Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Εθνικός-Τράχωνες 1-0

Φιλική νίκη πέτυχε ο Εθνικός, ο οποίος επιβλήθηκε του Άλιμου με 1-0. Οι δυο ομάδες είναι «νεοφώτιστες» στην κατηγορία που θα αγωνιστούν την νέα σαιζόν.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε λίγα λεπτά πριν τις 6 και το παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Εθνικός συνέχισε με ακόμη μια νίκη, έχοντας μάλιστα μηδέν παθητικό. Το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη δεν άφησε να φανεί η διαφορά κατηγορίας και έδειξε θετικά δείγματα γραφής στο πιο δυνατό «τεστ», που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Για τους Πειραιώτες σκόρερ ήταν με πέναλτι ο Αλέξανδρος Σούφλας.
Οι Τράχωνες προβλημάτισαν ύστερα από την καλή εμφάνιση, που είχαν κάνει στο μίνι φιλικό με τον Απόλλωνα. Είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα. Το συγκρότημα του Ηλία Καλοπίτα είχε απολογισμό στο Καρπενήσι 1 νίκη και 2 ήττες. Έψαξε το γκολ με τον Σπύρο Δωροβίνη, τις προσπάθειες του οποίου σταμάτησε ο Βασίλης Βουτσινάς.
Ο Εθνικός θα αναχωρήσει από το Καρπενήσι την Πέμπτη 14-8, ενώ ο Άλιμος αύριο Τετάρτη 13 Αυγούστου.

Ούτε 50
Δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου το φιλικό παιχνίδι. Λιγότεροι από 50 φίλαθλοι βρέθηκαν στο προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου.


Ολόκληρο Πολυχρονίδης & Χαλκιάς

 












Δυο ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών συμμετείχαν σε ολόκληρο το 90λεπτο. Πρόκειται για τους: Κώστα Πολυχρονίδη (Φωτογραφία Αριστερά) και Βασίλη Χαλκιά (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος είναι απόκτημα από την Δόξα Βύρωνα.

Πολύ καλή εμφάνιση Βουτσινά


Αρκετά σταθερό και έχοντας πολύ καλές επεμβάσεις ο έμπειρος τερματοφύλακας Βασίλης Βουτσινάς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του Εθνικού.


Τελευταίο «τεστ»
Οι δυο ομάδες, οι οποίες έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο (Avaris) αναχωρούν τις επόμενες ημέρες από το Καρπενήσι. Ο Άλιμος θα αναχωρήσει την Τετάρτη 13 Αυγούστου και ο Εθνικός μια ημέρα μετά.

3/3
Το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη έχει 3 νίκες σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις, κρατώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία του.

Τους άφησε 90΄ 


Ο Ηλίας Καλοπίτας άφησε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού τον δραστήριο μέσο Σπύρο Δωροβίνη και τον αμυντικό Χριστόφορο Γαβριήλ (Φωτογραφία).

Παρουσίες από Εθνικό
Το παιχνίδι κάλυψε το επίσημο κανάλι του Εθνικού στο youtube, ενώ στο Καρπενήσι ταξίδεψε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας και δημοσιογράφος του ART TV Νίκος Αβραμίδης. Την διοίκηση εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Αυχούδιας, που είναι και παλαίμαχος παίχτης της ομάδας.



Διακριτικά ο Άλιμος
Οι δυο ομάδες είχαν ίδιο χρώμα εμφάνισης και ο Άλιμος φόρεσε κόκκινα διακριτικά.

Α΄ Μέρος

Πιο απειλητικός ο Άλιμος
Σε παιχνίδι κέντρου οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια σπουδαία ευκαιρία. Το «λευκό» σκορ της ανάπαυλας ήρθε φυσιολογικά.

Το έψαχνε ο Δωροβίνης

 












Ο Άλιμος απειλούσε στο πρώτο ημίχρονο με τον Σπύρο Δωροβίνη (Φωτογραφία Αριστερά). Τα ισάριθμα μακρινά σουτ που επιχείρησε ο 31χρονος μέσος στο 11΄ και στο 33΄ απέκρουσε σε κόρνερ ο Βασίλης Βουτσινάς. Καλή στιγμή χάθηκε με κεφαλιά του αμυντικού Βαγγέλη Μπούκουρη (Φωτογραφία Δεξιά) στο 34΄, η οποία δεν βρήκε στόχο.

Μια τελική
Ο Εθνικός είχε μια καλή προσπάθεια με τον Αλέξανδρο Σούφλα, που σούταρε ύστερα από πάσα του Αργύρη Σάμιου, η μπάλα κόντραρε και αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Γιάννη Μπαντίκο.

Ζήτησαν πέναλτι


Οι παίχτες του Άλιμου ζήτησαν πέναλτι στο 38ο λεπτό σε ανατροπή του Σπύρου Δωροβίνη από τον Γιάννη Χέλη (Φωτογραφία). Ο κ. Κολοκώτσιος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Έκαναν αλλαγή

 












Οι δυο προπονητής έκαναν από μια αλλαγή πριν την λήξη του ημιχρόνου. Ο κ. Χατζηαλέξης πέρασε τον Ευρυτάνα Λεωνίδα Γκορόγια (Φωτογραφία Αριστερά) αντί του Γιώργου Μάναλη και ο κ. Καλοπίτας τον αριστερό μπακ Χρήστο Αρμένη (Φωτογραφία Δεξιά) αντί του Βούλγαρου Ατανάς Πασκούλεφ.


Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Μακρινό σουτ του Δωροβίνη από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Βουτσινάς.
31΄: Ο Σάμιος πάσαρε στον Σούφλα, το σουτ του οποίου κόντραρε και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Μπαντίκος.
33΄: Σουτ του Δωροβίνη από πολύ μακρινή απόσταση απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του Εθνικού. Ο Δωροβίνης εκτέλεσε από αριστερά και η κεφαλιά του Μπούκουρη έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Βουτσινά.

Β΄ Μέρος

Νικητής ο Εθνικός
Η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη έφτασε στο γκολ με πέναλτι του Σούφλα. Διατήρησε την πρωτοπορία ως το τέλος. Οι Τράχωνες προσπάθησαν για το 1-1, αλλά βρήκαν απέναντι τους τον Βουτσινά. Στο τελευταίο ημίωρο με εξαίρεση μια φάση με τον Παυλόπουλο μόνο κάποια μακρινά σουτ ήταν άξια καταγραφής.

Μόλις στο 3΄ γκολ-πέναλτι














Πολύ γρήγορα πήρε προβάδισμα ο Εθνικός. Στο 48΄ ο αρχηγός Μανώλης Λύγκος (Φωτογραφία Αριστερά) ανατράπηκε από τον Χριστόφορο Γαβριήλ. Ο 26χρονος μέσος Αλέξανδρος Σούφλας (Φωτογραφία Δεξιά) νίκησε τον συνονόματο του Λέτσο και πέτυχε το νικητήριο τέρμα για το 1-0.




Προσπάθειες για ισοφάριση


Το συγκρότημα του Ηλία Καλοπίτα προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά ο Βασίλης Βουτσινάς σταμάτησε μέσα σε ένα 2λεπτο τις προσπάθειες των Νίκου Κοκκιναρά (Φωτογραφία) και Σπύρου Δωροβίνη.

Έπαιξε ο 16χρονος Μαυρίδης


Για πρώτη φορά στα φιλικά της σαιζόν πήρε χρόνο συμμετοχής ο 16χρονος πορτιέρο Χρήστος Μαυρίδης, που υπερασπίστηκε την εστία του Άλιμου στα τελευταία λεπτά.

Κοντά στο 2-0


Οι Πειραιώτες πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ με τον Παναγιώτη Παυλόπουλο (Φωτογραφία) στο 81΄, ο οποίος μετά από σέντρα του Βασίλη Χαλκιά δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ.

Υπό το βλέμμα Μονεμβασιώτη


Το φιλικό παρακολούθησε το νέο «αφεντικό» του Απόλλωνα Αθηνών Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Η ομάδα του είχε προπόνηση μετά την λήξη του φιλικού.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Λύγκος ανατράπηκε από τον Γαβριήλ, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Σούφλας σούταρε από την «άσπρη βούλα» στην αριστερή γωνία του Λέτσο, κάνοντας το 1-0.
55΄: Ο Σταματής πάσαρε στον Κοκκιναρά, το σουτ του οποίου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Βουτσινάς.
56΄: Πάσα του Κοκκιναρά στον Δωροβίνη, που έπιασε όμορφο σουτ το οποίο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Εθνικού.
58΄: Μακρινό σουτ του Κάρδαρη από πλάγια δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Βουτσινά.
78΄: Ο Γαβριήλ επιχείρησε μακρινό χαμηλό σουτ, το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ντούση.
81΄: Ο Σταφσουλάι πάσαρε στον Χαλκιά, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το κοντινό πλασέ του πιεζόμενου Παυλόπουλου μάζεψε ο Λέτσο.
88΄: Ο Νούλας σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εθνικού.

Συνθέσεις Ομάδων

Εθνικός (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Βουτσινάς(69΄ Ντούσης), Χαλκιάς, Παυλάκης(61΄ Μακρής), Πολυχρονίδης, Χέλης(46΄ Ξενιτόπουλος), Μπένα(61΄ Σταφσουλάι), Φέτσης(57΄ Σαμιώτης), Σούφλας(78΄ Γερόλυμος), Σάμιος(72΄ Τσαραούσης), Μάναλης(39΄ Γκορόγιας), Λύγκος(72΄ Παυλόπουλος)

Τράχωνες (Ηλίας Καλοπίτας): Μπαντίκος(46΄ Λέτσο, 83΄ Μαυρίδης), Κάρδαρης(76΄ Νούλας), Πασκούλεφ(36΄ Αρμένης, 69΄ Βουρλούμης), Γαβριήλ, Μπούκουρης(46΄ Δάρρας), Μανωλιάδης(83΄ Παπαδημητρίου), Παντελής(46΄ Σταματής), Καραμέρης(46΄ Γούλας), Σαγανάς(46΄ Κοκκιναράς, 83΄ Τρίγκας), Δωροβίνης, Δρυμούσης(83΄ Στρακόσια)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος