Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Για την πρόκληση της Β΄ Εθνικής στο Καρπενήσι ο Προμηθέας Πατρας

Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας, που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακά ανοδική πορεία. Κατέφτασε την Δευτέρα 25 Αυγούστου και θα παραμείνει έως την Κυριακή 31 του μηνός. Οι Πατρινοί διαμένουν στο Hotel Avaris, μαζί με την μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Απόλλωνα. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Καρπενησίου και στους αθλητικούς χώρους του ξενοδοχείου.
Ο Προμηθέας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα εκτός έδρας τον Πανερυθραϊκό.
Προπονητής της ομάδας είναι για δεύτερη σερί σαιζόν ο Μάκης Γιατράς, ενώ της αποστολής ηγείται ο Πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος. Οι πρωταθλητές του νότου της Γ΄ Εθνικής έχουν διατηρήσει όλον τον βασικό τους «κορμό», προσθέτοντας στο ρόστερ 4 έμπειρους αθλητές με θητεία σε παραπάνω κατηγορίες.
Παράλληλα με την ανδρική ομάδα στο Καρπενήσι βρίσκεται και η εφηβική ομάδα, η οποία έχει προπονητή τον Γιώργο Σταθάτο και περιλαμβάνει πολλούς ταλαντούχους αθλητές, που μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Μαζί με άνδρες και έφηβους στην αποστολή συμμετέχουν 30 αθλητές. Οι δυο ομάδες προπονούνται διαφορετική ώρα.
Ο Α.Σ.Π. Προμηθεάς ιδρύθηκε το 1985 στην Πάτρα. Η ανδρική ομάδα είχε κατακτήσει στα τέλη της δεκαετίας του 2010 3 συνεχόμενες ανόδους, φτάνοντας από την Γ΄ ΕΣΚΑΗ στην Α1΄ ΕΣΚΑΗ. Πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά στην Γ΄ Εθνική, κατακτώντας ακόμη μια άνοδο!.

Η αποστολή των ανδρών


Ο προπονητής Μάκης Γιατράς συμπεριέλαβε στην αποστολή του Καρπενησίου τους ακόλουθους αθλητές: Νίκο Πέττα, Δημήτρη Κατιάκο, Τριαντάφυλλο Τζακόπουλο, Βλάντο Πέτροβιτς, Γιάννη Ντιμπ, Γιώργο Λάππα, Γιώργο Πετρόπουλο, Γιάννη Χαμηλό, Βασίλη Γιαννικόπουλο, Σωκράτη Μαναβόπουλο, Δημήτρη Σερέτη, Θανάση Σουφλιά, Κώστα Τασόπουλο, Παναγιώτη Νικολάου, Κώστα Μαλτέζο, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, Παναγιώτη Πρέλτζιτς και τους έφηβους Σπύρο Κανελλόπουλο,  και Δημήτρη Κυριλή .


Προεδρική παρουσία


Αρχηγός αποστολής του Προμηθέα στο Καρπενήσι είναι ο Πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Λιόλιος.

Coach ο Μάκης Γιατράς 














Στο προπονητικό «τιμόνι» βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν ο Μάκης Γιατράς με άμεσους συνεργάτες τον Λουκά Λεονάρδο και τον Χρήστο Μήλα. Γυμναστής είναι ο Γιώργος Τάνταρος και φυσιοθεραπευτής ο Παναγιώτης Χαλκιόπουλος.
Ο 43χρονος τεχνικός κ. Γιατράς έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Ε.Α.Π. 84΄, Ε.Α.Π., ΠΑΟΚ Πατρών, Πατρέα και Δάφνη Πατρών. Έχει καθοδηγήσει την Παναχαική Σουλίου, την Δάφνη Πατρών, την Ε.Α.Π., τον Κεραυνό Αιγίου, την Κεφαλληνία, την Δόξα Λευκάδος και τον Έσπερο ΑΟΠΑ.

Απέκτησε γνωστά ονόματα
Εν όψει των υποχρεώσεων στην Β΄ Εθνική ο Προμηθέας ενέταξε στο δυναμικό του έμπειρους αθλητές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Πρόκειται για τους: Πέττα(Από το 1997 έως το 2001 αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό), Τζακόπουλο(Με θητεία στις Γερμανικές Δρέσδη και Ντίσελντορφ), Κατιάκο(Με παλαιότερη παρουσία στον Πανιώνιο) και Πέτροβιτς(Έπαιζε πέρυσι στην Α1΄ με τον Απόλλωνα). Για την ανδρική ομάδα υπολογίζονται και ορισμένοι νεαποκτηθέντες ταλαντούχοι, όπως οι Δημήτρης Σερέτης (Από τον Απόλλωνα Πάτρας), καθώς και οι: Κυριλής, Κανελλόπουλος, Μαλτέζος και Σακελλαρόπουλος.

Τα αποκτήματα έχουν ως εξής:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Προηγ. Ομάδα
Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος
29
Γκάρντ
1,87
Ντίσελντορφ
Νίκος Πέττας
33
Γκάρντ
1,95
Ψυχικό
Βλάντιμιρ Πέτροβιτς
37
Φόργουορντ
1,99
Απόλλων Πάτρας
Δημήτρης Κατιάκος
27
Σέντερ
2,06
Γ.Α.Σ. Αετός

9αδα πρωταθλητών
Στην προσπάθεια του νέου Προμηθέα συνεχίζουν 9 αθλητές, που κατέκτησαν το περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 


Οι αθλητές του περυσινού ρόστερ είναι οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Γιώργος Λάππας
28
Γκάρντ
1,88
Γιάννης Ντίμπ
28
Γκάρντ
1,86
Γιάννης Χαμηλός
30
Γκάρντ
1,87
Βασίλης Γιαννικόπουλος
26
Φόργουορντ
1,95
Γιώργος Πετρόπουλος
33
Φόργουορντ
1,96
Κώστας Τασόπουλος
23
Φόργουορντ
1,95
Παναγιώτης Νικολάου
20
Φόργουορντ
1,94
Σωκράτης Μαναβόπουλος
33
Φόργουορντ
2,00
Θανάσης Σουφλιάς
34
Σέντερ
2,08

Έναρξη στις 18 Αυγούστου
Οι Πατρινοί ξεκίνησαν στις 18-8 στα γήπεδα του Πανεπιστημίου Πατρών, έχοντας όρεξη για σκληρή δουλειά εν όψει της πρόκλησης της Β΄ Εθνικής.


Πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική
Ο Προμηθέας μπήκε για πρώτη φορά στην κλήρωση της Β΄ Εθνικής, ύστερα από το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι στον νότιο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής(21 νίκες-3 ήττες). Θα συμμετάσχει στον 1o όμιλο του Νότου μαζί με: Ιωνικό Νικαίας, Πανερυθραϊκό(Πρώτος αντίπαλος εκτός έδρας), Ηράκλειο, Αμύντα, Μαρούσι, Χολαργό, Περιστέρι, Παπάγου, Κύμη, Φάρο Κερατσινίου, Φιλαθλητικό και Αγία Παρασκευή. 


Μαζί με τους έφηβους


Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΥΣ στο Καρπενήσι βρίσκεται και η εφηβική ομάδα του Προμηθέα με προπονητή τον Γιώργο Σταθάτο. Την αποστολή που συνοδεύει ο παράγοντας του συλλόγου και έφορος της εφηβικής ομάδας Βαγγέλης Παπαδόπουλος αποτελούν οι ακόλουθοι αθλητές: Γιώργος Γεωργόπουλος, Νίκος Αναστασόπουλος, Λεωνίδας Καλογιάννης, Γιώργος Σακελλαρόπουλος, Βασίλης Μαλτέζος, Θοδωρής Κυριλής, Παναγιώτης Βύρλας, Όλεγκ Τσέρσακ, Νίκος Κουμουνδούρος, Βασίλης Σταθόπουλος, Δημήτρης Πατσαζόπουλος και Χρήστος Πιστιόλης. Η πλειοψηφία αυτών είναι μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας..
































Επιμέλεια & Φωτογραφίες από την προπόνηση: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: www.thebest.gr, www.pelop.gr, www.asp-promitheas.gr, www.patrasevents.gr