Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

«Πάτησε» Καρπενήσι ο νταμπλούχος Πειραιά Εθνικός

Προετοιμασία μιας εβδομάδας πραγματοποιεί στο Καρπενήσι ο Εθνικός Πειραιώς. Είναι το πρώτο σωματείο της Γ΄ Εθνικής, που καταφτάνει στην Ευρυτανική πρωτεύουσα. Η ιστορική ομάδα κατέφτασε την Πέμπτη 7 Αυγούστου και θα παραμείνει για εβδομάδα.
Διαμένει στο Hotel Avaris και κάνει προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Οι Πειραιώτες έχουν παίξει ένα φιλικό παιχνίδι, επικρατώντας της ομάδας νέων του Παναθηναϊκού, ενώ στις 12 του μηνός θα παίξουν με τον Άλιμο στο Καρπενήσι.
Ο Εθνικός προετοιμάζεται στην πόλη μας ύστερα από 7 συνολικά  χρόνια. Προπονητής του είναι ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, που συνεχίζει σε αυτήν την θέση για 3η συνεχόμενη χρονιά. Στα θετικά η διατήρηση του βασικού «κορμού», καθώς έγιναν πολλές ανανεώσεις. Στα μεταγραφικά έχουν αποκτηθεί 8 νέοι ποδοσφαιριστές. Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκεται ο 22χρονος Ευρυτάνας Λεωνίδας Γκορόγιας, ο οποίος πέτυχε μάλιστα το πρώτο ανεπίσημο γκολ της χρονιάς. Οι «κυανόλευκοι» είχαν μια εξαιρετική σαιζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο Πειραιά, ανεβαίνοντας στην Γ΄ Εθνική. Πρόεδρος είναι ο Αλέξης Αγγελόπουλος.
Ο Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς-Φαλήρου ιδρύθηκε το 1923, τα χρώματα του είναι το μπλε και το λευκό. Έχει γράψει την δικιά του ιστορία στην Α΄ Εθνική, ενώ μετρά ένα κύπελλο 10 χρόνια μετά την ίδρυση του.

Η αποστολή
Συμμετέχουν οι ακόλουθοι 25 ποδοσφαιριστές: Σαμιώτης, Γκορόγιας, Χέλης, Σάμιος, Φέτσης, Λύγκος, Χαλκιάς, Παυλόπουλος, Γερόλυμος, Ντούσης, Ντόντα, Βουτσινάς, Πολυχρονίδης, Μάναλης, Τσαραούσης, Ξενιτόπουλος, Παυλάκης, Γιούσεφ, Πίσσας, Ελ Καντί, Σταφσουλάι, Μακρής, Μπένα, Γιαννής και Σούφλας. Από το τεχνικό τιμ στο Καρπενήσι είναι οι: Χατζηαλέξης, Μακρής, Ωρολογάς, Τζώρτζης και Κατσικώστας. Ο τερματοφύλακας Γιούσεφ και ο Πίσσας(Μόλις 15 ετών) προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Φιλικό με Άλιμο
Τους Τράχωνες Αλίμου θα αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες σε φιλικό ματς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Αυγούστου.


Έχει ξαναέρθει
Ο Εθνικός προετοιμάζεται στο Καρπενήσι ύστερα από 7 χρόνια (Μετά το 2007). Η πρώτη του προπόνηση στο Καρπενήσι έγινε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Avaris.

Aνανέωσε ο Χατζηαλέξης


Ο επιτυχημένος Μαργαρίτης Χατζηαλέξης θα οδηγήσει τον Εθνικό και στην Γ΄ Εθνική. Θα βρεθεί στο «τιμόνι» της ομάδας για 3η σερί σαιζόν. Ο 51χρονος έπαιξε ως ποδοσφαιριστής σε: Ηρακλή Νικαίας, Άρη Νικαίας, Χαραυγιακό, Πανελευσινιακό, Δόξα Πειραιά, Μοσχάτο, Μαύρο Αετό και .Α.Ε Περάματος. Προπονητικά έχει δουλέψει επίσης σε: Ηρακλή Νικαίας, Μοσχάτο, Ατρόμητο Πειραιά και Προοδευτική.


Οι «παρτενέρ»

 
Άμεσος συνεργάτης του κ. Χατζηαλέξη και γυμναστής της ομάδας είναι ο Θωμάς Μακρής. Ο Παναγιώτης Κατσικώστας φέρει την ευθύνη για την εκγύμναση των πορτιέρο. Το πόστο του φυσιοθεραπευτή κατέχει ο Βασίλης Τζώρτζης και του φροντιστή ο Γιάννης Ωρολογάς.

Στον Εθνικό ο Φέτσης

 
Στα 8 ανέρχονται τα μεταγραφικά αποκτήματα του Εθνικού, τα οποία προέρχονται από την  ερασιτεχνική «αγορά» της Αθήνας και του Πειραιά. Εντάχτηκαν στο ρόστερ οι: Ντούσης, Ντόντα, Χαλκιάς, Μακρής, Γιαννής, Ελ Κάντι, Μάναλης και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Φώντας Φέτσης.

Οι 8 μεταγραφές είναι οι ακόλουθες:
Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Ανδρέας Ντούσης
29
Τερματοφύλακας
Μανδραϊκός
Μανώλης Ντόντα
24
Τερματοφύλακας
Α.Σ. Δραπετσώνας
Βασίλης Χαλκιάς
28
Αμυντικός
Δόξα Βύρωνα
Παναγιώτης Μακρής
20
Αμυντικός
Ιωνικός Νικαίας
Χρήστος Γιαννής
24
Μέσος
Οδηγήτρια
Φώντας Φέτσης
23
Μέσος
Δόξα Βύρωνα
Γιάννης Ελ Κάντι
24
Επιθετικός
Α.Ο. Σύρου
Γιώργος Μάναλης
21
Επιθετικός
Αετός Κορυδαλλού

Διατηρήθηκε το «νταμπλούχο» ρόστερ
Στα θετικά για τον Εθνικό είναι ότι παρέμεινε σχεδόν όλος ο βασικός «κορμός», που οδήγησε την ομάδα στις περυσινές επιτυχίες. Μεταξύ αυτών ανανέωσε ο ηγετικός Μανόλης Λύγκος, που είναι και ο αρχηγός. Αντίθετα αποχώρησαν οι: Γιώργος Σύρος (Αμυντικός, 38), Γιώργος Παπαφακλής (Τερματοφύλακας, 32), Άγγελος Μειμάρογλου (Τερματοφύλακας, 21), Παναγιώτης Σκαφτούρος (Επιθετικός, 28), Γιώργος Μαριόλης (Αμυντικός, 35), Χριστόφορος Μανουλίδης (Μέσος, 28), Γιώργος Σπήλιος (Αμυντικός, 20). Δανεικοί παραχωρήθηκαν οι νεαροί: Νίκος Δασκαλάκης (Αμυντικός, 19), Ανδρέας Μηνογιάννης (Επιθετικός, 18) και Τάσος Μπουραΐμης (Μέσος, 19).

Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που συνεχίζουν στον Εθνικό:
Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Βασίλης Βουτσινάς
34
Τερματοφύλακας
Γιάννης Χέλης
29
Αμυντικός
Δημήτρης Τσαραούσης
24
Αμυντικός
Δημήτρης Μπένα
18
Αμυντικός
Χρήστος Ξενιτόπουλος
24
Αμυντικός
Νάσος Γερόλυμος
19
Αμυντικός
Λεωνίδας Γκορόγιας
22
Αμυντικός
Αργύρης Σάμιος
24
Μέσος
Κώστας Πολυχρονίδης
27
Μέσος
Άκης Σαμιώτης
22
Μέσος
Αλέξανδρος Σούφλας
26
Μέσος
Μανόλης Λύγκος
30
Επιθετικός
Παναγιώτης Παυλόπουλος
20
Επιθετικός
Μάκης Παυλάκης
23
Επιθετικός
Απόστολος Σταφσουλάι
26
Επιθετικός


Ο Ευρυτάνας Λεωνίδας Γκορόγιας


Μέλος και μάλιστα σημαντικό του Εθνικού είναι ο 22χρονος Λεωνίδας Γκορόγιας, του οποίου οι γονείς κατάγονται από Δυτική Φραγκίστα και Παπαρούσι αντίστοιχα. Έχει αγωνιστεί επίσης στον Ερμή Κορυδαλλού ως δανεικός. Την περασμένη σαιζόν πέτυχε 4 γκολ σε 24 αναμετρήσεις.

Ξεκίνημα με νίκη
Με 1-0 επικράτησε την Τετάρτη 6-8 της ομάδας νέων του Παναθηναϊκού ο Εθνικός σε φιλικό που έγινε στο Κορωπί. Σκόρερ χρίστηκε ο Γκορόγιας. Αγωνίστηκαν οι: Βουτσινάς, Χαλκιάς, Χέλης, Μπένα, Ξενιτόπουλος, Σαμιώτης, Σούφλας, Λύγκος, Παυλάκης, Παυλόπουλος και Σάμιος. Έπαιξαν και οι: Ντόντα, Ντούσης, Τσαραούσης, Γερόλυμος, Πολυχρονίδης, Μακρής, Γιαννής, Φέτσης, Γκορόγιας, Σταφσουλάι, Ελ Κάντι και Μάναλης.

Άνοδος στην Γ΄ Εθνική και κύπελλο
Στο «νταμπλ» έφτασε το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη, έχοντας μια ονειρική σαιζόν. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο του Πειραιά. Στον τελικό που έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επικράτησε με 2-1 του Αετού Κορυδαλλού, έχοντας ως σκόρερ τον Αλέξανδρο Σούφλα. Αγωνίστηκαν οι: Βουτσινάς, Γκορόγιας(68΄ Πολυχρονίδης), Γερόλυμος, Μπένα, Σαμιώτης, Σύρος, Παυλάκης,  Σούφλας, Λύγκος, Σάμιος, Σκαφτούρος(90΄Μαριόλης).



Με διάθεση για δουλειά
Στις 28 Ιουλίου ξεκίνησε η προετοιμασία του Εθνικού. Η «πρώτη» πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Μοσχάτου, παρουσία του προέδρου κ. Αγγελόπουλου.


Στην ηγεσία Αγγελόπουλου


Ο Πειραιώτης εφοπλιστής Αλέξης Αγγελόπουλος είναι ο Πρόεδρος του ιστορικού Εθνικού. Έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία γηπέδου στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Γενικός Γραμματέας είναι ο Παναγιώτης Γκότσης.































Επιμέλεια & Φωτογραφίες από την προπόνηση: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: http://ethnikos-fc.blogspot.gr