Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ηρακλής-Καλλιθέα 2-1

Άρχισε με νίκη τις φιλικές του υποχρεώσεις ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο η καθεμία.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο, καθώς στο κεντρικό διεξαγόταν ο αγώνας Λαμία-Χανιά. Άρχισε στις 7 το απόγευμα. Τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν, παρότι ήταν ένα φιλικό ματς.
Ο Ηρακλής έκανε ένα ικανοποιητικό πρώτο ημίχρονο, όπου είχε την υπεροχή και προηγήθηκε στο σκορ. Ο υπό δοκιμή Πασχάλης Κάσσος άνοιξε το σκορ, ενώ δοκάρι είχε ο Σάββας Σιατραβάνης. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου σκόραρε με αυτογκόλ στην επανάληψη και έκανε δυο τα τέρματα της. Στο β΄ ημίχρονο η απόδοση του έπεσε εξ αιτίας των πολλών αλλαγών. Το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό για τους Θεσσαλονικείς.
Η Καλλιθέα ήταν πάρα πολύ καλή στο δεύτερο μέρος και δικαιούταν κάτι καλύτερο. Κατάφερε να μειώσει με τον Δημήτρη Βεζιρτζόγλου και να έχει δοκάρι με τον Τρύφωνα Τσώνη. Το συγκρότημα του Σταύρου Ηλιόπουλου έδωσε 3 φιλικά στο Καρπενήσι και άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, χάνοντας όμως πολλές ευκαιρίες.
Ο «Γηραιός» θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 10 Αυγούστου τα Χανιά, ενώ η Καλλιθέα αναχωρεί από το Καρπενήσι την Πέμπτη 8-8, επιστρέφοντας στην βάση της.

Πανό «Γηραιού»
Στο γήπεδο βρέθηκε αντιπροσωπεία της αυτόνομης Θύρας 10 του Ηρακλή και τοποθέτησε δυο πανό της ομάδας. Το φιλικό παρακολουθήθηκε από περίπου 50 φιλάθλους.


«Σκληρό» παιχνίδι
Ο αγώνας περιελάμβανε σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Λάμπρος Κολοκώτσιος, που ήταν διαιτητής «κιτρίνισε» τους: Μιχάλη Μπουκουβάλα, Μανώλη Ζαμπάζη (Ηρακλης), Ηλία Μιχαλόπουλο, Ζόρντι και Ούγκο Μασάντο (Καλλιθέα).

Στην εστία ο Λαδάς


Κάτω από τα δοκάρια του Ηρακλή ξεκίνησε ο Παναγιώτης Λαδάς, που τελεί υπό δοκιμή. Ο 20χρονος πορτιέρο αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης.

Αναχωρεί η Καλλιθέα
Η ομάδα του Σταύρου Ηλιόπουλου ολοκληρώνει την 13ημερη προετοιμασία της στο Καρπενήσι και αναχωρεί την Πέμπτη 7 Αυγούστου, επιστρέφοντας στην βάση της. Στην πόλη μας έδωσε 3 φιλικά, έχοντας απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες.

Ξεκίνησε με νίκη
Ο Ηρακλής άρχισε με νίκη τις φιλικές του υποχρεώσεις. Την Κυριακή 10 Αυγούστου θα τεθεί αντιμέτωπος με τα Χανιά.

Ευρυτάνες παντού

 












Στο βασικό σχήμα του Ηρακλή ξεκίνησε ο δεξιός οπισθοφύλακας Μιχάλης Μπουκουβάλας, που έχει καταγωγή από τον Τριπόταμο. Στο αντίστοιχο της Καλλιθέας άρχισε ο μεσοεπιθετικός Ανδρέας Τσίπρας, ο οποίος έχει «ρίζες» από την Βούλπη.

84΄ για Ζιάμπαρη


Περισσότερο από όλους αγωνίστηκε για τον Ηρακλή ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός Νίκος Ζιάμπαρης.

Παγώνης-Πίκολο-Μιχαλόπουλος έπαιξαν όλο

 
Ο Σταύρος Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε σε ολόκληρο το 90λεπτο τον Κώστα Παγώνη, τον Ηλία Μιχαλόπουλο και τον Βραζιλιάνο Μάρσιο Ζοσέ Πίκολο Φερέιρα.

Ντεμπούτο για 5



 












Την πρώτη τους παρουσία με τα χρώματα του «Γηραιού» έκαναν οι: Γιώργος Σαραμαντάς (Αμυντικός, 24 από τον Πανηλειακό), Νίκος Ζιάμπαρης (Αμυντικός, 23 από τον Φωστήρα), Δημήτρης Στάμου (Αμυντικός, 23 από τον ΠΑΟΚ) και οι Αργεντινοί Ντιέγκο Ρομάνο και Εμμάνουελ Περόνε, που αγωνιζόταν σε Εργοτέλη και Καλλονή αντίστοιχα.

Δεν έπαιξαν
Για τους νικητές δεν αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Λουκίνας, Σπύρος Παπαθανασίου, Χασόμα Μπίνο Μπάμπα, που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς και ο ανέτοιμος Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι.

Α΄ Μέρος

Καλύτερος ο «Ήρα»
Τα ηνία του παιχνιδιού πήραν στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς. Προηγήθηκαν με τέρμα του Πασχάλη Κάσσου, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Σάββα Σιατραβάνη. Το ημίχρονο έληξε με 1-0 υπέρ τους.

Σκόραρε νωρίς ο υπό δοκιμή Κάσσος


Ο Ηρακλής μόλις στο 5ο λεπτό σκόραρε το 1-0 με τον επιθετικό Πασχάλη Κάσσο. Ο Εμμάνουελ Περόνε έκανε γύρισμα από αριστερά, ο αρχηγός Νίκος Πουρτουλίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο και ο επερχόμενος Κάσσος άνοιξε το σκορ. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής προπονείται με την ομάδα και αναμένεται να αποκτηθεί. Την περασμένη σαιζόν αγωνίστηκε στην Δόξα Δράμας, σκοράροντας 6 φορές.




Δοκάρι του Σιατραβάνη


Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Σάββα Σιατραβάνη στο 31΄, αλλά η προσπάθεια του 21χρονου μέσου μετά την σέντρα του Εμμάνουελ Περόνε σταμάτησε στο δοκάρι του Σωτήρη Λυμπερόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σέντρα του Μπριλάκη από δεξιά, απευθείας σουτ του Πιτταρά πέρασε άουτ από τα δοκάρια του Λαδά.
5΄: Ο Περόνε έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Πουρτουλίδης στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να πλασάρει καλά προ του Λυμπερόπουλου και ο επερχόμενος Κάσσος με πλασέ στην αριστερή γωνία της Καλλιθέας έκανε το 1-0.
9΄: Σέντρα του Κάσσου από αριστερά, σουτ του Ρομάνο έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Λυμπερόπουλου.
18΄: Ο Τσίπρας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπέλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από την εστία του Ηρακλή.
28΄: Μπαλιά του Ρομάνο στον Κάσσο, το πλασέ του οποίου από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.
31΄: Σέντρα του Περόνε από αριστερά, σουτ του Σιατραβάνη από κοντά απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Β΄ Μέρος

Ανωτερότητα Καλλιθέας
Την υπεροχή είχε στην επανάληψη η Καλλιθέα, που δέχτηκε από αυτογκόλ το 2-0. Στην συνέχεια πήρε το πάνω χέρι, μείωσε και είχε δοκάρι. Η φιλική νίκη ωστόσο κατέληξε στον «Γηραιό».

Με αυτογκόλ το 2-0


Ο Ηρακλής έκανε δυο τα τέρματα του με αυτογκόλ του στόπερ Χαράλαμπου Μπριλάκη στο 52΄, ύστερα από την σέντρα του κινητικού Σάββα Σιατραβάνη.


Διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή


Στο 68΄ ο προπονητής του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και..τα έβαλε με τον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο, ύστερα από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ζόρντι στον Κοσμά Τσιλιανίδη. Ο παίχτης της Καλλιθέας τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα σε αυτήν την φάση.



Μείωση με Βεζιρτζόγλου

 












Νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι έδωσε ο Ευβοιώτης Βεζιρτζόγλου. Ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης διεκδίκησε την μπάλα μετά από χτύπημα φάουλ του Νίκου Ζιάμπαρη, η μπάλα κόντραρε σε αυτόν και κατέληξε στον 26χρονο Δημήτρη Βεζιρτζόγλου, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άψογα τον Βραζιλιάνο Χουάντερσον Σίλβα για το 2-1.


Δοκάρι ξανά ο Τσώνης

 












Άτυχος στάθηκε ξανά ο κεντρικός αμυντικός της Καλλιθέας Τρύφωνας Τσώνης. Η κεφαλιά του στο 89ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του πολύ καλού Ούγκο Μασάντο σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι.

«Πρώτη» για ακόμη 4


 












Στην επανάληψη πέρασαν στο γήπεδο και άλλα αποκτήματα του Ηρακλή, κάνοντας ανεπίσημο ντεμπούτο. Πρόκειται για τον 22χρονο αμυντικό Γιώργο Σμίλτο, που προέρχεται από τον Κισσαμικό, τον 23χρονο μέσο Παύλο Κυριακίδη που αγωνιζόταν στην Ζάκυνθο, τον 24χρονο πρώην μέσο του Παναιτωλικού Γιάννη Πασά και τον 17χρονο Μανώλη Ζαμπάζη.

Συμμετοχή Κυβρακίδη & Μπίκα

 












Χρόνο συμμετοχής από τον Νίκο Παπαδόπουλο πήρε ο 22χρονος αμυντικός Κυριάκος Κυβρακίδης. Αγωνίστηκε πέρυσι σε Αιγινιακό και Ατρόμητο και ήταν και παλαιότερα μέλος της ομάδας. Με τον Ηρακλή έπαιξε και ο 23χρονος δεξιός μπακ Στέλιος Μπίκας, που αγωνιζόταν στον Διγενή Λακκώματος.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Μονοκόμματο σουτ του Μασάντο εκτός περιοχής απέκρουσε ο Χουάντερσον, νέο σουτ του Παγώνη μπλόκαρε ο πορτιέρο του Ηρακλή.
52΄: Σέντρα του Σιατραβάνη από αριστερά, ο Μπριλάκης με πλασέ προς τα πίσω σημείωσε αυτογκόλ, κάνοντας το 2-0.
57΄: Ο Σιατραβάνης έβγαλε την σέντρα, ο Κυριακίδης άνοιξε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.
62΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Αρναρέλλη έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.
67΄: Ο Ζόρντι δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
72΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Μασάντο από αριστερά απέκρουσε με υπερένταση ο Χουάντερσον.
74΄: Ο Ζιάμπαρης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Αρναρέλλη και κατέληξε στον Βεζιρτζόγλου, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με διαγώνιο πλασέ πραγματοποίησε το 2-1.
76΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Ζόρντι από δεξιά έφυγε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ηρακλή.
77΄: Σουτ του Μασάντο εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.
89΄: Ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Τσώνη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή.

Συνθέσεις Ομάδων

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαδάς(46΄ Χουάντερσον), Μπουκουβάλας(46΄ Μουχάλης), Σαραμαντάς(46΄ Βαλεριάνος), Ζιάμπαρης(84΄ Κυβρακίδης), Στάμου(46΄ Σμίλτος), Ιντζόγλου(46΄ Κυριακίδης), Πουρτουλίδης(46΄ Ζαμπάζης), Ρομάνο(46΄ Πασάς), Κάσσος(46΄ Στεφανίδης), Περόνε(46΄ Τσιλιανίδης), Σιατραβάνης(58΄ Μπίκας)

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Λυμπερόπουλος(46΄ Μιχελής), Λεβέντης(46΄ Τσιούμας), Παγώνης, Μπριλάκης(59΄ Τσώνης), Πίκολο, Ρουσάκης(46΄ Ζόρντι, 85΄ Σταματάκος), Τσίπρας(46΄ Μασάντο), Κατσικογιάννης(59΄ Αρναρέλλης), Πιτταράς(59΄ Νικολάου), Μπέλης(67΄ Βεζιρτζόγλου), Μιχαλόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος