Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Οι «μελανόλευκοι» του Απόλλωνα Πάτρας προπονούνται στο Καρπενήσι

Τις βάσεις για την νέα σαιζόν βάζει ο Απόλλων Πάτρας. Η ιστορική ομάδα μπάσκετ της Α1΄ κατέφτασε την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο Καρπενήσι και θα παραμείνει έως τις 30 του μηνός. Οι Αχαιοί διαμένουν στο Hotel Avaris και προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου.
Στην αποστολή μετέχουν 14 αθλητές, εκ των οποίων 3 προέρχονται από την εφηβική ομάδα. Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Αρχηγός και πρώην Πρόεδρος Βασίλης Λιανός. Προπονητής εξακολουθεί να είναι ο επιτυχημένος Νίκος Βετούλας, που έχει φορέσει και την φανέλα του συλλόγου για αρκετά χρόνια. Στο ρόστερ εντάχτηκαν 6 νέοι αθλητές, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Αμερικάνοι. Συνεχίζει ο ικανότατος αρχηγός Νίκος Αργυρόπουλος, καθώς και ακόμη 4 Έλληνες καλαθοσφαιριστές.
Ο Απόλλων τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1΄, τερματίζοντας φέτος στην αξιοπρεπή 8η θέση, που τον οδήγησε στα play off. Φιλοδοξεί για μια ακόμη καλύτερη χρονιά. Την προεδρία ανέλαβε ο Κώστας Καραπάνος. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι θα υπάρξει δυνατό φιλικό ματς με τον Παναθηναικό, ενώ τον Σεπτέμβριο οι «Απολλωνιστές» θα βρεθούν ξανά για λίγο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, για να αντιμετωπίσουν την σπουδαία Ρώσικη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Απόλλων Πάτρας έχει ιδρυθεί το 1926. Χρώματα του είναι το μαύρο και το λευκό και έμβλημα του η κεφαλή του θεού Απόλλωνα. Καλύτερη θέση, που έχει κατακτήσει είναι η 6η την σαιζόν 1985-1986. Έχει τρεις συμμετοχές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν το 2000.

Άφιξη & προπονήσεις
Η αποστολή του Απόλλωνα κατέφτασε στο Hotel Avaris στις 14:30, έχοντας ξεκινήσει από την Πάτρα στις 10 το πρωί. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από τις 11 έως τις 1 και από τις 19:00 έως τις 21:00 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.


Πρώτη ομάδα μπάσκετ
Ο Απόλλων είναι η πρώτη ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης, που προετοιμάζεται στο Καρπενήσι για το 2014. Θα ακολουθήσουν ο Παναθηναϊκός και ο Προμηθέας Πάτρας, που θα μένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους «μελανόλευκους».

15 καλαθοσφαιριστές


Την αποστολή αποτελούν οι ακόλουθοι μπασκετμπολίστες: Αργυρόπουλος, Σκορδίλης, Πολυχρονόπουλος, Σπυράκης, Μαστρογιαννόπουλος, Μπατής, Πελεκούδας, Νιφόρας, Μολφέτας, Οικονομόπουλος, Πεν, Κον, Φιτζπάτρικ, Πρέλτζιτς και Γκάλογουει. Την συμπληρώνει το τεχνικό τιμ των: Βετούλα, Ρακιντζή, Καπερώνη, Αναστασόπουλου, Γαλάνη, Κοτσίρη, Δανιήλ, καθώς και ο Γενικός Αρχηγός Βασίλης Λιανός(Φωτογραφία), που είναι και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, εκπροσωπώντας την διοίκηση στο Καρπενήσι.

Οι νέοι
Μεταξύ των 14 αθλητών είναι και οι: Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (17χρονος γκάρντ), Διονύσης Πολυδωρόπουλος(Γιος του προπονητή και παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Αλέκου) και Χάρης Σπυράκος(17χρονος σέντερ), που προέρχονται από την εφηβική ομάδα. Μάλιστα ο πρώτος έκανε πέρυσι ντεμπούτο με τους άνδρες κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Καθοδηγεί ο Νίκος Βετούλας 


Για ακόμη μια χρονιά βρίσκεται στην θέση του προπονητή ο 40χρονος Νίκος Βετούλας. Ως καλαθοσφαιριστής αγωνιζόταν στην θέση του γκαρντ, παίζοντας σε: Απόλλωνα Πάτρας, ΠΑΟΚ, Νήαρ Ήστ, Ιωνικός Νέας Φιλαδελφείας, Άρη, Ούντινε, ΑΕΚ και Μούρθια. Υπήρξε βοηθός προπονητή στον Άρη (2008-2009), ενώ από το 2010 είναι τεχνικός των Πατρινών.

Το υπόλοιπο τεχνικό τιμ  

 












Βοηθός προπονητή είναι ο Κώστας Ρακιντζής, ενώ τον ρόλο του γυμναστή έχει ο Δημήτρης Κοτσίρης. Θέση στο τεχνικό τιμ κατέλαβε και ο τέως αθλητής της ομάδας Παναγιώτης Καπερώνης. Φυσιοθεραπευτής είναι ο Γιάννης Αναστασόπουλος και φροντιστής ο Αποστόλης Γαλάνης. Το πόστο του τιμ μάνατζερ κατέχει ο Σταύρος Δανιήλ.


4 Αμερικάνοι και 2 Έλληνες
Με στόχο να κάνει ακόμη καλύτερη πορεία από την περυσινή ο Απόλλων έχει αποκτήσει ως τώρα τους ακόλουθους 6 αθλητές (4 Αμερικάνους και 2 Έλληνες): Μάριο Μπατή, Γάιο Σκορδίλη, Τόαρλιν Φιτζπατρικ, Κέβιν Γκάλογουεϊ, Τράβις Κον και Μπράντον Πεν.

Οι μεταγραφές έχουν ως εξής:

 
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Προηγ. Ομάδα
Χώρα
Κέβιν Γκάλογουεϊ
26
Γκάρντ
2,00
Osaka Evessa 
Η.Π.Α.
Τράβις Κον
25
Γκάρντ
1,97
Snaefell
Η.Π.Α.
Μάριος Μπατής
34
Γκάρντ
1,91
Πανιώνιος
Ελλάδα
Τόαρλιν Φιτζπάτρικ
25
Φόργουορντ
2,03
Kangoeroes Basket Willebroek
Η.Π.Α.
Μπράντον Πεν
24
Φόργουορντ
2,03
Bakken Bears
Η.Π.Α.
Γάιος Σκορδίλης
27
Σέντερ
2,08
Πανιώνιος
Ελλάδα



Συνεχίζει ο αρχηγός


5 Έλληνες αθλητές του περυσινού Απόλλωνα θα αγωνίζονται και στην ομάδα της περιόδου 2014-2015. Εξ αυτών είναι και ο αρχηγός Νίκος Αργυρόπουλος, που είχε έρθει στο Avaris πριν από 9 χρόνια ως παίχτης του Ολυμπιακού. Οι υπόλοιποι αθλητές είναι οι: Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Νιφόρας και Μολφέτας.

Οι αθλητές της περυσινής ομάδας που συνεχίζουν είναι οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Χώρα
Νίκος Αργυρόπουλος
36
Γκάρντ
1,85
Ελλάδα
Γιάννης Μολφέτας
22
Γκάρντ
1,94
Ελλάδα
Ανδρέας Οικονομόπουλος
20
Φόργουορντ
2,03
Ελλάδα
Βασίλης Νιφόρας
23
Φόργουορντ
2,02
Ελλάδα
Ανδρέας Πελεκούδας
27
Σέντερ
2,08
Ελλάδα

Εκτός ρόστερ 10
Από τον περυσινό Απόλλωνα δεν συνεχίζουν 10 καλαθοσφαιριστές. Μόλις 3 από αυτούς είναι Έλληνας. Πρόκειται για τους: Ρος, Μπόλντς, Καπερώνη, Ζαφείρη, Χοτ, Μιλουτίνοβιτς, Ντάνιελ, Γουίλσον, Λιανό και Πέτροβιτς. Μεσούσης της σαιζόν είχαν αποχωρήσει και οι: Πολ Χιλ, Άλεν Τρεπάλοβατς και Τζόζεφ Τέιλορ.

Οι αποχωρήσεις έχουν ως εξής:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Χώρα
Ρόναλντ Ρος
31
Γκάρντ
1,88
Η.Π.Α.
Ντεμάριους Μπόλντς
30
Γκάρντ
1,90
Η.Π.Α.
Παναγιώτης Καπερώνης
29
Γκάρντ
1,87
Ελλάδα
Θανάσης Ζαφείρης
26
Γκάρντ
1,92
Ελλάδα
Αμίν Χοτ
22
Γκάρντ
1,92
Μαυροβούνιο
Αντρέγια Μιλουτίνοβιτς
23
Φόργουορντ
1,99
Σερβία
Λένι Ντάνιελ
27
Φόργουρντ
2,03
Η.Π.Α.
Τζερεμάια Ουίλσον
26
Φόργουορντ
2,03
Η.Π.Α.
Γιάννης Λιανός
29
Φόργουορντ
2,02
Ελλάδα
Βλάντιμιρ Πέτροβιτς
37
Φόργουορντ
1,99
Σερβία

Στην 8η θέση
Οι Αχαιοί κατετάγησαν 8οι στο περυσινό πρωτάθλημα της Α1΄. Συμμετείχαν στα play off, όπου αποκλείστηκαν με 2-0 νίκες από τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό. Πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκεια ήταν ο Ντεμάριους Μπόλντς με 323 πόντους, πρώτος ριμπάουντερ ο Λένι Ντάνιελ με 163 και πρώτος στις ασίστ ο Νίκος Αργυρόπουλος με 59.


Ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου
Οι Πατρινοί πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στις 18 Αυγούστου στις 19:00 στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου, παρουσία του Προέδρου Κώστα Καραπάνου.


Φιλικό με Παναθηναϊκό


Μετά την έναρξη της προετοιμασίας οι παίχτες πέρασαν από τις 19-21 Αυγούστου ιατρικές εξετάσεις, χωρισμένοι σε γκρουπ. Στις 29 Αυγούστου κατά την διάρκεια της παραμονής στο Καρπενήσι θα δοθεί φιλικό ματς με τον Παναθηναϊκό. Μετά το Καρπενήσι θα υπάρξουν φιλικά ματς με την Νέα Κηφισιά και τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 13 η ομάδα του Νίκου Βετούλα θα παίξει με τα Τρίκαλα στην έδρα τους. Στις 14-9 ο Απόλλων θα βρεθεί ξανά στο Καρπενήσι, αντιμετωπίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πρόεδρος ο Καραπάνος


Νέος Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Κώστας Καραπάνος, που αντικατέστησε σε αυτό το πόστο τον Ιούλιο τον Βασίλη Λιανό. Ο κ. Λιανός είχε βρεθεί στην προεδρία ύστερα από τον θάνατο του επί σειρά ετών σε αυτό το πόστο Ανδρέα Μολφέτα. Η αναδιάρθρωση του συμβουλίου είχε γίνει στις αρχές Ιουνίου. Στην διοίκηση μπήκε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Γιώργος Παναγιωτάκης.
























Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: www.apollonpatras.gr,  www.superbasket.gr, www.pamesports.gr, www.gnomip.gr
Φωτογραφίες από την προπόνηση: Παναγιώτης Κολλημένος