Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μικτή Ευρυτανίας-Ζάκυνθος 1-1

Σε φιλική ισοπαλία υποχρέωσε η ομάδα της Μικτής Ευρυτανίας τους «νησιώτες» της Ζακύνθου (Football League). Οι δυο ομάδες σκόραραν μέσα σε ένα 2λεπτο στο μέρος για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (16/8) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Διήρκησε 80 λεπτά, έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων και κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Η Μικτή Ευρυτανίας του Δημήτρη Κουρλού έκανε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Παρά τις αρκετές απουσίες η ομάδα της Ευρυτανίας κατάφερε να κλείσει και να εξουδετερώσει μια ομάδα που θα αγωνιστεί στην Football League. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Γιάννης Ζαλοκώστας της Μυρίκης.
Η Ζάκυνθος του Ντάνι Ακίνο παρότι είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατάφερε μόλις 1 φορά να «διασπάσει» την άμυνα των Ευρυτάνων. Οι νησιώτες προβλημάτισαν με την απόδοση τους, καθώς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας. Το γκολ της Ζακύνθου πέτυχε ο δεξιός μέσος Γιάννης Βυθούλκας.
Οι δυο ομάδες είναι πιθανό στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να δώσουν νέα φιλική αναμέτρηση στο Καρπενήσι

80λεπτο
Μετά από συμφωνία των δυο ομάδων η φιλική αναμέτρηση διήρκησε 80 λεπτά και παίχτηκαν 2 40λεπτα.


Απουσία φιλάθλων
Λιγότεροι από 10 θεατές παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση.

Πρώτη απώλεια
Η Ζάκυνθος μετρούσε 3 νικηφόρα αποτελέσματα σε φιλικές αναμετρήσεις με Καρδιτσιώτικες ομάδες και είχε με την μικτή Ευρυτανίας την πρώτη της φιλική απώλεια. Μάλιστα η εστία της «παραβιάστηκε» για πρώτη φορά.

Επανεμφάνιση Στοφόρου


Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ο Φθιωτός διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Στοφόρος σφύριξε κάποια αναμέτρηση. Μάλιστα δεν είχε σφυρίξει κανένα φιλικό ματς ομάδων που προετοιμάστηκαν στην πόλη μας.

Παρουσία από ΕΠΣ


Από τον πάγκο της Ευρυτανίας παρακολούθησε τον αγώνα ο παράγοντας της ΕΠΣ Ευρυτανίας και πρώην παράγοντας της Μυρίκης Γιάννης Ζαραβέλης (Φωτογραφία).

Πιθανό νέο φιλικό
Οι δυο ομάδες είναι πολύ πιθανό να δώσουν νέα φιλική αναμέτρηση στα τέλη της εβδομάδας. Η ομάδα της Ζακύνθου θέλει να παίξει φιλικά, ωστόσο στην περιοχή μας αυτό το διάστημα δεν βρίσκεται κάποια ομάδα.

Ισοπαλία..μετά από χρόνια
Η Μικτή Ευρυτανίας απέσπασε μετά από αρκετά χρόνια ξανά ισοπαλία. Κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το 2008 είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με τον Θρασύβουλο, όταν εκείνος προετοιμάζονταν στο Καρπενήσι και αγωνίζονταν στην Super League. Την ασίστ στον σκόρερ Νίκο Κατσάνο είχε κάνει και τότε ο Κώστας Καλύβας.

80λεπτο για 3


 












Οι Επτανήσιοι είχαν στην σύνθεση τους 3 παίκτες που έπαιξαν σε όλο το 80λεπτο. Πρόκειται για τα 3 από τα 4 στελέχη της αμυντικής γραμμής που είναι οι: Δήμος Νινιός, Γιώργος Μπλέτσας (Φωτογραφία Αριστερά) και Χρήστος Νόνης (Φωτογραφία Δεξιά).

Ξεχώρισαν 2

 












Για τους Ευρυτάνες ξεχώρισε με την απόδοση του ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά), αλλά και ο στόπερ του Βελουχίου επίσης Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Δεξιά).

Με 12αδα
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχε η μικτή, αφού αγωνίστηκε στο φιλικό με μόλις 12 ποδοσφαιριστές.

Τους κατέβασε και πάλι ο Κουρλός


Την ομάδα κατέβασε με επιτυχίε και σε αυτή την φιλική αναμέτρηση ο επιθετικός του Αίολου Δημήτρης Κουρλός.


Σημείωσε Λιάγκα & Ρεσίτη


Στο μπλοκάκι του Αργεντίνου προπονητή της Ζακύνθου Ντάνι Ακίνο μπήκαν δυο ποδοσφαιριστές της μικτής. Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Ρεσίτης και ο νεαρός μεσοαμυντικός Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) δεν πέρασαν απαρατήρητοι από το τεχνικό τιμ και τον προπονητή της Ζακύνθου.

Παρουσία Γαρδικιώτη
Το φιλικό παρακολούθησε και ο προπονητής ποδοσφαίρου Λεωνίδας Γαρδικιώτης, όπου παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της Ζακύνθου. Με την ομάδα προπονούνται οι δυο δίδυμοι γιοι του Οδυσσέας και Αλέξανδρος.


Α΄ Μέρος

Χωρίς αξιόλογη στιγμή
Η ομάδα της Ζακύνθου πήρε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα λεπτά, ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη στιγμή.

Πρώτη ευκαιρία και γκολ

 












Η ομάδα της Ζακύνθου στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 24ο λεπτό ο αρχηγός Κώστας Οικονόμου (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε την ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Γιάννης Βυθούλκας (Φωτογραφία Αριστερά) στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη, ο οποίος απέκρουσε, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ, έγραψε το 0-1.




Ισοφάρισε αμέσως

 












Στο επόμενο λεπτό η μικτή Ευρυτανίας απάντησε και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 25΄ ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά,ο πορτιέρο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ άργησε να κάνει την έξοδο με την άμυνα της Ζακύνθου να «κολλάει»μ τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία Δεξιά) να πηγαίνει στην μπάλα  και να πασάρει στον Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία Αριστερά) που προ κενής εστίας ισοφάρισε εύκολα στο τελικό 1-1. Ο «Ζάλο» είχε χριστεί σκόρερ σε φιλική αναμέτρηση προ 6ετιας κόντρα στον Πανιώνιο, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Μυρίκης (1-10 το τελικό σκορ).



Καίριες επεμβάσεις


Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ο νεαρός γκολκίπερ Δημήτρης Ρεσίτης έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 29ο λεπτό απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία το καλοζυγισμένο σουτ του Χρήστου Χατζησάββα (Φωτογραφία) και στο 38ο λεπτό ο πορτιέρο της μικτής απέκρουσε νέο σουτ του παίκτη της Ζακύνθου.



Οι καλύτερες φάσεις
24΄: Ο Οικονόμου σέντραρε από αριστερά και ο Βυθούλκας εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη, ο οποίος απέκρουσε ασθενώς την μπάλα πέτυχε το 0-1.
25΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και αριστερ, ο Ξενοδόχοφ άργησε να βγει, ο Καλύβας εκμεταλλεύτηκε το «πάγωμα» της άμυνας «τσίμπησε» την μπάλα, πάσαρε στον Ζαλοκώστα που σε κενή εστία εύκολα με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
29΄: Ο Βυθούλκας πάσαρε για τον Χατζησάββα, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και ο πορτιέρο της Ευρυτανίας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
36΄:  Ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ και το σουτ του Χατζησάββα μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ρεσίτης.
38΄: Σουτ του Χατζησάββα από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της μικτής.

Β΄ μέρος

Δοκίμασε Τόλια-Συμμετοχή για Τηλιόπουλο

 












Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε ο 18χρονος μέσος Δημήτρης Τόλιας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος έχει σκοράρει ενάντια στην ΕΠΣ Ευρυτανίας με την φανέλα της ΕΠΣ Βοιωτίας στην επικράτηση της ΕΠΣΒ με 0-1 στο Καρπενήσι πριν 1.5 χρόνο στους νέους. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στην Νίκη Λαφυστίου και έχει δοκιμαστεί και στην Γερμανική Μπόχουμ και τώρα δοκιμάζεται στην ομάδα της Ζακύνθου. Χρόνο συμμετοχής πήρε για ακόμη ένα φιλικό ο επίσης υπό δοκιμή μέσος Κωνσταντίνος Τηλιόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξε στην Γ΄ Ολλανδίας και στην Γιοντάν Μπόϊς. Ο 21χρονος μέσος κατάγεται από την Εύβοια και έχει αγωνιστεί και στους νέους του Πανιωνίου.

Δίλεπτο ευκαιριών

 












Οι πρώτες καλές στιγμές του δεύτερου μέρους άνηκαν στην μικτή Ευρυτανίας. Στο 51΄ ο Άγγελος Παχής σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά προς τα πίσω του Δήμου Νινιού (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Οδυσσέας Γαρδικιώτης. Στο επόμενο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Επαντήσιων το σουτ του Χάρη Ζαραβέλη (Φωτογραφία Δεξιά) με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή ο Δήμος Νινιός, «ρεφάροντας» για το λάθος του στην προηγούμενη φάση.

Λόγω ενοχλήσεων


Ο 18χρονος δεξιός μπακ Τόλης Φούκας (Φωτογραφία) αποχώρησε από την αναμέτρηση στο 59ο λεπτό λόγω ενοχλήσεων που ένοιωσε. Την θέση του πήρε ο Δημήτρης Κουρλός, που ήταν η μοναδική αλλαγή των Ευρυτάνων.

Έγινε πιεστική
Η Ζάκυνθος μετά το πρώτο ισορροπημένο 15λεπτο του δευτέρου μέρους άσκησε πίεση και από το 55ο λεπτό μέχρι και το 62ο απώλεσε 5 καλές στιγμές για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ.

Αμύνονταν οι Ευρυτάνες
Το «μυαλό» και την προσοχή τους είχαν στα αμυντικά τους καθήκοντα σχεδόν σε όλο το 40λεπτο οι παίκτες της μικτής. Παίζοντας έξυπνα και με σωστή αμυντική λειτουργία πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Εκφραστής ο Νικολέτος

 












Εκφραστής των δυο κορυφαίων ευκαιριών της Ζακύνθου στο δεύτερο μέρος ήταν ο μέσος Γιώργος Νικολέτος (Φωτογραφία Αριστερά). Στο 55ο λεπτό ο Λεωνίδας Κουτσούκης πάσαρε στον Γιώργο Νικολέτο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Δημήτρης Ρεσίτης. Στο 58ο λεπτό ο Κουτσούκης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά από κοντά του αφύλακτου Νικολέτου πέρασε πάνω από το τέρμα της μικτής. Νωρίτερα και στο 57΄ ο Αουρέλ Μουσάι (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε από καλή θέση βεβιασμένα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Νέα ευκαιρία
Ούτε στο 71΄ ο Γιώργος Νικολέτος μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ Δημήτρη Ρεσίτη. Ο υπό δοκιμή Δημήτρης Τόλιας σέντρα από αριστερά, ο Νικολέτος πήρε την κεφαλιά και ο Ρεσίτης απέκρουσε για ακόμη μια φορά «κρατώντας» την ισοπαλία.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και στην προσπάθεια του να διώξει προς τα πίσω ο Νινιός έστειλε την μπάλα προς τα πίσω με το κεφάλι, αναγκάζοντας τον Γαρδικιώτη να αποκρούει σε κόρνερ.
52΄: Σουτ του Ζαραβέλη μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή με το κεφάλι ο Νινιός.
55΄: Ο Τόλιας σέντραρε από αριστερά, ο Κουτσούκης έστρωσε στον Νικολέτο, που σούταρε από καλή θέση και ο Ρεσίτης απέκρουσε.
56΄: Σουτ του Νινιού από αριστερά μπλόκαρε στην γωνία ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
57΄: Μετά από λάθος της άμυνας των Ευρυτάνων, σουτ του Μουσάι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
58΄: Ο Μουσάι έδωσε στον Κουτσούκη, που σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Νικολέτου πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
62΄: Σουτ του Κουτσούκη εκτός περιοχής απέκρουσε για ακόμη μια φορά ο Ρεσίτης.
71΄: Ο Τόλιας σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Νικολέτου από κοντά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας.
76΄: Ο Τηλιόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Κουρλός): Ρεσίτης, Φούκας(59΄ λ.τρ. Κουρλός), Νικολάου, Φαρμάκης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης, Καλύβας, Αθανασόπουλος, Παχής, Ζαλοκώστας Ι., Λιάγκας

Ζάκυνθος (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ(41΄ Γαρδικιώτης Ο., 59΄ Κύρου), Νινιός, Μπλέτσας, Καμπούρης(41΄ Μουσάι), Νόνης, Πέττας(41΄ Κουτσούκης), Καλλιβωκάς(41΄ Νικολέτος), Βυθούλκας(41΄ Καψάσκης), Ευθυμιάδης(41΄ Γαρδικιώτης Α., 68΄ Τηλιόπουλος), Οικονόμου(41΄ Φωτιάς), Χατζησάββας(41΄ Τόλιας) 

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος