Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-5

Η ομάδα του Βελουχίου ξεκίνησε με το «δεξί» τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, νικώντας εύκολα την Ποταμιά με 5-2. Οι «κυανόλευκοι» μετά από αυτή την νίκη τους ουσιαστικά προκρίθηκαν στους «4» του κυπέλλου.
Η αναμέτρηση ήταν για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ευρυτανίας και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή (21/9). Άρχισε στις 5 το απόγευμα, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 170-200 θεατών.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα μετά από ένα κλειστό πρώτο μέρος «ολιγώρησε» στα τελευταία λεπτά σε κρίσιμες φάσεις και βρέθηκε να χάνει με 0-2. Περίμενε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και προσπάθησε να γίνει απειλητική με αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις. Στην επανάληψη βρισκόμενη πίσω στο σκορ ανοίχτηκε και μοιραία ο αντίπαλος βρήκε αρκετούς κενούς χώρους. Οι Μεγαλοχωρίτες μείωσαν σε 1-2 με τον Ηλία Σαπούνη και σε 2-4 με τον Λάμπρο Φλωράκη.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου παρότι είχε την εδαφική υπεροχή στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο 40λεπτο. Ο Μπάμπης Καρβέλης στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους με δυο γκολ, που πέτυχε «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ βρήκε πολλούς χώρους και μέσα από όμορφες επιθετικές προσπάθειες σκόραρε ακόμη 3 φορές φτάνοντας στο τελικό 2-5. Δυο γκολ πέτυχε ο 15χρονος Πάνος Λιάγκας και 1 ο συνήθης ύποπτος Άλεξ Μπακαλίδης. Μάλιστα ο Λιάγκας είχε δυο δοκάρια στην επανάληψη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δοκάρι είχε ο 14χρονος Τόμις Χρυσαφόπουλος.
Ο επαναληπτικός θα γίνει στο ίδιο γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο (27/9) στις 5 το απόγευμα.

«Αποζημιώθηκαν» οι φίλαθλοι
Τα 7 γκολ που σημείωσαν οι δυο ομάδες «αποζημίωσαν» τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο. Ο αγώνας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και υπό την παρουσία περίπου 170 με 200 θεατών.



Με το 1.5 «πόδι»
Το Βελούχι μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη του βρίσκεται με το 1.5 πόδι στους «4» του κυπέλλου. Η Ποταμιά θα πρέπει να τον κερδίσει με 4-0 το ερχόμενο Σάββατο ως τυπικά φιλοξενούμενη, ώστε να προκριθεί αυτή.

Όπως πέρυσι
Και πέρυσι οι δυο ομάδες είχαν ξεκινήσει αντίπαλες τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Το Βελούχι διατήρησε την παράδοση και πήρε και φέτος μια εύκολη νίκη.

Πρώτη με «5αρα»


Ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο του Βελουχίου έκανε ο Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία). Ο τεχνικός του ΑΠΟΚ είδε τους ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν 5 φορές, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος.


Στόπερ ο «Τσίλιας»


Ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία) στα πρώτα 64΄ λεπτά της αναμέτρησης αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ και όχι στο αριστερό άκρο της. Αποτέλεσε μαζί με τον Σπύρο Ξαγάρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πρωταθλητών Ευρυτανίας.

Ντεμπούτο για 5


Για την ομάδα της Ποταμιάς 4 παίκτες έκαναν την πρώτη τους επίσημη συμμετοχή. Πρόκειται για τον στόπερ Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από τα Άγραφα και τον έτερο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Φαρμάκη (Φωτογραφία Κέντρο), που ήρθε από τον ΑΠΟΚ, τον αμυντικό χαφ Αργύρη Τσάκνη (Αποκτήθηκε πέρυσι από τον Άγιο Προκόπιο), τον μεσοαμυντικό Ηλία Σαπούνη που αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ και τον δεξιό μεσοεπιθετικό Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά), που επέστρεψε στην ομάδα από την Ποταμιά. Φαρμάκης και Σαπούνης «κοντραρίστηκαν» με την πρώην τους ομάδα.

«Πρώτη» για 4

 












Στο στρατόπεδο του Βελουχίου 4 ποδοσφαιριστές έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι. Ντεμπούτο έκανε ο γκολκίπερ Χρήστος Αχμέτης (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Γλυκορίζου, ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Δεξιά), που γύρισε στην ομάδα από την Ποταμιά, ο 14χρονος αριστερός μπακ Τόμις Χρυσαφόπουλος, που αποκτήθηκε από την Ακαδημία και ο κεντρικός μέσος ο 15χρονος Πάνος Λιάγκας, που ήρθε από την Μυρίκη και σκόραρε 2 φορές και είχε και 2 δοκάρια.

Απουσίες
Η Ποταμιά στερήθηκε τις υπηρεσίες των τραυματιών: Κώστα Μαντζιούτα και Ντίνου Γιαννόπουλου, αλλά και του φοιτητή Κωνσταντίνου Πολυμερόπουλου, που δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη με την υπόλοιπη ομάδα.

«Ονειρική» πρεμιέρα


Ο ταλαντούχος 15χρονος Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) έκανε ονειρικό ντεμπούτο με τον ΑΠΟΚ. Σκόραρε 2 τέρματα και είχε δυο δοκάρια. Ο ποδοσφαιριστής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι έχει λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον και εάν συνεχίσει έτσι μέσα στα επόμενα χρόνια θα αγωνιστεί σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Α΄ Μέρος

Καλή επιτυχία από τον ρέφερι


Ο διαιτητής της αναμέτρησης Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) πριν την έναρξη του μας ευχήθηκε καλή επιτυχία με χειραψία στους προπονητές των δυο ομάδων.



Πήρε την πρωτοβουλία
Οι πρωταθλητές του ΑΠΟΚ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος. Για περίπου 40 λεπτά δεν βρήκαν χώρους από την καλοστημένη άμυνα της Ποταμιάς. Ωστόσο χάρης τον Μπάμπη Καρβέλη στο τελευταίο 5λεπτο βρήκαν δίχτυα δυο φορές.

Πρώτα η άμυνα
Η Ποταμιά κοίταξε περισσότερο τα αμυντικά της καθήκοντα και δεν έδωσε χώρους στον αντίπαλο, αφού τον περίμενε στο μισό γήπεδο. Οι Μεγαλοχωρίτες παρότι έκαναν αρκετές επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, δεν μπόρεσαν να κάνουν την μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος.

Αναγκαστική αλλαγή

 












Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Ποταμιά έκανε την πρώτη της αλλαγή. Ο αριστερός μέσος Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία Αριστερά) βγήκε εκτός αγώνα λόγω ενοχλήσεων και την θέση του πήρε ο Γιώργος Κορέντζελος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος έκανε ντεμπούτο, καθώς αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Μυρίκη.


Δοκάρι ο «Χρύ»


Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 31ο λεπτό. Ο Τάκης Σαϊτης έδωσε αριστερά στον 14χρονο Τόμι Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία), που από πλάγια σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε άουτ.

Απομάκρυνση φιλάθλων
Στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο μερίδα φιλάθλων, που μέχρι εκείνο το σημείο παρακολουθούσαν το ματς εντός του αγωνιστικού χώρου.



«Έδρασε» ο Καρβέλης


Ο 27χρονος Μπάμπης Καρβέλης σε κρίσιμο χρονικό σημείο βρήκε δίχτυα δυο φορές δίνοντας προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα του. Πρώτα στο 40ο λεπτό ο Χάρης Κουτσουπιάς σούταρε εκτός περιοχής, ο Αλέκος Κόκκοτας απέκρουσε και ο Μπάμπης Καρβέλης στην επαναφορά με διπλή προσπάθεια νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ (0-1). Ο σκόρερ αφιέρωσε το τέρμα στον συμπαίκτη του Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, που είχε μείνει στον πάγκο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το 0-2 όταν μετά το κόρνερ του Άλεξ Μπακαλίδη από δεξιά μετά την πάσα του Τάκη Σαϊτη έφτασε στον Μπάμπη Καρβέλη, που από κοντά με πλασέ σκόραρε.






Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και την κεφαλιά του Τσάκνη από κοντά μπλόκαρε ο Αχμέτης.
12΄: Ο Λιάγκας πάσαρε στον Μπακαλίδη, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά με τον Κόκκοτο να μπλοκάρει.
18΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φλωράκης Ι. χωρίς πίεση αιφνιδιάστηκε και σούταρε από καλή θέση χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς
19΄: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
26΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά, ο Σαϊτης πήρε την κεφαλιά και ο Κόκκοτας μπλόκαρε σταθερά.
31΄: Ο Σαϊτης άνοιξε όμορφα αριστερά στον Χρυσαφόπουλο, που σούταρε από πλάγια, με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
40΄: Ο Κουτσουπιάς σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Κόκκοτας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Καρβέλης σούταρε εξ επαφής, ο γκολκίπερ της Ποταμιάς απέκρουσε ξανά και ο Καρβέλης με δεύτερη προσπάθεια τον νίκησε, στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του τέρματος (0-1).
45΄+2΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η αμυντικοί της Ποταμιάς απέκρουσαν προσωρινά, ο Σαϊτης μέσα από την περιοχή βρήκε τον Καρβέλη, που με πλασέ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε σε κρίσιμο χρονικό σημείο το 0-2.

Β΄ Μέρος

Μέτριο ξεκίνημα
Το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους δεν είχε κάτι αξιόλογο. Η Ποταμιά έγινε πιο επιθετική, ωστόσο δεν απείλησε την εστία των «κυανόλευκων».

 2η αναγκαστική


Ο φορ Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία) αποχώρησε από το παιχνίδι στο 59ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Δημήτρης Νάσιος.


Πάνω-Κάτω
Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έγινε ανοιχτό ποδόσφαιρο και σημειώθηκαν συνολικά 5 τέρματα. Ο ΑΠΟΚ έφυγε νικητής από το γήπεδο με σκορ 5-2. 

Προειδοποίησε
Ένα λεπτό πριν το γκολ η Ποταμιά έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος έπαιξε το 1-2 με τον Γιώργο Κορέντζελο και σούταρε από πλεονεκτική θέση  πάνω από την εστία του Χρήστου Αχμέτη.


Μείωσε ο «Σαπ»


Ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) πέτυχε ένα όμορφο γκολ στο 66ο λεπτό αφού κινήθηκε από αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Αχμέτη, σκοράροντας στην πρώην του ομάδα και μειώνοντας σε 1-2.



Απάντησε με 3ο
Πέρασαν μόλις 4 λεπτά και η ομάδα του Βελουχίου απάντησε και σκόραρε για 3η φορά στο παιχνίδι. Στο 70ο λεπτό ο Γιάννης Φλωράκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά γύρισε για τον Πάνο Λιάγκα, που από κοντά σε κενή εστία σκόραρε για το 1-3.



Και δοκάρι
Ο Πάνος Λιάγκας μετά το γκολ που πέτυχε στο 73΄ έπιασε σουτ-«κεραυνό» εκτός περιοχής, το οποίο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στην συνέχεια της φάσης ο Άλεξ Μπακαλίδης σούταρε άουτ.

Προσωπική υπόθεση
Την υπογραφή του Πάνου Λιάγκα φέρει και το 4ο τέρμα του ΑΠΟΚ. Στο 79΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο 15χρονος Πάνος Λιάγκας εξ επαφής, αφού πρώτα σούταρε στο δοκάρι στην συνέχεια με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 1-4.



Σκόραρε ο Λ. Φλωράκης


Η Ποταμιά δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε και πάλι στο σκορ. Στο 85ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης από πλάγια αριστερά με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Χρήστου Αχμέτη (2-4).


Φινάλε με «Μπάκα»


Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογαφία) κατάφερε να σκοράρει. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία του Αλέκου Κόκκοτα πραγματοποίησε το τελικό 2-5. Ο «Μπάκα» πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, παίρνοντας αγκαλιά τον γιό του Βασίλη, που παρακολουθούσε το ματς πίσω από την εστία της Ποταμιάς.




Οι καλύτερες φάσεις
65΄: Ο Γιαννακόπουλος έδωσε στον Κορέντζελο, αυτός του γύρισε ξανά την μπάλα με τακουνάκι και ο πρώτος σούταρε από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση πάνω από το τέρμα του Αχμέτη.
66΄: Ο Σαπούνης έκανε πανέμορφη ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ στο δεξί «Γ» της εστίας του ΑΠΟΚ μείωσε σε 1-2.
68΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε την σέντραρε από αριστερά, ο Σαϊτης πήρε την κεφαλιά και ο Κόκκοτας μπλόκαρε.
70΄: Ο Φλωράκης Ι. μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα για τον Λιάγκα, που από κοντά εύκολα με σουτ έκανε το 1-3.
73΄: Δυνατό σουτ του Λιάγκα εκτός περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς και στην επαναφορά ο Μπακαλίδης μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ από την αριστερή γωνία του Κόκκοτα.
79΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Λιάγκας εξ επαφής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε εύκολα για το 1-4.
85΄: Ο Φλωράκης Λ. με έξοχο σουτ από πλάγια αριστερά «κρέμασε» τον Αχμέτη, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό του «παραθυράκι» 2-4.
94΄: Ο Μπακαλίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, απέφυγε και τον Κόκκοτα και με σουτ «έγραψε» το τελικό σκορ (2-5).

Κίτρινες Κάρτες
Κοσμάς, Φλωράκης Λ., Ζαγκότσης, Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Καρβέλης, Φλωράκης Ι.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φλωράκης Λ., Φαρμάκης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Λιάγκας, Καρβέλης, Συγκελόπουλος, Κουτσουπιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καθόλη την προετοιμασία η ομάδα δούλεψε αρκετά καλά και παρουσίασε αρκετές φορές πάρα πολύ καλή εικόνα. Η κλήρωση  εξ αρχής για μας ήταν αρκετά δύσκολη και θα έπρεπε είτε στο πρώτο παιχνίδι είτε σε επόμενα παιχνίδια, η ομάδα να είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό των αγώνων. Το ότι παρουσιαστήκαμε στα φιλικά πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με την περσινή χρονιά δεν αποτελούσε εχέγγυο ότι θα στεκόμαστε το ίδιο καλά και στο επίσημο παιχνίδι.
Δυστυχώς η συγκέντρωση μας στο ματς κράτησε μόνο 40 λεπτά και με 3 συνεχόμενα ατομικά λάθη δεχτήκαμε 3 γκολ. Μετά από τα λάθη αυτά χάσαμε και την αυτοσυγκέντρωση μας και τον προσανατολισμό μας μέσα στο γήπεδο. Δεν είχαμε αγωνιστική πειθαρχία και φάνηκε η διαφορά εμπειρίας, ανάμεσα στις δυο ομάδες. Θα πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες μας ότι κάθε γκολ που δεχόμαστε ή πετυχαίνουμε έχει και διαφορετικές συνέπειες τόσο στην αγωνιστική μας παρουσία όσο και στην ψυχολογία μας. Γνωρίζουμε και το προπονητικό τιμ και η διοίκηση ότι οι στόχοι που θέσαμε για την φετινή χρονιά δεν είναι εύκολοι. Εμείς πρέπει σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνυόμαστε πρώτα από όλα στον εαυτό μας ότι μπορούμε να σταθούμε σε υψηλότερο επίπεδο και θα πρέπει με την συνεχή προσπάθεια και προσήλωση μέσα στο γήπεδο να σταθεροποιήσουμε την αγωνιστική μας παρουσία. Ελπίζω το σημερινό παιχνίδι να αποτελέσει ένα μάθημα για μας, να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να αναγνωρίσουμε ότι χωρίς ομαδική προσπάθεια και αγωνιστική πειθαρχία δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα καλύτερο την φετινή χρονιά. Τέλος τίποτα δεν τελειώνει είτε δεχόμαστε πρώτοι γκολ είτε το πετυχαίνουμε, ο αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και το πρωτάθλημα δεν έχει ούτε καν αρχίσει. Όπως καταλαβαίνετε ο δεύτερος αγώνας κυπέλλου μιας και σήμερα ήμασταν γηπεδούχοι θα αποτελέσει απλώς μια δεύτερη γενική πρόβα για την έναρξη του πρωταθλήματος.»

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους τους ποδοσφαιριστές, να έχουν την υγεία τους. Όσο για το παιχνίδι νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι σε μια εβδομάδα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Συγχαρητήρια σε όλους.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπίκας(73΄ Νεοφύτου), Οικονόμου, Φαρμάκης, Αρκουμάνης, Ζαγκότσης, Τσάκνης(30΄ λ.τρ. Κορέντζελος), Γιαννακόπουλος, Κοσμάς(59΄ λ.τρ. Νάσιος), Φλωράκης Λ., Σαπούνης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Τσιλιμέκης Δ., Χρυσαφόπουλος(64΄ Γιαννόπουλος), Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Κουτσουπιάς, Φλωράκης Ι.(75΄ Μπάμπε), Μπακαλίδης, Σαϊτης, Λιάγκας, Καρβέλης(52΄ Γενιτσαρόπουλος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος