Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Απόλλων Αθηνών-Ηρακλής 1-0

Ο Απόλλων ήταν ο νικητής της φιλικής αναμέτρησης με τον Ηρακλή. Οι παίχτες του Νίκου Κωστένογλου επικράτησαν με 1-0.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 18:45 λόγω της ζέστης και παρακολουθήθηκε από φιλάθλους και των δυο ομάδων. Είχε διάρκεια 80 λεπτά συνολικά.
Ο Απόλλων πέτυχε την πρώτη του ανεπίσημη νίκη στο πρώτο του 90λεπτο φιλικό. Η «ελαφρά ταξιαρχία» έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο 40λεπτο, όπου προηγήθηκε στο σκορ. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί παίχτες και το υπέρ της σκορ κρατήθηκε χωρίς δυσκολίες. Το γκολ για το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου σημείωσε ο δραστήριος φορ Λεωνίδας Κυβελίδης.
Ο Ηρακλής έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Απείλησε κυρίως με τον Κοσμά Τσιλιανίδη. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου παρουσίασε αμυντικά κενά. Στο δεύτερο 40λεπτο είχε καλύτερη εικόνα, μη καταφέρνοντας όμως να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Οι Θεσσαλονικείς είχαν στο Καρπενήσι ποικιλία αποτελεσμάτων (1 νίκη-1 ισοπαλία-1 ήττα).
Ηρακλής και Απόλλων αναχωρούν από το Καρπενήσι την Πέμπτη (14-8), ολοκληρώνοντας την 12ημερη προετοιμασίας τους στην περιοχή.

Αρκετός κόσμος
Τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Οι δυο ομάδες έχουν γράψει την δικιά του ιστορία στην Super League.



Ένα 4αρτο αργότερα
Το ματς ξεκίνησε στις 18:45 αντί της 18:30, που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αυτό συνέβη λόγω της ζέστης, που επικρατούσε την Τετάρτη και στο Καρπενήσι.

Θεατές και από τους 2
Και οι δυο ομάδες είχαν την υποστήριξη ορισμένων φιλάθλων τους, που βρέθηκαν στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.



Παρουσία Μονεμβασιώτη


Το παιχνίδι παρακολούθησε από την κερκίδα το «αφεντικό» του Απόλλωνα Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, που βρέθηκε από την προηγούμενη ημέρα στο Καρπενήσι.


Αναχωρούν αμφότεροι
Απόλλωνα και Ηρακλής βρέθηκαν στο Καρπενήσι από το Σάββατο 2 Αυγούστου και αναχωρούν αύριο Πέμπτη 14 του μηνός. Διέμειναν στο Hotel Spa Montana.

Άρχισαν Γεωργίου & Μπουκουβάλας

 












Στο αρχικό σχήμα του Απόλλωνα ξεκίνησε ο Ευρυτάνας Γιώργος Γεωργίου, ξεκινώντας στο κέντρο της άμυνας. Το δεξί άκρο της άμυνας του Ηρακλή κάλυψε ξανά ο Μιχάλης Μπουκουβάλας.

Δυο 40λεπτα
Το παιχνίδι είχε διάρκεια 80 λεπτά. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σε 2 40λεπτα.

Πανό Ηρακλή
Φίλοι του Ηρακλή είχαν τοποθετήσει ξανά στην κερκίδα πανό της ομάδας, σημαία, αλλά και λάβαρα.



Εκτός αποστολής

 
Δεν αγωνίστηκε ο Αργεντινός επιθετικός Εμμάνουελ Περόνε, όπως και ο Ιβοριανός Χασόμα Μπίνο Μπάμπα. Αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Εκτός αποστολής έμεινε ο Βραζιλιάνος πορτιέρο Χουάντερσον Σίλβα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος στην προπόνηση.

Δοκίμασε τον Σανέ


Ο Νίκος Κωστένογλου δοκίμασε για τον Απόλλωνα τον Αφρικανό αριστερό χαφ με Γαλλικό διαβατήριο Σανέ, ο οποίος έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο.Πέρυσι αγωνίζονταν στην Λαβάλ, δανεικος απο Ρεν, ενώ δοκιμάστηκε και στην Ομόνοια Κύπρου.

Α΄  Μέρος

Ανωτερότητα Απόλλωνα
Καλύτερα «πατούσε» στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Δημιούργησε καλές ευκαιρίες και προηγήθηκε στο σκορ.

Χτύπησε ο Πασάς


Ο επιθετικός του Ηρακλή Γιάννης Πασάς χτύπησε στο κεφάλι, καθώς συγκρούστηκε με τον Πάολο Φαρινόλα στην φάση του 15ου λεπτού. Στον ποδοσφαιριστή έγιναν ράμματα. Την θέση του πήρε μόλις στο 19΄ ο Κοσμάς Τσιλιανίδης.



«Κιτρινίστηκαν»


Ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου υπέδειξε δυο κίτρινες κάρτες. Τιμώρησε στα πρώτα λεπτά τον Γκαστόν Γκονζάλες για θέατρο. Ο παίχτης του Απόλλωνα έπεσε στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γιώργο Σμίλτο. Στο 40΄ την κίτρινη δέχτηκε ο Γιώργος Γεωργίου για σκληρό μαρκάρισμα του στο κέντρο πάνω στον Ντιέγκο Ρομάνο, που έμεινε για αρκετή ώρα στο έδαφος.



Ευκαιρία με Γκονζάλες

 












Οι παίχτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έχασαν καλή ευκαιρία στο 15΄ με τον Γκαστόν Γκονζάλες, αλλά το σουτ του 26χρονου Αργεντινού μέσου εξουδετερώθηκε αρχικά από τον Γιώργο Σμίλτο και εν συνεχεία από τον Παναγιώτη Λαδά σε κόρνερ.


Προειδοποίησε και σκόραρε ο Κυβελίδης


Ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο αγώνας ήταν ο Λεωνίδας Κυβελίδης. Στο 22΄ μετά την βαθιά μπαλιά του Βασίλη Γκόλια προσπάθησε έξυπνα να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα λεπτό αργότερα τροφοδοτήθηκε από τον Ανδρέα Ηρακλή και έκανε το 1-0 με άψογο σουτ. Ο 28χρονος επιθετικός είχε ακόμη δυο καλές στιγμές στο 18΄ και στο 34΄. Πέτυχε το πρώτο ανεπίσημο γκολ του Απόλλωνα για την σαιζόν.





Με σουτ του «Τσίλια»


Ο «γηραιός»  απείλησε με μακρινό σουτ του Κοσμά Τσιλιανίδη στο 32΄, το οποίο κατέληξε άουτ. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής ήταν αρκετά δραστήριος.

Time out
Στο 30ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε εξ αιτίας της ζέστης. Οι ποδοσφαιριστές δροσίστηκαν και πήραν οδηγίες από τους προπονητές τους.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ρομάνο από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουτσόπουλος.
15΄: Κόρνερ του Γκόλια από δεξιά, κεφαλιά του Φαρινόλα στο πρώτο δοκάρι, ο Γκονζάλες σούταρε , ο Σμίλτος έδιωξε, ο παίχτης του Απόλλωνα σούταρε ξανά και ο Λαδάς απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
18΄: Μονοκόμματο σουτ του Κυβελίδη εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ηρακλή.
22’ : Ο Γκόλιας έκανε βαθιά μπαλιά από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τα στόπερ και ο Κυβελίδης πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλη απέκρουσε.
23΄: Κάθετη πάσα του Ηρακλή στον Κυβελίδη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Λαδά και έκανε το 1-0.
32΄: Καλό σουτ του Τσιλιανίδη εκτός περιοχής πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου.
34΄: Ο Κυβελίδης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας σούταρε εκτός περιοχής και ο Λαδάς μάζεψε θεαματικά στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

«Κουραστική» επανάληψη
Νίκος Κωστένογλου και Νίκος Παπαδόπουλος άλλαξαν πρόσωπα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Το δεύτερο 40λεπτο ήταν αρκετά κακό ποιοτικά και μόλις μια 3πλη φάση σημειώθηκε από πλευράς Ηρακλή, που βελτίωσε την απόδοση του. Ο Απόλλων κράτησε το υπέρ του 1-0 χωρίς δυσκολίες. Αγωνίστηκαν και από τις δυο ομάδες πολλοί νεαροί παίχτες.

Ανεπίσημη «πρώτη» Μπαρτολίνι


Ο Αργεντινός Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη και πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο 32χρονος αμυντικός αγωνίστηκε για 30 λεπτά στο κέντρο της άμυνας.

Τριπλή φάση


Στην επανάληψη σημειώθηκε μόλις μια φάση, η οποία άνηκε στον Ηρακλή. Πρόκειται για την 3πλη ευκαιρία του 64΄, με τις προσπάθειες των Κοσμά Τσιλιανίδη και αυτές των: Πασχάλη Κάσσου και Νίκου Ζιάμπαρη από τα κόρνερ του Μανώλη Ζαμπάζη να μην καταλήγουν στα δίχτυα του Βαγγέλη Πίτκα.

Στα δοκάρια ο Παπαθανασίου


Την πρώτη του εμφάνιση έκανε με τα χρώματα του Ηρακλή ο τερματοφύλακας Σπύρος Παπαθανασίου. Ο 22χρονος υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του στην επανάληψη. Αποκτήθηκε από τον Εθνικό Γαζώρου.

Έξω και ο Κυριάκος


 Ένα ακόμη «θύμα» τραυματισμού ήταν ο έμπειρος Τάσος Κυριάκος του Απόλλωνα, που χτύπησε μετά από μαρκάρισμα του Λευτέρη Ιντζόγλου. Αγωνίστηκε μόλις 13 λεπτά και την θέση του πήρε ο νεαρός υπό δοκιμή Γιώργος Κατίδης.



Ξανά μέσα ο Γκόλιας


Ο αριστερός μπακ Βασίλης Γκόλιας αντικατέστησε τον Παναγιώτη Λαγό στο 72΄.  Ο ποδοσφαιριστής της «ελαφράς ταξιαρχίας» είχε αγωνιστεί και στο πρώτο μέρος, ξεκινώντας ως βασικός.


Έπαιξε ο Ξαγοράρης


Χρησιμοποιήθηκε από πλευράς Απόλλωνα ο νεαρός φορ Βαγγέλης Ξαγοράρης, που δοκιμάζεται και συμμετέχει από την αρχή της προετοιμασίας.

Οι καλύτερες φάσεις
64΄: Ο Τσιλιανίδης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Πίτκα. Ο Ζαμπάζης εκτέλεσε από αριστερά , ο Κάσσος σούταρε μετά από αναστάτωση στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα προ της γραμμής και πέρασε σε νέο κόρνερ. Ο Ζαμπάζης το χτύπησε ξανά από την αριστερή μεριά και η κεφαλιά του Ζιάμπαρη έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Απόλλωνα.

Συνθέσεις Ομάδων

Απόλλων (Νίκος Κωστένογλου):  Κουτσόπουλος(41΄ Πίτκας), Χατζηζήσης(41΄ Ντούνης), Γκόλιας(41΄ Λαγός, 72΄ Γκόλιας), Κύργιας(41΄ Καρακώστας), Γεωργίου(41΄ Κοτσώνης), Χατζής(41΄ Φουκαράς), Ηρακλής(41΄ Κυριάκος, 54΄ λ.τρ Κατίδης), Γκονζάλες(41΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σανέ(41΄ Ψύρρας), Κυβελίδης(41΄ Νανία), Φαρινόλα(41΄ Ξαγοράρης)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαδάς(46΄ Παπαθανασίου), Μπουκουβάλας(41΄ Μουχάλης), Σαραμαντάς(41΄ Βαλεριάνος), Σμίλτος(41΄ Ζιάμπαρης), Τόσκας(41΄ Στεφανίδης, 75΄ Μπίκας), Στάμου(50΄ Μπαρτολίνι), Πουρτουλίδης(41΄ Ιντζόγλου), Ρομάνο(41΄ Κυριακίδης, 51΄ Καλφούτζος), Πασάς(19΄ λ.τρ Τσιλιανίδης), Λουκίνας(41΄ Κάσσος), Σιατραβάνης(41΄ Ζαμπάζης)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος