Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νίκη Αρχανίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Ο ριζικά ανανεωμένος ΑΠΟΚ έδειξε με το «καλημέρα» ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο, αφού αναδείχτηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 κόντρα στην Νίκη Αρχανίου.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Μακρακώμης την Κυριακή (31/8) και άρχισε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.
Η Νίκη Αρχανίου του Τάκη Καρακούση αποτελούμενη από αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές του Φθιωτικού ποδοσφαίρου τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον νεανικό ΑΠΟΚ. Η νέα ομάδα από την Δυτική Φθιώτιδα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο μέρος στα μετόπισθεν από τις γρήγορες επιθέσεις του Βελουχίου. Προηγήθηκε στο 39΄ με γκολ του Δημήτρη Νικολόπουλου, όμως η ισοφάριση ήρθε αμέσως. Στο φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα έχασε πέναλτι με τον Δημήτρη Μπομποτα, ο οποίος νικήθηκε από τον πορτιέρο του ΑΠΟΚ Χρήστο Παπαβασιλείου. Στο δεύτερο μέρος η Νίκη είχε την υπεροχή και δημιούργησε 2-3 καλές φάσεις ώστε να φτάσει στο δεύτερο τέρμα.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια ομάδα πιο έτοιμη και εντυπωσίασε με την εμφάνιση του. Στο πρώτο μέρος ήταν απειλητικός και μέσα από όμορφες αντεπιθέσεις «άγγιξε» το γκολ στο 22ο λεπτό με τον Τάκη Σαϊτη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Γιολδάση, ενώ νωρίτερα ο Φλοριάν Μπούτσι είχε αστοχήσει σε τετ α τετ. Οι «κυανόλευκοι» αν και στο 39΄ βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, 4 λεπτά μετά ο Τάκης Σαϊτη με θεαματικό ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το 1-1. Ενώ ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε πέναλτι στο 44ο λεπτό. Παρά την κόπωση ο ΑΠΟΚ κράτησε τον εκτός έδρας βαθμό και έδειξε ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο. Κέρδος της ομάδας ήταν οι αρκετοί νεαροί παίκτες που παρά το δυνατό ματς έπιασαν αρκετά καλή απόδοση.

Γύρω στους 100
Η φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εκδρομείς του ΑΠΟΚ από το Καρπενήσι.



Προέκυψε Νίκη
Η Νίκη Αρχανίου προέκυψε μετά από συγχώνευση του Αρχανίου και της Νίκης Μακρακώμης και θα αγωνιστεί στην Α΄ Φθιώτιδας, έχοντας ως στόχο την σωτηρία.

Οι διοικητικοί
Στην Μακρακώμη για το φιλικό βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου αλλά και τα στελέχη της διοίκησης: Νεκτάριος Καρδαμπίκης και Ανδρέας Κατσακιώρης, όπως και ο Ηλίας Τσιούνης (Δεν βρίσκεται στο Δ.Σ.).


Ατομικό  Σκαρλάτος Κ. & Κακάβας
Ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΚ Ντίνος Σκαρλάτος έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και δεν αγωνίστηκε. Αγωνίστηκε την περασμένη σαιζόν στην Ένωση 2010. Ατομικό έκανε και ο Γιάννη Κακκάβας, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική με τον Ατρόμητο Πειραιά, σκοράροντας μάλιστα 7 φορές.


Κέρδος οι μικροί
Ο ΑΠΟΚ παρά την ριζική ανανέωση παρουσίασε αρκετά καλό πρόσωπο και έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο. Στα συν της φετινής χρονιάς η παρουσία των νεαρών παικτών, η οποίοι δεν είχαν παραστάσεις τέτοιου επιπέδου.

Ξεχώρισε ο Λιάγκας

 












«Όλα τα λεφτά» στην αναμέτρηση ήταν ο 15χρονος Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Αριστερά) του Βελουχίου, ο οποίος παίζοντας σε ρόλο ανασταλτικού μέσου έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Αρκετά καλά τα πήγε και ο 14χρονος Τόμις Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξε ξανά ως αριστερό μπακ, αλλά και ο 17χρονος Φλοριάν Μπούτσι, που αστόχησε σε τετ α τετ, χάνοντας μεγάλη στιγμή για το 0-1.

Στόπερ ο Γιαννόπουλος-Δεξιά ο «Κούτσο»


Μετά από αρκετό καιρό ο 17χρονος Κώστας Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ μαζί με τον Σπύρο Ξαγάρα, έχοντας θετική παρουσία. Στο δεξί άκρο της άμυνας άρχισε ο Πάνος Κουτσονίκας, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο πρώτο μέρος.

Βασιζόμενο στην εμπειρία
Το Αρχάνι αποτελείται από αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, η οποίοι αποκτήθηκαν από την γειτονική Ένωση 2010. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Ψυγοχιό, Δημήτρη Πλατανιά, Κώστα Μπούσιο, Τζίμη Κουτσούμπα, Βασίλη Μακρή και Ντίνο Σκαρλάτο.

Με πορτιέρο Γ΄ Εθνικής 


Την εστία του Αρχανίου υπερασπίζεται ο Ντίνος Γιολδάσης (Φωτογραφία), που αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική με την φανέλα του Αχιλλέα Δομοκού.

Α΄ Μέρος

Ανοιχτό ματς
Ο ΑΠΟΚ δεν κλείστηκε στο πρώτο μέρος και πίεσε ψηλά τον αντίπαλο. Έβγαλε στα πρώτα λεπτά αρκετές γρήγορες επιθέσεις και μέσα σε 2 λεπτά έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί.

Αστόχησε ο Μπούτσι


Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον ΑΠΟΚ, όπου «άγγιξε» το γκολ στο 21ο λεπτό. Ο Τάκης Σαϊτης έδωσε στον Φλοριάν Μπούτσι, που μπήκε μόνος στην περιοχή των γηπεδούχων και σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.



Και πάλι μια «ανάσα» από το γκολ


Και στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι του Καρπενησίου «ξεχύθηκαν» όμορφα στην επίθεση ο Πάνος Λιάγκα άνοιξε αριστερά στον Τόμι Χρυσαφόπουλο, που σέντραρε και ο Τάκης Σαϊτης από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην αριστερή ρίζα της κάθετης δοκού του Ντίνου Γιολδάση και στην επαναφορά ο επερχόμενος Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) δεν βρήκε στόχο, σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια της Νίκης.



Ζήτησαν πέναλτι
Στο 24ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε επαφή, που είχε ο πορτιέρο Χρήστος Αχμέτης με τον αριστερό χαφ Δημήτρη Νικολόπουλο. Ο ρέφερι Θωμάς Τσιάβος καταλόγισε επιθετικό φάουλ.



Βελτιώθηκε η Νίκη
Η γηπεδούχος Νίκη βελτίωσε την απόδοση της και μετά το 25΄ λεπτό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τραυμματισμός Κουτσονίκα

 












Η ομάδα του ΑΠΟΚ έχασε στο 29ο λεπτό τον δεξιό αμυντικό Πάνο Κουτσονίκα (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος τραυματίστηκε. Την θέση του πήρε στο δεξί άκρο της άμυνας εσπευσμένα ο Αντρέας Πάτρου (Φωτογραφία Δεξιά).




Προηγήθηκε το Αρχάνι


Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 39ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Μπομπότας με μια κάθετη «τρύπησε» την άμυνα του ΑΠΟΚ και βρήκε τον Γιώργο Μέγα που απέφυγε στην έξοδο τον Χρήστο Παπαβασιλείου πάσαρε στον Δημήτρη Νικολόπουλο (Φωτογραφία) που εύκολα σε κενή εστία έκανε το 1-0.




Ισοφάρισε ο Σαϊτης


Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο γκολ που δέχτηκαν τρία λεπτά αργότερα όταν ο Φλοριάν Μπούτσι βρήκε μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Τάκη Σαϊτη, που με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Αρχανίου ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.



Έχασε πέναλτι

 












Μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί και πάλι στο σκορ έχασε η γηπεδούχος Νίκη στο 44ο λεπτό. Ο Γιώργος Τσώλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΚ και αριστερά από τον Ανδρέα Πάτρου και ο ρέφερι Θωμάς Τσιάβος έδειξε την «άσπρη βούλα». Ο έμπειρος Δημήτρης Μπομπότας (Φωτογραφία Αριστερά) ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά) έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε κρατώντας το 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
19΄: Ο Μπομπότας βρήκε τον Μέγα που μέσα από την περιοχή και δεξιά χωρίς πίεση σούταρε παράλληλα με την εστία του Αχμέτη.
21΄: Ο Σαϊτης έδωσε στον Μπούτσι, που μπήκε μόνος στην περιοχή του Γιολδάση και σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
22΄: Ο Λιάγκας άνοιξε αριστερά στον Χρυσαφόπουλο, αυτός σέντραρε και το σουτ του Σαϊτη από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στην ρίζα της αριστερής δοκού του Αρχανίου και στην επαναφορά ο Φλωράκης σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
32΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπομπότα από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
39΄: Ο Μπομπότας με όμορφη κάθετη έβγαλε τον Μέγα τετ α τετ με τον Παπαβασιλείου, αυτός πάσαρε στον Νικολόπουλο, που εύκολα σε κενή εστία έκανε το 1-0.
42΄: Ο Μπούτσι βρήκε όμορφα μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Σαϊτη που με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιολδάση ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
44΄: Ο Τσώλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΚ από τον Πάτρου και το Αρχάνι κέρδισε το πέναλτι. Ο Μπομπότας ανέλαβε να το εκτελέσει και ο Παπαβασιλείου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια.

Β΄ Μέρος

Ίδιο ξεκίνημα
Και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε καλά και ισορρόπησε το ματς και πίεσε ψηλά.

Συστάσεις από τον ρέφερι

 












Στο 64ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα Θωμάς Τσιάβος (Φωτογραφία Αριστερά) διέκοψε το παιχνίδι και έκανε συστάσεις στον προπονητή του ΑΠΟΚ Λάκη Αναστασόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Βεροιώτης κόουτς διαμαρτυρήθηκε για ένα σφύριγμα του ρέφερι.



Πήρε τα «ηνία»
Το τελευταίο 25λεπτο άνηκε πλήρως στην ομάδα της Νίκης, η οποία ήταν πιεστική και επιζητούσε το δεύτερο γκολ.

Επιστροφή για Ρεσίτη 


Τα γάντια του ΑΠΟΚ φόρεσε ξανά ο Δημήτρης Ρεσίτης, ο οποίος πέρυσι έπαιξε στο τοπικό της Λάρισας με τον ιστορικό Απόλλωνα.

Κοντά στο 2-1


Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας έχασε δυο μεγάλες στιγμές για το 2-1. Στο 68ο λεπτό ο Ηλίας Ρίζος σέντραρε από δεξιά και η εξ επαφής κεφαλιά του Δημήτρη Ψυχογίου (Φωτογραφία) χτύπησε στο έδαφος και πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ. Στο επόμενο λεπτό μετά το λάθος στην άμυνα του Βελουχίου ο Δημήτρης Μπομπότας βρέθηκε απέναντι στον Δημήτρη Ρεσίτη, ο οποίος έπεσε όμορφα στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του πρώτου.



«Κιτρινίστηκε» ο Μακρής


Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Φθιωτικής ομάδας Βασίλης Μακρής έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Πάνο Λιάγκα του ΑΠΟΚ στο 77ο λεπτό και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. 


2η κίτρινη
Κίτρινη είδε και ο σκόρερ Δημήτρης Νικολόπουλος στο 84΄ επειδή συνέχισε την επίθεση, όταν είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Γιώργο Σκάρλα. Ο 20χρονος χαφ πέρασε ξανά στο ματς στο 69ο λεπτό στην θέση του Δημήτρη Μπομπότα.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Μακρινό σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα της Νίκης.
54΄: Ο Μέγας μπήκε απειλητικά στην περιοχή του ΑΠΟΚ από τα δεξιά και την τελευταία στιγμή το σουτ του κοντραρίστηκε σε κόρνερ από τον Ξαγάρα.
66΄: Ο Μπογιαντζής έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γιαννόπουλος γύρισε απρόσεκτα προς τα πίσω, με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει σωτήρια.
68΄: Ο Ρίζος σέντραρε από δεξιά και ο Ψυχογιός εξ επαφής έκανε την κεφαλιά, που έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από τέρμα του Τεσίτης.
69: Μετά από λάθος της άμυνας του ΑΠΟΚ, πλασέ του Μπομπότα μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ του Βελουχίου.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλατανιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
75΄: Ο Τσιλίκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χρυσαφόπουλος γύρισε με κεφαλιά και η νέα κεφαλιά του Λιάγκα από κοντά κατέληξε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
79΄: Σουτ του Μπογιαντζή εκτός περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ από το τέρμα του Ρεσίτη.
82΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλατανιά λίγο έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι του ΑΠΟΚ.
85΄: Ο Αλατάς έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.

Κίτρινες Κάρτες
Μακρής, Νικολόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Νίκη Αρχανίου (Τάκης Καρακούσης): Γιολδάσης, Τσώλης(46΄ Μπογιαντζής), Χριστόπουλος, Χατήρας(46΄ Μακρής), Αλατάς, Καραπαναγιώτης(46΄ Δάμπασης), Δράκος, Νικολόπουλος(46΄ Πλατανιάς), Μέγας(62΄ Ρίζος), Μπομπότας(69΄ Νικολόπουλος), Ψυχογιός(85΄ Σκαρλάτος Ε.)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης(36΄ Παπαβασιλείου, 60΄ Ρεσίτης Δ.), Γιαννόπουλος, Χρυσαφόπουλος, Ξαγάρας, Κουτσονίκας(31΄ λ.τρ. Πάτρου), Λιάγκας, Κουτσουπιάς, Μπούτσι(76΄ Μπάμπε), Φλωράκης(71΄ Τσιλίκας), Μπακαλίδης, Σαϊτης(89΄ Ρεσίτης Σ.)

Διαιτητής: Θωμάς Τσιάβος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Σκάρλας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος