Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Τράχωνες-Απόλλων Αθηνών 1-0

Σε παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα ο Άλιμος επικράτησε με γκολ-πέναλτι του Σπύρου Δωροβίνη 1-0 του Απόλλωνα Αθηνών, καθώς φάνηκε πιο έτοιμος από τον αντίπαλο.
Ο αγώνας είχε διάρκεια 60 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου. Άρχισε στις 7 το Σάββατο 9 Αυγούστου.
Οι Τράχωνες άφησαν αρκετά καλές εντυπώσεις στο δεύτερο τους φιλικό και πρώτο νικηφόρο. Έφτασαν στην φιλική επικράτησε με γκολ-πέναλτι του Σπύρου Δωροβίνη. Η ομάδα του Ηλία Καλοπίτα είχε καλύτερο αγωνιστικό βαθμό ετοιμότητας από την «ελαφρά ταξιαρχία». Είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.
Ο Απόλλων έδωσε το πρώτο του φιλικό «τεστ» ύστερα από την έναρξη της προετοιμασίας του. Έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά, καθώς πρόκειται για μια νέα ομάδα. Δυσκολεύτηκε στο να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες. Το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου προσπαθεί να βρει τα «πατήματα» του.
Οι δυο ομάδες θα δώσουν και νέο φιλικό στο Καρπενήσι προτού αναχωρήσουν. Οι Τράχωνες θα παίξουν με τον Εθνικό και ο Απόλλων με τον Ηρακλή.
Να τονιστεί πως οι αντίπαλοι του Σαββατιάτικου «τεστ» θα αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία την νέα σαιζόν και συγκεκριμένα στην Football League, αν και πέρυσι τους χώριζαν δυο κατηγορίες (Ο Απόλλων έπαιζε στην Super League και οι Τράχωνες στην Γ΄ Εθνική).

60 λεπτα διάρκεια
Το φιλικό ήταν προπονητικού χαρακτήρα και είχε διάρκεια συνολικά 60 λεπτά (2 30λεπτα).

Διαιτησία από Σχίζα & Κόη


Το πρώτο μέρος σφύριξε ο γυμναστής τερματοφυλάκων των Απόλλωνα Νίκος Σχίζας και το δεύτερο διεύθυνε ο προπονητής τερματοφυλάκων το Απόλλωνα Θανάσης Κόης (Φωτογραφία), που ήταν ακριβοδίκαιος υποδεικνύοντας πέναλτι εις βάρος της ομάδας του.

«Πρώτη» για Κωστένογλου


Για πρώτη φορά καθοδήγησε την νέα του ομάδα ο Νίκος Κωστένογλου. Ο 44χρονος είχε ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές του αγωνιζόμενους.

Διαφορετικές εντεκάδες


Ο τεχνικός του Απόλλωνα χρησιμοποίησε δυο διαφορετικές ενδεκάδες. Περισσότερο από όλους έπαιξε ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, που πέρασε στο γήπεδο στο 24΄ στην θέση του Αργεντινού Λούκας Νανία (Φωτογραφία).

Άρχισε ο Γεωργίου


Ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Γιώργος Γεωργίου ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας. Έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο, χάνοντας μάλιστα ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.


Ξεχώρισαν Δωροβίνης-Καραμέρης


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για τον Απόλλων ο σκόρερ Σπύρος Δωροβίνης και ο έμπειρος Δημήτρης Καραμέρης (Φωτογραφία).

Μόλις δυο «περυσινοί»


Όλοι οι ποδοσφαιριστές της «ελαφράς ταξιαρχίας» που αγωνίστηκαν έκαναν ντεμπούτο με εξαίρεση τον 36χρονο δεξιό μπακ Δημήτρη Χατζηζήση (Φωτογραφία) και τον 30χρονο επιθετικό Πάολο Φαρινόλα.

Συμμετείχαν σε όλο


Ο Ηλίας Καλοπίτας (Φωτογραφία) άφησε σε όλο το 60λεπτο τους: Κώστα Κάρδαρη, Παναγιώτη Δρυμούση, Δημήτρη Καραμέρη, Σπύρο Δωροβίνη και Χριστόφορο Γαβριήλ.

Τα επόμενα φιλικά τους
Οι Τράχωνες θα αγωνιστούν σε νέο φιλικό παιχνίδι την Τρίτη 12 Αυγούστου με τον Εθνικό Πειραιώς, ενώ ο Απόλλων θα παίξει την Τετάρτη 13 Αυγούστου με τον Απόλλωνα.

Έπαιξε ο Σαγανάς


Ο επιθετικός του Αλίμου Προκόπης Σαγανάς αγωνίστηκε στο αρχικό σχήμα του Ηλία Καλοπίτα. Δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Καλλιθέα λόγω ενοχλήσεων.

Α΄ Μέρος

Κακό παιχνίδι
Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το πρώτο 30λεπτο, στο οποίο σημειώθηκαν μετρημένες στα δάχτυλα καλές στιγμές.

Διπλή ευκαιρία


Οι «Απολλωνιστές» απείλησαν στο 29΄ όταν μετά από στημένη μπάλα του Γκαστόν Γκονζάλες, την κεφαλιά του Πάολο Φαρινόλα (Φωτογραφία) απέκρουσε ο Γιάννης Μπαντίκος και η νέα κεφαλιά του Γιώργου Γεωργίου κατέληξε άουτ.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σουτ του Καραμέρη εκτός περιοχής κατέληξε έξω από την εστία του Κουτσόπουλου.
29΄: Ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, την κεφαλιά του Φαρινόλα στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε ο Μπαντίκος και ο Γεωργίου με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Β΄ Μέρος 

Καλύτερος ο Άλιμος
Το συγκρότημα του Ηλία Καλοπίτα είχε καλύτερη αγωνιστική εικόνα στην επανάληψη, έφτασε στο γκολ και πλησίασε και σε ένα δεύτερο τέρμα, έχοντας να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό Βαγγέλη Πίτκα.

Με πέναλτι του Δωροβίνη


Ο Άλιμος πήρε το προβάδισμα στο 39΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπύρου Δωροβίνη. Ο έμπειρος μέσος αξιοποίησε την παράβαση, στην οποία είχε υποπέσει με χέρι ο νεαρός Ηλίας Ντούνης.



Έσωζε ο Πίτκας


Ξεχώρισε στην επανάληψη από πλευράς «ελαφράς ταξιαρχίας» ο πορτιέρο Βαγγέλης Πίτκας (Φωτογραφία). Σταμάτησε τις προσπάθειες των: Σπύρου Δωροβίνη (2 φορές), Ανδρέα Σταματή και Παναγιώτη Δρυμούση.

Δοκάρι ο Λαγός


Τα πόδια του δοκίμασε ο πρώην άσος της ΑΕΚ Παναγιώτης Λαγός. Η εκτέλεση φάουλ, που επιχείρησε στο 39΄ προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέξανδρου Λέτσο.

Δοκιμές
Αγωνίστηκαν για τους ηττημένους οι υπό δοκιμή: Κυριάκος Δημακάκος (20χρονος αμυντικός από την Γλυφάδα) και Γιώργος Κατίδης (19χρονος επιθετικός από την Πεύκη) και για τον Άλιμο ο 21χρονος πλάγιος μπακ Χρήστος Αρμένης, που έπαιζε στην Κέρκυρα.

Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Δωροβίνης σούταρε έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας του Αλίμου απέκρουσε σε κόρνερ.
39΄: Ο Ντούνης έκανε χέρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Δωροβίνης εκτέλεσε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Πίτκα και έκανε το 1-0.
43΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Λαγού από πλάγια δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλίμου και έφυγε άουτ.
51΄: Σουτ του Βασιλαντωνόπουλου εκτός περιοχής μάζεψε ο Λέτσο.
52΄: Ο Δωροβίνης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά και ο Πίτκας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
53΄: Κεφαλιά του Μπούκουρη μάζεψε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.
58΄: Δυνατό σουτ του Σταματή από μακριά απέκρουσε ο Πίτκας.
61΄: Ο Σταματής πάσαρε στον Δρυμούση, ο οποίος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής μετά από λάθος της άμυνας, το οποίο έδιωξε ο πορτιέρο της «ελαφράς ταξιαρχίας»

Συνθέσεις Ομάδων

Τράχωνες (Ηλίας Καλοπίτας):  Μπαντίκος(31΄ Λέτσο), Κάρδαρης, Πασκούλεφ(31΄ Αρμένης), Γαβριήλ, Δάρρας(31΄ Μπούκουρης), Γούλας(31΄ Μανωλιάδης), Δρυμούσης, Καραμέρης, Σαγανάς(31΄ Σταματής), Δωροβίνης, Παντελής(48΄ Κοκκιναράς)

Απόλλων (Νίκος Κωστένογλου): Κουτσόπουλος(31΄ Πίτκας), Κύργιας(31΄ Ντούνης), Γεωργίου(31΄ Καρακώστας), Χατζηζήσης(31΄ Δημακάκος), Γκόλιας(31΄ Κοτσώνης), Χατζής(31΄ Φουκαράς), Κυριάκος(31΄ Ηρακλής), Γκονζάλες(31΄ Ψύρρας), Φαρινόλα(31΄ Κατίδης), Νανία(24΄ Βασιλαντωνόπουλος), Κυβελίδης(31΄ Λαγός)

Διαιτητής: Νίκος Σχίζας (Γυμναστής Απόλλωνα) & Θανάσης Κόης (Προπονητής Τερματοφυλάκων Απόλλωνα)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας