Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 0-2

Με πολύ καλή παρουσία τα Άγραφα «επισφράγισαν» την ανωτερότητα τους στο 80λεπτο φιλικό παιχνίδι, επικρατώντας του ΑΠΟΚ με σκορ 2-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 17:30. Το παρακολούθησαν αρκετοί θεατές και σε αυτό βοήθησαν και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες. «Κοντραρίστηκαν» δυο ομάδες με πρωταγωνιστικές βλέψεις στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ.
Ο ΑΠΟΚ γνώρισε την πρώτη του φιλική ήττα μετά από 3 αναμετρήσεις, όπου μετρούσε 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, παρουσίασε κενά στην άμυνα και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, οι οποίες θα αποβούν καθοριστικές για τα επίσημα παιχνίδια. Συνάντησε απέναντι του τον «δανεικό» Χρήστο Παπαβασιλείου, ο οποίος κράτησε το μηδέν.
Τα Άγραφα συνέχισαν με την δεύτερη φιλική τους νίκη και με το ίδιο σκορ. Παρουσίασαν ικανοποιητικό πρόσωπο, αφήνοντας υποσχέσεις για την σαιζόν. Σκόρερ χρίστηκαν για την ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου οι: Πάνος Βλάχος και Κώστας Καλύβας, ενώ ακυρωθέν γκολ είχε ο Πάνος Μπλέντζος.
Το Βελούχι αντιμετωπίζει για το κύπελλο Ευρυτανίας σε μια εβδομάδα την Ποταμιά και τα Άγραφα θα παίξουν με την Μυρίκη.

Πάνω από 50
Αρκετός φίλαθλος κόσμος παρακολούθησε την φιλική αναμέτρηση. Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 50 φίλαθλοι.


«Δανεικός» και κορυφαίος


Ο ΑΠΟΚ «δάνεισε» στα Άγραφα για αυτό το φιλικό τον τερματοφύλακα Χρήστο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία). Ο 20χρονος Πελασγιώτης γκολκίπερ ήταν μάλιστα ο κορυφαίος της συνάντησης, κάνοντας αρκετά καλές επεμβάσεις.

Έμειναν χωρίς πορτιέρο
Η Ένωση δεν είχε διαθέσιμο τερματοφύλακα για το φιλικό, καθώς ο 16χρονος Γιώργος Γιόγιος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Ποταμιά. Ο έτερος γκολκίπερ Γιώργος Καλύβας ήταν απών.


Διάρκεια 80΄
Ο αγώνας είχε διάρκεια συνολικά 80 λεπτά με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται σε 2 40λεπτα.

Με ρέφερι Σερπάνο

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης Δημήτρης Σερπάνος. Ο 42χρονος έχει αγωνιστεί και στις δυο ομάδες.

Αντίπαλοι πατέρας & υιός

 












Σε διαφορετικά «στρατόπεδα» βρέθηκαν για πρώτη φορά ο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) με τον γιό του Αντρέα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο 41χρονος αγωνίζεται στα Άγραφα και ο 15χρονος στον ΑΠΟΚ.

Προετοιμασία για κύπελλο
Οι δυο ομάδες ετοιμάζονται για τα παιχνίδια κυπέλλου, που θα δώσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το Βελούχι θα παίξει με την Ποταμιά και τα Άγραφα με την Μυρίκη.

Επανένταξη για Κρίντα


Στην διάθεση του Λάκη Αναστασόπουλου τέθηκε ο Κώστας Κρίντας, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό. Ο 19χρονος μέσος ολοκληρώνει τις προσεχείς ημέρες την στρατιωτική του θητεία.

Διαφορετική θέση οι coach
Ο προπονητής του Βελουχίου Λάκης Αναστασόπουλος κατεύθυνε την ομάδα του από την πλευρά των πάγκων, ενώ ακριβώς απέναντι βρέθηκε ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.

Μέσα ο Κρασιάς


Στο αρχικό σχήμα των Καρπενησιωτών συμμετείχε για πρώτο παιχνίδι ο αρχηγός Γιώργος Κρασιάς. Ο 43χρονος αμυντικός αγωνίζεται διαρκώς στην ομάδα από το 1991 και ύστερα.

Διακριτικά ο ΑΠΟΚ
Οι δυο ομάδες έχουν ίδιου χρώματος εμφανίσεις και ως εκ τούτου το Βελούχι φόρεσε διακριτικά.

Α΄ Μέρος

Πιο «ζωηρή» η Ένωση
Καλύτερη αγωνιστική εικόνα παρουσίασε στο πρώτο μέρος η ομάδα των ΝΑΕΑ. Είχε τον έλεγχο στο πρώτο 15λεπτο, εν συνεχεία ο ΑΠΟΚ ήταν για ένα διάστημα καλύτερος και το τελευταία 10 λεπτά ήταν σχετικά ισορροπημένα. Οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν 5 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 40΄.

Αψιμάχησαν στο 26΄


Αψιμαχία ελαφριάς μορφής είχαν στο 26ο λεπτό ο Σάκης Τσιλίκας του ΑΠΟΚ με τον Δημήτρη Μπισμπίκη (Φωτογραφία) της Ένωσης, ύστερα από ένα φάουλ του δεύτερου στον πρώτο.



Από το κεφάλι του Βλάχου


Οι Αγραφιώτες πήραν το προβάδισμα με την συμπλήρωση 35 λεπτών. Το νέο απόκτημα της ομάδας από την Κρέντη Πάνος Βλάχος σκόραρε με ωραία κεφαλιά, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του Χρήστου Κατσαρή.



«Σταματήθηκαν» Σαΐτης & Τσιλίκας

 












Σημαντικές ευκαιρίες έχασε το Βελούχι πριν και μετά το γκολ του Βλάχου. Στο 31ο λεπτό ο Τάκης Σαΐτης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο 37ο λεπτό ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) νικήθηκαν από τον Χρήστο Παπαβασιλείου, που απέκρουσε τις κοντινές προσπάθειες των αντιπάλων επιθετικών σωτήρια. 



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Προσωπική προσπάθεια και δυνατό σουτ του Μπούκα από δεξιά απέκρουσε ο Αχμέτης στην αριστερή του γωνία.
19΄: Ο Κατσαρός με μπαλιά τροφοδότησε τον Βλάχο, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βελουχίου.
27΄: Πλασέ του Μπακαλίδη από δεξιά απέκρουσε με τα πόδια ο Παπαβασιλείου.
30΄: Χαμηλό σουτ του Αθανασόπουλου από το ύψος της περιοχής πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
31΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, πλασέ του Σαΐτη εξ επαφής απέκρουσε σωτήρια ο Παπαβασιλείου.
35΄: Κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά, ο Βλάχος με κεφαλιά-«ψαράκι» μέσα από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας πραγματοποίησε το 0-1.
37΄: Ο Μπακαλίδης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Τσιλίκας πλάσαρε εξ επαφής, ο αντίπαλος πορτιέρο απέκρουσε και το νέο πλασέ του φορ του Βελουχίου απομακρύνθηκε από τον Παπαβασιλείου.

Β΄ Μέρος

Ισορροπία και γκολ Αγράφων
Το Βελούχι δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση με τον Μπάμπη Καρβέλη και τον Άλεξ Μπακαλίδη να μην ευστοχούν. Αντίθετα ο Κώστας Καλύβας πραγματοποίησε στο τελευταίο 10λεπτο το 0-2 για την Ένωση.


Πρεμιέρα για μικρούς

 












Την πρώτη τους ανεπίσημη παρουσία με το Βελούχι κατέγραψαν οι: Λάμπρος Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά) και Αντώνης Πλάκας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο, ενώ ο δεύτερος δεν έχει δελτίο στην ομάδα.

Άστοχος ο Καρβέλης


Κλασσικές ευκαιρίες έχασε ο Μπάμπης Καρβέλης του ΑΠΟΚ, που δυο φορές πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά δεν σκόραρε!. Στο 42ο λεπτό σούταρε άουτ, ενώ στο 77΄ το πλασέ του διώχτηκε πάνω στην γραμμή από τον στόπερ Ηλία Τσιγαρίδα.




Τετ α τετ Μπακαλίδη-Καλύβα


Δυο πολύ καλές επεμβάσεις έκαναν Χρήστος Αχμέτης και Χρήστος Παπαβασιλείου. Ο πρώτος απέκρουσε το τετ α τετ του Κώστα Καλύβα στο 46΄ και ο δεύτερος το σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) 22 λεπτά αργότερα.



Τους δικαιώνει ο «Καλαΐφερτ»


Τα Άγραφα πέτυχαν στο 73΄ και 2ο γκολ με τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία). Ο 26χρονος έχει χριστεί σκόρερ και στα 3 φιλικά της ομάδας του. Πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Χρήστου Αχμέτη σε πλασέ του Γιώργου Πλεξίδα και πέτυχε το 0-2. Ο «Καλαΐφερτ» έχει ξεκινήσει πολύ καλά στα πρώτα ανεπίσημα παιχνίδια, δικαιώνοντας την επιμονή της ομάδας να μην τον παραχωρήσει.

Μη γενόμενο το 3ο γκολ


Η Ένωση πέτυχε και 3ο τέρμα στο 78΄ με τον Πάνο Μπλέντζο (Φωτογραφία), που σκόραρε σε κενή εστία μετά την ασίστ του Γιώργου Πλεξίδα. Το τέρμα ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Βαθιά μπαλιά του Φλωράκη από δεξιά, ο Καρβέλης πέρασε και τον Παπαβασιλείου, αλλά πλάσαρε έξω από τα δοκάρια των Αγράφων.
45΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Λιάγκα, το πλασέ του οποίου από αριστερά μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.
46΄: Ο Παπαβασιλείου με βολέ έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Καλύβα, ο οποίος εξ επαφής πλάσαρε και ο Αχμέτης απέκρουσε, σώζοντας την εστία του.
51΄: Ο Βλάχος πάτησε μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια στον Τσιούμα, το σουτ του δεύτερου έφυγε έξω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.
68΄: Ο Μπακαλίδης ξέφυγε από τους αμυνόμενους και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, σούταρε, αλλά ο Παπαβασιλείου απέκρουσε ξανά σε κόρνερ.
73΄: Ο Καλύβας με μπαλιά έβγαλε τον Πλεξίδα σε θέση τετ α τετ, ο παίχτης των Αγράφων πλάσαρε, ο Αχμέτης απέκρουσε και ο Καλύβας με νέο χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελουχίου, «γράφοντας» το 0-2.
76΄: Ο Μπούτσι έκανε την μπαλιά στον Καρβέλη, που απόφυγε τον Παπαβασιλείου και πλάσαρε από κοντά, με τον Τσιγαρίδα να αποκρούει πάνω στην γραμμή.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Μπάμπε(41΄ Φλωράκης), Χρυσαφόπουλος(41΄ Τσιλιμέκης Δ.), Κρασιάς(41΄ Μπούτσι), Γιαννόπουλος(62΄ Πάτρου Α.), Ξαγάρας, Λιάγκας, Κουτσουπιάς(51΄ Κρίντας), Σαΐτης(74΄ Πλάκας), Μπακαλίδης(74΄Λαθύρης), Τσιλίκας(41΄ Καρβέλης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαβασιλείου, Κατσαρός(62΄ λ.τρ Μαντέκας), Καλύβας(78΄ Ζανιάς), Τσιγαρίδας, Μπισμπίκης, Βλάχος(62΄ Δαράβαλης), Κόγιας(41΄ Τσιούμας, 73΄ Μπλέντζος), Γραβιάς(41΄ Πάτρου Ρ.), Αθανασόπουλος(41΄ Ράπτης), Μπούκας(53΄ Πλεξίδας), Κατσαρής(77΄ Λίκα)

Διαιτητής: Δημήτρης Σερπάνος(Ποδοσφαιριστής Κρέντης)








































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
 Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος