Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Επιστροφή στο Καρπενήσι γα την ανανεωμένη «ελαφρά ταξιαρχία»

Ο ριζικά ανανεωμένος Απόλλων Σμύρνης προετοιμάζεται και αυτός στο Καρπενήσι από το Σάββατο 2 Αυγούστου. Η «ελαφρά ταξιαρχία» διαμένει στο Montana και θα βρίσκεται στην Ευρυτανική πρωτεύουσα έως τις 14 του μηνός, όσο και ο Ηρακλής. Προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Στην αποστολή συμμετέχουν 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις 2 βρισκόταν στην περυσινή ομάδα.
Τα νέα πρόσωπα είναι πολλά και ένα εξ αυτών είναι ο Ευρυτάνας αμυντικός Γιώργος Γεωργίου. Στο ρόστερ συμπεριλαμβάνεται και ο Παναγιώτης Λαγός, που θα αγωνιστεί μετά από χρόνια στην Football League. Οι «Απολλωνιστές» θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι τον Ηρακλή στις 13 Αυγούστου. Είχαν προετοιμαστεί και πριν από 3 χρόνια στο Καρπενήσι.
Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου με άμεσο συνεργάτη τον Γιώργο Αλεξόπουλο. Ο Απόλλων αγωνίστηκε την περασμένη σαιζόν στην Super League, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, συμπληρώνοντας 123 χρόνια ζωής!. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία, με την προετοιμασία να ξεκινά στις 28 Ιουλίου. Νέο διοικητικό «αφεντικό» είναι ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.
Ο Απόλλων Σμύρνης ιδρύθηκε το 1891 και έχει ως έδρα του το γήπεδο Ριζούπολης.

Με 22 παίχτες


Την αποστολή της ομάδας αποτελούν οι εξής 22 ποδοσφαιριστές: Κουτσόπουλος, Πίτκας, Πασάι, Μιχαλόπουλος, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Γεωργίου, Καρακώστας, Κύργιας, Ηρακλής, Κυριάκος, Χατζής, Ντούνης, Λαγός, Γκονζάλες, Ενρίκο, Φουκαράς, Ψύρρας, Κυβελίδης, Φαρινόλα, Βασιλαντωνόπουλος και Ξαγοράρης. Ξαγοράρης και Μιχαλόπουλος είναι υπό δοκιμή. Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Αρχηγός Αντώνης Λεβεντογιάννης (Φωτογραφία), που αντικατέστησε σε αυτό το πόστο τον Στάθη Φριλίγγο.
 
Φιλικό με Ηρακλή
Ένα φιλικό «τεστ» θα δώσει ο Απόλλων το διάστημα που θα παραμείνει στο Καρπενήσι. Στις 13 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.


Μετά από 3 χρόνια
Οι «Απολλωνιστές» είχαν προπονηθεί στο Καρπενήσι ξανά το 2011 με τεχνικό τον Στάθη Σταθόπουλο. Αγωνιζόταν και τότε στην Football League. Τότε είχαν διαμείνει στο Avaris.

Νέος coach ο Κωστένογλου


Ένα γνωστό όνομα του Ελληνικού ποδοσφαίρου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, αντικαθιστώντας τον Λόρι Σάντσες. Αναφερόμαστε στον 44χρονο Νίκο Κωστένογλου, που έχει εργαστεί σε: ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, Σκόντα Ξάνθη και πέρυσι στην Κυπριακή Ανόρθωση. Σαν ποδοσφαιριστής άρχισε την καριέρα του από το Ναζιανζό Νέας Καρβάλης και συνέχισε σε Σκόντα Ξάνθη και ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε από το 1994 έως το 2005. Με την ΑΕΚ κατέκτησε ως παίχτης 4 κύπελλα, ενώ λίγο έλλειψε να την οδηγήσει και σε πρωτάθλημα ως προπονητής το 2008!.

 
Δυνατά ονόματα στο επιτελείο

 
Άμεσος συνεργάτης του κ. Κωστένογλου είναι ο 37χρονος παλαίμαχος αμυντικός Γιώργος Αλεξόπουλος, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Το πόστο του γυμναστή κατέχει ο Βαγγέλης Μπέκας και αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων ο Θανάσης Κόης, που έχει φορέσει τα γάντια της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Παρέμειναν μόλις 2


Δυο ποδοσφαιριστές συνεχίζουν από τον περυσινό Απόλλωνα. Πρόκειται για τον 36χρονο δεξιό μπακ Γιώργο Χατζηζήση και τον 30χρονο επιθετικό Πάολο Φαρινόλα.


Παίχτες που μπορούν να κάνουν διαφορά


16 είναι τα μεταγραφικά αποκτήματα του Απόλλωνα μέχρι αυτήν την ώρα. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών είναι έμπειροι και μπορούν να κάνουν την διαφορά, οδηγώντας ξανά την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Επαγγελματίες έγιναν οι: Αλέξανδρος Φουκαράς (19χρονος επιθετικός) και Ηλίας Ντούνης (19 ετών, αμυντικός μέσος). Δεν θα αγωνιστεί τελικά με τα χρώματα του Απόλλωνα ο Χρήστος Αρκούδας, παρότι είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τα μεταγραφικά αποκτήματα έχουν ως εξής:
Παίχτης
Θέση
Χώρα
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Βαγγέλης Πίτκας
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
31
Πανηλειακός
Δημήτρης Κουτσόπουλος
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
36
Πανθρακικός
Αλντιόν Πασάι
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
20
Γλυφάδα
Μιχάλης Κύργιας
Αμυντικός
Ελλάδα
25
Άρης
Γιώργος Καρακώστας
Αμυντικός
Ελλάδα
30
Πεύκη
Βασίλης Γκόλιας
Αμυντικός
Ελλάδα
29
Παναιτωλικός
Γιώργος Γεωργίου
Αμυντικός
Ελλάδα
34
Λεβαδειακός
Κώστας Χατζής
Μέσος
Ελλάδα
29
Αιγινιακός
Τάσος Κυριάκος
Μέσος
Ελλάδα
36
Νίκη Βόλου
Ενρίκο Καρντόσο Ναζάρε
Μέσος
Βραζιλία
30
Βάσκο Ντα Γκάμα
Παναγιώτης Λαγός
Μέσος
Ελλάδα
29
Βόρσκλα Πολτάβα
Γκαστόν Γκονζάλες
Μέσος
Αργεντινή
26
Επισκοπή
Ανδρέας Ηρακλής
Μέσος
Ελλάδα
25
Άρης
Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος
Μέσος
Ελλάδα
22
Παναχαϊκή
Λεωνίδας Κυβελίδης
Επιθετικός
Ελλάδα
28
ΠΑΣ Γιάννινα
Δημήτρης Ψύρρας
Επιθετικός
Ελλάδα
18
Νέοι Ξάνθης

«Ξήλωμα» στην ομάδα


Καμία σχέση δεν έχει ο Απόλλων, που αγωνίστηκε στην Super League με αυτόν, που θα παίξει στην Super League. Να τονιστεί πως την φανέλα της ομάδας φόρεσαν πέρυσι ο διεθνής πορτιέρο Αλέξανδρος Τζόρβας και ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Αντώνης Πετρόπουλος.
Ο Κανακούδης συνεχίζει στην Κέρκυρα, ο Τσιλιγκίρης στην Λάρισα, ο Λουσέρο στην Ξάνθη, ο Κόρμπος στον Παναιτωλικό, ο Μίνγκας στην Καλλονή, ο Πετρόπουλος στον ΟΦΗ και ο Παντελιάδης με τον Τσοκάνη στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι παίχτες που αποχώρησαν είναι οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Θέση
Χώρα
Ηλικία
Αλέξανδρος Τζόρβας
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
31
Φελίπε Γκόμεζ
Τερματοφύλακας
Βραζιλία
25
Γιώργος Γουμάγιας
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
35
Άγγελος Σταματόπουλος
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
17
Γιώργος Δεληζήσης
Αμυντικός
Ελλάδα
26
Τομ Σόντερμπεργκ
Αμυντικός
Σουηδία
26
Ντένις Σόουζα
Αμυντικός
Βραζιλία
34
Πέτρος Κανακούδης
Αμυντικός
Ελλάδα
30
Θανάσης Παντελιάδης
Αμυντικός
Ελλάδα
26
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Αμυντικός
Ελλάδα
24
Γρηγόρης Παπαζαχαρίας
Αμυντικός
Ελλάδα
29
Γιάννης Σιγάλας
Αμυντικός
Ελλάδα
19
Δημήτρης Διαμάντης
Μέσος
Ελλάδα
34
Ηλίας Τσιλιγγίρης
Μέσος
Ελλάδα
28
Παναγιώτης Κόρμπος
Μέσος
Ελλάδα
28
Λεάντρο Αλβάρεζ
Μέσος
Αργεντινή
33
Χρήστος Μίνγκας
Μέσος
Ελλάδα
30
Τάσος Τσοκάνης
Μέσος
Ελλάδα
23
Μιχάλης Καλλέργης
Μέσος
Ελλάδα
18
Ενρίκε Έγκον
Μέσος
Βραζιλία
26
Ντάρεν Αμπρόουζ
Μέσος
Αγγλία
30
Στράτος Μπέντας
Μέσος
Ελλάδα
19
Τζον Καμαρά
Μέσος
Σιέρα Λεόνε
25
Φράνκ Γκουέλα
Μέσος
Ακτή Ελεφαντοστού
28
Λι Κουκ
Μέσος
Αγγλία
32
Όσκαρ Λουσέρο
Μέσος
Αργεντινή
29
Γιώργος Μπάρκογλου
Μέσος
Ελλάδα
35
Αντώνης Πετρόπουλος
Επιθετικός
Ελλάδα
28
Μίκαελ Ντάλμπεργκ
Επιθετικός
Σουηδία
28
Μάριος Σελμανάι
Επιθετικός
Ελλάδα
20

Στον Απόλλωνα ο Λαγός


10 χρόνια μετά έρχεται στο Καρπενήσι ο Παναγιώτης Λαγός, που είχε προετοιμαστεί στο Καρπενήσι το 2004 με την Ολυμπιακή ομάδα του Στράτου Αποστολάκη. Ο 29χρονος με 9 διεθνείς συμμετοχές έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή και στην ΑΕΚ από το 2006 έως το 2003. Συνέχισε στην Πολωνική Βόρσκλα Πολτάβα.
 
Ο Κερασοβίτης Γιώργος Γεωργίου


Προετοιμασία στο Καρπενήσι κάνει για ακόμη μια χρονιά και με διαφορετική ομάδα ο κορυφαίος Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετιας Γιώργος Γεωργίου. Ο δυναμικός στόπερ μεταγράφηκε φέτος στον Απόλλωνα, αγωνιζόμενος την τελευταία 2ετια στον Λεβαδειακό. Ξεκίνησε από το Κερασοχώρι και συνέχισε σε: Λαμία, ΑΠΟΚ Βελούχι, Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Ατρόμητο, Ανόρθωση, ΟΦΗ και Λεβαδειακό, έχοντας μάλιστα μια συμμετοχή σε αγώνα Τσάμπιονς Λίγκ κόντρα στην Ίντερ το 2008.


Προτελευταίος και υποβιβασμός
Ο Απόλλων δεν μπόρεσε να σωθεί στην Super League, στην οποία επέστρεψε μετά από αρκετές σαιζόν.  Τερμάτισε στην 17η θέση με 36 βαθμούς και οδηγήθηκε στον υποβιβασμό. Πρώτος σκόρερ με 12 γκολ ήταν ο Αντώνης Πετρόπουλος και 6 είχε ο Παναγιώτης Κόρμπος, όσα και ο Ντάρεν Αμπρόουζ.



Πρώτη με Παπαδόπουλο
Την Δευτέρα 28 Ιουλίου ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Απόλλων στο γήπεδο της Ριζούπολης, παρουσία φίλων της ομάδας. Συμμετείχε στην «πρώτη» και ο επιθετικός Δημήτρης Παπαδόπουλος, που αγωνίστηκε πέρυσι στον Ατρόμητο.


Εποχή Μονεμβασιώτη


Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι το νέο «αφεντικό» του Απόλλωνα. Πήρε τις μετοχές της ομάδας από τον Σταμάτη Βελλή.


































Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος