Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ένωση 2010-Αίολος 1-0

Η Ένωση 2010 έκαμψε την αντίσταση του Αίολου με τέρμα του Κώστα Αρβανίτη στο δεύτερο μέρος, επικρατώντας με 1-0. Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας είχε και 3 δοκάρια, πιάνοντας καλή απόδοση στην επανάληψη.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/8) στο γήπεδο της Μακρακώμης και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 70 φιλάθλων.
Η Ένωση 2010 του Σπύρου Κουκούλη έκανε μέτριο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 7 λεπτά νωρίτερα αφού στα τελευταία λεπτά επικράτησε αρκετή ένταση. Οι «κόκκινοι» ανασυντάχθηκαν στο δεύτερο μέρος ανέβασαν την απόδοση τους και σκόραραν το νικητήριο τέρμα με κεφαλιά του Κώστα Αρβανίτη στο 76΄. Είχαν αρκετές ευκαιρίες και συνολικά 3 δοκάρια στην αναμέτρηση. 2 φορές σημάδεψε τα δοκάρια του Αίολου ο Ανδρέας Μπουγιώτας (1 σε κάθε ημίχρονο) και 1 φορά ο Γιώργος Ξηρομερίτης.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έδωσε το πρώτο του φιλικό ματς με έναν ισχυρό αντίπαλο και μάλιστα εκτός έδρας. Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο αμυντικά και με στόχο να κλείσει όλους τους χώρους μπροστά από την περιοχή της και το κατάφερε αυτό με απόλυτη επιτυχία στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να δεχτεί το γκολ. Επιθετικά ο κυπελλούχος Ευρυτανίας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποια προσπάθεια.

Οι δυο κυπελλούχοι
Στην φιλική αναμέτρηση «κοντραρίστηκαν» οι δυο κυπελλούχοι Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Νικήτρια αναδείχτηκε η ανανεωμένη Φθιωτική Ένωση 2010.

Περίπου 70
Το φιλικό παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών, που είδαν την τοπική Ένωση να δίνει το τελευταίο της ματς πριν τον τελικό του Super Cup της Τετάρτης με τον Οπούντιο Μαρτίνου.


Σύσσωμη η διοίκηση


Σχεδόν όλο η διοίκηση του Αίολου ταξίδεψε στην Μακρακώμη για το πρώτο «τεστ». Παρών ήταν ο Πρόεδρος Σεραφείμ Ράικος (Φωτογραφία), ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Κυλλής, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Λερογιάννης και το μέλος Κώστας Οικονόμου. Μοναδική απουσία ήταν αυτή του ταμία Περικλή Πλακιά. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Σεραφείμ Λερογιάννης, που επί σειρά δεκαετιών ήταν Γενικός Γραμματέας της ομάδας, αλλά και ο φίλος του Αιόλου Σταύρος Μαντής.

Πρώτο «κοουτσάρισμα»


Ο Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) «κοούτσαρισε» για πρώτη φορά την ομάδα του Αίολου και το ανεπίσημο ντεμπούτο του άλλοτε επαγγελματία ποδοσφαιριστή συνδυάστηκε με ήττα.


«Ψώνισε» από Λιανοκλάδι
Η ομάδα της Μακρακώμης απέκτησε στο μεταγραφικό παζάρι αρκετούς ποδοσφαιριστές από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου, που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο Α΄ τοπικό Φθιώτιδας. Πρόκειται για τους: Γιάννη Λάππα, Νίκο Λάππα, Γιώργο Ξηρομερίτη, Γιάννη Ρούσκα, Γιώργο Ρούσκα, Γιώργο Γιώτη, Ανδρέα Γιώτη, Παναγιώτη Παπανάγνο κα Δημήτρη Καλιακούδα.

Αύριο με Ποταμιά
Ο Αίολος αύριο στις 6.30 θα δώσει νέο φιλικό ματς στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου κόντρα στην Ποταμιά. Ο Κώστας Γουλέτας θα μπορέσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο σημερινό φιλικό η έπαιξαν ελάχιστα.

Επέστρεψε ο Μπόνιας


Μετά από απουσία λόγω σοβαρού τραυματισμού ο Κώστας Μπόνιας επανεμφανίστηκε. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής είχε να αγωνιστεί περίπου 1.5 χρόνο και έκανε και ανεπίσημο ντεμπούτο με τον Αίολο, καθώς από τον Γενάρη που αποκτήθηκε δεν είχε παίξει σε κάποιο ματς. Αγωνίστηκε στο κέντρο, παίζοντας και στα 90 λεπτά.


Παίζει με το Μαρτίνο
Η ομάδα της Ένωσης 2010 θα αγωνιστεί στο γήπεδο της Ανθήλης κόντρα στον πρωταθλητή Οπούντιο Μαρτίνου στον τελικό του Super Cup Φθιώτιδας. Ο αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αμυντικό χαφ ο «Γκούτι»


Ο γνώριμος στο Ευρυτανικό κοινό Κώστας Λυτάκης (Φωτογραφία) αγωνίστηκε στο φιλικό με την Ένωση 2010 παίζοντας στον άξονα και στα αμυντικά χαφ. Κατέκτησε φέτος το τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup, παίζοντας με την ομάδα της Βεντούζας. Ο Λυτάκης ήταν ο μοναδικός παίχτης των Φθιωτών από αυτούς που αγωνίστηκαν στο φιλικό, που έπαιζε στην περυσινή Ένωση.


Όσο μεγαλώνει…βελτιώνεται


Μπορεί η ποδοσφαιρική του καριέρα να βρίσκεται στην δύση της ωστόσο ο έμπειρος αμυντικός του Αίολου Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Καθοδήγησε την άμυνα και είχε σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις.

Τραυματίες στην κερκίδα
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Χάρης Ζαραβέλης και Κώστας Μπουμπουρής, που είδαν το παιχνίδι από την κερκίδα.


Από την Γ΄ Εθνική στην Ένωση

 












Στο ρόστερ της Ένωσης 2010 βρίσκονται δυο ποδοσφαιριστές, που αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Λαμία, που ανήλθε στην Football League. Πρόκειται για τον 24χρονο πορτιέρο Αποστόλη Κοντογεώργο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον 26χρονο μέσο Γιάννη Πάνο (Φωτογραφία Δεξιά). Από τον Αχιλλέα Δομοκού, που αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική αποκτήθηκε ο 23χρονος φορ Μίλτος Μπουγιώτας.

Πρώτη για 4
















Στην αρχική 11αδα του Αίολου έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο 4 μεταγραφικά αποκτήματα. Στο κέντρο της άμυνας έχοντας πολύ καλή παρουσία έπαιξε ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) που αποκτήθηκε από την Μυρίκη, στα αμυντικά χαφ άρχισε ο Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) που μεταγράφηκε από τον Απεραντιακό, δεξιός μέσος ήταν ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) που αποκτήθηκε από την Μυρίκη και αριστερός χαφ ο πρώην παίκτης της Φραγκίστας Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Ο τελευταίος θα κάνει την 2η θητεία του στην ομάδα του Προφήτη Ηλία.

Α΄ Mέρος

Εδαφική υπεροχή
Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αίολου.

Δοκάρι με Α. Μπουγιώτα


Η ομάδα της Ένωσης είχε δοκάρι στο 6ο λεπτό όταν ο Παναγιώτης Παπανάγνος βρήκε τον Ανδρέα Μπουγιώτα, ο οποίος από πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.

Κακό ματς
Κάκιστο από πλευράς θεάματος ήταν το πρώτο μέρος, αφού εκτός από το δοκάρι στο ξεκίνημα υπήρξε μια ακόμη αξιόλογη τελική προσπάθεια. Στο 14ο λεπτό το σουτ του Γιώργου Γιώτη εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Θεοδόση Κόκκοτο.

Προσηλωμένος στην άμυνα
Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος ο Αίολος λειτούργησε σωστά στα αμυντικά του καθήκοντα και χωρίς να δυσκολευτεί κράτησε εύκολα το μηδέν. Αντίθετα επιθετικά δεν μπόρεσε να βγάλει με αξιώσεις κάποια επικίνδυνη στιγμή.

Ένταση & επεισόδια στο 35΄

 












Ένταση και επεισόδια δημιουργήθηκε μεταξύ των ποδοσφαιριστών επικράτησε στο 35ο λεπτό, που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και να απειλείται σύρραξη. Ο Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία Αριστερά) χτύπησε εκτός φάσης τον αρχηγό του Αίολου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά). Επικράτησε ένταση, υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε μετά από λίγα λεπτά. Ο ρέφερι Γιώργος Κούδας «κιτρίνισε» τους δυο ποδοσφαιριστές, που συνεπλάκησαν στο επεισόδιο. Μάλιστα ο ρέφερι συνέστησε την αντικατάσταση του Μ. Μπουγιώτα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.







Λήξη στο 37΄
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο Φθιωτός ρέφερι Γιώργος Κούδας σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου στο 37ο λεπτό.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Παπανάγνος τροφοδότησε δεξιά τον Μπουγιώτα Α., που έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου
14΄: Αδύναμο σουτ του Γιώτη Γ. εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτος στην δεξιά του γωνία..

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησε η Ένωση
Η ομάδα της Ένωσης βελτιώνοντας αρκετά την απόδοση της στο δεύτερο μέρος έλεγξε τον ρυθμό του ματς, δημιούργησε ευκαιρίες και σκόραρε τελικώς το πολυπόθητο γκολ.

Ντεμπούτο Μάρκη & Θ.Αζακά

 












Ανεπίσημο ντεμπούτο στην επανάληψη έκαναν δυο αποκτήματα του Αίολου. Σε όλο το δεύτερο μέρος έπαιξε αριστερά στην μεσαία γραμμή ο Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Αίολο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο τέως παίκτης της Ποταμιάς Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Δεξιά), που μπήκε στο ματς στο 79ο λεπτό στην θέση του Δημήτρη Ίβρη.

2ο δοκάρι
Την ίδια τύχη είχε και με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ανδρέας Μπουγιώτας σούταρε φαλτσαριστά λίγο πιο μπροστά από το κέντρο με την μπάλα να σταματάει για 2η φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.


Κίτρινη σε Μπόνια
Ο Κώστας Μπόνιας αντίκρισε την κίτρινη στο 62ο λεπτό για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Γιώργο Γιώτη της Ένωσης.



Χαφ ο Π. Αζακάς


Μετά από αρκετά χρόνια ο Πάνος Αζακάς προωθήθηκε στα χαφ παίζοντας στο δεξί άκρο του κέντρου του Αίολου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής συνήθως αγωνίζονταν ως στόπερ ή ως δεξιός «οπισθοφύλακας».

Time Out


Ο ρέφερι Γιώργος Κούδας (Φωτογραφία) διέκοψε την αναμέτρηση στο 68ο λεπτό για δυο περίπου λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές πήγαν στους πάγκους και είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν, πίνοντας νερό.


«Τρίτωσαν»


Οι γηπεδούχοι είχαν ένα ακόμη δοκάρι στο 72ο λεπτό. Ο Ανδρέας Μπουγιώτας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του στόπερ Γιώργου Ξηρομερίτη (Φωτογραφία) κατέληξε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της Ευρυτανικής ομάδας.



Βρήκε δίχτυα με Κ.Αρβανίτη


Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας κατάφερε να «παραβιάσει» την αντίπαλη εστία 14 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ανδρέας Μπουγιώτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Κώστας Αρβανίτης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0). Ο σκόρερ, που κατάγεται από την Αμαλιάδα Ηλείας αγωνίστηκε την περασμένη σαιζόν στον Μώλο, όπως και ο Μπουγιώτας, που τον τροφοδότησε.



Δεν τα κατάφερε
Δυο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε 2 λεπτά έχασε ο φορ της κυπελλούχου Φθιώτιδας Μίλτος Μπουγιώτας. Στο 87ο λεπτό ο Νίκος Αρβανίτης σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Μίλτου Μπουγιώτα από κοντά μπλόκαρε σωτήρια ο πορτιέρο του Αίολου. Στο επόμενο λεπτό μετά την πάσα του Γιάννη Πάνου, ο φορ της Ένωσης 2010 σούταρε όμως ο Θωμάς Αζακάς αποσόβησε σίγουρο γκολ αποκρούοντας το σουτ. 



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Πάνος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το πλασέ του Λυτάκη από κοντά στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε προ της γραμμής με το κεφάλι ο Νικολάου.
55΄: Ο Παπανάγνος έκανε την κάθετη για τον Καλιακούδα, που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή και την τελευταία στιγμή ανακόπηκε σε κόρνερ από τον Ίβρο.
56΄: Ο Πάνος έκανε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπουγιώτα Μ. πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
60΄: Μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Μπουγιώτα Α. λίγο πιο μπροστά από την σέντρα και αριστερά σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
72΄: Ο Μπουγιώτας Α. εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Ξηρομερίτη χτύπησε στην ριζά της δεξιάς κάθετης δοκού του Αίολου.
76΄: Ο Μπουγιώτας Α. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Αρβανίτης Κ. με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αίολου σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης(1-0).
81΄: Εκτέλεση φάουλ του Λυτάκη από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία του Κόκκοτου.
86΄: Ο Καλιακούδας έδωσε στον Μπουγιώτα Α. που σούταρε εκτός περιοχής ελάχιστα άουτ.
87΄: Ο Λυτάκης έδωσε στον Αρβανίτη Ν., που σέντραρε από δεξιά και το εξ επαφής πλασέ του Μπουγιώτα Μ. μπλόκαρε σωτήρια ο Κόκκοτος.
88΄: Ο Πάνος έδωσε στον Μπουγιώτα Μ., ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Κόκκοτο σούταρε, αλλά ο Αζακάς Θ. ανέκοψε σωτήρια.

Κίτρινες Κάρτες
Μπουγιώτας Μ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας

Συνθέσεις Ομάδων

Ένωση 2010 (Σπύρος Κουκούλης): Κοντογεώργος(67΄ Χρήστου), Αρβανίτης Ν., Γιώτης Γ., Ξηρομερίτης(82΄ Γιώτης Α.), Αρβανίτης Κ., Παπανάγνος, Πάνος, Λυτάκης, Μπουγιώτας Μ., Λάππας Ν.(46΄ Καλιακούδας), Μπουγιώτας Α.

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου(88΄ Νούλας), Ίβρος(79΄ Αζακάς Θ.), Ηλιάδης, Τόσκα(63΄ Καρατσίκης), Ράικος Γ., Στόκας(66΄ Αζακάς Π.), Κουρλός, Μπόνιας, Γούλας(46΄ Μάρκης)

Διαιτητής: Γιώργος Κούδας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λυτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος