Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μικτή Ευρυτανίας-Εθνικός 0-3

Φιλική νίκη με σκορ 3-0 πήρε ο Εθνικός Πειραιώς, ο οποίος επιβλήθηκε της αξιόμαχης μικτής, που αποτελούνταν από Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 18:00. Είχε διάρκεια 80 λεπτά (2 40λεπτα).
Η μικτή Ευρυτανίας συγκεντρώθηκε από τον Δημήτρη Κουρλό, που ανέλαβε την προπονητική καθοδήγηση. Δεδομένου ότι αγωνίστηκε απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο άφησε αρκετές καλές εντυπώσεις, κρατώντας το σκορ σε ικανοποιητικά επίπεδα και προσπαθώντας μάλιστα και να πετύχει κάποιο γκολ. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι.
Ο Εθνικός έδωσε το δεύτερο του φιλικό «τεστ», έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί σε συνθήκες παιχνιδιού. Το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη, που θα αγωνίζεται την νέα σαιζόν στην Γ΄ Εθνική, όντας ανώτερο και πιο προπονημένο έφτασε στην νίκη χωρίς να εντυπωσιάσει . Δυο φορές σκόραρε ο ικανότατος φορ Μανώλης Λύγκος και μια στο πρώτο ημίχρονο ο Άκης Σαμιώτης. Χρησιμοποιήθηκαν δυο διαφορετικές ενδεκάδες.
Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν σε νέο φιλικό την Τρίτη 12 Αυγούστου τον Άλιμο.

Υπό την καθοδήγηση Κουρλού


Ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου Δημήτρης Κουρλός, ο οποίος είχε «κλείσει» το φιλικό καθοδήγησε με απόλυτη επιτυχία την μικτή. Συνολικά χρησιμοποίησε 17 ποδοσφαιριστές.

Ξεκίνησε ο Γκορόγιας


Στο αρχικό σχήμα του Εθνικού χρησιμοποιήθηκε ο Λεωνίδας Γκορόγιας. Ο 22χρονος Φραγκιστιανός ποδοσφαιριστής αποτελεί υπολογίσιμη μονάδα για τους Πειραιώτες.

Σφυρίγματα Τσιγαρίδα


Τον ρόλο του διαιτητή επωμίστηκε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας, βοηθώντας στην διεξαγωγή της φιλικής αναμέτρησης.

Πολύ καλές εντυπώσεις
Η μικτή άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, παλεύοντας το παιχνίδι όσο ήταν εφικτό. Επιλέχτηκε η ποδοσφαιρική «αφρόκρεμα» της Ευρυτανίας.

Τραυματισμός Γιαννή


Στα δυσάρεστα για τον Εθνικό συγκαταλέγεται ο τραυματισμός του Χρήστου Γιαννή. Ο 24χρονος μέσος αποχώρησε υποβασταζόμενος στο 21΄.



Αντιμετωπίζει τον Άλιμο
Σε νέο φιλικό το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη θα αγωνιστεί την Τρίτη 12 Αυγούστου με τον Άλιμο και μια ημέρα αργότερα θα αναχωρήσει από το Καρπενήσι.

2/2
Οι νταμπλούχοι της ΕΠΣ Πειραιά έκαναν το 2/2 στα φιλικά τους παιχνίδια χωρίς να δεχτούν γκολ, καθώς είχαν επικρατήσει και με 1-0 της ομάδας νέων του Παναθηναϊκού.

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Εθνικός
Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 0-1, χωρίς να δημιουργήσουν πολλές αξιόλογες ευκαιρίες. Η Ευρυτανία είχε μια τελική προσπάθεια με χτύπημα φάουλ του Νίκου Νικολάου.

Μέσα ο Πίσσας


Ο 15χρονος Βαγγέλης Πίσσας αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Εθνικού, περνώντας στην θέση του τραυματία Χρήστου Γιαννή.

Σκόρερ ο Σαμιώτης


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 24΄ με κεφαλιά του Άκη Σαμιώτη. Ο 22χρονος σκόραρε μετά από στημένη μπάλα του Νάσου Γερόλυμου.



Νικήθηκε ο Σταφσουλάι


Καλή ευκαιρία έχασε στο 38΄ ο Αποστόλης Σταφσουλάι, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο της μικτής Δημήτρη Ρεσίτη.

Δοκάρι του Παυλόπουλου


Ο Εθνικός έχασε την ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα του, ξανά από στημένη φάση. Ο 20χρονος Παναγιώτης Παυλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, που προσέκρουσε στην οριζόντια δοκό των Ευρυτάνων.


Οι καλύτερες φάσεις
24΄: Ο Γερόλυμος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο ξεμαρκάριστος Σαμιώτης με κεφαλιά από κοντά στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έκανε το 0-1.
29΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Νικολάου μπλόκαρε εύκολα ο Ντούσης.
38΄: Κοντινό πλασέ του Σταφσουλάι απέκρουσε όμορφα ο Ρεσίτης.
42΄: Ο Γερόλυμος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Παυλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.

Β΄ Μέρος

Μέσα σε 4΄
Ο Μανώλης Λύγκος μέσα σε 4 λεπτά διαμόρφωσε με δυο προσωπικά του γκολ το τελικό 0-3. Η Ευρυτανική ομάδα του Δημήτρη Κουρλού έψαξε το γκολ και προσπάθησε για την μείωση.

Άλλαξε 11αδα
Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας ο τεχνικός του Εθνικού Μαργαρίτης Χατζηαλέξης άλλαξε ολόκληρη την 11αδα του.

Καλό σουτ Σταμούλη

 












Οι Ευρυτάνες προσπάθησαν για την επίτευξη ενός τέρματος. Στο 64΄ το σουτ του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε σε κόρνερ ο Μανώλης Ντόντα, ενώ στο 73΄ ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε άουτ. Και οι δυο ποδοσφαιριστές προήλθαν από τον πάγκο.

Είχε Λύγκο


Ο «σταρ» του Εθνικού Μανώλης Λύγκος σκόραρε δυο φορές στην επανάληψη και διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Στο 68΄ ο 30χρονος επιθετικός σκόραρε με ωραία «λόμπα» μετά από πάσα του Αργύρη Σάμιου, ενώ 4 λεπτά αργότερα πέτυχε γκολ μετά από κόρνερ του Χρήστου Ξενιτόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
62΄: Σέντρα-σουτ του Ζαλοκώστα Δ. από πλάγια δεξιά μάζεψε ο Ντόντα.
64΄: Ο Σταμούλης σούταρε έξω από την περιοχή και ο πορτιέρο του Εθνικού έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
68΄: Πάσα του Σάμιου στον Λύγκο, ο οποίος με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρεσίτη (0-2).
71΄: Ο Παυλάκης δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
72΄: Ο Ξενιτόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λύγκος με δυνατή κεφαλιά σημάδεψε την δεξιά γωνία της μικτής ,κάνοντας το 0-3.
73΄: Ο Καλύβας συνδυάστηκε με τον Μπούτσι και πάσαρε στον Ζαλοκώστα Ι., που σούταρε από την γραμμή της περιοχής έξω από τα δοκάρια του Εθνικού.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Κουρλός): Ρεσίτης, Φαρμάκης, Αρκουμάνης, Φούκας, Νικολάου, Λιάγκας, Ζαλοκώστας Δ., Ζαραβέλης, Καλύβας, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος Α.
Αγωνίστηκαν και οι: Γούλας, Ζαλοκώστας Ι., Παχής, Αθανασόπουλος, Μπούτσι, Σταμούλης

Εθνικός (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Ντούσης, Τσαραούσης, Γερόλυμος, Χέλης, Μακρής, Γιαννής, Σαμιώτης, Ελ Κάντι, Γκορόγιας, Σταφσουλάι, Παυλόπουλος
Έπαιξαν και οι: Πίσσας, Ντόντα, Χαλκιάς, Ξενιτόπουλος, Πολυχρονίδης, Μπένας, Φέτσης, Σούφλας, Σάμιος, Παυλάκης, Mάναλης, Λύγκος

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας(Προπονητής Ποταμιάς)
1ος Βοηθός: Χρήστος Λιάνγκος(Γυμναστής Ποταμιάς)
2ος Βοηθός: Άρης Σιταράς(Ποδοσφαιριστής U19 Λαμίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας