνωμοδότησαν υπέρ της έκδοσης άδειας καταλληλότητας. Ο κ. Ζιάκας ψήφισε όχι διότι στο αθλητικό κέντρο δεν υπάρχει πυροπροστασία και στο Δημοτικό στάδιο πέραν αυτού υπάρχουν τσιμεντόλιθοι γύρω από την περίφραξη του.

Παίρνει το Κεράσοβο(;)
Μείζον ζήτημα είναι εάν θα πάρουν άδεια καταλληλότητας και τα γήπεδα του Δήμου Αγράφων. Το γήπεδο του Κερασοχωρίου είναι πιθανό να πάρει άδεια, εφόσον γίνουν αρκετές αλλαγές που έχει ζητήσει η επιτροπή. Για την δε Φραγκίστα τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα λόγω της κατάστασης των αποδυτηρίων. Η επιτροπή ελέγχου γηπέδων βρήκε στο Κερασοχώρι τα εξής προβλήματα: Δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, δεν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας στα αποδυτήρια, δεν υπάρχει διαχωριστικό στην κερκίδα και θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 3 μέτρων στις πλάγιες γραμμές από την περίφραξη και 5 μέτρα πίσω από τις εστίες.

Ερώτηση για τα χωμάτινα
Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας ρώτησε την ΕΠΣ Ευρυτανίας πως γίνονται αγώνες σε Α΄ τοπική κατηγορία σε χωμάτινα γήπεδα την στιγμή που η ΕΠΟ έχει δώσει οδηγίες για την διεξαγωγή αγώνων σε γήπεδα με χόρτο. Ζήτησε ακόμη να τελειώνει το πρωτάθλημα την τελευταία ημέρα πριν την λήξη των δηλώσεων συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου, για να βρίσκονται οι ομάδες σε αγωνιστικό ρυθμό.

11 διαιτητές
Ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος ανέφερε ότι υπάρχουν 11 ενεργοί διαιτητές και με επισήμανση του Προέδρου κ. Παπαντζίμα το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με αυτούς τους διαιτητές. Ανέφερε ότι η ΕΠΣ δεν θα φέρει διαιτητές εκτός Ευρυτανίας. Παράλληλα θα γίνουν και κάποια σεμινάρια στους ρέφερι ανά τακτά διαστήματα. Αντίθετα η νέα σχολή διαιτησίας είναι πιθανό να μην γίνει ποτέ.

Πρόταση για Super Cup
Ο εκπρόσωπος του Αίολου Περικλής Πλακιάς πρότεινε να διεξαχθεί Super Cup στον νομό μας μεταξύ του πρωταθλητή και του κυπελλούχου. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί για πρώτη φορά την νέα σαιζόν.

Ιατρικές εξετάσεις
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας πρότεινε η ΕΠΣ να καλύψει τα έξοδα για τις ιατρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών. Η μόνη ομάδα που έχει περάσει από γιατρό και έχει κάνει μέχρι στιγμής τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις είναι ο Αίολος, ενώ η Μυρίκη είχε αποφασίσει να το κάνει αυτό με ιδιώτη ιατρό.

Ίδιοι ενωσιακοί
Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας ανέφερε ότι έγιναν δυο αιτήσεις για τους ενωσιακούς προπονητές. Οι μικτές μας θα πορευτούν και την νέα χρονιά με τους Δημήτρη Αντωνίου και Γιώργο Χρυσαφόπουλο.

Οι έδρες των ομάδων
Οι έδρες των 7 ομάδων είναι οι εξής: Κρέντη στο γήπεδο Κερασοχωρίου με δεύτερο της Φραγκίστας, ο ΑΠΟΚ στο Δημοτικό στάδιο, ο Αίολος στο Δημοτικό στάδιο, η Ποταμιά στο Δημοτικό στάδιο με δεύτερο το γήπεδο του Μικρού Χωριού, η Φραγκίστα στο γήπεδο της Φραγκίστας, η Μυρίκη στο Δημοτικό στάδιο, με δεύτερο το αθλητικό κέντρο και τα Άγραφα το γήπεδο του Κερασοχωρίου με δεύτερο το αθλητικό κέντρο. Η μόνη ομάδα που έχει οικονομική εκκρεμότητα για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η Μυρίκη. Οι άλλες 6 κατέβαλλαν τα χρηματικά παράβολα.

Σκέψεις για Καρπενήσι
Σε περίπτωση που το γήπεδο της Φραγκίστας δεν πάρει άδεια η τοπική ομάδα είναι πιθανόν να αγωνιστεί στο Καρπενήσι. Αντίθετα η Κρέντη εάν δεν παίξει στο γήπεδο του Κερασοχωρίου είναι πιθανό να αποσυρθεί παρά την διαβεβαίωση του Προέδρου της ΕΠΣΕ για την οικονομική κάλυψη από την ΕΠΣ των εξόδων μετακίνησης της ομάδας.

Επέστρεψε Κεράσοβο
Η ομάδα των Αγράφων μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στο γήπεδο του Κερασοχωρίου, το οποίο δήλωσε ως πρώτη έδρα.

Δεν συζητήθηκε υποβιβασμός & μικροί
Καμία κουβέντα δεν έχει για το θέμα του υποβιβασμού, ως εκ τούτου από ένα πρωτάθλημα 7 ομάδων καμία ομάδα δεν θα πέσει στην Β΄ κατηγορία. Καμία κουβέντα δεν έγινε επίσης και για το θέμα των παικτών κάτω των 20 ετών.

Οι μείον βαθμολογίες
Μια ομάδα θα ξεκινήσει με αρνητική βαθμολογία στο νέο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα η Φραγκίστα θα αρχίσει με -2 πόντους.

Κλειδάριθμοι
3 από τις 7 ομάδες πήραν κλειδάριθμο, αφού θα έχουν κοινή έδρα.

Η κλήρωση της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

1η & 8η αγωνιστική
Φραγκίστα-Αίολος
Άγραφα-Μυρίκη
ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη
Ρεπό: Ποταμιά

2η & 9η αγωνιστική
Ποταμιά-Φραγκίστα
Αίολος-Άγραφα
Κρέντη-Μυρίκη
Ρεπό: ΑΠΟΚ Βελούχι

3η & 10η αγωνιστική
Φραγκίστα-Άγραφα
ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά
Κρέντη-Αίολος
Ρεπό: Μυρίκη

& 11η αγωνιστική
ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα
Άγραφα-Κρέντη
Ποταμιά-Μυρίκη
Ρεπό: Αίολος

5η & 12η αγωνιστική
Φραγκίστα-Κρέντη
Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι
Αίολος-Ποταμιά
Ρεπό: Άγραφα

6η & 13η αγωνιστική
Μυρίκη-Φραγκίστα
ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος
Άγραφα-Ποταμιά
Ρεπό: Κρέντη

7η & 14η αγωνιστική
Αίολος-Μυρίκη
Ποταμιά-Κρέντη
Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι
Ρεπό: Φραγκίστα

Η κλήρωση του κυπέλλου Ευρυτανίας

Α΄ Φάση
Φραγκίστα-Αίολος
Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι
Μυρίκη-Άγραφα
*Η Κρέντη πέρασε απευθείας στα ημιτελικά.

Β΄ Φάση(Ημιτελικά)
Μυρίκη ή Άγραφα-Ποταμιά ή ΑΠΟΚ
Φραγκίστα ή Αίολος-Κρέντη













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος