Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φραγκίστα-Αίολος 1-4

Κάνοντας θετική εμφάνιση ο Αίολος επιβλήθηκε της Φραγκίστας εκτός έδρας με 4-1 και βρίσκεται με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά του κυπέλλου.
Ο πρώτος προημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Δυτικής Φραγκίστας. Αναμετρήθηκαν οι δυο περυσινοί φιναλίστ. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 50-60 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.
Η Φραγκίστα φάνηκε ανταγωνιστική μόνο στα πρώτα 20-25 περίπου λεπτά, όπου είχε και δυο καλές στιγμές. Στην επανάληψη έπαιξε ρόλο η κόπωση και η διαφορά στην φυσική κατάσταση. Κατάφερε να πετύχει στο φινάλε ένα εξαιρετικό γκολ με τον Γιάννη Μπισμπίκη. Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού είναι η μοναδική, η οποία δεν έκανε προετοιμασία, αλλά θα αποτελέσει και φέτος έναν «σκληροτράχηλο» αντίπαλο σε όποιον την υποτιμήσει.
Ο Αίολος μετά την μέτρια εικόνα, που είχε στα τελευταία φιλικά έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του, προσαρμοζόμενος στις δυσκολίες του ξερού γηπέδου. Είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, πετυχαίνοντας 4 τέρματα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στα ημιτελικά, όπου τον περιμένει η Κρέντη. Στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε μάλιστα αρκετά καλή εμφάνιση. Δυο φορές πέτυχε γκολ ο Δημήτρης Κουρλός, ενώ από ένα σημείωσαν οι: Νίκος Ράικος και Ταξιάρχης Γούλας. Το συγκρότημα του Κώστα Γουλέτα έχει βλέψεις για την υπεράσπιση του τίτλου του.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν στον δεύτερο προημιτελικό την Κυριακή 28-9 στο Καρπενήσι με τον αγώνα να αποκτά τυπική διαδικασία.

Περισσότεροι από 50
Τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 50 φίλαθλοι. Σε αυτό συνετέλεσαν και οι αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν.



Κανονικά στην Φραγκίστα
Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας, το οποίο έχει προσωρινή άδεια χρησιμοποίησης έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Μετά από 1 χρόνο

 












Δυο ποδοσφαιριστές του Αιόλου, που πέρυσι έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις, πετυχαίνοντας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν από τον Κώστα Γουλέτα. Πρόκειται για τους νεαρούς Ηρακλή Καρατσίκη (Φωτογραφία Αριστερά) και Αντώνη Ζαχαρόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά), που πέρασαν ως αλλαγή. Ο πρώτος έπαιξε αριστερό μπακ και ο δεύτερος ως στόπερ. Μάλιστα ο Ζαχαρόπουλος επρόκειτο να μετακινηθεί στα Άγραφα, κάτι που δεν συνέβη τελικά. Οι δυο 18χρονοι δεν είχαν την σαιζόν 2013-2014 κάποια επίσημη συμμετοχή παρότι άνηκαν στον Αίολο.

Επιστροφή «Ντέμη»


Μετά από 7 χρόνια φόρεσε την φανέλα της Φραγκίστας ο Δημήτρης Κετσιλής (Φωτογραφία). Ο 23χρονος αποκτήθηκε από τον Αστέρα Εξαρχείων και αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ. Τα άλλα δυο αποκτήματα Γιάννης Χαλκιάς και Δημήτρης Λαθύρης απουσίαζαν. Στον πάγκο έμεινε ο 22χρονος Νίκος Κετσιλής (Αδερφός του Δημήτρη), χωρίς να αγωνιστεί.

Νικηφόρο ντεμπούτο


Η πρώτη παρουσία του Κώστα Γουλέτα (Φωτογραφία) στους πάγκους ως προπονητής συνδυάστηκε με νίκη και καλό ποδόσφαιρο. Ο 39χρονος με πλούσια ποδοσφαιρική θητεία έχει μάλιστα μετακινήσει και το δελτίο του στο συγκρότημα του Προφήτη Ηλία.


Σκόραρε ο «πρώην»
Την περυσινή του ομάδα αντιμετώπισε ο Ταξιάρχης Γούλας. Μάλιστα ο 19χρονος μεσοεπιθετικός «πλήγωσε» τους πρώην συμπαίχτες και συγχωριανούς του, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ των νικητών.

Σύσσωμη η διοίκηση


Δυναμική παρουσία έδωσε η διοίκηση της ομάδας του Προφήτη Ηλία. Προεξέχοντος του Προέδρου Σεραφείμ Ράικου (Φωτογραφία) τον αγώνα είδαν οι: Αντρέας Κυλλής, Περικλής Πλακιάς, Κώστας Οικονόμου, Γιάννης Λερογιάννης, καθώς και ο Σταύρος Μαντής.

Οδηγίες Προέδρου


Τον άτυπο ρόλο του προπονητή στην Φραγκίστα έχει ο Πρόεδρος της Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία). Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας δεν έκανε προετοιμασία.

Τα νέα πρόσωπα


Από πλευράς κυπελλούχων θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι νεαποκτηθέντες: Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία), Χρήστος Ράμμος, Πάνος Στόκας και Ταξιάρχης Γούλας. Ως «νέος» δεν θεωρείται ο Χάρης Ζαραβέλης, ο οποίος επανεγγράφηκε στους «κιτρινομπλέ»

Με λεωφορείο ο Αίολος
Ομάδα με άψογη οργάνωση απέδειξε πως είναι ο Αίολος, ταξιδεύοντας στην Φραγκίστα με λεωφορείο και όχι με αυτοκίνητα, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες.

Παρατηρητής παλαιός πρόεδρος του Α.Π.Ο.Δ.Φ.


Ο Πάνος Παπαδημητρίου ήταν ο παρατηρητής του παιχνιδιού. Ο κ. Παπαδημητρίου διετέλεσε Πρόεδρος στην Φραγκίστα πριν από περίπου 10 χρόνια. Στο γήπεδο ήταν και ο Θανάσης Τσατσαράγκος (Φωτογραφία), ο οποίος είναι ο πρώην παράγοντας του Αιόλου και της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Οι περυσινοί φιναλίστ
Οι δυο ομάδες είχαν «κοντραριστεί» στον περυσινό τελικό, όπου οι «Αιολίτες» είχαν επικρατήσει με σκορ 4-0.

21μελης αποστολή
Ο Κώστας Γουλέτας είχε στην διάθεση του 21 ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίστηκαν οι: Αποστόλης Νούλας (13 ετών), Κώστας Καββαδίας, Χρήστος Τόσκα και Πάνος Αζακάς, ενώ εκτός 18αδας έμειναν οι: Θωμάς Αζακάς, Ηλίας Μπουμπουρής και Πάρις Καραμπάς, που είδαν τον αγώνα από την κερκίδα.

Χωρίς Περούλα


Τις προσπάθειες των συμπαιχτών του από την εξέδρα παρακολούθησε ο Γιώργος Περούλας. Ο 33χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν προπονητής-παίχτης της Φραγκίστας.

Σε άλλο ρόλο


Ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία) χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός χαφ, δίνοντας μάχες στην μεσαία γραμμή και όχι ως τερματοφύλακας.

Την Κυριακή (28-9) το δεύτερο ματς
Ο επαναληπτικός, ο οποίος είναι διαδικαστικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Οι δυο ομάδες θα «κοντραριστούν» και στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣΕ.

Αλλαγή linesman


Ο Θοδωρής Οικονόμου (Φωτογραφία) από την Φθιώτιδα εκτέλεσε χρέη 2ου βοηθού, αντικαθιστώντας τον αρχικά ορισθέντα Δήμο Μπράζια.

Α΄ Μέρος

Βελτιώθηκε μετά το 20΄
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αίολος μετά το πρώτο 20λεπτο κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να προηγηθεί με 0-1, όντας ομάδα με περισσότερες δυνάμεις. Μέχρι εκείνη την ώρα ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και οι γηπεδούχοι πατούσαν καλά στο γήπεδο. Η Φραγκίστα είχε καλή παρουσία μέχρι εκείνη την ώρα, δημιουργώντας δυο απειλητικές στιγμές.

Επικίνδυνη 2 φορές
Η Φραγκίστα είχε δυο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο με εκφραστή τον κινητικότερο παίχτη της Γιάννη Μπισμπίκη. Ο 18χρονος δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5΄ και στο 15΄, απειλώντας για τους γηπεδούχους.




Έκανε αλλαγή


Την πρώτη του διορθωτική κίνηση έκανε ο Κώστας Γουλέτας με την συμπλήρωση 35 λεπτών παιχνιδιού, αντικαθιστώντας τον Πάνο Στόκα (Φωτογραφία) με τον Ηρακλή Καρατσίκη.


Απείλησε


Την καλύτερη του ευκαιρία έχασε στο 17΄ ο Αίολος με τον Ταξιάρχη Γούλα, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή άουτ. Σε αυτήν την φάση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γούλα από αντίπαλο του. 8 λεπτά νωρίτερα ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) σούταρε εντός περιοχής άουτ.


Με «δράστη» τον Κουρλό


Οι «κιτρινομπλέ» προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός (Είχε κάνει χατ-τρικ στον τελικό κυπέλλου) με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Η φάση ξεκίνησε από αράουτ του αρχηγού Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.




Έμειναν χωρίς μπάλες
1,5 λεπτό νωρίτερα έληξε το πρώτο ημίχρονο, καθώς όλες οι διαθέσιμες μπάλες είχαν βρεθεί εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Νταλαφούρας έβγαλε την βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε από αριστερά παράλληλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου.
9΄: Μετά από κεφαλιά-πάσα του Ζαραβέλη, το δυνατό σουτ-βολέ του Ράμμου μέσα από την περιοχή και δεξιά έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
15΄: Ο Ίβρος έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι, ο Μπισμπίκης Ι. έκλεψε και πλάσαρε από δεξιά μόλις άουτ από το τέρμα του Αιόλου.
17΄: Ο Κουρλός με μπαλιά τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Λαθύρη.
26΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε αράουτ από δεξιά, ο Κουρλός εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό σουτ, που κατέληξε στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας έκανε το 0-1.
37΄: Ο Κουρλός γύρισε από αριστερά στον Ράμμο, το σουτ του οποίου από τα όρια της περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Λαθύρη.

Β΄ Μέρος

Υπήρχε 1 ομάδα
Πολύ καλύτερο πρόσωπο παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο Αίολος, ο οποίος έφτασε στην επίτευξη ακόμη 3 τερμάτων. Η Φραγκίστα μείωσε  σε 1-4 με εξαιρετικό τέρμα του Γιάννη Μπισμπίκη.

Παντού ο Νικολάου


Ο 23χρονος Νίκος Νικολάου χρησιμοποιήθηκα στην αριστερή πλευρά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο άρχισε ως δεξί μπακ, αγωνιζόμενος και στα πλάγια της άμυνας και στα άκρα του κέντρου.

Με τον ίδιο σκόρερ
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν στο 64΄ δυο τα τέρματα της πάλι με τον ικανότατο Δημήτρη Κουρλό, που πλάσαρε εύστοχα εντός περιοχής. Ο Χρήστος Ράμμος έκανε την ασίστ με το κεφάλι μετά από φάουλ-γέμισμα του Γιάννη Ηλιάδη. Οι Φραγκιστιανοί ισχυρίστηκαν ότι ο Ράμμος έκανε επιθετικό φάουλ σε αυτήν την φάση.




Δοκάρι..και γκολ

 












4 λεπτά αργότερα ο Αίολος σε φάση διαρκείας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) νικήθηκε αρχικά από τον πορτιέρο Γιώργο Λαθύρη και εν συνεχεία σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι με τον Νίκο Ράικο (Φωτογραφία Δεξιά) να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει από κοντά.





Το 0-4 από Γούλα


Με πολύ ωραία εκτέλεση ο Ταξιάρχης Γούλας στο 85ο λεπτό πραγματοποίησε το 0-4. Σούταρε μονοκόμματα από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Γιώργου Λαθύρη.





Μείωση με υπέροχο τέρμα


Το «γκολ της τιμής» για την Φραγκίστα ήταν και το καλύτερο της συνάντησης. Ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) πέτυχε το τελικό 1-4 στο 88΄ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στο «παραθυράκι» του Θεοδόση Κόκκοτου. Καλή στιγμή έχασε λίγο αργότερα ο μικρότερος αδερφός του σκόρερ Φώτης.




Πρώτο παιχνίδι Ν. Κόκκοτου


Ντεμπούτο για την Φραγκίστα έκανε ο Νίκος Κόκκοτος. Ο 18χρονος αποτέλεσε την 3η αλλαγή του Χρήστου Γαλανού.

Με 10 στο τέλος
Ο Δημήτρης Κουρλός τραυματίστηκε στην φάση του 4ου τέρματος και αποχώρησε, δεχόμενος την ιατρική βοήθεια του Δημήτρη Σερπάνου. Ο Αίολος έπαιξε για τα τελευταία λεπτά με παίχτη λιγότερο, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές του.


Πανηγύρισαν την επικράτηση
Μετά από την προτροπή του προπονητή τους οι «Αιολίτες» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας.



Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Σουτ του Ράμμου εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
61΄: Ο Λαθύρης Α. έκανε γέμισμα, ο Κετσιλής εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και σούταρε, αλλά ο Κόκκοτος μπλόκαρε.
62΄: Ο Ζαραβέλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε έξω από αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
64΄: Χτύπημα φάουλ του Ηλιάδη από το κέντρο, ο Ράμμος έκανε κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κουρλός με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Λαθύρη(0-2).
65΄: Μονοκόμματο σουτ του Κουρλού από θέση έξω δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
68΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ηλιάδης έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Ζαραβέλη, το πλασέ του οποίου εξ επαφής απέκρουσε όμορφα ο Λαθύρης, νέο πλασέ του Ζαραβέλη κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας και ο Ράικος Ν. με πλασέ σε άδειο τέρμα πραγματοποίησε το 0-3.
70΄: Πάσα του Ράμμου στον Γούλα, το σουτ του οποίου από θέση αριστερά μάζεψε ο Λαθύρης.
85΄: Ο Νικολάου επιχείρησε σέντρα από δεξιά, το σουτ του Κουρλού κόντραρε στα σώματα και ο Γούλας με ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λαθύρη (0-4).
88΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έξω από την περιοχή δοκίμασε εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κόκκοτου, μειώνοντας σε 1-4.
91΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπισμπίκης Φ. έπιασε ωραίο απευθείας σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Κόκκοτος στην αριστερή του γωνία.
94΄: Πάσα του Ράικου Ν. στον Γούλα, το σουτ του τελευταίου κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.

Κίτρινες Κάρτες
Γερονίκος, Νταλαφούρας, Σάλτης Χ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι.
Αίολος: Κουρλός, Ηλιάδης, Ζαραβέλης ,Καρατσίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, ήταν ανώτερη και δίκαια κέρδισε. Η ομάδα η δική μας έχει πρόβλημα στην φυσική κατάσταση λόγω ελλείψης προπονήσεων. Παίξαμε στο παιχνίδι κυπέλλου, έχοντας δώσει πριν μόνο ένα φιλικό. Μέσα στην έδρα μας θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Το σημερινό παιχνίδι το είδαμε σαν ένα φιλικό, καθώς η κλήρωση ήταν αρκετά δύσκολη για μας. Καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς.»



Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Σε γενικές γραμμές η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Τα έχω ξαναπεί για τα συγκεκριμένα γήπεδα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, δείξανε ότι πλέον σιγά-σιγά γινόμαστε ομάδα και περιμένω την ανάλογη συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Λαθύρης Γ., Λαθύρης Α., Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι.(78΄ Σάλτης Α.), Σάλτης Χ., Καζάκος Π.(81΄ Κόκκοτος Ν.), Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Κετσιλής Δ.(77΄ Μπισμπίκης Φ.)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος(72΄ Ράικος Γ.), Νικολάου, Ίβρος(68΄ Ζαχαρόπουλος), Ηλιάδης, Ράικος Ν., Ζαραβέλης, Γούλας, Ράμμος, Κουρλός, Στόκας(35΄ Καρατσίκης)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Οικονόμου(ΕΠΣ Φθιώτιδας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος