Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκη Αρχανίου-Αίολος 3-3

«Χορταστική» φιλική αναμέτρηση έγινε στον Άγιο Γεώργιο με κάθε ομάδα να σκοράρει 3 φορές σε 1 ημίχρονο. Ο Αίολος παρά το γρήγορο 0-3 αναδείχτηκε ισόπαλος με 3-3 απέναντι στην Νίκη Αρχανίου.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/9) στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου και άρχισε στις 5.40. Έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος και παρουσία λίγων φιλάθλων.
Η Νίκη Αρχανίου του Τάκη Καρακούση έκανε κακό πρώτο ημίχρονο και παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της βρισκόμενη μόλις στο 22΄ πίσω στο σκορ με 0-3. Δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο μέρος, έχοντας και λανθασμένη επιθετική ανάπτυξη. Το «φρεσκάρισμα» και οι εσωτερικές αλλαγές έκαναν την Νίκη επιθετική στο δεύτερο μέρος, που δημιούργησε ευκαιρίες και σκόραρε 3 φορές φτάνοντας το τελικό 3-3. Δυο γκολ πέτυχε ο άλλοτε επαγγελματίας Γιάννης Κακκάβας και 1 ο παλιός φορ του ΑΠΟΚ Ντίνος Σκαρλάτος.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και έπιασε στον «ύπνο» τους Φθιωτούς προηγήθηκε στο 1o λεπτό με τον Χρήστο Ράμμο, στο 5o με εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Κουρλού διπλασίασε τα τέρματα του και στο 22΄ με ένα εντυπωσιακό γκολ του Πάνου Στόκα έφτασε στο 0-3. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στην επανάληψη. Οι ποδοσφαιριστές εξ αιτίας των συνεχόμενων προπονήσεων κουράστηκαν και υπέπεσαν σε λάθη, χάνοντας το προβάδισμα των 3 τερμάτων και δεχόμενη την ισοφάριση.

Λίγοι θεατές
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 50 θεατών.

Ισοπαλία ξανά
Η Νίκη Αρχανίου μετά το ισόπαλο 1-1 με τον ΑΠΟΚ την Κυριακή ήρθε ισόπαλη με σκορ 3-3 και με τον Αίολο.

Άλλαξε έδρα
Το φιλικό δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς στο γήπεδο της Μακρακώμης, αλλά έγινε σε αυτό του Αγίου Γεωργίου.

Εκτός ο Γ. Ράικος
Από την κερκίδα παρακολούθησε την αναμέτρηση ο τραυματίας ποδοσφαιριστής του Αίολου Γιώργος Ράικος. Στο φιλικό του Σαββάτου είχε παίξει κόντρα στην Ένωση 2010 καταγράφοντας καλή παρουσία στο κέντρο.


«Πρώτη» Ράμμου & Ζαραβέλη


Ο νεοαποκτηθείς  από τον Απεραντιακό (Β΄ Ευρυτανίας) Χρήστος Ράμμος του Αίολου έκανε ντεμπούτο, παίζοντας σε θέση επιτελικού μέσου και σκόραρε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), ο οποίος αναμένεται να επανεγγραφεί για 2η συνεχή φορά στον Αίολο και να αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα. Αυτοί οι δυο ήταν οι μόνες αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Αίολου σε σχέση με το φιλικό του Σαββάτου. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Μπόνια (Απουσίαζε) και του τραυματία Γιώργου Ράικου.

Παρουσία ΕΠΣΕ


Το φιλικό παρακολούθησε το στέλεχος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), ο οποίος είναι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Χάρη.

Πάλι κοντά
Σχεδόν όλη η διοίκηση του Αίολου ήταν κοντά στην ομάδα, όμως αυτή την φορά απουσίαζε η «κεφαλή» της διοίκησης ο Πρόεδρος Σεραφείμ Ράικος. Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης (Ανδρέας Κυλλής, Περικλής Πλακιάς, Γιάννης Λερογιάννης και Κώστας Οικονόμου) είδαν από κοντά την εμφάνιση της ομάδας τους. Σταθερά κοντά και ο φροντιστής Σταύρος Μαντής.


Εκτός Νικολόπουλος Μέγας-Καραπαναγιώτης
Ο νεαρός Δημήτρης Νικολόπουλος που σκόραρε απέναντι στον ΑΠΟΚ δεν αγωνίστηκε, όπως και ο δεξιός μέσος Γιώργος Μέγας και ο αμυντικός Άκης Καραπαναγιώτης.

Στον πάγκο οι μικροί
Αρκετοί παίκτες του Αίολου δεν αγωνίστηκαν με τον Κώστα Γουλέτα να κάνει λίγες και προσεκτικές αλλαγές. Δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι: Αποστόλης Νούλας, Κώστας Καββαδίας, Δημήτρης Κυλλής, Πάρις Καραμπάς και Γιάννης Γραβιάς.

Νέα 3αδα


Η ΕΠΣ Φθιώτιδας όρισε 3αδα αποτελούμενη από νέους διαιτητές. Σφύριξε ο Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία, Είχε σφυρίξει το φιλικό του ΑΠΟΚ με τα Καλύβια τον Δεκέμβριο του 2013) με βοηθούς τους Γιώργο Καλαμάτα και Δημήτρη Βενέτη.

Αγωνίστηκαν Κακκάβας-Κ.Σκαρλάτος
Στο φιλικό της Κυριακής κόντρα στον ΑΠΟΚ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και δεν αγωνίστηκαν. Πρόκειται για τον Γιάννη Κακκάβα και τον παλιό φορ του ΑΠΟΚ Ντίνο Σκαρλάτο, που σκόραραν και τα 3 γκολ των γηπεδούχων.

Α΄ Μέρος

Πρόβλημα στα δίχτυα


Πριν έναρξη της αναμέτρησης στον έλεγχων των διχτύων ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Βενέτης (Φωτογραφία) βρήκε τρύπα στα δίχτυα, που βρίσκονταν μπροστά από τα αποδυτήρια, ωστόσο αφού το ματς ήταν φιλικό ξεκίνησε κανονικά χωρίς να γίνει κάποια διόρθωση.



Εντυπωσιακή αρχή
Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 0-3 μόλις στο 22΄.

Γκολ από τα αποδυτήρια


Ο παίκτης που έχει πετύχει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) σκόραρε ξανά πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Αίολος βγήκε στην επίθεση με το ξεκίνημα ο Δημήτρης Κουρλός σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα άλλαξε πορεία βρίσκοντας σε αμυντικό έφτασε στον Χρήστο Ράμμο που μέσα από την περιοχή και δεξιά με υποδειγματικό σουτ στην αριστερή γωνία του Αρχανίου πέτυχε το 0-1. Ο πρώην παίκτης του Απεραντιακού έκανε ονειρικό ντεμπούτο με την νέα του ομάδα σκοράροντας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα (50΄΄).




Νέα «ψυχρολουσία»


Η Νίκη πριν ξεπεράσει την «ψυχρολουσία» του 0-1 δέχτηκε και νέα 4 λεπτά αργότερα. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) μετά από «κομπίνα» εκτέλεσε το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Γιολδάση (0-2).




Άψογη εκτέλεση


Το 0-3 ήρθε στο 22ο λεπτό για την ομάδα του Καρπενησίου έπειτα από όμορφη επιθετική προσπάθεια και άψογη και θεαματική εκτέλεση του Πάνου Στόκα (Φωτογραφία). Ο Ταξιάρχης Γούλας κινήθηκε από αριστερά, έδωσε στον Πάνο Στόκα, που με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και την έστειλε ψηλά στην δεξιά του γωνία (0-3). Ο 18χρονος δεξιός μέσος των Ευρυτάνων πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, το οποίο ήταν το πρώτο με την φανέλα της νέας του ομάδας.



Δεν είχε απάντηση
Η ομάδα της Νίκης ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να απαντήσει στα 3 γκολ που δέχτηκε.

Αλλαγή στο 27΄


Ο Τάκης Καρακούσης έκανε πολύ γρήγορα την πρώτη του αλλαγή, αφού πέρασε στο ματς στο 27΄ τον Αντρέα Μπογιαντζή (Φωτογραφία) στην θέση του Γιώργου Τσώλη. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Δυο ευκαιρίες


Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2ο λεπτό με το αδύναμο σουτ του Γιάννη Κακκάβα μετά το φάουλ του Δημήτρη Μπομπότα, που μπλόκαρε ο Θεοδόσης Κόκκοτος και στο 33ο λεπτό με το σουτ του Δημήτρη Πλατανιά (Φωτογραφία) εκτός περιοχής που έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Κουρλός σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, έφτασε στον Ράμμο που μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ στην αριστερή γωνία του Γιολδάση έκανε το 0-1.
2΄: Ο Μπομπότας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά και το σουτ του Κακκάβα μπλόκαρε ο Κόκκοτος.
5΄: Ο Κουρλός μετά από κομπίνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-2).
22΄: Ο Γούλας από αριστερά πάσαρε στον Στόκα, που με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γιολδάση και την έστειλε ψηλά στην δεξιά του γωνία.
33΄: Χαμηλό σουτ του Πλατανιά εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.

Β΄ Μέρος

Έξω οι «παλιοσειρές»
Συνολικά 3 αλλαγές έγιναν κατά την διάρκεια της ανάπαυλας με τους έμπειρους Δημήτρη Δημήτρη Ψυχογιό, Δημήτρη Πλατανιά και Βασίλη Μακρή να περνούν εκτός αγώνα. Αντικαταστάθηκαν από τους: Δημήτρη Χατήρα, Σπύρου Δάμπαση και Τζίμη Κουτσούμπα.

Ζήτησαν πέναλτι


Στο 3ο λεπτό της επανάληψης η γηπεδούχος Νίκη ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου (Φωτογραφία) σε προσπάθεια του Γιάννη Κακκάβα. Ο ρέφερι Λεωνίδας Σταύρου δεν είδε κάποια παράβαση και άφησε να συνεχιστεί το ματς.

«Μεταμορφώθηκαν»
Οι Φθιωτοί παρουσίασαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, αφού οι κινήσεις του προπονητή της ομάδας έκαναν επικίνδυνη την ομάδα. Το Αρχάνι σκόραρε 3 φορές και είχε την υπεροχή στην επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό 3-3.

Εμφανής η κόπωση
Σημαντικός παράγοντας για τον Αίολο ήταν η κόπωση από το επίπονο πρόγραμμα των προπονήσεων. Η απόδοση της ομάδας έπεσε στο δεύτερο μέρος και μοιραία ήρθε η ισοφάριση.

Ξεκίνησε αντεπίθεση


Ο εξαιρετικός Γιάννης Κακκάβας (Φωτογραφία) ξεκίνησε την αντεπίθεση για τους γηπεδούχος στο 62΄. Ο Τζίμης Κουτσούμπας με μπαλιά τον έβγαλε απέναντι στον γκολκίπερ του Αίολου και με σουτ στην δεξιά γωνία των Ευρυτάνων μείωσε σε 1-3.



Βρήκε Κόκκοτο


Το Αρχάνι βρήκε απέναντι του τον γκολκίπερ Θεοδόση Κόκκοτο (Φωτογραφία), που μέσα σε 5 λεπτά έκανε δυο σημαντικές επεμβάσεις.  Στο 64΄ ο Σπύρος Δάμπασης εκτέλεσε φάουλ, ο Γιάννης Κακκάβας έκανε την γυριστή κεφαλιά και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε εντυπωσιακά ψηλά στην αριστερή του γωνία. Στο 69ο λεπτό ο Τάκης Αλατάς έδωσε στον Γιάννη Κακκάβα, που έκανε την ενέργεια μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Θεοδόσης Κόκκοτος απέκρουσε σωτήρια και πάλι.

Σκόρερ ο Σκαρλάτος


Οι γηπεδούχοι μείωσαν και άλλο στο σκορ στο 74΄. Ο Σπύρος Δάμπασης τροφοδότησε τον Ντίνο Σκαρλάτο, που με άψογο τελείωμα στην αριστερή γωνία του Αίολου μείωσε και άλλο στο σκορ (2-3).



Άναψαν τα αίματα

 












Ένταση και διακοπή αναμέτρησης προκλήθηκε στο 75ο λεπτό όταν Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου και Τζίμης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Δεξιά) του Αρχανίου ήρθαν στα χέρια, αφού πρώτα έγιναν δυο χτυπήματα εκτός φάσης. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε μετά από 2-3 λεπτά. Ο Κώστας Γουλέτας αντικατέστησε τον Χρήστο Τόσκα με τον Κώστα Μπουμπουρή, που ενεπλάκη στο περιστατικό.






Πρώτη «Μπούμπου»


Ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν. Πέρασε στην αναμέτρηση στην θέση του Χρήστου Τόσκα.

Έφτασε στην ισοφάριση
Η αντεπίθεση της Νίκης συνεχίστηκε και στο 78΄ ήρθε η ισοφάριση στο τελικό 3-3. Ο Τάκης Αλατάς έδωσε στον Γιάννη Κακκάβα που με σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων σκόραρε για 2η φορά στην αναμέτρηση ισοφαρίζοντας το σκορ.



Χρόνο σε νεαρούς 

 
Ο Τάκης Καρακούσης χρησιμοποίησε στο δεύτερο μέρος τους νεαρούς Δημήτρη Μουστέρη (Φωτογραφία Κέντρο), Γιώργο Καραθανάση (Φωτογραφία Δεξιά) και Γιώργο Χαντζή (Φωτογραφία Αριστερά), που δεν συμμετείχαν ενάντια στον ΑΠΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Μπομπότας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η κεφαλιά του Κακκάβα μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αρχανίου.
55΄: Ο Κακκάβας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε και το αδύναμο σουτ του Μπομπότα μέσα από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτος.
62΄: Ο Κουτσούμπας με μπαλιά έβγαλε τον Κακάβα απέναντι στον Κόκκοτο, που με σουτ στην δεξιά γωνία μείωσε σε 1-3.
64΄: Ο Δάμπασης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Κακκάβας έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον πορτιέρο του Αίολου να αποκρούει σωτήρια στο αριστερό του «παραθυράκι».
69΄: Ο Αλατάς με μπαλιά βρήκε τον Κακκάβα, που έκανε νέα έξοχη ενέργεια μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο γκολκίπερ Κόκκοτος απέκρουσε ξανά, κάνοντας νέα μεγάλη επέμβαση.
74΄: Ο Δάμπασης έκανε την μπαλιά για τον Σκαρλάτο, που με όμορφο σουτ στην αριστερή  γωνία του Αίολου μείωσε στο 2-3.
78΄: Ο Αλατάς έδωσε στον Κακκάβα, που μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Νίκη Αρχανίου (Τάκης Καρακούσης): Γιολδάσης, Αλατάς(84΄ Μουστέρης), Χριστόπουλος Β.(83΄ Καραθανάσης), Μακρής(46΄ Χατήρας), Τσώλης(27΄ Μπογιαντζής), Δράκος, Μπομπότας, Πλατανιάς(46΄ Δάμπασης), Ψυχογιός(46΄ Κουτσούμπας), Σκαρλάτος Κ.(80΄ Χαντζής), Κακκάβας

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος(60΄ Καρατσίκης), Νικολάου, Ίβρος, Ηλιάδης, Τόσκα(72΄ Μπούμπουρης Κ.), Ζαραβέλης, Ράμμος, Γούλας(70΄ Νούλας), Κουρλός(86΄ Αζακάς Θ.), Στόκας(46΄ Μάρκης)

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Καλαμάτας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Βενέτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος