Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Καλλιθέα-Τράχωνες 2-1

Την πρώτη της φιλική νίκη πέτυχε η Καλλιθέα. Επικράτησε με 2-1 των Τραχώνων. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στην Football League.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Αυγούστου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Άρχισε στις 5, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, αλλά παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Η Καλλιθέα είχε ξανά καλή παρουσία, ήταν ανώτερη και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Η ομάδα του Σταύρου Ηλιόπουλου έδωσε το 3ο της φιλικό και πρώτο με ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι: Ανδρέας Τσίπρας και Κώστας Δημητρίου, ενώ δοκάρι είχε ο Τρύφωνας Τσώνης. Ο τεχνικός της ομάδας έδωσε ξανά χρόνο συμμετοχής σε όσους ποδοσφαιριστές είχε στην διάθεση του.
Οι Τράχωνες έδωσαν το πρώτο τους φιλικό «τεστ» μια ημέρα μετά την άφιξη τους στο Καρπενήσι. Κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη παρουσίασαν βελτιωμένη εικόνα, φτάνοντας στην επίτευξη τέρματος με αυτογκόλ του Νίκου Σταματάκου. Ο Ηλίας Καλοπίτας είδε για πρώτη φορά αγωνιζόμενους τους ποδοσφαιριστές του.
Η Καλλιθέα θα παίξει νέο φιλικό στις 6-8 με τον Ηρακλή, ενώ ο Άλιμος αγωνίζεται στις 12-8 με τον Εθνικό.

Μεταξύ συγγενών και φίλων
Το φιλικό παιχνίδι παρακολουθήθηκε από περίπου 30 θεατές. Οι δυο ομάδες «συγκατοικούν» στο ξενοδοχείο Avaris.


Υπό το βλέμμα Κωστένογλου


Τον αγώνα παρακολούθησε ο τεχνικός του Απόλλωνα Νίκος Κωστένογλου. Η ομάδα του είχε προπόνηση στο ίδιο γήπεδο μετά την λήξη του αγώνα.


Πρώτη νίκη
Η Καλλιθέα ύστερα από τις δυο φιλικές ήττες με Ατρόμητο και Πλατανιά σημείωσε την πρώτη της φιλική νίκη, πετυχαίνοντας μάλιστα και τα «παρθενικά» της ανεπίσημα γκολ.

Έπαιξε 90λεπτο


Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιήθηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν ο 22χρονος ακραίος μπακ των Τραχώνων Κώστας Κάρδαρης.

Κινητικός ο Ζόρντι


Ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο για την Καλλιθέα ο Ισπανός μέσος Ζόρντι Βιντάλ. Ο 23χρονος ήταν αρκετά δραστήριος.

Βγήκε και ξαναμπήκε


Ο Γιώργος Μανωλιάδης ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Ηλία Καλοπίτα και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη ο 29χρονος μέσος πέρασε ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Ντεμπούταρε ο «Δώρο»-Βασικός ο Κοκκιναράς

 












Την πρώτη του εμφάνιση με τον Άλιμο έκανε ο Σπύρος Δωροβίνης. Ο 31χρονος χαφ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Αγωνίστηκε την περασμένη σαιζόν στην Γλυφάδα. Ξεκίνησε και ο 21χρονος επιθετικός Νίκος Κοκκιναράς, που προπονείται με την ομάδα και αγωνιζόταν στο Καλαμάκι.

Τα επόμενα τους φιλικά
Η Καλλιθέα αντιμετωπίζει την Τετάρτη 6 Αυγούστου σε νέο φιλικό παιχνίδι τον Ηρακλή και μια ημέρα μετά θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής. Οι Τράχωνες θα παίξουν στις 12-8 με τον Εθνικό.

«Κιτρινίστηκαν»


Δυο φορές χρειάστηκε ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου να υποδείξει κίτρινη κάρτα. Και οι δυο ήταν σε παίχτες του Αλίμου. Στο 37΄ την δέχτηκε ο Σπύρος Δωροβίνης για τράβηγμα στον Ανδρέα Τσίπρα και στο 83΄ ο Θοδωρής Κουμπουρούλης για τράβηγμα στον Δημήτρη Βεζιρτζόγλου.



Α΄ Μέρος

Δίκαια μπροστά η Καλλιθέα
Το συγκρότημα του Σταύρου Ηλιόπουλου είχε την ανωτερότητα σε όλη την διάρκεια του πρώτου 45λεπτου και προηγήθηκε 1-0.

Με γκολ του πολύ καλού Τσίπρα


Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια η Καλλιθέα έκανε το 1-0. Ο Ευρυτάνας Ανδρέας Τσίπρας πλάσαρε υποδειγματικά ύστερα από σουτ του Ζόρντι που κόντραρε στα σώματα, σκοράροντας το πρώτο ανεπίσημο γκολ της ομάδας του για την σαιζόν.





Και άλλες ευκαιρίες

 












Άλλες δυο αρκετά καλές στιγμές είχε η Καλλιθέα. Η μια ήταν με τον σκόρερ Ανδρέα Τσίπρα στο 39΄, που νικήθηκε από τον Αλέξανδρο Λέτσο. Επτά λεπτά νωρίτερα ο 22χρονος πορτιέρο του Αλίμου είχε σταματήσει και την προσπάθεια του Αλέξανδρου Αρναρέλλη.


Απειλή από Δάρρα


Οι Τράχωνες του Ηλία Καλοπίτα είχαν την μοναδική τους αξιόλογη στιγμή στο 45ο λεπτό με την κεφαλιά του αμυντικού Αλέξη Δάρρα, η οποία κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Σουτ του Ζόρντι εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα , ο Τσίπρας έγινε αποδεκτής και με πλασέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Λέτσο και έκανε το 1-0.
29΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Τσίπρα εκτός περιοχής μάζεψε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Αλίμου.
32΄: Ο Ζόρντι έβγαλε την μπαλιά στον Αρναρέλλη, το πλασέ του οποίου μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε ο Λέτσο.
39΄: Ο Μπέλης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, ο Τσίπρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Λέτσο να μπλοκάρει.
45΄: Κόρνερ του Δωροβίνη από αριστερά, κεφαλιά του Δάρρα από καλή θέση κόντραρε και κατέληξε σε νέο κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Η νίκη στην Καλλιθέα-Βελτίωση Αλίμου
Στο δεύτερο 45λεπτο η Καλλιθέα, αφού είχε δοκάρι κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Καλύτερη εικόνα παρουσίασε από το πρώτο ημίχρονο ο Άλιμος, ο οποίος έφτασε και στην μείωση του σκορ.

Στην επίθεση ο γιος του Στρακόσια


Για περίπου ένα 15λεπτο αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης των Τραχώνων ο 23χρονος Δημήτρης Στρακόσια, που είναι γιος του 49χρονου διεθνή σπουδαίου παλαίμαχου τερματοφύλακα της Εθνικής Αλβανίας και του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων Φώτη.

Πρώτη για Κουμπαρούλη


Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός Θοδωρής Κουμπαρούλης έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τους Τράχωνες. Την περασμένη σαιζόν αγωνίζονταν στον Πανελυσινιακό.

Συμμετοχή για Παντελή-Σταματή-Πασκούλεφ-Μπαντίκο



 























Ο Ηλίας Καλοπίτας χρησιμοποίησε στην επανάληψη ποδοσφαιριστές, που προπονούνται με την ομάδα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη συμφωνία. Πρόκειται για τον 28χρονο δεξιό χαφ Δημήτρη Παντελή, που προέρχεται από τον Ρούβα, τον 26χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Μπαντίκο, που αγωνιζόταν στην Προοδευτική, τον 27χρονο Βούλγαρο αριστερό μπακ Ατανάς Πασκούλεφ, που έπαιζε στον Α.Ο. Κύμης και τον 21χρονο Φθιωτό πρώην επιθετικό της ΑΕΚ Ανδρέα Σταματή (Φόρεσε πέρυσι την φανέλα του Πανηλειακού και του Ηρακλή Ψαχνών)

Δοκάρι με Τσώνη


Οι Καλλιθεάτες είχαν δοκάρι στο 51΄. Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος έβγαλε την σέντρα, ο Κώστας Παγώνης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός Τρύφωνας Τσώνης με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Μπαντίκου.

Διπλασίασε ο Δημητρίου

 












Δυο έκανε τα τέρματα της η Καλλιθέα στο 64ο λεπτό. Από γύρισμα του Δημήτρη Βεζιρτζόγλου, ο 21χρονος μέσος Κώστας Δημητρίου τελείωσε ιδανικά την φάση (2-0).



Μείωση με αυτογκόλ

 












Οι Τράχωνες έφτασαν στην μείωση με αυτογκόλ. Ο 18χρονος αριστερός μέσος Δημήτρης Νούλας έβγαλε την σέντρα και ο Νίκος Σταματάκος έστειλε με το κεφάλια άθελα του την μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Ντογκοτάρι, κάνοντας το τελικό 2-1.

Συμμετέχει ο Νικολάου


Με την Καλλιθέα προπονείται και συμμετέχει στα φιλικά παιχνίδια ο 24χρονος αμυντικός χαφ Σταύρος Νικολάου, του οποίου η απόκτηση δεν έχει ανακοινωθεί.  Αγωνιζόταν παλαιότερα στον Θρασύβουλο.

Χρόνο στους μικρούς


Στο τελευταίο 5λεπτο ο Σταύρος Ηλιόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής στο νέο «αίμα» της ομάδας. Στο γήπεδο πέρασαν οι: Γιώργος Φίλος (19 ετών), Σέρτζιο Λαμπράι (18 ετών) και ο 19χρονος Αιγκούν Σουκρή Ογλού, που προέρχονται από την ομάδα νέων και συμμετέχουν στην προετοιμασία του Καρπενησίου.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ενέργεια και σουτ του Ζόρντι από θέση αριστερά έφυγε έξω από το αριστερό «παραθυράκι» του Μπαντίκου.
51΄: Σέντρα του Μιχαλόπουλου από δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Παγώνη, δεύτερη από τον Τσώνη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των Τραχώνων.
59΄: Αδύναμο σουτ του Καραμέρη έξω από την περιοχή μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο της Καλλιθέας.
64΄: Σέντρα του Βεζιρτζόγλου από δεξιά, ο επερχόμενος Δημητρίου με ψύχραιμο σουτ στην δεξιά γωνία του Μπαντίκου πραγματοποίησε το 2-0.
78΄: Ο Νούλας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σταματάκος με κεφαλιά προς την εστία της ομάδας του πέτυχε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Ντογκοτάρ ι(2-1).
80΄: Σουτ του Δημητρίου εκτός περιοχής μάζεψε ο Μπαντίκος.
82΄: Ο Γούλας επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντογκοτάρι.

Συνθέσεις Ομάδων

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Λυμπερόπουλος(46΄ Μιχελής ,77΄ Ντογκοτάρι), Τσιούμας(46΄ Λεβέντης), Συριόπουλος(46΄ Παγώνης), Μπριλάκης(55΄ Νικολάου), Πιτταράς(46΄ Μιχαλόπουλος), Ευαγγέλου(46΄ Τσώνης), Τσίπρας(55΄ Σταματάκος, 85΄ Μουρούτης), Κατσικογιάννης(55΄ Αριανούτσος, 85΄ Φίλος), Αρναρέλλης(46΄ Πίκολο), Μπέλης(55΄ Δημητρίου, 85΄ Σουκρή Ογλού), Ζόρντι(55΄ Βεζιρτζόγλου, 85΄ Λαμπράι)

Τράχωνες (Ηλίας Καλοπίτας): Λέτσο(46΄Μπαντίκος), Κάρδαρης, Βουρλούμης(46΄ Γούλας), Δάρρας(75΄ Παπαδημητρίου), Γαβριήλ(46΄ Στρακόσια, 62΄ Νούλας), Καραμέρης(77΄ Μανωλιάδης), Μανωλιάδης(46΄ Παντελής), Δωροβίνης(46΄ Τρίγκας), Κοκκιναράς(46΄ Σταματής), Ζώγκος(46΄ Κουμπαρούλης), Δρυμούσης(46΄ Πασκούλεφ)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος